2022-05-29 1420 瀏覽
Chelsea Garden & Restaurant (佐敦)佐敦柯士甸道7號UQ Place 4樓1️⃣Dinner Set Parma ham哈密瓜沙律是日餐湯 (甘筍湯)香煎牛腰脊肉伴芥末籽Welcome food 餐前麵包2️⃣甜洋蔥牛尾湯3️⃣黑松露蘑菇湯4️⃣鮮刨黑松露牛肝菌雲吞5️⃣西班牙海鮮飯6️⃣🍹Melon ball 7️⃣🍰Tiramisu 上網見到幾多好評既牙班牙菜,想同朋友傾下計慢慢食餐飯,所以最重要係無限時 😆 對我黎講最緊要上到去地方比想像中細D ,但座位都寬闊舒服,環境乾淨裝修都幾特別 ,係有小小田園風既感覺🪵🌿 露台仲有好多花草既擺設,可以影下相打下卡📷由頭盤到甜品,我地都好滿意!因食到食材係高質、廚師既心機同擺盤都好有誠意、湯夠熱同香濃,麵包🥯係熱辣辣既、牛腰脊要左7成熟都唔會韌,配個芥末籽味道好好 ! 西班牙海鮮飯非常足料,有青口、蜆、大蝦、魷魚、蟹肉、辣肉腸,佢個飯食得出係用原個pan去焗既,所以夠乾身同入味,所以吸哂海鮮同香料既味道 ,係幾正宗既Paella 🦐🦑🐙牛肝菌雲吞配鮮刨既黑松露,香味同口感濃厚,雲吞軟硬度適中 ,岩哂我條脷😌最後食埋Tiramisu ,味道唔
佐敦柯士甸道7號UQ Place 4樓

1️⃣Dinner Set

Parma ham哈密瓜沙律
是日餐湯 (甘筍湯)

Welcome food
5️⃣西班牙海鮮飯
6️⃣🍹Melon ball
7️⃣🍰Tiramisu
香煎牛腰脊肉伴芥末籽

牛腰脊要左7成熟都唔會韌,配個芥末籽味道好好 !

最後食埋Tiramisu ,味道唔太甜同都幾大件,簡直係完美既結束 🔚

2022-05-28
香煎牛腰脊肉伴芥末籽
去左Chelsea garden食個生日飯❤環境好靚呢❤坐低先黎個fresh既welcome沙律food同埋餐包🥰為食餐單: Pulpo a la Gallega香辣烤八爪魚🐙 $88大大片八爪魚同好香濃既薯蓉一齊焗,八爪魚好有口感又香辣非常惹味😋八爪魚仲烤到有少少微焦😘加薯蓉一啖食絕對正啊😋Gambas al Ajillo蒜香欖油慢煮海虎蝦🦐 $98 海虎蝦大大隻好爽口又鮮甜😋好入味又有海水味😋加入蒜頭欖油辣椒一齊慢煮,味道滲入海虎蝦,好滋味🥰我連蒜頭都食曬呢,因為蒜頭都滲左好香既精華啊😋Slow-cooked beef cheeks served with homemade Sauerkraut慢烤牛頰肉伴酸椰菜🥩 $258 牛頰肉好嫩滑而且味道好香,加上醬料一流😘酸椰菜好開胃,底下仲有少少沙律菜,正啊😋伴上香滑薯蓉,好完美😘Dessert Gallery甜品薈萃🍮 $138+2 scoop ice cream🍨 +$48 甜品薈萃好豐富,有cheesecake、窩夫、焦糖燉蛋、朱古力撻等,我仲加左兩球雪糕,雲呢拿味同綠茶味各一😆我最仲意食窩夫,整得好香脆味道又香甜剛剛好,加埋一球

