2021-08-06 692 瀏覽
#Chok雞 💛見到好多人介紹過Chok雞好好食😋所以小編今日就嚟到 為大家試食下呢度嘅Chok雞🐔✨小編已經流晒口水🤤🤤就咁經過都聞到好香嘅炸雞味😻😻環境方面係葵涌廣場3樓 一轉入去嘅嗰一個位✨ Menu仲有好多款式 可以俾你揀想食雞嘅咩位🥰🥰真心每一款都好想食落肚仔到😋😋有雞件 雞翼 雞槌 雞軟骨等等😋仲有仲有佢最Signature嘅粉啦❤️可以俾大家任添粉㗎 之後就俾大家Chok Chok雞😆😆店舖有好多種粉㗎😋😋有紫菜✨香濃芝士✨避風塘蒜香✨五香孜然✨特級香辣‼️‼️「Chok套餐」🐣A·4隻雞翼+ 2隻雞槌+2件雞件$40💰 (8.5/10)女小編想試3款 所以叫佐個A套餐🥰🥰一上手 Omg🙈🙈🙈係熱辣辣🔥🔥啱啱炸起😻😻 真係不得了😋😋好惹味阿😆😆女小編即刻忍唔到加粉啦要🤤🤤加佐紫菜粉😋香濃芝士🧀避風塘蒜香🧄之後就由男小編強而有力嘅手臂💪🏻Chok Chok Chok啦🤤🤤 Chok完更加香阿😋一放入口不得了 女小編即刻愛上佐佢哋😻😻個味真係好好食同埋好香 ❤️本身雞翼係炸得好香脆 入面係好軟滑😻真係啖啖肉架 仲要唔會炸到乾晒 反映好juicy 仲要炸粉係唔厚㗎😚😚 每一件都沾滿粉
#Chok雞 💛

「Chok套餐」🐣
女小編想試3款 所以叫佐個A套餐🥰🥰一上手 Omg🙈🙈🙈係熱辣辣🔥🔥啱啱炸起😻😻 真係不得了😋😋好惹味阿😆😆女小編即刻忍唔到加粉啦要🤤🤤加佐紫菜粉😋香濃芝士🧀避風塘蒜香🧄之後就由男小編強而有力嘅手臂💪🏻Chok Chok Chok啦🤤🤤 Chok完更加香阿😋一放入口不得了 女小編即刻愛上佐佢哋😻😻個味真係好好食同埋好香 ❤️本身雞翼係炸得好香脆 入面係好軟滑😻真係啖啖肉架 仲要唔會炸到乾晒 反映好juicy 仲要炸粉係唔厚㗎😚😚 每一件都沾滿粉 真係好惹味✨✨芝士味好濃 紫菜就好香😻😻避風塘香蒜少少辣 香蒜味 撈埋一齊真係不得了💛💛💛極度推介大家試下‼️女小編真係好鍾意食❤️邊食邊話好好食🤤🤤🤤大家睇到呢度快啲約埋朋友去試吓☺️☺️‼️✨

推薦指數🌟 8.5 / 10 🌟

💛#巨B食黃店
📍#巨B覓食葵芳

Chok 雞 (葵芳)
⚜️葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓TOP世界3069-T18號舖
⏱1300-2130
2021-07-07 570 瀏覽
不太喜愛食雞軟骨嘅我,食完呢間之後就返唔到轉頭喇!有次朋友推介呢間比我,叫我試下叫一份雞軟骨同佢一齊食,跟住店員新鮮炸起一份,我哋再mix cheese同紫菜粉,然後shake一shake包野。入口香脆可口,仲帶住香濃嘅芝士同紫菜味!呢個味道十分match!而個粉份量係兩匙滿滿芝士粉+一匙滿滿紫菜粉!因為本身我同朋友都係芝士控,所以芝士粉會落多少少!依家每次呢到呢間店買野食,都會見到有人等緊野食,想食好野就要等一等喇~
呢個味道十分match!

