2025-06-09
今日同男朋友黎左e間印度餐廳,金黃色主調,好有宮殿feel,空間感都好大,坐得又好舒服,窗外仲望到大館view😆!薯蓉豆饀咖喱角 Samosa Chaat咖喱角炸得金黃酥脆,內裏薯蓉同豆饀香濃,下面仲有少少香菜點綴,開胃到不得了😋牛肋骨咖喱 Acharl Beef Short Ribs牛肋骨燜到入口即溶,入面勁多香料超正,牛的肉質軟嫩多汁,配Naan 或者Laccha Paratha食一流🔥香蒜饢餅 Garlic Naan 熱辣辣上枱,蒜香四溢,餅身軟糯有少少咬口,點咖哩又正👍🏻拉卡油餅 Laccha Paratha 又是大大塊,烤得外脆內軟,油香撲鼻,單食或配咖喱都好好食炭火烤雞肉串 Malai Chicken Tikka雞肉醃得超入味,炭火烤出微焦香氣,肉質嫩滑,點埋佢地配既醬食,好印度風味😛Mango Lassi芒果味濃郁,順滑清新,甜度啱啱好,幫我完美平衡咖喱嘅辣味😆Kesari Masala Chai 男朋友每次食印度野必點既印度香料奶茶🤭,香氣獨特,口感好順滑😆👍🏻
薯蓉豆饀咖喱角 Samosa Chaat
牛肋骨咖喱 Acharl Beef Short Ribs
香蒜饢餅 Garlic Naan
熱辣辣上枱,蒜香四溢,餅身軟糯有少少咬口,點咖哩又正👍🏻
拉卡油餅 Laccha Paratha
又是大大塊,烤得外脆內軟,油香撲鼻,單食或配咖喱都好好食
炭火烤雞肉串 Malai Chicken Tikka
Mango Lassi
芒果味濃郁,順滑清新,甜度啱啱好,幫我完美平衡咖喱嘅辣味😆
Kesari Masala Chai