餐廳: Chillax
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2021-03-17 186 瀏覽
與閨蜜一齊休假💃,去誠品打書後到Chillax 享受下午茶,這裏的安靜寫意,對於活在繁忙都市中的我們,恍如一股清流🌿。餐廳分兩層,樓下係「友善寵物餐廳」,可以見到很多可愛的寵物,樓上走閒適寫意風格,而且有獨立按摩房間,讓人想閉上眼睛,去享受那份難得的寧靜。閨蜜鍾情於她的Margarita $98🍸,我選了口感較甜美由椰奶、檸檬汁幻化而成的Yeah Mocktail$78🍹。還點了一些伴酒的小食:▫️Mussels in White Wine Sauce #白酒煮青口$128▫️Sweet Potato Fries #炸番薯條$68▫️Ham and Cheese Bagel #芝士火腿貝包$58小食即點即做,質素亦很好,尤其是那白酒煮青口,內有洋蔥、蒜頭、番茜及青口與白酒的完美配合; 炸番薯條脆卜卜,伴酒一流。我哋一邊傾,一邊享受美食,令人很放鬆。隨後,我哋就入獨立按摩房間,享受令人舒緩的時刻💆‍♀️,這裡店員很親切,服務亦細心,令我倆過了一個很舒服的下午🌿。

▫️Sweet Potato Fries #炸番薯條$68

下午茶
2021-03-17 148 瀏覽
平時又要湊澄澄又要教波, 身心都覺得好疲累,適當時候要識得放鬆下, 所以約咗閨蜜一齊去輕鬆下!!呢間餐廳分咗上下兩層,下面係可以帶埋貓貓狗狗一齊食野,我地兩個係坐上層, 環境好寬敞好舒服🥰而當我地想order食物時候,可以直接按枱上個鐘,非常貼心!重點係仲有間獨立房有按摩服務!由於我地各自食咗lunch, 我地點咗小食送紅白酒,全部小食送到嚟都係熱辣辣,最愛係單骨雞翼十分惹味, 蒜蓉蝦好入味都正呀,仲有薯條,邊嘆紅白酒,邊girl talk,勁chill!最後,係我最期待既15分鐘massage ,入獨立房,安排我住係梳化,由膊頭到頸之後就按頭,我同朋友都好滿意師父手勢,力度啱啱好,按完即刻爽哂!

單骨雞翼
紅酒 merlot
單骨雞翼
紅酒 merlot
2021-03-16 158 瀏覽
Chillax位於銅鑼灣,總共分為✌🏻層👉🏻下層同一般cafe冇差別,都係提供蛋糕、飲料等輕食菜單👉🏻而上層卻別有洞天,除左有裝修及氣氛柔和既餐廳提供主食外,仲另設房間可供預約專人幫你做massage添💆🏻‍♀️今次多多就同朋友試左:❤️Cold Cut & Cheese 🧀 有3款不同既ham配芝士,另有配菜酸瓜及橄欖做配搭,岩哂鍾意飲紅、白酒既人配搭喔💜Mojito 🍸清新cocktail之選,帶有青檸、薄荷既香味,適合想小酌一杯既人士呢🧡Straw Crush入面有整碎左既士多啤梨及紅莓,味道酸酸甜甜,十分清新,飲完即時透心涼喔😆💛焙茶芝士蛋糕帶有濃茶味既芝士蛋糕,質感厚實,味道獨特💚Apple Crumble 配以焦糖醬既蘋果撻,內有爽口蘋果作為內餡,味道甜而不膩Chillax屬於鬧市中一間令人放鬆心情既餐廳,你都快啲同三五知己黎chill下拉☺️☺️#hkgirl #hkgirls #hkstyle #hklife #chillax #chill #massage #drink #cafe #restaurant
Chillax位於銅鑼灣,總共分為✌🏻層
👉🏻下層同一般cafe冇差別,都係提供蛋糕、飲料等輕食菜單

