2020-11-03 145 瀏覽
{荃灣高質餐廳🤩}#kong_girl_foodie出街食.Set Dinner $308❣️餐湯 羅宋湯配麵包羅宋湯好多料👍🏻 ❣️頭盤 煙三文魚牛油果芝士卷味道正常,牛油果味唔太出❣️主菜 美式燒烤豬肋骨配炸芝士沙律非常大份,有六條, BBQ醬非常濃郁,配兩條芝士條和少量沙律菜🥰❣️甜品 香蕉布甸非常濃郁的香蕉布甸👍🏻.❣️法國麵包蟹燴意大利飯 $248好多蟹膏嘅意大利粉😍好濃❤️.📝總結入咗嚟幾步已經見到裝修好有feel,而且員工嘅服務態度都好好好有禮貌!呢度六點至九點係happy hour!!! 夜晚應該仲有feel!❤️❤️呢度嘅食物質素都好好!睇得出好有心機😍!好啱同朋友或者情侶嚟呢度傾吓計,飲下酒👍🏻.❣️食完俾分時間❣️🌟食物: 8/10🌟環境: 8/10🌟服務: 9/10🌟打卡: 8/10🌟推介: 8/10.📍 Chalet 荃灣青山公路407-411號金荃大廈地下B鋪 (8咪半對面)
{荃灣高質餐廳🤩}
#kong_girl_foodie出街食
Set Dinner $308
❣️餐湯 羅宋湯配麵包
羅宋湯好多料👍🏻
❣️頭盤 煙三文魚牛油果芝士卷
味道正常,牛油果味唔太出
❣️主菜 美式燒烤豬肋骨配炸芝士沙律
❣️甜品 香蕉布甸
非常濃郁的香蕉布甸👍🏻
❣️法國麵包蟹燴意大利飯 $248
好多蟹膏嘅意大利粉😍好濃❤️
📝總結
呢度嘅食物質素都好好!睇得出好有心機😍!
好啱同朋友或者情侶嚟呢度傾吓計,飲下酒👍🏻
❣️食完俾分時間❣️
🌟推介: 8/10
📍 Chalet

2020-11-03
2020-11-03 139 瀏覽
估不到在荃灣也找到家高級西餐, 這家西餐廳人頭湧湧, 位於荃灣愉景新城對面, 由地鐵站行過去幾分鐘,交通方便。我們雖然八時才到達餐廳,但是每一張枱也是滿滿的, 想來必定也好吃。我們點了牛下套餐,先來一個南瓜湯,充滿南瓜的甘甜味,質感creamy。 然後starter是一個煙三文魚牛油果芝士魚子前菜, 中間再配了cream cheese, 賣相非常吸引。 也讓我發現原來三文魚和cream cheese的味道可以這麼配。來西餐當然要試一試他們的牛扒 , 這個安格斯牛扒絕對沒有令我們失望。 牛扒肉質鮮嫩肥瘦均稱, 牛肉味非常突出, 非常juicy, 份量十足有足12安。 旁邊還有一個特色的燒蒜頭, 蒜頭配這個牛扒, 更加惹味。另外我們點了比目魚。 這個比目魚非常特別 , 他們是整條魚上菜的, 我們也十分驚訝這條魚這麼大條, 份量十足。 魚的肉質新鮮, 有沒有一般人怕的魚腥味。 再配上很creamy的白汁和新鮮蕃茄仔, 更加能夠帶出魚的鮮味。餐廳氣氛良好, 裝修已傳統西式小木屋設計 ,適合三五知己或家庭聚餐。

2020-11-01 173 瀏覽
次次搭巴士經過荃灣,都會見到呢外表好似木屋既餐廳,係ikea商場既對面,一直想要黎試試咁啱經過午時set lunch都唔算貴 人均100零就有交易侍應好熱情,仲俾我哋揀想坐出面定入面,有特色牆可以打卡, 仲要採光度好好,隔離有落地玻璃,影相光線一流餐湯係南瓜甘筍忌廉湯,入口creamy!飲品以為會係普通嘅咖啡,就算係嗌latte同cappuccino加錢,超正!主食方面我地嗌咗個寶雲酥焗羊架,上面有滿滿嘅乾蒜粒,焗完超級香氣洋溢!羊肉唔會過熟,油花好香,肉質細嫩,同埋羊嘅油脂,入口溶化而牛排分量好大,以午餐黎講cp值好高!本身仲疑惑點解個餐無配飯或薯菜,因為真係單純食快扒已經夠飽!牛排同樣煎得啱啱好,黑松露炒菇好香!

