2017-04-10 800 瀏覽
之前情人節係旺角食左呢間chirchir雞,女神炸雞好好味😋2個人食得好滯。可能因為個陣時係情人節啦個男經理會幫情侶影貼紙相同埋送左張面膜比我,超級好呀。之後呢次係尖沙咀既用餐體驗我同朋友都覺得冇咁好。大多數係食韓燒,食炸雞呢邊好少人,或者因為咁炸雞呢邊好少侍應,而韓燒好多侍應。嗌野食都幾唔容易下,好彩d炸雞同沙律都冇好遲黎。不過食食下我地2個食唔晒盤大碟既沙律,想搵人拎個外賣盒都唔知點搵,全場冇咩客人同侍應,有一個女侍應既,但係佢只係行去好似係朋友個到係咁傾計,甚至有坐低。我地有嘗試舉手示意既,但佢太掛著同佢地傾啦完全冇睇到冇留意到,搞到我地好尷尬都唔知嗌唔嗌佢好。而且冇咩人行過可以幫到我地,最後搞到我係要行過隔離搵返幫我地落單個男侍應話要個外賣盒。

芒果沙律
藍莓冰冰
女神玫瑰芝士炸雞
2017-04-10
芒果沙律
藍莓冰冰
女神玫瑰芝士炸雞
2017-03-24 768 瀏覽
原本打電話到韓珍訂座的, 但侍應問是食韓燒還是炸雞, 我以為是同一間的. 因為早前來過.但去到卻變了這一間, 原來已經橫分多一間出來.想吃炸雞就不能吃部隊鍋了.其實這裡款式不多, 全是炸雞.我們4人叫了一個青口海鮮湯. 材料很足, 很多青口, 還有蝦,蟹, 魷魚. 好觧甜.另外這個叫"茲樂茲樂", 有炸雞, 芝士薯條和炒年糕. 炸雞和年糕都很辣, 應該是醬料關係.因為炸雞不可以mix兩款, 所以我們又叫了多個原味炸雞. 這個份量也很多. 4個人是吃剩的香港太多韓國餐廳, 所以這間未必會再來了.

但去到卻變了這一間, 原來已經橫分多一間出來.

想吃炸雞就不能吃部隊鍋了.

其實這裡款式不多, 全是炸雞.

青口海鮮湯
茲樂茲樂
原味香脆炸雞
香港太多韓國餐廳, 所以這間未必會再來了.
2017-03-14 594 瀏覽
3.14 白色情人節2對情侶去食Chirchird炸雞炸得好香脆 甜辣醬好好味,顏色好令另外我地叫左個芝士炸雞意粉好驚喜,超多芝士,芝士味濃郁,意粉入晒味兩碟嘅份量已經餵飽左我地4個好滿足嘅一餐

3.14 白色情人節2對情侶去食Chirchir
d炸雞炸得好香脆 甜辣醬好好味,顏色好令
另外我地叫左個芝士炸雞意粉
好驚喜,超多芝士,芝士味濃郁,意粉入晒味
兩碟嘅份量已經餵飽左我地4個

好滿足嘅一餐
2017-03-06 1429 瀏覽
有天無意中發現這間炸雞店有團購優惠,看到食物照片賣相及Openrice的評價不錯,所以決定一試,誰知道只換來一次的非常用餐體驗。___首先,人手非常不足。尖沙咀店是和另一家燒肉店連在一起,要先進燒肉店才能進炸雞店,但炸雞店的前台是沒有人。由於團購需要時先訂位,想找人告訴我們已訂位也沒有,搞了一輪才有一個韓國OPPA來幫我們。我們已事先說明我們是團購的,也準備好團購卷,等了十五鐘才有人來幫我們掃描團購劵及下單,於是我們等了很久很久才有東西吃。而在我們身後的那枱客人,同樣是團購,但明明比我們晚來,卻比我們吃得早是什麼回事?其次,座位安排不太好。等到韓國Oppa帶領我們到位子坐下又花了一段時間,因為炸雞店的位置已經滿,我們被安排到燒肉店那邊。雖然到燒肉店那邊吃,至少我們還能吃到,但感覺就是怪怪的,明明早已訂位明明知道我們會來,為什麼我們要被安排到另一邊吃呢?再者,服務態度有點兒不太好。上面也題到等了很久才食物,餓了很久才有人上一些前菜給我們,都已經等了半個小時了才有前菜?然後才陸陸續續上團購的飲品及食物。很奇怪的是有一位侍應上了一碟炸雞與我們身後同樣是團購的那枱不一樣,有點疑惑,但由於太餓及
___