👉🏻而上層卻別有洞天,
除左有裝修及氣氛柔和既餐廳提供主食外,
仲另設房間可供預約專人幫你做massage添💆🏻‍♀️

今次多多就同朋友試左:
❤️Cold Cut & Cheese 🧀

💜Mojito 🍸

🧡Straw Crush

💛焙茶芝士蛋糕
帶有濃茶味既芝士蛋糕,質感厚實,味道獨特

💚Apple Crumble
配以焦糖醬既蘋果撻,內有爽口蘋果作為內餡,味道甜而不膩

2021-03-16
Work life balance有時真系要錫下自己😛我搵到一個閨密點👯‍♀️呢到有得按摩💆🏻‍♀️仲有得食嘢🍴同happy hour🍸 一條龍服務 裝修仲好trendy仲有得打卡📸📸一次過滿足曬我呢個港姨幾個願望 按摩有埋房夠曬private由按摩到食嘢都末傾完八婆嘢😝銅鑼灣又多一個chill點🤩按完再飲返杯cocktail 🍸🥂呢啲先系生活呀 生活過後 又要返屋企服侍二大老闆🥲😛Cold cut&cheese garlic shrimp 🍤 Df gobo with Aji 唔只環境間距做到足 以為食物唔系主打 點知都咁高質素 下次講好左同老公要再早小小嘢食埋lunch 再按多次!💆🏻‍♀️💆🏻‍♀️呢到星期二至星期五仲可以帶埋寵物一齊chill 逢星期日仲有狗狗🐶event一齊玩

Cold cut
&cheese garlic shrimp 🍤
Df gobo with Aji

2021-02-22 213 瀏覽
聽講有間Cafe除咗有得食仲會提供Massage添架喎所以就即刻Book咗同隻豬食個下午茶去Relax一下啦喺銅鑼灣嘅地舖 發現原來係有兩層架成個環境好有Feel 有柔和嘅音樂同燈光枱面上 仲提供咗餐廳自製嘅黑色型格口罩夾添有個鐘仔 方便有需要嘅時候可以叫人 認真貼心喔可惜疫情嘅關係 要禁六點後堂食又停曬Service希望遲啲疫情好翻啲 再同佢過嚟二刷Chill翻日先得Classic Carbonara ($108)經典卡邦尼意粉 ($108)面上有芝士碎條同火腿粒 賣相已經好吸引而意粉口感好彈牙 個汁仲夠曬Creamy添Bagel with Smoke Salmon ($68)煙三文魚 配貝果 ($68)煙三文魚好新鮮 今次貝果初體驗食落有啲硬 但隻豬話好香好好食本身話食唔到 之後居然清曬成碟哈哈 今次大肥豬增肥計劃大成功Snacks Platter ($148)脆炸小食盤 ($148)脆炸牛蒡 煙煙韌韌好有咬口炸薯角 新鮮出爐真係好香脆池魚 好香脆且細細條無骨嘅配上和風芥末醬 食落好開胃Fruit Juice (Iced) - Orange Juice ($38)橙汁 ($38)本
聽講有間Cafe除咗有得食