為食餐單:
Pulpo a la Gallega香辣烤八爪魚🐙 $88

Dessert Gallery甜品薈萃🍮 $138
+2 scoop ice cream🍨 +$48

甜品薈萃好豐富,有cheesecake、窩夫、焦糖燉蛋、朱古力撻等,我仲加左兩球雪糕,雲呢拿味同綠茶味各一😆我最仲意食窩夫,整得好香脆味道又香甜剛剛好,加埋一球雪糕係上面一齊食好正😋焦糖燉蛋好滑蛋味香濃🥰cheesecake芝士味好重好足料😋甜品薈萃可以樣樣甜品都試d,滿足曬甜品控既願望😆
2021-09-26
慶祝紀念
生日
  • 甜品薈萃
2021-09-09 1920 瀏覽
好耐無食過西班牙菜!收工同老公來到呢間樓上餐廳,田園風設計,小清新感覺滿舒服的🥰.🤗welcome food 每枱都有籃麵包和前菜,麵包點醋和橄欖油食不錯,沙律菜上舖上芝士蕃茄擺盤精緻有誠意👍🏻.🥗櫻花蝦柚子煙鱔魚薄片沙律 $128🍆普羅旺斯式烤焗茄子 $58🫑鹽烤西班牙鬼椒 $68🌶烤西班牙辣肉腸芝士薯波 $68🦐西班牙海鮮飯 $298🍸chelsea punch $65.前菜最喜歡沙律,沙律菜上舖滿櫻花蝦、刺身、車厘茄、三文魚子,配上獨特嘅醬汁,好開胃的前菜,好食👍🏻 西班牙鬼椒 第一次食感覺好特別,我以為會好辣,原來係好似青椒咁,上面散上鹽又幾好食,份量仲好多😆.最正一定係西班牙海鮮飯🤤一上枱嘩一聲,好多海鮮!有蝦、青口、象拔蚌、魷魚、辣肉腸,中間係蟹肉,海鮮大大件又鮮味,用鐵板上所以熱辣辣,飯炒得好香口, 中間蟹肉加上沙律醬,撈飯超好食,象拔蚌好鮮甜有海水味道, 蝦大大隻好彈牙勁厚肉,滿分💯.Chelsea punch係芒果菠蘿特飲,岩哂夏天飲.整體食物質素唔錯,服務態度幾好,我話轉位會幫手安排,上菜次序、時間幾舒服,又會好主動幫我換碟,地點又近柯士甸站,如果係附近想食餐好的西
🤗welcome food
🥗櫻花蝦柚子煙鱔魚薄片沙律 $128
🍆普羅旺斯式烤焗茄子 $58
🫑鹽烤西班牙鬼椒 $68
🌶烤西班牙辣肉腸芝士薯波 $68
🦐西班牙海鮮飯 $298
🍸chelsea punch $65
Chelsea punch係芒果菠蘿特飲,岩哂夏天飲
整體食物質素唔錯,服務態度幾好,我話轉位會幫手安排,上菜次序、時間幾舒服,又會好主動幫我換碟,地點又近柯士甸站,如果係附近想食餐好的西餐滿推介的,美中不足卡位唔算多有興趣要早啲訂位了
  • 西班牙海鮮飯
朋友帶我到了一個充滿田園氣息的樓上cafe, 環境寧靜舒服,還有一個田園的小露台☘️!首先餐包都好好味,非常香脆。我們🥗前菜叫了香煎鵝肝配無花果沙律,好肥美的鵝肝,煎得好香脆!伴菜無花果都好新鮮!而主菜我們叫了西班牙海鮮意粉🍤和香煎牛腰脊肉伴芥末籽🥩。西班牙海鮮意粉🍤比我想像中好味😋,份量多,有青口、蝦🦐、魷魚🦑、象拔蚌,種類好多!好香濃的龍蝦湯味!極力推薦!香煎牛腰脊肉伴芥末籽🥩食材新鮮,牛味香濃,配上芥末籽味道一流!👍🏻整體上無論環境、食物、服務態度都好好!❤️