再者,服務態度有點兒不太好。上面也題到等了很久才食物,餓了很久才有人上一些前菜給我們,都已經等了半個小時了才有前菜?然後才陸陸續續上團購的飲品及食物。很奇怪的是有一位侍應上了一碟炸雞與我們身後同樣是團購的那枱不一樣,有點疑惑,但由於太餓及覺得可能是不一樣的團購,沒有懷疑。但過了十分鐘,另一位韓國職員再拿另一盤與我們身後那枱一樣的炸雞過來放下,看到我們枱面上的炸雞,就用英文說「這碟炸雞不是我們的。」,然後問我們有沒有吃過那碟炸雞。但我們都未回答,之前放上炸雞的那位同事走過來,韓國同事就跟那位同事說這碟炸雞不是我們的,是XXX枱的,然後把炸雞拿走。好吧,我們其實就已經吃了點那份炸雞的沙律,而就這樣默默地拿走了那碟炸雞,令我們感到十分愕然。
↑中間的炸雞就是上錯了的

還有的是,吃到中途就突然放上帳單,要我們先埋單,真的令人感覺到很討厭,令人產生一種要趕我們走的意思。

___

此外,食物方面,團購的質素不能期望太高,但也有令我相當失望的點。

『炸彈紫菜飯糰』
炸彈紫菜飯糰
飯團飯很多,略厭沒有什麼味道和有點鬆散。

『Chir炒年糕』
Chir炒年糕
年糕份量有點少,只有數條,而且是相當辣。

『MOJITO、藍莓梳打』
MOJITO、藍莓梳打
梳打飲品不錯,很大杯,當天只有MOJITO和藍莓可以選擇,但藍莓梳打略甜。

『辣味無骨炸雞、招牌夢幻炸雞 、ChirChir原味香脆炸雞、ChirChir三重芝士薯條、炸蝦』
炸雞、炸蝦和薯條是放在同一碟上,當中招牌夢幻炸雞 、ChirChir原味香脆炸雞和炸蝦是不錯的,新鮮炸好,都是熱烘烘的很香脆。薯條上有芝士,但不重味道,亦不知道三重芝士是在那裏?但最後我失望的是,辣味無骨炸雞居然給我找到是有骨的?!這真的令我非常失望了,明明我是從無骨炸雞那邊拿的,外型和大小都跟無骨炸雞一樣,但一咬下去,只有骨沒有肉,加上以上種種原因,令我到這店非常失望。

@hktpy 《W》
前菜
2017-03-04
用餐優惠
團購
2017-02-22 740 瀏覽
ChirChir Me Chir 참 맛있어!!! 별 다섯개~~ 시원하게 줍니다. 맛난 파스타가 숨어 있는데 매콤매콤 맛있어요. 치즈가 듬뿍~~ 야채도~ 골고루 맛있게 돌돌 말아 한입에 쏘옥!!
ChirChir Me Chir 참 맛있어!!!