而個粉份量係兩匙滿滿芝士粉+一匙滿滿紫菜粉!
因為本身我同朋友都係芝士控,所以芝士粉會落多少少!

依家每次呢到呢間店買野食,
都會見到有人等緊野食,想食好野就要等一等喇~

2021-04-29 833 瀏覽
去到無人,等左10分鐘先有人返黎,問佢嘢不揪不睬。環境污糟,d 分望落去蠟黐黐,完全吾乾爽。然後雞質吾好食,又鞋又無汁,淨係喺到食粉。完全無特別,無必要尊登去試。
2021-01-31 1104 瀏覽
🇭🇰Chok 雞·爆脆雞件 $6.5一字骨雞翼 $5.5·呢個我係ig見過好多人食架啦 終於試到😌呢個佢都係即炸比你 唔會凍曬 不過我覺得一字骨雞翼好過個雞件 佢個雞件肉質麻麻 有少少梅咁 雞翼就正常既🙊味粉方面我地最鍾意佢個紫菜粉 佢入面係真係有啲紫菜片 幾好 不過我哋加個個芝士粉 我就覺得唔係好夾 因為佢有個好奇怪嘅奶味 所以建議大家唔好加芝士粉同唔好嗌雞件🤣🤣·📍葵涌廣場3樓TOP世界3069-T18號舖·#rbyeat #rby好去處#rby葵芳#rby港式
🇭🇰Chok 雞
爆脆雞件 $6.5
爆脆雞件

一字骨雞翼 $5.5
📍葵涌廣場3樓TOP世界3069-T18號舖
#rbyeat #rby好去處
#rby葵芳
#rby港式
𝘊𝘩𝘰𝘬 𝘊𝘩𝘪𝘤𝘬 @ 𝘒𝘸𝘢𝘪 𝘧𝘰𝘯𝘨 - 超級無敵邪惡嘅「自製」炸雞💛👧🏻_葵廣一日遊5️⃣哩件小食店有三多-文宣多 炸雞款式多 chok粉款式多!除左三多 聽聞佢啲炸雞仲非常好食添!但係由於已經嚟到葵講掃街嘅尾聲 所以我哋兩個已經好飽🥲唯有嗌過雞軟骨試吓啦!🌟「𝘊𝘏𝘖𝘒爆小食」- 奇趣雞軟骨 $30本身諗住份量唔多但係收到之後真係嚇咗一跳 目測絕對有三十粒以上 格住紙袋都feel到啱啱炸好嘅油溫 大家食嘅時候要小心熱啊 收到食物之後就要開始發揮你嘅小宇宙啦 就係落!chok!粉!chok粉款式有6款-川椒、紫菜、香濃芝士、避風塘蒜香、五香孜然同特濃香辣 因為我唔食辣 所以淨係落左第2345嘅chok粉 因為mix得太多 所以我只係食到芝士同孜然味 值得一讚嘅係炸粉好薄而且炸得啱啱好冇過火!可惜真係太飽 所以最後都食唔哂!建議想食炸雞嘅大家最好就喺一半飽嘅時候去食喇🙌🏻😻#𝙛𝙚𝙞𝙜𝙡𝙤𝙧_𝙚𝙖𝙩 📍 Chok 雞 (葵芳)葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓TOP世界3069-T18號舖