西班牙海鮮意粉🍤

香煎牛腰脊肉伴芥末籽🥩
食材新鮮,牛味香濃,配上芥末籽味道一流!👍🏻

整體上無論環境、食物、服務態度都好好!❤️

今日用OpenRice搵到依間幾多人食,於是帶左朋友去一間佐敦的西班牙菜餐廳,地點幾便利就腳,店內的佈置行天然植物風🙊,有幾個位都包圍住植物園景感覺不錯,鬧市中的小小寧靜處,總體環境不錯,地方坐落舒服,聊天談心是不錯的地方~👍叫了兩set set dinner,.*香煎牛腰脊肉伴芥末籽牛味道濃郁,而且脂肪比例平均,口感細緻香口,肉汁豐富,加上惹味芥末,不錯~!*焗海斑伴芫茜鮮魚湯海斑夠滑,湯底唔錯,十分鮮~有芫茜調味,讓整體感覺清爽~!.*前菜-磯煮鮑魚 鮮嫩彈牙,入口具鮮味~*前菜-芒果牛油果虎蝦沙律 芒果清甜,沙律清新,虎蝦彈牙,是滿滿夏天的味道~!*餐包 麵包熱烘烘又香脆,配上油醋汁可令胃口更開胃呢*餐湯 鷹嘴豆湯 豆香而濃厚~*welcome food有煙三文魚牛油果,甘香煙薰鮮味,牛油果淡淡的奶香味~
*香煎牛腰脊肉伴芥末籽
*焗海斑伴芫茜鮮魚湯
海斑夠滑,湯底唔錯,十分鮮~有芫茜調味,讓整體感覺清爽~!
*前菜-磯煮鮑魚 鮮嫩彈牙,入口具鮮味~
*餐包 麵包熱烘烘又香脆,配上油醋汁可令胃口更開胃呢
*餐湯 鷹嘴豆湯 豆香而濃厚~
2021-08-21 608 瀏覽
事前我哋係提早咗4日book位當晚我哋每人都order咗個dinner set而我自己嗰個set就係跟磯煮鮑魚同埋香煎牛腰脊肉伴芥末籽每個set都會跟一份麵包同埋Parma ham starter 非常impressive嘅一點係麵包熱辣辣同埋充滿麥香 點埋橄欖油同黑醋食就無咁乾 Parma ham嘅份量大概係一口份 夾埋入面d水果一齊食夠曬清新磯煮鮑魚嘅質感煙韌 味道清淡 醬油嘅香氣唔會過重而遮蓋咗鮑魚嘅味道 一路咀嚼去到最後會食到鮑魚嘅鮮味 是日餐湯椰菜花忌廉湯 餐湯質地濃厚 加埋黑椒嘅搭配 令到奶油嘅香味唔會過於使人味蕾疲厭食完鮑魚 就到main course牛腰脊肉 我order嘅係medium cooked 牛肉本身嘅質素都唔錯 食落無筋 廚師將件牛肉四煎香而裏面仍然多汁爽嫩 芥末籽唔嗆鼻 配埋牛肉一齊食既解膩又增加牛肉嘅香味 相得益彰侍應服務非常專業 友善有禮 會常常幫我哋整理枱面 我哋一行人開左支酒加多兩杯drink 加埋一 最後大約每人食咗$460
事前我哋係提早咗4日book位

