2008-11-10
本身不認識呢間餐廳, 但好多時候搭巴士都經過, 就一於試下, 再上網查知道呢間餐廳是意式自助餐, 相約幾位好朋友一齊試, 點知:-1). 訂台時候, 完全無提及當晚場地比人訂左開 party, 有差不多 20多人開 party, 當呢班人飲晒紅酒, 白酒之後, 不知所謂,嘈吵到不得了, 完全沒有故及別人感受2). 呢間餐廳, 如果明知當晚有人開 party, 係咪應該安排好似我地呢 d 散客另外坐開一邊, 或安排我地坐到室外地方都好, 為左有生意, 都夾硬塞我地入去坐, 攪到我地完全無 mould 傾計.....根本嘈到傾唔到計....無晒謂口3). service 完全差, 如果我唔舉高個柸, 你都你駛方有人service 倒水比你飲, 基本上成間餐廳店員都已經 service 晒果班嘩鬼啦, 茶餐廳服務 lor... bad4). 食物: 失望, 不過百零蚊食意式 buffet, 都預左.....~牛肉薄如紙, 睇落去好似打邊爐既肥牛....~鴨胸沙律, 都 ok, 因為主要有黑醋汁調味~鵝肝醬法包~深海螺, 有沙~焗蠔, 我直頭連舊肉都"liu"唔到出黎, 只係見到好多芝士~田螺

4). 食物: 失望
, 不過百零蚊食意式 buffet, 都預左.....
~牛肉薄如紙, 睇落去好似打邊爐既肥牛....
~鴨胸沙律, 都 ok, 因為主要有黑醋汁調味
~鵝肝醬法包
~深海螺, 有沙
~田螺, 無味, 白灼

好認同前幾個食評人"過客"既食評幾個朋友都好想試下呢間野,見食評好壞參半甘啦,所以都本住試既心態去食,朋友又想食下d扒呀,肉類呀甘.訂左位,入到去,原來中間有二十幾三十人訂左大半個場,只有四個角落係散客,初時都冇咩架我地照嗌野食...但最後佢地尾聲時,個個飲大晒,當晒佢地包晒場甘,最後我朋友嬲到一毫子tips都唔比,仲complain佢地話,明明甘多人包左場,就唔應該比散客入去,應安排出面or樓上但個waitress只係話..今晚都爆晒..咩sorry都唔講)以為d咩意大利菜式啦(d名都改得好好聽,好似意大利菜式名架)點知...1)黑椒牛肉呢...我地一致認為係打邊爐個隻肥牛,只係加左黑椒汁2) d咩醋汁沙律,唔知係醋貴,定點呢,個底d汁,好似溝水甘,冇晒味(沙律都失手..唉)3)個鴨胸黑醋沙律,再大功勞係個d(原汁原味既意大利黑醋囉(再後好多味送,我地都要用黑醋黎送呀撞鬼)3)天使面聽朋友講係有辣味,但話"加黑醋會好食d喎(食面加黑醋,第一次聽)4)芝士焗豪...真係想搵塊豪肉望下都好難,."梅"到少少肉地都算好彩....極度營養不良囉5)羊肉食左都唔知係肉..只有d汁既味 道6)吉
好認同前幾個食評人"過客"既食評
5)羊肉食左都唔知係肉..只有d汁既味 道
6)吉烈蝦,硬到可以掉死人..我只咬左啖
7)芝士卷...係好得意,咬開入面d芝士可以用黎玩..因為可以咬住拉到去對面位都得..可惜比較咸同埋芝士唔夠溶
都唔記得仲叫左d咩,,...唯有讚既係個磨菇湯,仲encore tim
同埋encore最多既係各款既蒜容包(只要夠脆夠熱就好味)
p.s 第一次聽到朋友話去到一間餐廳見到d送.係..冇食慾,,.第一次聽到食到頭痛,,..
第一次見到意大利菜係..放係一個白碟,冇任何配菜,是旦pat係個碟度甘)
p.s2 基本上係似去食d cheap cheap buffet..只係人地分好比你,,唔使你自己出去挾