👧🏻_葵廣一日遊5️⃣

🌟「𝘊𝘏𝘖𝘒爆小食」- 奇趣雞軟骨 $30

「𝘊𝘏𝘖𝘒爆小食」- 奇趣雞軟骨
Chok粉

#𝙛𝙚𝙞𝙜𝙡𝙤𝙧_𝙚𝙖𝙩

📍 Chok 雞 (葵芳)
「𝘊𝘏𝘖𝘒爆小食」- 奇趣雞軟骨
Chok粉
  • 奇趣雞軟骨
2021-01-18 602 瀏覽
Chok雞 - chok chok 冚家餐 ($55)第一間吃的便是很出名的chok雞, 我們兩人點了chok chok 冚家餐, ($55) 有4隻雞翼 + 3隻雞槌 + 5件雞件, 小編平時食雞最怕食到很多炸粉, 但chok雞的炸粉不厚! 而且很多肉汁, 雞件真的啖啖肉, 最適合我這種懶人~ 最欣賞的是它的調味粉是任落的!!! 亦有很多味道選擇, 香濃芝士、紫菜、芫茜、避風塘蒜香、五香孜然和超級香辣! 我總共加了香濃芝士、紫菜、芫茜和避風塘蒜香, 值得讚的是, 除了調味粉外, 還能看到丁點紫菜和芫茜的原型~ 整體的味道是很重芝士和紫菜味! 很好吃! 十分推介大家來這間! 💛
Chok雞 - chok chok 冚家餐 ($55)
Chok  chok冚家餐
Chok  chok冚家餐
2021-01-08 479 瀏覽
葵廣D野食有時會覺得好肥膩好唔健康🥴尤其係炸物🍘但係呢間既炸雞 食落幾有良心😅睇落平平無奇 但係其實幾有驚喜👍🏻⭐️ Chok Chok 冚家餐 🙀一次過食曬全家🤣份量好豐富 有雞翼 雞槌同雞件🐔 每一件都啖啖肉 可以話係Juicy的😚 唔會炸到乾曬 炸粉薄薄一層 🧡唔會成口都係粉 有時快餐店既炸雞 食完都唔覺得係雞🍗 呢度就比較真材實料 再加上任加既調味粉🧂 可以用Shake Shake 既玩法 個人加左孜然同避風塘口味🌶 少少辣幾過癮 😈 落太多太貪心就會食唔到雞味啦🙃

⭐️ Chok Chok 冚家餐 🙀
2021-01-08 323 瀏覽
🤤 超正熱辣辣炸雞 @chokchickhk 🤤Geo條👅評分:⭐️⭐️⭐️ ⭐️ (5⭐️最高)雞軟骨 $30炸雞件 $26($6.5件)熱辣辣炸雞🤤叫咗份炸雞軟骨一份同4件雞件,雞件可以一件一件買,食幾多買幾多very good! 炸嘢即叫即炸,熱辣辣超正,仲可以揀你鍾意嘅調味粉chok一chok添,仲有芫荽添🤤🤤雞件好多汁,唔會乾爭爭,好juice! 雞軟骨會連少少肉仲好大份添,同個fd兩份食都夠晒!食完要飲返啖茶,清吓熱氣😂下次要試佢個冚家餐先😆
🤤 超正熱辣辣炸雞 @chokchickhk 🤤

Geo條👅評分:⭐️⭐️⭐️ ⭐️ (5⭐️最高)

雞軟骨 $30
炸雞件 $26($6.5件)

2020-11-17 564 瀏覽
平時食薯條shake得多,食雞有得shake你又試過未?係葵廣覓食見到呢間幾得意,有得調配自己中意既口味,隨你喜歡就好,任落調味粉唔嬲(有五香孜然、香濃芝士、紫菜、避風塘蒜香、超級香辣等)。我叫左雞軟骨試,即叫即炸拎上手熱辣辣。想食咸,我落左紫菜、孜然同香辣粉。落調味粉千奇唔好貪心,落得太多味道就會變得好複雜,建議2~3隻就👌。雞軟骨份量都幾多,每粒都沾滿調味粉好惹味。不過都幾熱氣,同朋友share就岩岩好,小食多滋味。

講到葵廣3樓TOP世界,點可以漏咗Chok雞🐔 其實小編已經食過幾次,但次次都影得唔係好靚所以無post😂 唔理lu反正佢哋係用味道取勝,擺到明唔係畀人用嚟打卡!😋 CHOK套餐 - 6件雞件 $323個套餐入面我只會叫6件雞件呢個set,避開雞翼同雞槌,因為懶噒骨😬 啲雞件用個大紙袋裝住,可以自己揀落啲咩調味粉同埋落幾多粉,有香濃芝士、紫菜、五香孜然、特級香辣、避風塘蒜香,落完再chok下成袋雞就食得!唔食得辣嘅小編就落咗紫菜同香濃芝士~ 啲雞件件都好大嚿同好嫩滑😝 即炸出嚟有啲熱,食落去仲會有啲油咇出嚟,雞肉醃得幾香,所以雞味幾濃😗Btw佢哋喺旺中二樓開咗分店,叫老表Chok雞,遲啲試吓係咪一樣咁好食先😆