磯煮鮑魚
2021-08-20
磯煮鮑魚
2021-08-20 633 瀏覽
𝙨𝙚𝙖𝙛𝙤𝙤𝙙 𝙥𝙖𝙚𝙡𝙡𝙖 + 𝙨𝙩𝙚𝙖𝙠 = 𝙖 𝙥𝙚𝙧𝙛𝙚𝙘𝙩 𝙛𝙧𝙞𝙙𝙖𝙮 𝙣𝙞𝙜𝙝𝙩 𝙙𝙞𝙣𝙣𝙚𝙧💯.近排成日都係佐敦搵食,見到呢間西班牙餐廳有幾多好評就去左試下,welcome food有吞拿魚他他同餐包,主食散叫左西班牙海鮮飯同一個dinner set,前菜磯煮鮑魚都幾彈牙鮮甜,牛腰脊點左三成熟,配微酸芥末籽同肉味幾夾,不過又係韌到唔係好咬得開,另外海鮮飯煮得好入味,啖啖都有好濃郁既蝦膏香,可惜青口都幾大陣臭腥味扣左唔少分,希望只係一時失準啦~
西班牙海鮮飯
西班牙海鮮飯
生咗兩個小朋友之後,間中都會想同老公出去拍下拖,今次老公就帶咗去嚟呢到食好西!我哋就睇中咗食set,有頭盤、餐湯、主菜。落完餐點,就會送上餐包,有兩種唔同嘅包。是日餐湯就係蘑菇湯,我就最鐘意配埋包一齊食!頭盤我哋加咗錢要「香煎鴨肝伴無花果沙律」,鴨肝超級香,配埋無花果冇咁油膩,真心正!主菜就揀咗「香煎牛腰脊肉伴芥末籽」,牛腰脊肉好「淋」,好香牛味,連啲配菜都超好味!老公之後加咗「香辣烤八爪魚」,下面係薯蓉嚟㗎!估唔到呢個配搭又幾好味喎!再嚟梗係要食隻「燒焗西班牙春雞」啦!唔會好咸,好香雞味!呢個係散叫 menu!餐廳嘅環境佈置都好靚,好舒服。呢餐真係好好味,由其係個牛腰脊肉,真係估佢唔到咁好食!下次要帶埋小朋友嚟食先得!

我哋就睇中咗食set,有頭盤、餐湯、主菜。

落完餐點,就會送上餐包,有兩種唔同嘅包。

是日餐湯就係蘑菇湯,我就最鐘意配埋包一齊食!

再嚟梗係要食隻「燒焗西班牙春雞」啦!唔會好咸,好香雞味!

呢個係散叫 menu!

餐廳嘅環境佈置都好靚,好舒服。

2021-08-09
2021-07-06 690 瀏覽
想搵間有情調、價錢唔貴、食物又高質嘅餐廳確實唔容易,不過依度就做到了😌雖然空間比較細,但亦正正如此客人唔會太多,環境唔會太嘈雜,慶祝節日係唔錯嘅選擇🧡• 炸西班牙辣肉腸芝士薯丸 $68外脆內軟嘅薯丸,裡面包住切碎左嘅辣肉腸同芝士,食起上嚟好香口惹味😚• 香煎鴨肝伴無花果沙律 跟餐+$38油潤嘅鴨肝配上新鮮無花果沙律,降低鴨肝嘅油膩感☺️• 是日餐湯 是日餐湯為粟米湯,餐廳好貼心咁幫我哋分開咗兩份🧡粟米湯打得細滑,富有濃厚奶香同粟米嘅味道,非常好飲!• 燒紐西蘭羊架伴青瓜乳酪(dinner set) $348鐘意食羊架嘅朋友必試!首先生熟控制得好好,叫咗5成熟真係5成熟,青瓜乳酪有助癖除羶味,多添一份清新酸爽,亦可配搭經典嘅薄荷醬或芥末醬✨• 鮮刨黑松露牛肝菌雲吞 $198最後單點咗依個黑松露雲吞,每一件雲吞都被濃郁芳香嘅醬汁包裹住,面頭仲有鮮刨嘅黑松露添,不過係咁濃嘅醬汁面前顯得味道有點弱😗