未加一都要$168...仲冇野飲...搞到朋友生日都掃晒興..
二百蚊食一餐甘既意大利野..真係冇可能話值得囉.人生中,一個遺憾
話好味既食家們,我只可以話...人既要求,真係可以偏差得好緊要
2008-10-14 7 瀏覽
就如以上所講,冇禮貌已經係大罪!真係好冇禮貌!另外食品都只係一般!不過最不滿,係佢收一個價錢,叫做任食,但係可以話我知道佢冇晒螺,咁我認為佢有少少欺騙的成份!去到10:30pm Last Order,佢沒有提示,到我們打算叫多少少野食,佢話廚房收左,冇得Order!如果你呢間係一般酒樓,我由得你;但竟然發生在一間西餐廳內,就絕對接受唔到了!唔信大家可以試一試,應該一次就夠了!
就如以上所講,冇禮貌已經係大罪!真係好冇禮貌!
唔信大家可以試一試,應該一次就夠了!
  • 沒有,大家喜歡,試一次就夠!
2008-07-31 20 瀏覽
好遠好熱到了深井食lunch, 想食西餐, 於是選了ciao. 雜菜湯 + 牛排意粉 + 凍奶茶 + dessert 薄荷朱古力蛋糕 雜菜湯 + 龍利柳飯 + 凍檸茶 + dessert 薄荷朱古力蛋糕 麵包: 白色+黑色, 1st round, 好fresh, 好軟, 好味, 正; 再可要2nd round, 冇咁熱, 但都好味 雜菜湯: 多料, ok牛排意粉: medium, 太un, 意粉硬, 難食龍利柳飯: 龍利柳ok, 食硬 凍奶茶: 太淡凍檸茶: 一般 dessert 薄荷朱古力蛋糕: 薄荷清涼,ok environment: 天氣太熱, 坐了入面位, 但冷氣不夠, 要求再換位, service ok

雜菜湯: 多料, ok
牛排意粉: medium, 太un, 意粉硬, 難食
龍利柳飯: 龍利柳ok, 食硬
凍奶茶: 太淡
凍檸茶: 一般
dessert 薄荷朱古力蛋糕: 薄荷清涼,ok

一班同事決定放工去這間餐廳食餐勁兼同我慶祝生日 所以兩日前打去訂枱 講左8位當天5點多有侍應打黎同我CONFIRM 佢問我係咪8位 由於有些人加入又退出 我又做緊野一時答左而家係7位 結果....我地6:30到達 間舖頭好吉 佢話我BOOK左7位而家冇位坐 一係就將近牆的枱拉出少少(真係好少)塞一個人入去 我心想是我錯而且我比較細粒就我塞入去啦 但同行的同事立即說不如轉場 侍應一聽到我地轉場就即刻比另一張8人枱我地 但條件係其中一張凳要換矮一點的凳....OK啦 我地最終沙發那邊塞埋D坐左5個人唔坐張矮凳 那個貌似老板娘的人開始為我們點菜和上菜 臉好黑呀講下野食先:全部沙律都叫晒 最好食我覺得係鴨胸同埋凱撒沙律 鴨胸好入味而且冇"蘇"味 D菜好新鮮生牛肉: 真係好薄 我唔敢食 但友人都說好正燒羊脾: 友人都說很好吃 且唔"蘇"喎蜆肉天使麵: 一拎黎就好香好香了 蜆肉好辣 但係個天使麵一點都唔辣 仲好惹味添 正!意大利飯: 唔好食 好黏凍螺肉: 友人話一般湯: 飲過雜菜湯 一般啦 跟住再試下當日的廚師例湯 侍應話係南瓜忌廉湯 一拎黎見到 係白色的 上面有紅紅地色的物體一粒粒飄浮

講下野食先:
生牛肉: 真係好薄 我唔敢食 但友人都說好正
燒羊脾: 友人都說很好吃 且唔"蘇"喎
意大利飯: 唔好食 好黏
凍螺肉: 友人話一般
係白色的 上面有紅紅地色的物體一粒粒飄浮 一試不得了 我們都愛上了 好好飲
我總共飲左5碗
不過最搞笑係最後一次老闆娘幫我地落單叫湯時先話比我地聽
這個是粟米忌廉湯

基本上MENU上所有食物我地都叫晒咁滯(可以在點餐時只叫1-2人份 跟住大家試少少) 其他食物冇乜印象 應該只是不過不失

飲品: +28蚊飲品不停續杯 我地叫左薄荷可樂同埋蜜桃茶 薄荷可樂裡只有一粒冰係
綠色的 但已經好勁薄荷味!由於叫左係咩野飲就冇得轉 朋友飲到後來有D頂唔順
相反蜜桃茶就好淡..........