餐湯係南瓜甘筍忌廉湯,入口creamy!
飲品以為會係普通嘅咖啡,
就算係嗌latte同cappuccino加錢,超正!

羊肉唔會過熟,油花好香,肉質細嫩,同埋羊嘅油脂,入口溶化

牛排同樣煎得啱啱好,黑松露炒菇好香!
2020-11-01 2190 瀏覽
小時候曾經很嚮往外國的小木屋、或是tree house,因為看到童話書畫得很美。朋友告訴我原來荃灣都有間小木屋主題的餐廳,就趁friend gathering帶了我去。這間餐廳和其他餐廳真的別樹一格,感覺好像突然走了在外國的街道上。餐廳入面亦坐得頗舒適的,色調很柔和,最適合一班朋友慢慢傾計。前菜是蕃茄湯配脆皮麵包,蕃茄湯好濃香~🌟鮮海膽櫻花蝦慕絲:想不到原來這個starter咁精緻,好似藝術品咁。櫻花蝦慕絲好鮮甜香滑,配上海膽一齊食好match。🌟美式燒烤醬豬肋骨配炸芝士沙律:豬肋骨調味好出色,酸酸甜甜的醬料配上嫩嫩的肉質,底下仲有一層炸了的芝士,邪惡得來好好食。🦞燒原隻波士頓龍蝦配果仁香茅茄蓉天使麵:單是賣相都好吸引了,原隻龍蝦上,鮮甜多膏。而蕃茄天使麵亦好香蕃茄味,撈埋龍蝦膏一齊食好滋味😋🦀帝皇蟹餅配蛋黃芥末醬:這個小食的擺碟亦很有心思,感覺像一個藝術品。蟹餅入面好多鮮蟹肉,而且燒得好香,誠意十足。甜品則是麵包布甸~餐廳9pm前是happy hour,怪不得當晚已full booking了~

前菜是蕃茄湯配脆皮麵包,蕃茄湯好濃香~

帝皇蟹餅配蛋黃芥末醬

甜品則是麵包布甸~

帝皇蟹餅配蛋黃芥末醬
上星期三同朋友荃灣行完街,就隨便搵左呢間餐廳試試,感覺裝修唔錯。環境暗暗,遠處有個bar枱,環境好適合情侶去,裝修感覺都有氣氛浪漫。坐位大概可以有十多枱,而樓上仲有位,所以都多位,不過當日都滿坐,睇黎2個人以上要盡量book先。咁我朋友本身細食同個胃唔舒服無乜胃口,所以我地叫左2杯野飲,1個沙律,1個set dinner,加個小食。送上枱先既係當日餐湯,望落以為係南瓜湯。點知入口係小小似羅宋湯加強小小既番茄味,個湯只可以用特別黎形容,因為顏色同味道係以想不到。頭盤, 煙三文魚牛油果芝士卷,有我好意既三樣食物。味道好清,個芝士食落唔會好膩。然後個凱撒沙律既菜好Fresh,仲比多好多芝士粉,醬料都岩岩好👌朋友叫左啤酒,而我本好中意飲Gin,所以叫左杯Gin & Pear。見佢好似幾特別咁,入面有接骨木花糖漿,橙汁,檸檬汁等等。飲落口好足酒味,有Gin有Pear vodka,岩哂我中意重酒精既人👍終於送上主菜,美國頂級西冷牛扒12安士,好大份啊,我地叫左 medium。好香 好juicy,一路切一路流汁,旁邊個大蒜頭都烤/煎到好香。side dish +$48要左個芝士薯條,上面滿滿芝士,仲