별 다섯개~~ 시원하게 줍니다.
골고루 맛있게 돌돌 말아 한입에 쏘옥!!
  • 蒜香健康烤雞
2017-02-13 1332 瀏覽
又去ChirChir,呢度入口有好大個宋仲基.入口處附近仲有好多雞公仔.裝修同而家大部份新派韓式炸雞店大同小異,店入面電視仲不斷播放韓國MV.呢次就食咗玫瑰芝士女神雞,個名好搞鬼.鐵板上面鋪滿水牛芝士碎,同埋加咗車厘茄,青椒,紅椒,西蘭花同炸薯角,店員仲會淋埋忌廉芝士汁上去.堆疊到好似小山丘嘅炸雞已經去骨,每件都好似姆指咁大,食落幾方便.水牛芝士碎同忌廉芝士汁撈埋一齊之後質感較稀,但仍然拉到絲,食完炸雞之後店員就會加碗白飯入去兜炒勻.飯粒吸滿芝士,都幾好味,不過食完成盤都參透唔到佢同玫瑰,女神有乜關聯.茲樂茲樂美極了,菜名同樣得意,去骨炸雞浸晌忌廉芝士汁同巴馬臣芝士片之中,當中同樣加咗雜菜.炸雞食落有啲辣味同黑椒香,意大利粉冇煮得過腍,有啲似晌度食卡邦尼嘅感覺.相對起嚟芝士味較玫瑰芝士女神雞輕,但都唔錯.
又去ChirChir,呢度入口有好大個宋仲基.
入口處附近仲有好多雞公仔.
玫瑰芝士女神雞
呢次就食咗玫瑰芝士女神雞,個名好搞鬼.
茲樂茲樂美極了
2017-02-10 799 瀏覽
星期五食晚飯,唔洗等位太好!環境乾淨,無間斷KPOP,餐廳一半係食雞一半食燒肉。兩邊分開,食雞既人就唔會臭晒。女神炸雞個sauce好好味,好多芝士,正!仲有電磁爐heat住,可以keep住芝士melted! 芝士分量足,唔夠仲可以加錢,最尾仲會有飯😍😍😍😍如果係原隻雞會仲好味。overall黎講都幾好味。
星期五食晚飯,唔洗等位太好!

如果係原隻雞會仲好味。overall黎講都幾好味。
玫瑰女神芝士雞
玫瑰女神芝士雞
2017-02-10 607 瀏覽
不得不讚 食燒肉跟炸雞的地方分開,唔怕食完有燒烤味!玫瑰芝士女神雞 $188芝士醬很好味!!! 食完雞同薯角仲有得加飯兩個人食剛剛好Staff亦好好會耐心介紹如何進食女神雞。
不得不讚 食燒肉跟炸雞的地方分開,唔怕食完有燒烤味!

芝士醬很好味!!! 食完雞同薯角仲有得加飯
兩個人食剛剛好

Staff亦好好
會耐心介紹如何進食女神雞。
2017-02-09 592 瀏覽
因為我鐘意食炸雞,見到有4人團購炸雞餐就決定買黎試下。好脆皮,熱啦啦好好味!店內好寬敞仲有地方擺手袋,食都食得舒服點。前菜無限添加,4款前菜都好好味而且好特別,唔係得泡菜。女神炸雞食完好有罪惡感,因為 全 部 都 是 芝 士 !
因為我鐘意食炸雞,見到有4人團購炸雞餐就決定買黎試下。
好脆皮,熱啦啦好好味!
店內好寬敞仲有地方擺手袋,食都食得舒服點。
前菜無限添加,4款前菜都好好味而且好特別,唔係得泡菜。
女神炸雞食完好有罪惡感,因為 全 部 都 是 芝 士 !
柚子梳打
紫菜飯團
女神雞
柚子梳打
紫菜飯團
女神雞
2017-02-07 592 瀏覽
蛋蛋被我感染左 無聊就loop yahoo團購🙊上個星期佢仲係到話有間韓國炸雞有團購😮點知第2晚就買左啦 仲打埋去訂位😚星期六夜晚8:30😊$89(有$9加一 食完比)@1位 💁🏻包前菜 三重芝士薯條 一款炸雞 一罐汽水(可口可樂 雪碧 或芬達)無需打印出示QR code就得啦🙊 我地預早左好多出去 順便行街🤗地方好容易搵 所以好準時去到😄但去到 現場所見無咩人 大約得7-8枱😶蛋蛋就好得戚咁同我講 我地好準時😪前菜一坐低就送左過嚟啦我地決定左一個甜味炸雞 🐣一個原味🐥 😋落左單一陣 可樂同三重芝士先到 呢到係二人份量嚟(姐係兩張卷既份量)由於張枱太細 服務員話擺埋一齊 (奇就奇怪在 優惠卷上有三重芝士同蛋沙律二簡一 本身同蛋蛋講左一人一款再交換食 但去到佢無提及到有得簡蛋沙律 就已經同我地講 薯條幫我地擺埋一碟啦 而我地又無刻意問 因為我地都鐘意食薯條 所以無都無所謂既 如果大家係想要蛋沙律不妨問下)面啲芝士少左啲 得兩三條沾左芝士 下面係無芝士嫁😔份量唔多 所以好快食哂🤦🏻‍♀️等左十分鐘後 🐣雞都到啦 兩款一齊嚟🐥開心到傻笑的蛋蛋😚( 蛋蛋 你太可愛啦~笑🙊)熱喇喇炸起嫁原味🐥 應
蛋蛋被我感染左 無聊就loop yahoo團購🙊