P.S. 食食下見到一對情侶拎住好大紥花入黎 由於太多人了 放唔到 最後要於出去 而且餐廳裡太嘈了 見到佢地個樣好痛苦 如果來這家餐廳食野 一係早D一係坐出面啦
  • 粟米忌廉湯,蜆肉天使麵
2008-07-27 20 瀏覽
我一年前黎過一次感覺好一般,今次再黎我覺得進步左呀!雖然佢每一次既份糧都好少,但起碼確保我地唔會浪費!推介既係凱撒沙律同翠螺,好新鮮呀!生牛肉雖然係薄,但都好鮮味~不過個意大利牛肚飯就...........唔係幾得!美中不足既係d意粉太大碟, 我唔敢叫呀!
2008-05-10 24 瀏覽
基於友人介紹下, 上兩個星期到過ciao 食. 以此廉價嚐意菜, 基本上没抱太大期望, 結果無論service, 還是食物..真的可稱得上"劣"!!!! 促使本人首次在此留言...上菜速度: 好慢....(現成的湯都要等~10mins)待應: 目有表情又漏單生牛肉: 大風d都可將d燈影牛肉吹出青馬橋, 但冇損失, 因味嚼如蠟.....田螺:都啃得落鵝肝法飽:都oksalad: ok, 都 幾難出錯焗蠔: 只吃到芝士...塊肉都唔知係邊羊脾肉: 冇味鴨胸肉: taste賣的還好吃芝士platter: 唔識欣賞全部菜上得好慢, 而且每碟份量係細得出奇...因為佢唔想你叫咁多, 如果唔係點cover 個cost....最大碟咪risotto同pasta , 可以快d質飽你....cabonara幾好,,因為d汁好(唔知係咪外買呢) risotto又係冇味....一粒肉都冇......食完有d反胃, 幾大碟都冇用..食咗兩啖都唔想食,雖然俾咗錢, 但無謂糟質自己個胃最好都係燒雞串, 因為想信係外買急凍食物..甜品: 雪榚好好,, 因為都係外買食物而是晚最欣賞係tiramisu...因
上菜速度: 好慢....(現成的湯都要等~10mins)
待應: 目有表情又漏單
田螺:都啃得落
鵝肝法飽:都ok
salad: ok, 都 幾難出錯
焗蠔: 只吃到芝士...塊肉都唔知係邊
羊脾肉: 冇味
鴨胸肉: taste賣的還好吃
芝士platter: 唔識欣賞

而是晚最欣賞係tiramisu...因為幾唔識煮野食既都可以整到好好食..
成餐除咗dessert之外, 完全没有好味既感覺(dessert只限每人一份)...好彩冇叫佢d紅酒, 因為跟本冇野想再叫黎食.......又邊有野佐酒呢?...去黎都sai車錢....總知去隔離叫隻燒鵝食好過啦...!!
真係未試過咁難食既野, 因此希望在此首度留言, 以供參考.......
1K
2008-03-29 9 瀏覽
行開葵涌,見到最近此餐廳大有好評,也來試吓先!六點三來到已半滿坐!有沙律小食主菜任叫,先叫小食類先!很多選擇,真的不錯,想了很久... 每樣叫點吧!小食size係bite size~ 正好~玉米餅像非洲ugali,冇味,本人不想浪費,頂硬食了...沙律幾新鮮,也不理是否真的"溫室菜"了;baggette真的正,食完三文魚又食鵝肝,很脆很好味!芝士焗蠔,凍翡翠螺又是叫完又encore.生牛肉一上檯最初有點怪,因好新鮮,鮮紅色像打邊爐肥牛!味道不像其他餐廳酸;但也叫多了碟,下一碟好像醋多了點,味道回復正常.意大利菜湯我無興趣, 叫了另外的cream of mushroom,都幾濃,再creamy點就更好!risotto上的芝士未完全溶,飯像咖哩炒飯深黃色,味道不太traditional.Pasta比起小食係勁大碟,好快質飽左...羊肉比較熟.甜品款式不多, 叫了tiramisu 及苺子鮮奶忌廉奶凍,不太甜也好味.雖得三職員,但服務抵讚!!!
行開葵涌,見到最近此餐廳大有好評,也來試吓先!
六點三來到已半滿坐!
有沙律小食主菜任叫,先叫小食類先!
很多選擇,真的不錯,想了很久... 每樣叫點吧!
小食size係bite size~ 正好~
玉米餅像非洲ugali,冇味,本人不想浪費,頂硬食了...
沙律幾新鮮,也不理是否真的"溫室菜"了;
baggette真的正,食完三文魚又食鵝肝,很脆很好味!
芝士焗蠔,凍翡翠螺又是叫完又encore.
生牛肉一上檯最初有點怪,因好新鮮,鮮紅色像打邊爐肥牛!
Pasta比起小食係勁大碟,好快質飽左...
羊肉比較熟.
雖得三職員,但服務抵讚!!!
2008-03-25 5 瀏覽
最好味推介:羊脾肉, 配汁一流帶到羊肉的香!(偏熟的, 但唔鞋口)白汁黑松露的闊意粉, 極之香, 份量都幾多!(鴨胸肉好香, 入口好好味!凍螺夠大隻, 好有肉, 肉質唔錯!焗蠔有芝士係面, 好香口!生牛肉同配菜一齊食, 好味!甜品: 奶凍一流(其餘兩款: 蛋同芝士麻麻)幾好:雜菜湯&紀廉湯都唔錯, 夠味!法包外脆內暖, 唔錯!麻麻:沙律的生菜略嫌單調, 冇乜調味料!蜆肉天使粉冇乜特別, 似中國炒面咁!三文魚扒幾鞋口雞肉串甜甜的, 個汁好怪下要訂位先坐到入面, 加一每位$186果汁/汽水另計: $28/任飲紅酒另計:$98/支任食羊/牛/蠔/螺~呢個價錢算公道!
最好味推介:
鴨胸肉好香, 入口好好味!
凍螺夠大隻, 好有肉, 肉質唔錯!
焗蠔有芝士係面, 好香口!
生牛肉同配菜一齊食, 好味!
甜品: 奶凍一流(其餘兩款: 蛋同芝士麻麻)