送上枱先既係當日餐湯,望落以為係南瓜湯。

見佢好似幾特別咁,入面有接骨木花糖漿,橙汁,檸檬汁等等。

side dish +$48要左個芝士薯條,上面滿滿芝士,仲要完全係熱辣辣好惹味。佢隻薯條唔係外皮好脆個種,係小小脆加入面粉粉地,食落惹味得黎無咁罪惡感。

最後跟set既甜品,主要朋友食,我就試左一啖,好香係好食👍
2020-10-28 253 瀏覽
男朋友生日就到 喺我周圍搵地方食飯慶祝 我地唔中意太Grand同高級嘅餐廳食得唔志在見到呢間Chalet好多人推薦 環境幾有格調又唔會hea 即刻book枱😙book左7點鐘 入到去已經坐滿左一半人 食到一半出面已經要排隊我地叫左幾樣野 侍應特登拎左兩隻碟比我share 野食用 好貼心👍🏻龍蝦湯⭐️⭐️⭐️⭐️好濃嘅龍蝦味 口感幾滑 可以一試 仲附上一片麵包比你點黎食👍🏻煙燻海膽帶子意粉⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️好好食 好好食 好好食很重要要講3次 個意粉比D特製嘅海膽汁包住 我可以食2個😆睇落以為好細份 食落啱啱好🍝必食Crabcake⭐️⭐️⭐️⭐️外面炸得幾香脆 但入面略為乾身左少少 味道係可以嘅Side dish叫左個炒雜菌⭐️⭐️⭐️⭐️好濃味😋細細份但個汁會食到好’漏‘ 所以呢個Size夠了西班牙烤乳豬⭐️⭐️⭐️乳豬外脆內軟 肉質係滑嘅 但我地食到最後都覺得有些少油膩 😂食唔哂值得一讚係入面嘅配錯好正 薯蓉同酸椰菜都好味道👍🏻👍🏻最後當然唔少得叫個甜品心太軟⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️心太軟好正 溶嘅程度啱啱好 雪糕係似雪芭嘅質感 都好正❣️男友食完都好滿意 已經想食第二次 而且服務態度好好🤣可能以往中伏次數太多 今次揀啱呢間性價比高嘅

龍蝦湯⭐️⭐️⭐️⭐️

最後當然唔少得叫個甜品
心太軟⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
心太軟好正 溶嘅程度啱啱好 雪糕係似雪芭嘅質感 都好正❣️
心太軟

男友食完都好滿意 已經想食第二次 而且服務態度好好🤣可能以往中伏次數太多 今次揀啱呢間性價比高嘅西餐 真係好滾動
2020-10-16
慶祝紀念
生日
是日餐湯
Crab  cake
心太軟
  • 煙燻帶子海膽意粉
 估唔到係鬧市中有一間情調咁CHILLL, 風格出人意表既餐廳 CHALET 用上大量木材作為裝修原素,同出面人來人往,車來車往繁忙既荃灣,有著強列對比。首先餐廳有內外,同埋有上下兩層,外邊近落地玻璃可以睇住街既環境。內就正中間有個BAR 周圍都係木材原素,非常有情調。同朋友gathering 難得有HAPPY HOUR 當然要飲返杯COCKTAIL 朋友叫左杯1664 我就Order左 Mojito $78(HH$)相比起出面CHALET 既更加Fresh 有著更濃郁既Mint So Fresh!Sea Urchin & Smoked Scallop Spaghetti $258煙燻帶子海膽意粉Presentation 非常精美 配上 Eye Catching Eatable 既食用花 !意粉份量唔算多! 如果再硬身小小會更 Perfect帶子屬Jumbo Size 煮得剛剛好 咬落唔會有筋將海膽煮成醬汁 Creamy同時濃郁.   Roasted Boston Lobster Angle Hair w/ Nuts Lemongrass & Tomato Sauce $298燒原隻波
CHALET 用上大量木材作為裝修原素,
同出面人來人往,車來車往繁忙既荃灣,有著強列對比。
內就正中間有個BAR 周圍都係木材原素,非常有情調。

意粉份量唔算多! 如果再硬身小小會更 Perfect
帶子屬Jumbo Size 煮得剛剛好 咬落唔會有筋
將海膽煮成醬汁 Creamy同時濃郁.

原隻波士頓龍蝦 非常抵食
Angle Hair 配上香茅茄蓉 酸酸的令人胃口大開
2020-10-25 142 瀏覽
放假冇嘢做,落去荃灣行下,之前Kevin有講過喺荃灣有一間隱瞞嘅浪漫西餐廳,於是行完激安之後就去chill chill!可能五點半仲算早,我哋Walk in過去仲有一張枱!勁好彩睇嚟下次嚟嘅話真係要book定枱先🤣門面係一個小木屋嘅招牌好友法國小屋嘅感覺!入到去仲有個靚靚酒吧枱!我問咗唔同類型嘅酒,不過今次我哋就飲少少白酒就好啦!簡章坐喺窗邊,可以望吓街景,慢慢望住天自然變黑!諗住杯酒食返少少開胃菜!店員好好介紹咗幾款白酒俾我哋,其中係House wine ,咩都真係唔係幾好甜甜地!咁你鍾意一個煙三文魚牛油果卷,先落去creamy得來再配加埋青瓜又fresh!傾住計送酒真係唔錯!另外買咗個安格斯牛五成熟,阿媽比我想像中大包好多而且好厚身,跳樓好香牛味而且唔會好實!我唔覺得唔使陪任何醬汁都是消炎就咁食已經好好味,咁樣更加值得追求嘅香味!估唔到荃灣有間咁特別環境又浪漫嘅餐廳睇嚟聖誕節又可以再嚟過啦!