面啲芝士少左啲 得兩三條沾左芝士
下面係無芝士嫁😔
份量唔多 所以好快食哂🤦🏻‍♀️
等左十分鐘後 🐣雞都到啦 兩款一齊嚟🐥
開心到傻笑的蛋蛋😚( 蛋蛋 你太可愛啦~笑🙊)
熱喇喇炸起嫁

原味🐥 應該有半隻 約有8-9件 連頸位都有
夠熱 算嫩 我捻再炸多1分鐘就會好''鞋''
皮好脆 個味真係有啲似KXC 但無KXC咁油膩
KXC個個一咬就成手油 呢個無 碟上都無咩油
感覺上健康啲 但佢個味有少少淡 唔夠入味😐
之前去韓國食過一間炸雞 好好味但唔記得叫咩名了 所以就有個對比

甜味🐥 同原味份量一樣 都係有頸位😄個皮一皮好脆 好多醬汁 但咬開都係無咩味 入面應該無醃過 所以同外皮好大對比呀 但我就覺得原味好食啲😗因爲甜味個個太甜

由於已經食左薯條飲左汽水 飽飽地
我加埋食左三舊就投降了😪
蛋蛋努力過後食剩6-7舊
我地請店員幫我地打包了😄
正常都應該食唔哂 雞既份量係多既😉
(見到有兩枱都問服務員拎盒帶走)
走既時候約9:45分

但以尖沙咀地段$97蚊一位晚餐 抵食既😂
環境唔錯 地方都算可以 唔迫先 有空間感
電視台上播緊big bang 😂
味道不過不失 要搵另一間好食過呢間唔難😪
但要搵另一間韓式炸雞價錢平過呢到就可能有啲難啦😪適合一大朋友聚會既
另外佢地另一邊位置係食燒肉既 (類似新麻蒲個種)
有機會下次會去試下佢地燒肉

2017-02-04
用餐優惠
團購
2017-02-03 522 瀏覽
I was not that interested in Korean food,but this is a really nice place that I have ever been.wonderful service
wonderful service
2017-02-02 551 瀏覽
炸雞好好食,皮好脆,好香,有少少辣芝士好濃,但唔會好膩,係可拉絲的好大份,有d意粉喺中間,撈芝士食好正,夠2個人食Service好好,waiter好nice,值得黎
炸雞好好食,皮好脆,好香,有少少辣
芝士好濃,但唔會好膩,係可拉絲的