😋 CHOK套餐 - 6件雞件 $32
6件雞件

6件雞件
2020-10-22 477 瀏覽
葵廣好多黃店 其中一間必食嘅就係chok雞🐥💛 今次叫咗兩隻一字骨雞翼兩隻雞鎚 $24當你落咗order咁佢就會番炸啲雞 炸到熱辣辣同脆卜卜 裏面唔會乾 口味就任選嘅 但係味道唔係好重所以建議你落一大匙🥄佢有套餐A B C 價錢應該會比單叫抵食 建議同朋友share一齊食🤪❤️紫菜💚香濃芝士💙避風塘蒜香💛孜然 💜特級香辣我自己就落咗好多紫菜同埋香濃芝士 識落啲味道都幾夾😍 芝士味都幾濃 紫菜味鹹鹹地幾開胃你落幾多款味道都得 一定有一款啱你 😝
葵廣好多黃店 其中一間必食嘅就係chok雞🐥💛

今次叫咗兩隻一字骨雞翼兩隻雞鎚 $24

❤️紫菜💚香濃芝士💙避風塘蒜香💛孜然 💜特級香辣
我自己就落咗好多紫菜同埋香濃芝士 識落啲味道都幾夾😍
芝士味都幾濃 紫菜味鹹鹹地幾開胃

你落幾多款味道都得 一定有一款啱你 😝

外賣自取
\\\ 💛 良 心 小 店 | 任 落 調 味 粉 唔 嬲 🌟\次次嚟葵廣都念點解個胃唔可以再大d😂,係附近住/返工嘅人太幸福了吧🥺🥺 今次留咗肚食好耐冇食嘅chok雞,六款shake shake粉任落唔嬲~有我最愛嘅芝士粉🤤、紫菜、五香孜然、麻辣、避風塘·CHOK雞套餐B $32有4隻雞翼同2隻雞槌,不過當日雞槌返唔切貨轉咗雞件,即叫即炸,舊舊都大大件,肉質嫩滑juicy,落咗紫菜、芝士同孜然粉🤤,雞件都沾滿調味粉,非常惹味🌟·CHOK爆小食—奇脆雞軟骨 $30份量都唔少,而且粒粒大大粒,同樣即叫即炸,【係有肉咬嘅雞軟骨‼️】呢點好加分🌟🌟·推薦指數:★ ★ ★ ★ ☆.·📍 Chok 雞 (葵芳)葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓TOP世界3069-T18號舖··今次同樣用咗@gumpayapp 付款,喺其中一間接受呢個付款嘅小店以現金增值後,就可以告別現金🤢,一來衛生,二來又方便❣️葵廣好多良心小店都接受gumpay啦💸#無增值下限 #首次使用送$20·🌟歡迎𝔽𝕠𝕝𝕝𝕠𝕨 𝕀𝕟𝕤𝕥𝕒𝕘𝕣𝕒𝕞以緊貼美食動向: Foodieal_hk🌟
\ 💛 良 心 小 店 | 任 落 調 味 粉 唔 嬲 🌟
CHOK雞套餐B $32
CHOK爆小食—奇脆雞軟骨 $30
推薦指數:
★ ★ ★ ★ ☆
📍 Chok 雞 (葵芳)
#無增值下限 #首次使用送$20
2020-09-13 659 瀏覽
💛 Chok雞 💛..............................平時係葵廣掃黃 想食炸嘢嘅話一定係食chok雞因為我地好鍾意佢啲炸嘢夠哂熱😋😋仲提供好多種調味粉 任你組合🤩.🔅想知黃店原因請Pm💛..............................🍽炸雞皮 (是日限定) $30(👏🏻7/10).