• 炸西班牙辣肉腸芝士薯丸 $68

• 香煎鴨肝伴無花果沙律 跟餐+$38
油潤嘅鴨肝配上新鮮無花果沙律,降低鴨肝嘅油膩感☺️

• 是日餐湯

• 鮮刨黑松露牛肝菌雲吞 $198
2021-07-06 590 瀏覽
連續幾日去佐敦食晚飯今次嚟到一間有露台嘅餐廳好興奮由餐廳名可見主打花園設計餐廳內同露台都擺滿不同植物無諗過喺佐敦都可以享受到呢片寧靜講返嘢食先我哋嗌咗signature dinner set(價錢因應主菜而不同)首先嚟嘅係welcome food同麵包唔係咁多餐廳會提供welcome food很細心, 用意是refresh一下口腔接著是小食磯煮鮑魚-非常鮮嫩彈牙芒果牛油果虎蝦沙律-味道豐富, 很開胃食完小食, 飲埋是日餐湯, 就迎接主菜西班牙海鮮意粉$298滿滿海鮮將碟舖滿教人如何不愛它我願意為咗呢個海鮮意粉再嚟一入口就有陣鮮味喺嘴入面散開每樣海鮮都處理得好好太令人回味香煎牛腰脊肉伴芥末籽$328煎得好香, 嗌7成熟就真係7成熟嚟之前有睇過其他食評話廚師功手勢好果然係真! 成晚食物水準都係高上飲品方面嗌咗杯Chelsea punch$65比起一般punch多了一陣香味賣相也很精美, 仲好夾餐廳個氣氛等我下次約多d朋友上來先
連續幾日去佐敦食晚飯
今次嚟到一間有露台嘅餐廳好興奮
由餐廳名可見主打花園設計
餐廳內同露台都擺滿不同植物
無諗過喺佐敦都可以享受到呢片寧靜

講返嘢食先
我哋嗌咗signature dinner set
(價錢因應主菜而不同)
首先嚟嘅係welcome food同麵包
唔係咁多餐廳會提供welcome food
很細心, 用意是refresh一下口腔

接著是小食
磯煮鮑魚-非常鮮嫩彈牙
芒果牛油果虎蝦沙律-味道豐富, 很開胃

食完小食, 飲埋是日餐湯,
就迎接主菜

嚟之前有睇過其他食評話廚師功手勢好
果然係真! 成晚食物水準都係高上

飲品方面嗌咗杯Chelsea punch$65
比起一般punch多了一陣香味
賣相也很精美, 仲好夾餐廳個氣氛
等我下次約多d朋友上來先
2021-07-04 2022 瀏覽
今日約了朋友在佐敦食晚飯,臨急抱佛腳立即搵OpenRice 幫幫手,找來了這家位於柯士甸道的樓上餐廳。😀甫進門口感覺舒服,一片白色為主的風格加點植物,感覺輕鬆寧靜。🍴前菜一流造型非常吸睛。😍磯煮鮑魚,鮑魚鮮嫩軟腍而又不失嚼勁。芒果牛油果虎蝦沙律,清新爽口彈牙,加了芒果一道開胃前菜。😋🍴麵包即烤麵包熱騰騰外脆內軟,蘸點油醋汁味道更佳。👍🥣餐湯是日餐湯是南瓜忌廉湯,清香南瓜味入口香甜幼滑可口。🍴吞拿魚他他是餐廳送的小食,雖然是一小片,但一點都不馬虎魚肉細嫩口感細軟,還有我喜愛杏仁片。👏🍴焗海斑伴芫茜鮮魚湯 $308烹調別具風格造工細緻,魚肉細嫩香氣撲鼻,魚湯更鮮甜無比加了芫茜更清香真增味。👍👍🍴香煎牛腰脊肉伴芥末籽 $328我相信食料上乘所以煮出來的一定有質,更能提升牛的肉質及香味,入口細緻嫩滑正如所講提升香味。👏😋📋這餐廳服務殷勤快捷,服務熱誠。可惜套餐不包括餐飲有點美中不足。最後提一提最好訂檯,因為餐廳不大如果臨時想去就要碰運氣了!