好大份,有d意粉喺中間,撈芝士食好正,夠2個人食

Service好好,waiter好nice,值得黎
2017-02-01 549 瀏覽
全韓店員 感覺更韓... 😌 嘢食份量係大份架!!!上枱哥下, 我呆一呆... 薯條 同 沙律 大份到丫!!! 2人份 完全係夠一般 4個女仔食呀!!!沙律我食咗小小, 菜好新鮮的, 因為大部份都有沙律醬 我吾記得咗叫走醬... 哈哈... 好在啲嘢勁炸底下, 朋友為清熱感, 幫手食埋我嘅份量~ 薯條都係用心之作, 唔係求其炸啲出黎就算, 抵讚呀! 原味炸雞好味喲~ 🐓🍗✨ 個炸皮我鍾意呀, 薄薄夠乾爽 做得好脆呀 咯一聲丫咬落去!!! 😍 入面啲肉肉仲 keep 到滑嫩有肉汁~ 🤤😋 蒜烤雞無油炸, 係香嘅, 但我就吾係太喜啲生蒜咁嘅汁, 所以淺嚐而已~
全韓店員 感覺更韓... 😌

嘢食份量係大份架!!!
上枱哥下, 我呆一呆...
薯條 同 沙律 大份到丫!!!
2人份 完全係夠一般 4個女仔食呀!!!

薯條都係用心之作, 唔係求其炸啲出黎就算, 抵讚呀!

原味炸雞好味喲~ 🐓🍗✨

2017-01-22 806 瀏覽
上到黎,見到韓國客都幫襯,就入去試下。價錢:尖沙咀黎講,算ok, 平過G字頭嗰間炸雞。7 折左,就真系抵。 另外,系ig tag左,仲有飲品送。服務:有個後生仔超nice, 佢會行過黎介紹下有咩signature菜式,仲主動話我地知依家有部份主打菜有7折(唔會收收埋埋,博你睇唔到). 其他食評話玫瑰芝士女神系最出名,不過我地想試下其他,就點左雞蛋海鮮湯($97), 同夢幻雞亦($107). 味道:蛋湯好味,青口夠多,不過如果其他海鮮(e. g 魷魚) 多d會更好,分量夠2 人飲 ; 夢幻雞亦,入味惹味微辣,分量真系同幅圖一樣,有6隻雞亦,6隻小雞鎚。炸雞店,我暫時只去過G 字頭嗰間,同埋依間。總括來講,不論味道,服務,價錢,都系依家好好多
上到黎,見到韓國客都幫襯,就入去試下。

• 烤雞類
2017-01-19 2652 瀏覽
炸雞一直都唔係本人的愛好,因為熱氣和唔健康,但朋友S話想食韓式炸雞,點名要呢間,那麼就試一試啦。這個女神雞真是很好吃,雖然好邪惡,但都值得一試。芝士味特濃,但我食唔出玫瑰味。其實佢唔加所謂的玫塊更好。沙律很貴,味道都可以,一大班人都夠食。雙併試左兩款味後,發覺原味和KFC係一模一樣,建議大家選甜炸雞😃這款配菜比雞更多,但配菜唔好食。這款湯其實一點味道都沒有。海鮮沒有鮮味,都唔知飲緊咩湯。這幾款特飲很貴,70多元一杯。其實成杯都是落梳打水。這幾杯已經200蚊,我覺得好唔抵。可能有人會覺得沒有人規定你要飲,我想講呢間食店,沒有水供應,每支水8蚊,是超細支那些,可樂20蚊,特飲起碼70蚊以上。這間店會送禮物比食客的。但因為唔係我拎,所以唔知咩規則先會送。
沙律
沙律很貴,味道都可以,一大班人都夠食。
炸雞雙併
這款配菜比雞更多,但配菜唔好食。
青口海鮮湯
這款湯其實一點味道都沒有。海鮮沒有鮮味,都唔知飲緊咩湯。
特飲
這幾款特飲很貴,70多元一杯。其實成杯都是落梳打水。
特飲
這幾杯已經200蚊,我覺得好唔抵。

2016-12-10