枱面上 仲提供咗餐廳自製嘅黑色型格口罩夾添
有個鐘仔 方便有需要嘅時候可以叫人 認真貼心喔
可惜疫情嘅關係 要禁六點後堂食又停曬Service
希望遲啲疫情好翻啲 再同佢過嚟二刷Chill翻日先得
Classic Carbonara ($108)
經典卡邦尼意粉 ($108)
面上有芝士碎條同火腿粒 賣相已經好吸引
而意粉口感好彈牙 個汁仲夠曬Creamy添
Bagel with Smoke Salmon ($68)
煙三文魚 配貝果 ($68)
煙三文魚好新鮮 今次貝果初體驗
食落有啲硬 但隻豬話好香好好食
本身話食唔到 之後居然清曬成碟
哈哈 今次大肥豬增肥計劃大成功
Snacks Platter ($148)
脆炸小食盤 ($148)
脆炸牛蒡 煙煙韌韌好有咬口
炸薯角 新鮮出爐真係好香脆
池魚 好香脆且細細條無骨嘅
配上和風芥末醬 食落好開胃
橙汁 ($38)
本身以為鮮榨 不過個樽幾特別 夠曬衛生
Hojicha Cheesecake ($48)
焙茶芝士蛋糕 ($48)
濃濃嘅焙茶味 忌廉好細滑 食落甜而不膩
Hunky & Chunky Apple Pie ($48)
焦糖蘋果批 ($48)
清新嘅蘋果酸香味 餅皮整得啱啱好 強烈推薦
2021-01-30
用餐優惠
試食活動
見呢間好多人講,預早book定位,但去到冇咩人。 佢留左個bean bag seat俾我地,坐都幾舒服,但起身有少少困難,同埋如果著裙就要小心坐。 張枱好細,高度又唔啱,呢個位比較適合齋飲野,門口同入面其他位都係正常位,嗰d位食野就舒服d. 同埋book位時個姐姐話每月9,19,29號會俾狗狗上1樓坐,撞啱呢d時候去就應該會坐得最舒服。-香辣蝦扁意粉:唔算好辣,蝦都爽口,有少少配菜,新鮮整起熱辣辣-烤焗蛋菠菜配牛角包:個蛋煮得啱啱好,菠菜幾嫰,仲有d沙律菜,最好食係牛角包,夠熱又脆,女仔食呢個做lunch都夠-hot blueberry rooibos tea: 茶包沖既,都夠濃,微酸-果汁:正正常常服務:staff好nice, 對狗狗好好,仲請佢食野,仲有dog menu, 都好多選擇衛生:入座冇要求探熱,餐具都係外賣即棄既,有提供濕紙巾泊車:利園三期應該係最近,星期日2-3pm左右要等位,只係等左十幾分鐘,算快,$16/半小時

-果汁:正正常常

衛生:入座冇要求探熱,餐具都係外賣即棄既,有提供濕紙巾

烤焗蛋菠菜配牛角包

香辣蝦扁意粉

2021-01-31
下午茶
烤焗蛋菠菜配牛角包
香辣蝦扁意粉
  • 辣蝦意粉
呀!!竟然比我發現呢間多功能Cafe「C h i l l a x」老闆係我小時侯好喜歡既女神阿旦,因為佢熱愛狗狗,所以呢到好受狗主歡迎。其實Cafe能夠同狗狗共處,多d互動反而令成個氣氛又warm又有愛。而何謂多功能呢?除左一系列主食、輕食外、專為狗狗特製既小食外,仲有專業按摩師預約幫你鬆一鬆;加上整棟分左兩層,空間感大足,用作Event埸地供應都仲得!上黎緊仲有年宵、市集,真正Chillaxation既終極體驗!👇📌Light · Meal -▪ Chillax · All Day Long - ▫ 平時一至五返工已經夠攰,趁放假想差差電,呢個「Chillax·全日早餐」就岩哂打工一族啦。簡簡單單用上烤蕃茄、南瓜、大啡菇、鮮牛油果沙律、英式早餐腸賜你力量,最欣賞佢地個大啡菇完全唔乾身,水份充足,咬落質感軟腍,幾好食;南瓜切粒再焗過,配上早餐腸入口相當香脆,沙律清新怡人,唔錯。📌P a s t a -▪ Lasagne · Bolognese · Beef -▫ 令人食指大動既「肉醬·千層麵」用上牛肉做主題,裡面既芝士相當足料,每一層都食到濃厚既醬汁;食落飽肚得黎又唔會太膩,推介之選。
呀!!竟然比我發現呢間多功能CafeC h i l l a x

老闆係我小時侯好喜歡既女神阿旦,因為佢熱愛狗狗

所以呢到好受狗主歡迎。其實Cafe能夠同狗狗

共處,多d互動反而令成個氣氛又warm又有愛。

而何謂多功能呢?除左一系列主食、輕食外、

專為狗狗特製既小食外,仲有專業按摩師預約幫你鬆一鬆;