🍴前菜
一流造型非常吸睛。😍
磯煮鮑魚,鮑魚鮮嫩軟腍而又不失嚼勁。
芒果牛油果虎蝦沙律,清新爽口彈牙,加了芒果一道開胃前菜。😋

🍴麵包
即烤麵包熱騰騰外脆內軟,蘸點油醋汁味道更佳。👍

🥣餐湯
是日餐湯是南瓜忌廉湯,清香南瓜味入口香甜幼滑可口。

🍴吞拿魚他他

🍴焗海斑伴芫茜鮮魚湯 $308

🍴香煎牛腰脊肉伴芥末籽 $328

📋
這餐廳服務殷勤快捷,服務熱誠。
可惜套餐不包括餐飲有點美中不足。

最後提一提最好訂檯,因為餐廳不大如果臨時想去就要碰運氣了!
2021-06-22
  • 南瓜湯
  • 香煎牛腰脊肉伴芥末籽
2021-07-02 458 瀏覽
最近去咗Chelsea Garden & Restaurant食西餐🍴環境好靚好有情調☺️餐廳重有露台望到街景添,影相一流呀🥳食主菜前,餐廳重會提供麵包同小食😛今次嘅小食係芝士配南瓜🐄美國黑安格斯肉眼扒伴蒜烤野菜主菜叫咗安格斯肉眼扒,肉眼扒好大塊,鮮嫩多汁,唔會好韌,另外會跟埋燒汁點牛扒,不過個牛本身都好多肉汁,就算唔點都好夠味😝🦐西班牙海鮮飯另一個菜叫咗西班牙海鮮飯,個飯整得好靚,重好豐富,入面有蝦、青口、象拔蚌、魷魚同蟹肉,而家飯就係龍蝦汁味,味道好濃,有少少辣但唔食辣嘅人都接受到😝而且飯嘅份量都好大👍🏻🍰Tiramisu食完飯就食返個甜品開心下☺️Tiramisu由餐廳親自整,唔會好甜,每啖滲出淡淡咖啡味,而且擺碟整得好靚😍

🐄美國黑安格斯肉眼扒伴蒜烤野菜

🦐西班牙海鮮飯

🍰Tiramisu

2021-06-17
𝙲𝚑𝚎𝚕𝚜𝚎𝚊 𝙶𝚊𝚛𝚍𝚎𝚗 & 𝚁𝚎𝚜𝚝𝚊𝚞𝚛𝚊𝚗𝚝今次去佐間幾有情調嘅餐廳食🇪🇸西班牙菜🥰餐廳周圍環境都掛滿佐植物裝飾,比人一種清新浪漫嘅感覺🥰最特別嘅係餐廳外,仲有一個小花園平台種植咗好多唔同嘅盆栽植物😢可惜我去嘅當日落大雨,未能出外影相📸️注定要再黎食過😜當晚我哋叫個兩個Set Dinner首先黎嘅係餐廳贈送嘅 Welcome Bite✨杏片吞拿魚他他🥗 味道酸酸甜甜非常開胃頭盤✨芒果牛油果虎蝦沙律虎蝦新鮮大隻好爽口🦐配上芒果牛油果, 味道好清新🥰✨磯煮鮑魚👨‍🍳非常貼心預先切好一片片👍🏻,方便進食🥰咬落口感軟淋淋,配搭埋三文魚籽一齊食更突顯鮮味主菜✨香煎牛腰脊肉伴芥末籽我order嘅係五成熟🥰外層表面煎得香脆,內層肉質嫩得黎無根、無血水🥰Perfect❤️最後仲有充滿驚喜嘅✨西班牙海鮮意粉🦑🦐🍝😍入面有成幾款海鮮大虎蝦、青口、魷魚、珍珠貝,真係分量十足,隻隻厚肉彈牙,非常新鮮😍😍✨最後建議大家,去嘅時候可以問吓店員,餐廳今日嘅推介係咩,因為原來佢哋仲有每日推介,係餐牌無嘅食物,佢吔會寫係黑板位置,可惜當日因為比較多人,而我坐嘅位置咁啱擋住咗黑板,見唔到👨‍🍳👨‍🍳所以下次‍你哋去
𝙲𝚑𝚎𝚕𝚜𝚎𝚊 𝙶𝚊𝚛𝚍𝚎𝚗 & 𝚁𝚎𝚜𝚝𝚊𝚞𝚛𝚊𝚗𝚝

