2022-05-28
果然捐窿捐罅會搵到好野食,早排經過銅鑼灣渣甸坊試咗呢間主打西餐嘅小店,好有驚喜呀! ❤😊👍Menu整得幾靚,望到令我好想食😆😆日本流心海膽忌廉餅 ($68) - 見到Menu話係新品,決定試下,炸到脆卜卜,熱辣辣,最重要海膽味夠濃郁,好食喎。 ☺白酒牛油汁大蜆意大利粉 ($98) - 真心大讚呢個意大利粉,好好食! 新鮮大蜆肉質好甜好飽滿,食落有牛油香味,意大利粉沾滿蜆汁,好食到停唔到口呀! 店員話呢個係餐廳意大利粉No. 1之選。 👍厚切西冷牛扒配紅菜頭蕃薯蓉及雜菌 ($208)- 呢個係餐廳新品推介,煎得剛好嘅牛扒,切開仲見到肉係粉嫩顏色,而牛肉味亦幾濃,唔錯! 至於蕃薯蓉甜甜地夠滑溜,紅菜頭味道唔算好突出,伴碟嘅雜菌炒得好香,整體成個配搭都好味呀。 🥩🥩Chimpz 法式焦糖燉蛋 - 最後點埋甜品,幾喜歡佢層焦糖夠厚夠脆身,而燉蛋都幾滑,甜度適中。 😊整體覺得每一道菜都唔錯,價錢亦合理,而且店員好nice,會了解客人喜好再推薦菜式。餐廳座位唔算多,有興趣嘅朋友記得要訂位呀!😉
Menu整得幾靚,望到令我好想食😆😆