加上整棟分左兩層,空間感大足,用作Event埸地

供應都仲得!上黎緊仲有年宵、市集,

真正Chillaxation既終極體驗!👇

📌Light · Meal -
Chillax · All Day Long -
Chillax · All Day Long

就岩哂打工一族啦。簡簡單單用上烤蕃茄南瓜大啡菇、鮮牛油果沙律、
Chillax · All Day Long

咬落質感軟腍,幾好食;南瓜切粒再焗過,
Chillax · All Day Long

配上早餐腸入口相當香脆,沙律清新怡人,唔錯。

📌P a s t a -
Lasagne · Bolognese · Beef -
Lasagne · Bolognese · Beef

▫ 令人食指大動既「肉醬·千層麵」用上牛肉做主題,
Lasagne · Bolognese · Beef

裡面既芝士相當足料,每一層都食到濃厚既醬汁;
Lasagne · Bolognese · Beef

食落飽肚得黎又唔會太膩,推介之選。

📌A p p e t i z e r -
French · Fries -
French · Fries

▫ 金黃誘惑既「法式·炸薯條」新鮮滾熱辣,即叫即炸;
French · Fries

表面炸到少少焦香,食落相當惹味,又唔會太鹹,岩岩好。

📌Roasted · Coffee -
Iced · Mocha -

▫ 一個人原來都可以盡興,一杯「凍朱古力·咖啡
治癒我整個晏就,入口咖啡香到不得了,
Iced · Mocha

撞上濃度極高既朱古力,悠哉遊哉!
2021-01-17
15 分鐘 (堂食)
2021-01-14 551 瀏覽
疫情下受限聚令及6pm後無堂食嘅影響,最近喺呢度搞左個簡單嘅wedding party。呢度環境寬敞舒適,所有staff都好nice同pro,嘢食同飲品都好有水準。事前經過溝通,幫我準備左我想播嘅background music同decoration, 所以大家都影左好多靚相留念。聽聞cafe黎緊會有酒牌,希望疫情後再黎試下massage同飲下cocktail。
2021-01-13 533 瀏覽
今日嘅朋友來到銅鑼灣新開的餐廳Chillax吃午飯,環境非常舒適✨,Cafe 樓高兩層,門外黑色的裝修相當有氣派!🤩上層空間寬敞,一邊還設 massage 區💆🏻‍♀️,有專人提供頭、頸、手部按摩服務 。我們二人叫了香辣大蝦扁意粉🦐、慢煮香草鴨胸意粉🦆、焙茶芝士蛋糕、薄荷朱古力☕️和洋甘菊茶。香辣大蝦扁意粉🦐帶子同大蝦都好彈牙,很有口感,微辣,但很入味!慢煮香草鴨胸意粉🦆鴨胸厚身,充滿香草味,很新鮮!焙茶芝士蛋糕😋充滿香濃的配茶味道,沾上cream就多一份口感!薄荷朱古力☕️香濃朱古力味,加了忌廉,好好味呀!無論環境、服務態度、食物質素都感到非常滿意。下次我一定會再次光臨,再體驗按摩的服務!❤️

香辣大蝦扁意粉🦐
帶子同大蝦都好彈牙,很有口感,微辣,但很入味!

慢煮香草鴨胸意粉🦆
鴨胸厚身,充滿香草味,很新鮮!

焙茶芝士蛋糕😋
充滿香濃的配茶味道,沾上cream就多一份口感!

薄荷朱古力☕️
香濃朱古力味,加了忌廉,好好味呀!

2021-01-06 639 瀏覽
之前同朋友仔一齊去食下嘢按摩下🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️好耐好耐無好享受咁relax嘅環境首先有姐姐幫我哋按摩, 姐姐好夠力, 成個膊頭都鬆曬❤️❤️之後就準備好嘢食畀我哋, 好窩心 我因為之前食咗嘢就淨係點咗一個cheesecake同埋紫薯特飲, 按完摩食一個cheesecake簡直係加曬分, 真係特別香特別好味朋友仔就叫咗個all day breakfast, 擺設已經好精緻,朋友大讚牛油果同埋牛角包超正💕💕Chillax仲要係寵物friendly, 希望限聚快啲搞掂, 可以同老公一齊去嘆番下❤️