今次去佐間幾有情調嘅餐廳食🇪🇸西班牙菜🥰
餐廳周圍環境都掛滿佐植物裝飾,
😢可惜我去嘅當日落大雨,
未能出外影相📸️注定要再黎食過😜

當晚我哋叫個兩個Set Dinner
首先黎嘅係餐廳贈送嘅 Welcome Bite
✨杏片吞拿魚他他🥗 味道酸酸甜甜非常開胃

頭盤✨芒果牛油果虎蝦沙律
虎蝦新鮮大隻好爽口🦐
配上芒果牛油果, 味道好清新🥰

✨磯煮鮑魚

主菜✨香煎牛腰脊肉伴芥末籽
我order嘅係五成熟🥰外層表面煎得香脆,
內層肉質嫩得黎無根、無血水🥰Perfect❤️

最後仲有充滿驚喜嘅
✨西班牙海鮮意粉🦑🦐🍝😍入面有成幾款海鮮
西班牙海鮮意粉

✨最後建議大家,去嘅時候可以問吓店員,
餐廳今日嘅推介係咩,因為原來佢哋仲有每日推介,
係餐牌無嘅食物,佢吔會寫係黑板位置,
可惜當日因為比較多人,而我坐嘅位置咁啱擋住咗黑板,
見唔到👨‍🍳👨‍🍳所以下次‍你哋去食嘅時候可以留意下啦❤️
2021-06-22
西班牙海鮮意粉
2021-06-29 1489 瀏覽
🇭🇰Chelsea Garden & Restaurant·呢間我之前見到已經好想食㗎啦 佢個海鮮飯真係好靚 望落超級豐富😍😍·seafood paella $298佢其實夜晚有啲dinner set既 差唔多價錢會有埋前菜同湯 但係因為我地諗好左想食海鮮飯 所以最後都係散嗌左🤣🤣佢個飯煮得好好 口感唔錯 而且好夠味 撈埋上面既蟹肉超級鮮甜🦀️之後佢啲海鮮都好新鮮 尤其係佢個蝦同青口都好好味 係個大蜆煮得老左啲啲🙊·oyster+wine collection $298佢呢個係有8隻生蠔加2杯house wine 超級豐富🦪我地個日個生蠔係細細隻個啲黎既 礦物味好重 而且超級鮮甜 我自己幾鍾意 之後佢個house wine就正正常常啦🤣🤣反而係佢個house bread好好味 質感好好😌·pulpo a la gallega $88之後呢個個八爪魚都唔錯既 唔會煮到老曬 不過我自己更鍾意係佢下面個薯蓉 佢唔係好多cream嗰種薯蓉 所以唔會好漏 但係佢都超級滑 超薯仔🥔·#rbyeat#rby西餐#rby佐敦·📍佐敦柯士甸道7號UQ Place 4樓
🇭🇰Chelsea Garden & Restaurant

oyster+wine collection
pulpo a la gallega
house  bread
2021-06-28 317 瀏覽
上網查看相片,這間餐廳優雅,今次第一次光顧,感覺不錯。牆壁有少許綠化,食品攞碟有心思。散點,價錢合理。環境:Flat White $38西班牙芝士薯蓉肉丸 $68Apple Crumble $48賞心下午茶 $170
上網查看相片,這間餐廳優雅,今次第一次光顧,感覺不錯。
牆壁有少許綠化,食品攞碟有心思。
散點,價錢合理。

環境:

Flat White $38