門面係一個小木屋嘅招牌好友法國小屋嘅感覺!

2020-10-05 238 瀏覽
今晚試吓呢間西餐,點了一份西冷牛扒湯好好味,個法包超好味😋👍🏻呢件牛扒超好味,7成熟,剛剛好👍🏻再加多一份甜薯😜😜高水準👍🏻服務好👍🏻👍🏻
今晚試吓呢間西餐,點了一份西冷牛扒

湯好好味,個法包超好味😋👍🏻

呢件牛扒超好味,7成熟,剛剛好👍🏻

再加多一份甜薯😜😜

高水準👍🏻服務好👍🏻👍🏻
2020-10-04 230 瀏覽
疫情穩定咗終於可以安心唔出街食個晚飯!同男朋友今日去咗荃灣行咗南豐紗廠之後就去咗呢一間法國餐廳度食飯啦今次男朋友好醒目呀,提早咗兩個禮拜book位!如果唔係就咁入去應該都冇得食餐廳裏面有好多各式各樣嘅紅酒白酒連啤酒都有佢哋嘅酒吧枱都好靚餐廳座位都幾闊落,氣氛都幾浪漫有情調原來唔止我哋一對情侶黎撐枱腳!今日全程邊食邊行都唔算好肚餓所以我哋散買咗兩個main呢個美國頂級西冷牛扒有12安士返牛扒好後身而且仲好多汁添!我哋叫咗七成熟牛扒切開嚟仲有粉嫩!肉質彈牙, 豐富嘅肉汁食,落口好滿足, 沒有一點乾硬嘅感覺!正呢個紅蝦意粉我冇諗過係咁出色!意粉一上枱嗰下隻眼即刻發光,咁靚嘅外表,即刻影返幾張相!就咁睇你係唔會知道成個意粉都係用紅蝦嘅汁去主城嘅味道非常之濃郁而且好香紅黑嘅鮮味,意粉吸滿晒紅蝦汁嘅味道,而面積亦保持咬口,正!真心推介係咁浪漫嘅情況底下我哋嗌左兩杯紅酒到嗰啲今晚咁浪漫嘅晚餐!佢哋9:00之前仲有happy hour,更加抵!

今日全程邊食邊行都唔算好肚餓所以我哋散買咗兩個main
呢個美國頂級西冷牛扒有12安士
返牛扒好後身而且仲好多汁添!
我哋叫咗七成熟牛扒切開嚟仲有粉嫩!

今天與同事,為🎊慶祝新建立的飲食專頁滿月,在荃灣順路找間人氣西餐🍽️試試菜。<Chalet>裝修別具心思,現今在荃灣區加上本土速食文化,肯花心思設計的餐廳買少見少,選用大量木材🪵、木地板設計,須然比較難打理和成本比較貴,但是這種帶給你溫暖的感覺又豈能忽視,尤其更能貼切店舖名稱。有別之處,餐廳用了店舖內一些面積,幻化成屋外的感覺(但係是有冷氣嘅❄️) 前段位置中空特高樓底並佈置一些天然石材、躝藤戶外植物 (但都係假嘅🌴) 雖然外望只是鬧市街景,但別具歐式小屋風格。美酒佳餚缺一不可,好酒之人不用擔心。🍾🍷🍸🍹🍺🍻🥂🥃 大吧枱今晚工事開下會傾下偈,就沒喝飲酒,叫了兩杯Mocktail。左⬅️ Passion(新鮮果汁混合而成熱情果、菠蘿、 芒果… 非常之易入口,不過飲開走甜嘅我😅就覺得比較甜) 右➡️ Girls Generation(冇試唔知🤷🏻‍♂️) 有時《龍蝦湯》會有好大腥味,這個就完全唔覺😋尤其喜歡濃湯的朋友,這絕對可以滿足到你,煲得濃而不杰,雖然沒有坊間一些配勁大件龍蝦肉,但係細細粒都幾新鮮,既然飲湯又唔係食主菜又何必介意。同事叫了set dinner跟餐湯《粟米忌廉湯》同樣顏色外觀非常好