女仔真係對限定呢個字無法抗拒😂本身去之前傾好咗食咩 諗住嗌炸雞/洋蔥圈但去到一見到有是日限定就忍唔住🤢其實呢個炸雞皮我都見過幾次有 唔係咁難撞到😋平時佢地嘅雞係新鮮炸 但雞皮就係預先炸所以好快就有得拎 但唔係好熱 如果熱啲就好雞皮份量都算多 有好多嚿 大細亦都啱啱好雖然凍咗啲 但食落仲好脆好脆而且唔會油膩 係幾正啵🥰🥰佢好好好好多隻粉提供比大家任落!我地落咗避風塘蒜粉 孜然粉 辣粉 係我地最愛💛唔知大家食Chok雞鍾意落咩粉呢 分享下呀😍.睇地址好似好難去?🤯其實就係”潮食閣”附近咋!條巷好多黃店架💛...............................🎈 Chok 雞 (葵芳)葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓TOP世界3069-T18號舖................
💛 Chok雞 💛
平時係葵廣掃黃 想食炸嘢嘅話一定係食chok雞
因為我地好鍾意佢啲炸嘢夠哂熱😋😋
仲提供好多種調味粉 任你組合🤩
🔅想知黃店原因請Pm💛
炸雞皮
🍽炸雞皮 (是日限定) $30(👏🏻7/10)
女仔真係對限定呢個字無法抗拒😂
所以好快就有得拎 但唔係好熱 如果熱啲就好
雞皮份量都算多 有好多嚿 大細亦都啱啱好
雖然凍咗啲 但食落仲好脆好脆
而且唔會油膩 係幾正啵🥰🥰
佢好好好好多隻粉提供比大家任落!
我地落咗避風塘蒜粉 孜然粉 辣粉 係我地最愛💛
唔知大家食Chok雞鍾意落咩粉呢 分享下呀😍
睇地址好似好難去?🤯
其實就係”潮食閣”附近咋!條巷好多黃店架💛
🎈 Chok 雞 (葵芳)
2020-05-22
炸雞皮
2020-08-31 573 瀏覽
《Shake Shake 雞皮🐣》———————————————-#Chok雞 🐔葵涌廣場真心係黃店集中地,仲要間間都咁好食,今次專登入去掃街。-舖本身都有好多野選擇,今次無叫到招牌嘅雞翼同雞搥,怕太飽肚;反而叫咗限量發售嘅炸雞皮。炸得真係好脆口,炸粉完全唔厚,仲食得出佢嘅雞皮油香🤩調味粉係可以任選,超多口味可以揀,有香濃芝士、避風塘蒜香、特級麻辣、紫菜、五香孜然等,貪心嘅我地都試咗好多款,個人最推薦孜然味,非常惹味!不過要提提大家因為翻炸會唔脆,所以雞皮係常溫出品😝-⭐ 參考價錢︰炸雞皮 $30🍌 抵deal 指數:7/10
《Shake Shake 雞皮🐣》
———————————————-
#Chok雞 🐔
⭐ 參考價錢︰炸雞皮 $30
🍌 抵deal 指數:7/10
2020-08-29
2020-08-02 740 瀏覽
葵廣多野食就自然啦,見到有炸雞又可以任落味粉就即刻想試下,心大心細咁揀左「Chok套餐」嘅B餐,總共有4隻雞翼+2隻雞槌($32)。落左單就大約等左五至十分鐘左右,新鮮即炸,仲可以加唔同味粉,好多惹味嘅選擇,例如芝士、避風塘蒜香、孜然等等,不過自己唔食辣,最後淨加左粟米濃湯味。食到一半先記得影相,熱辣辣炸起食真係好脆口,唔會太鞋,唔加味粉食其實都唔會太寡,有部份自己chok得唔勻就有好多調味粉,淨食到粟米味,如果唔好重口味嘅話唔加粉都OK。

2020-05-24