2022-08-03
今日又係地頭蛇朋友帶我去搵食,依間店唔係熟路真係好難搵得到。入面唔大,但枱凳唔會逼。好欣賞店員會主動比個籃客人裝袋,食都食得舒服啲!因為好肚餓,所以其實我都冇好仔細睇究竟個餐係包啲咩就已經落咗order個餐盤一上枱嘅時候就覺得眼前一亮其實我好鍾意食呢啲有好多碟細細碟嘅小菜因為有可以食多啲唔同款式嘅嘢。而且佢個煮餐嘅份量都好足,雞扒煎得好香大大塊,雖然上面放咗個辣椒但係其實啲嘢唔辣。牛油果都好熟配埋一齊食好正雖然冇影到相,但朋友嗰一個蝦球意粉都好好食,意粉佢個質素幾高下,唔會煮到好軟淋,另外啲蒜香好入味,咬落好煙韌,蝦球份量都幾多!甜品識落似cheese cake,但口感又有啲似乳酪蛋糕😆一口size 細細件,伴碟吧生果我覺得佢一啲都冇馬虎,有士多啤梨、藍莓、仲有嗰隻金色嘅果子🙈🙈🙈小食有單骨雞翼同蟹柳沙律湯上面嘅蔥碎增添左唔少風味飲品方便我揀咗咖啡,幾消暑朋友叫嘅係梳打,打卡真係好啱,飲落仲好Fresh整體來講食材雖然唔係話特別貴,但以依個價錢有呢一種享受我覺得真係食得好開心,仲可以坐低慢慢同朋友吹水,翻兜之選
小食有單骨雞翼同蟹柳沙律
湯上面嘅蔥碎增添左唔少風味
飲品方便我揀咗咖啡,幾消暑
朋友叫嘅係梳打,打卡真係好啱,飲落仲好Fresh