美酒佳餚缺一不可,好酒之人不用擔心。
🍾🍷🍸🍹🍺🍻🥂🥃 大吧枱

龍蝦湯

同事叫了set dinner跟餐湯《粟米忌廉湯》同樣顏色外觀非常好,可以一提就是兩個湯跟的麵包並非一般麵包,非常外脆內軟。
是日餐湯-粟米忌廉湯

🇪🇸《西班牙紅蝦 》高端西餐食材,亦被知名食家譽為世界上最好吃的蝦(仲貴過龍蝦) 。 意粉用了大量蝦膏烹調, 如喜歡濃味的,真的不可錯過,但加配上薄荷泡沫, 除了打卡吸引外,薄荷亦都會平衡咗濃烈蝦膏。
西班牙紅蝦意粉配薄荷泡沫

用巨型《海膽》殼作為《mousse》之器皿,配上新鮮海膽,除賣相吸引外,內有乾坤《櫻花蝦》與海膽非常協調都是海中朋友。
鮮海膽櫻花蝦Mousse

唔知點解❓上枱時《黑毛豬鞍 》擺埋隻碟的一邊,可能🤔「有得解釋嘅就叫算術,冇得解釋嘅就叫藝術。」
豬鞍size超厚身,驚喜位竟然係《蜜糖白酒燴蘋果》 甜而不膩的蘋果小粒配合酸酸清香的《法式檸檬醬》加上黑毛豬鞍,多重口感集於一身,這不止配合得宜而是結合完美,唯一要彈豬鞍唔夠juicy ,但亦絕對唔會覺得柴皮。
西班牙黑毛豬鞍-配 蜜糖白酒燴蘋果. 法式檸檬醬

🇺🇲《美國頂級西冷牛扒》其實因為試菜,叫了很多種類,12安士牛扒見到都覺得大件,如果平時吃main course 比較少吃 side dish 的朋友,來這間小店你就會走寶,其實佢嗰個蕃茄,已輕界一刀,在吃當時輕易就把蕃茄心吸出來,焗得非常好味,牛扒叫了 medium 熟成程度剛好,可惜我略嫌牛味不夠。如果要食靚牛扒不會選西冷,又有可能set dinner關係。
美國頂級西冷牛扒12安士

個set 跟個dessert 已經飽到上心口。

食埋個cheesecake飽到上喉嚨。

另外店員非常有禮貌地有問我們,有沒有什麼日子要慶祝,我們想起「灶君 社交平台」成立一個月,就寫了幾隻字畀他,他說可以在甜品碟幫我們寫上祝福語,一些週年慶祝、朋友慶祝生日.... 等Fine dining 這類服務真的不可缺,首字都寫得唔錯吖!係嘛!?

PS. 「可能我哋出晒單反,打晒燈!服務員服務就特別留心,直情係超細心,。」我們問及有什麼 signature 不但仔細介紹,那樣食品適合打卡影相,上碟時並把廚師嘅煮法和食材都一一介紹,希望佢對每一個客人,都可以保持呢個態度。

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
食物賣相=(滿分20) 17
西班牙紅蝦意粉配薄荷泡沫
鮮海膽櫻花蝦Mousse
西班牙黑毛豬鞍-配 蜜糖白酒燴蘋果. 法式檸檬醬
  • 西班牙黑毛豬鞍-配蜜糖白酒燴蘋果.法式檸檬醬
聽講過呢間餐廳好耐 第一次試真係充滿期待 入面好似店名咁佈置到小木屋咁 我平日夜晚去都坐滿人就知佢係人氣頗高既酒吧餐廳 今次冇試到酒下次試返先 意粉上菜個陣嚇親我地 勁足料落左勁多海膽 醬汁超濃郁而且每條意粉都成功掛汁 彈牙有嚼勁 帶子好新鮮煙燻味重 不過略嫌調味唔重冇咩味 而肉眼扒大塊兼厚肉 我地叫medium佢都煎得啱啱好 肉質嫩再加外面煎得好香 紋理分明  甜薯條炸得好香口 食落去淡淡蕃薯甜香味滲出黎 出色!!個人覺得定價有啲進取 但野食質素完勝 絕對會考慮再戰呀 大家記住book左位先去就唔使等啦
聽講過呢間餐廳好耐 第一次試真係充滿期待

今次冇試到酒下次試返先

意粉上菜個陣嚇親我地 勁足料落左勁多海膽
醬汁超濃郁而且每條意粉都成功掛汁 彈牙有嚼勁

帶子好新鮮煙燻味重 不過略嫌調味唔重冇咩味

而肉眼扒大塊兼厚肉 我地叫medium佢都煎得啱啱好
肉質嫩再加外面煎得好香 紋理分明

甜薯條炸得好香口 食落去淡淡蕃薯甜香味滲出黎 出色!!