今日經過銅鑼灣,見到呢間cafe好特別,有得按摩,間唔中嚟放鬆下都幾正!不過因為疫情關係,而家按摩暫時唔開放💆不過難得嚟到就食番個lunch先😍LunchSet Menu $168有soup / main course / drink 🍲田園椰菜恭忌廉湯好香濃嘅忌廉湯,好滑好濃🐥香草雞肉配薯蓉雞肉煎得好嫩滑,兩大塊好足料薯蓉係我中意嘅口感,仲食到有薯仔粒健康之選,重薯仔味多於忌廉,好好味!☕️Drink - Flat white個杯set好靚好復古!!味道偏向苦味重嘅咖啡香飲落好滑,好香濃嘅咖啡另外仲試左一個主食💗🍤香辣大蝦扁意大利粉帶子同大蝦都好彈牙,好入味食落辣辣地,好惹味!唔食得辣嘅都可以試下,唔算真係好辣扁意粉有咬口,係我中意嘅口感!

LunchSet Menu $168
有soup / main course / drink
🍲田園椰菜恭忌廉湯
好香濃嘅忌廉湯,好滑好濃

🐥香草雞肉配薯蓉
雞肉煎得好嫩滑,兩大塊好足料
薯蓉係我中意嘅口感,仲食到有薯仔粒
健康之選,重薯仔味多於忌廉,好好味!

☕️Drink - Flat white
個杯set好靚好復古!!
味道偏向苦味重嘅咖啡香
飲落好滑,好香濃嘅咖啡

另外仲試左一個主食💗
🍤香辣大蝦扁意大利粉
帶子同大蝦都好彈牙,好入味
食落辣辣地,好惹味!
唔食得辣嘅都可以試下,唔算真係好辣
扁意粉有咬口,係我中意嘅口感!
2020-12-31 209 瀏覽
好久沒有享受 Metime ,好友見我湊仔湊得辛苦,就提議帶我去 Chillax relax 一下。這間餐廳除了可以吃飯外,更有按摩服務,但因為最近疫情比較嚴重,所以按摩這個環節暫時未能服務,我們會計劃下一次再去。另外,餐廳更可以帶同寵物一同享受啊!🐶🐱餐廳環境很舒服,配以很輕鬆爵士音樂,裝飾很有格調,以灰色及綠色為主調,一共有兩層,地下是餐廳Cafe,一樓也可以食飯同時提供按摩服務,更可以預約做包場服務。我們點了套餐,有湯、主菜及咖啡,當日餐湯是很香滑的椰菜花忌廉湯,好友點了牛肉千層麵,以往吃的千層麵總是黏在一起,但是這個真是一層一層的千層麵,濃濃的味道包著肉碎,很有口感;而我自己點了香草雞肉配薯蓉 ,雞肉嫩滑,輕烤過的雞肉,更是惹味可口,另外也點了炸甜薯條小食,薯條炸得好香脆,內𥚃甜甜很有口感。

2020-12-18 2146 瀏覽
早前上網睇到這家餐廳可以食嘢之餘,又可以做 massage,計劃好跟老公陪完阿仔打針後,一齊去 relax 吓,預祝我們的結婚周年紀念。可是,一波波的疫情,無得做 massage,唯有趁著 6 點禁堂食之前照去,淨食個有情調的一餐。來到餐廳,一排排的梳化加上柔和的燈光和音樂,已經覺得好 relax 好有情調。炸甜薯條覺得這個薯條好特別,因為外面炸得好香脆,而裡面係甜甜地的蕃薯,雙重口感和味道。經典卡邦尼意粉意粉帶彈牙,而意粉汁是帶點 creamy,味道濃濃的寜舍香滑。香煎嫩魚柳配香檸牛油汁魚柳煎得金黃,非常吸睛。切一件放入口,肉質相當嫩滑,帶陣陣的牛油香,味道很搭配。焙茶芝士蛋糕蛋糕的密度很高,所以焙茶香味濃濃的。沾上側邊的雲呢那 cream 一齊食,增添多一份滑滑的口感。見到老公食得咁開心,我同自己講:希望下次同佢再來的時候,可以試埋 massage 啦~

