2024-07-04
趁今個weekend連續三日假,就梗係出去食吓飯行下街街啦,今日我地行完大館之後就去左對面既CHUTNEY食晚飯啦。 呢間餐廳超級超級有驚喜😍‼️,首先個裝修金碧輝煌,成個印度皇宮🇮🇳🕌咁樣,的侍應全部着晒西裝好有禮貌咁樣去招呼你,個景亦都好唔錯,我哋坐窗口位望住大館呢座建築物。 餐廳感覺高級,🍽️食物擺碟有藝術感而且好食,啱晒去節日/慶祝去🥳Appetizers:♥︎ Sarson Malai Jheenga爽口鮮嫩的蝦肉🍤帶著微微的芥末香氣,口感細膩,而且design得好靚,有色彩繽紛嘅波點♥︎ Chicken Tikka Salad🥗烤雞嫩滑Juicy配乳酪汁、腰果、石榴成個組合好Match好清爽Main Course:♥︎ Chutney Butter Chicken 🐓用本地黃油雞,松露乳酪做的咖喱🍛口感好rich,creamy,一定要叫埋Naan伴住黎食Sides:♥︎ Truffle Cheese Naan必點🙋🏻♀️松露碎同埋🧀碎融入鬆軟的烤餅,就咁食已經好好食,點埋咖喱之後更加係愛不釋手😻Beverages:♥︎ Apple Freshner用蘋果🍎同埋薄荷🌿整,口感清爽配濃味嘅嘢
Appetizers:
Sides:
♥︎ Truffle Cheese Naan
Beverages:
♥︎ Apple Freshner
用蘋果🍎同埋薄荷🌿整,口感清爽配濃味嘅嘢食好襯~
♥︎ Prosecco
意大利的Prosecco 🥂價錢親民,有果香味,我哋叫glass,佢喺我哋面前開一支新既🫨
Dessert:
♥︎ Passion Fruit Coconut Cake
🍰蛋糕口感輕盈,百香果和椰子甜而不膩