個人覺得定價有啲進取 但野食質素完勝 絕對會考慮再戰呀
大家記住book左位先去就唔使等啦
加配甜薯條
2020-09-23
加配甜薯條
2020-09-29 188 瀏覽
係愉景新城同中染都有好多食肆選擇,但我哋搭車經過見到喺對面有間西餐廳,可以試吓喎。入到去見到佈置好英倫風格,好,坐低睇吓有咩好食先。黑松露薄片意大利飯配美國大啡菇牛肝菌泡沫,上面個泡沫好有趣。下面係大啡菇,有濃郁嘅菇味,厚大而多汁。法國麵包蟹燴意大利飯,意大利飯煙煙韌韌,裏面食到一絲絲蟹肉嘅味道。上面仲有塊芝士薄脆,食落帶有好濃嘅芝士味道。黑松露炒雜菌,每一粒菇除咗有自己獨特嘅香味,仲沾有黑松露嘅味道。

入到去見到佈置好英倫風格,好,坐低睇吓有咩好食先。

下面係大啡菇,有濃郁嘅菇味,厚大而多汁。

臨近中秋 開始約返朋友出黎食個飯想搵個地方靜靜地傾下計 就諗起Chalet夜晚六點半去到 未駛等位 不過之後發現好多人都好似我咁 事先約左餐廳分左兩個area 中間再有對門分隔 我就坐左出面高腳椅的位置朋友對set dinner 興趣唔大 所以叫左個Risotto同埋一個Main 佢個蟹都幾貼心 事先已經起左殼 份量足夠 兩個人食都夠飽黎到主菜 已經分好4 舊乳豬 乳豬下面有芋泥蓉同埋紅菜頭酸酸地幾開胃 最後叫左杯生啤 有Happy hour 傾計都盡興d每人平均3 百幾蚊左右 環境都唔錯 食下西餐 同朋友聚一聚的好落腳
臨近中秋 開始約返朋友出黎食個飯

酸酸地幾開胃

最後叫左杯生啤 有Happy hour 傾計都盡興d

2020-09-29
2020-09-28 134 瀏覽
朋友推介既依間係荃灣既餐廳🍴環境的確幾好🥳食物都好值得推介😼😼🐽 時令生蠔🦪 ($188/6)店員介紹依個係西班牙生蠔🦪價錢的確唔係特別平不過隻隻都好肥美🤤🤤而且真係好鮮 好食🤪🤪🐽 煙燻帶子海膽意粉🍝 ($258)帶子大大粒 煙燻味好重😼😼海膽都好鮮味🤪個汁夠creamy 有淡淡海膽香🤤🐽 法國麵包蟹燴意大利飯🦀 ($248)除左飯面有兩個蟹鉗之外亦都有好多蟹肉係飯粒之中🤤🤤勁好食 而且飯粒質感啱啱好💫🐽 芝士薯條🧀 ($48)炸得脆脆既熱辣辣薯條🍟配埋上面既芝士🧀🧀🧀簡單又好味🥳•🐽 Passion ($68)個杯勁qq ah😻而且happyhour $68幾抵😼入面有passionfruit pineapple juice & fresh mango juice🥭好飲啊🤪🤪

朋友推介既依間係荃灣既餐廳🍴
環境的確幾好🥳
食物都好值得推介😼😼

🐽 時令生蠔🦪 ($188/6)
店員介紹依個係西班牙生蠔🦪
價錢的確唔係特別平
不過隻隻都好肥美🤤🤤
而且真係好鮮 好食🤪🤪

🐽 煙燻帶子海膽意粉🍝 ($258)
帶子大大粒 煙燻味好重😼😼
海膽都好鮮味🤪
個汁夠creamy 有淡淡海膽香🤤

🐽 法國麵包蟹燴意大利飯🦀 ($248)
除左飯面有兩個蟹鉗之外
亦都有好多蟹肉係飯粒之中🤤🤤
勁好食 而且飯粒質感啱啱好💫

🐽 芝士薯條🧀 ($48)
炸得脆脆既熱辣辣薯條🍟
配埋上面既芝士🧀🧀🧀
簡單又好味🥳

🐽 Passion ($68)
個杯勁qq ah😻
而且happyhour $68幾抵😼