炸甜薯條

經典卡邦尼意粉

香煎嫩魚柳配香檸牛油汁
魚柳煎得金黃,非常吸睛。
切一件放入口,肉質相當嫩滑,帶陣陣的牛油香,味道很搭配。

焙茶芝士蛋糕
蛋糕的密度很高,所以焙茶香味濃濃的。

2020-12-15
慶祝紀念
紀念日
2020-12-13 313 瀏覽
湊B咁耐我同爸爸都未按過摩😩絕對需要揾間正嘢relax下!!我地去咗位於銅鑼灣嘅Chillax佢有兩層高,係型格嘅灰黑裝修🖤樓下係輕食區🍴我地就先上樓上慢慢嘆揀呢度嘅原因因爲佢好正地結合個餐飲同按摩同步享受💕我地就揀左Package B 先嚟30分鐘按摩💆🏻姐姐手勢好到位又力度適中👍🏻鬆完就享用一款小食同一杯飲品嘢食仲勁好味🤤我最鐘意食Scone!佢外脆內軟沾埋醬一流😋仲有其他入味鹹食🥐之後再嘆埋南非國寶茶☕️個味好特別,一試難忘😍而且另一重點係呢度好歡迎寵物同主人一齊嚟梳乎添❤️
湊B咁耐我同爸爸都未按過摩😩
絕對需要揾間正嘢relax下!!
我地去咗位於銅鑼灣嘅Chillax

佢有兩層高,係型格嘅灰黑裝修🖤
樓下係輕食區🍴

嘢食仲勁好味🤤
我最鐘意食Scone!佢外脆內軟沾埋醬一流😋

仲有其他入味鹹食🥐

之後再嘆埋南非國寶茶☕️

個味好特別,一試難忘😍
而且另一重點係呢度好歡迎寵物同主人一齊嚟梳乎添❤️
2020-12-08 234 瀏覽
好耐冇約呢個朋友仔出黎喇!朋友係要見嘅😘見佢工作壓力咁大,就同佢黎一間可以真正r̾e̾l̾a̾x̾到嘅cafe <Chillax>嘆下!顧名思義呢間cafe除咗可以嘆杯咖啡☕️食個下午茶🫖,仲可以向到按摩💆🏻架!朋友嚟到真係好suprise! 佢大讚未開始經已好興奮!Chillax有個Chillaxation Package,有分Package A & Package B (係時間上嘅分別)除此佢哋仲有A La Cert menu! 見個friend咁攰,我就同佢㨂咗Package B[30mins massage💆🏻➕Refreshment🍮➕Coffee☕️/Tea🍵]我哋去到因有客人按緊摩,我哋就坐底食咗個High Tea先,一人揀咗一款食物(Mini Pie & Scone)我叫咗杯cappuccino 朋友叫杯iced chocolate! 個Pie🥧幾好食啊,脆脆嘅皮,餡料香口,仲有幾款味道(salmon,beef,sausage)個人鐘意salmon 味😋係時候到我哋按摩喇,好期待!按摩師手勢好到位,而且仲舒解到我平日嘅勞累!朋友都好enjoy,舒服到話唔想同我傾偈😂要
好耐冇約呢個朋友仔出黎喇!朋友係要見嘅😘

朋友嚟到真係好suprise! 佢大讚未開始經已好興奮!

係時候到我哋按摩喇,好期待!按摩師手勢好到位,而且仲舒解到我平日嘅勞累!朋友都好enjoy,舒服到話唔想同我傾偈😂要好好感受按摩師嘅力度!

呢度環境好舒服😌又夠開揚,店主開咗啲窗,陽光☀️充足,唔會話迫夾!

我哋完完全全感受到一個悠閑、舒暢嘅一個下午🥰

💟我哋巧遇靚靚老闆娘,見佢預備咗啲點心,賣相相當吸引!一問之下原來係為佢隻寵物而設🐶!原來呢度係接受寵物到訪架,除左主人可以去嘆,小貓🐈小狗🐶都可以出黎一齊High Tea一翻😆啲食物絕對唔hea架🤤(我見到都想食)🤣🤣🤣🤣