幾好:
雜菜湯&紀廉湯都唔錯, 夠味!
法包外脆內暖, 唔錯!

麻麻:
沙律的生菜略嫌單調, 冇乜調味料!
蜆肉天使粉冇乜特別, 似中國炒面咁!
三文魚扒幾鞋口
雞肉串甜甜的, 個汁好怪下

要訂位先坐到入面, 加一每位$186

果汁/汽水另計: $28/任飲
紅酒另計:$98/支

任食羊/牛/蠔/螺~呢個價錢算公道!
2008-03-03 9 瀏覽
環境方面,面積有D細,可能冇上到2樓啦,而且當時都幾多人,所以有D焗,之後走左好多人,空氣開始流通..冇甘大壓迫感味道方面,沒有任何驚喜,可能之前有些訐期待掛,不過它絕對不難吃,都不錯架,只是吃下去同出面的餐廳沒有什麼分別啦,不過我幾欣賞它的意粉同焗面包,好好的!服務方面,絕對抵贊!我地無論有什麼要求也好,都會做比我地,我地想點就點...有禮貌,工作有效率!而且我就坐幾耐都好,都唔會趕我地走,有耐性!扺唔扺得我就唔知道了,算是扺食掛,因為道道菜都幾細碟,令我地可以食多好多款食物,不過建議客人唔好叫飲品了,雖然+$28就可以任限地添飲,但係都唔會飲得幾多既...因為都食得飽得濟了

2008-02-17 8 瀏覽
16 Feb 2008拍拖兩周年紀念,男朋友book左檯黎呢到食dinner。坐左係出面,但都幾好,有落雨,但好彩有野遮住。分左沙律、頭盤、熱盤、主菜、湯、甜品…食有好多野,因為可以無限次叫佢餐牌上的食物。本人喜愛之選:~鮮蝦溫室菜沙律~鵝肝醬法包~深海螺~焗蠔~田螺~炸芝士條熱盤的份量好似比較多,建議2個人食的話,叫一個會好D。當日order了"珍珠貝菠菜葉白汁絲帶粉"我覺得就麻麻…因為佢個白汁整得太稀& 絲帶粉太寬,唔入味…"雞串燒"係日式個隻,有點兒搞笑。"檸汁魷魚片"太酸了!服務員的態度都幾好!
16 Feb 2008
拍拖兩周年紀念,男朋友book左檯黎呢到食dinner。
坐左係出面,但都幾好,有落雨,但好彩有野遮住。
分左沙律、頭盤、熱盤、主菜、湯、甜品
食有好多野,因為可以無限次叫佢餐牌上的食物。

本人喜愛之選:
~鮮蝦溫室菜沙律
~鵝肝醬法包
~深海螺
~焗蠔
~田螺
~炸芝士條

"雞串燒"係日式個隻,有點兒搞笑。

"檸汁魷魚片"太酸了!

服務員的態度都幾好!
2007-10-14 10 瀏覽
特式總類不多,甜品又少也不好吃...較為出色的是生牛肉,燴牛尾.....
特式總類不多,甜品又少也不好吃...
較為出色的是生牛肉,燴牛尾.....
2007-09-07 15 瀏覽
叫左都幾多野食都好流~最好食係生牛肉!嗌左5次!不過賣相同雜誌係2回事~無晒d配菜咁滯!waitress好有禮貌呢!廁所就唔得好臭!!
叫左都幾多野食都好流~
最好食係生牛肉!嗌左5次!
不過賣相同雜誌係2回事~
無晒d配菜咁滯!
waitress好有禮貌呢!
廁所就唔得好臭!!
2007-08-15 6 瀏覽
o係magazine見到介紹呢間意大利餐廳,就趁同男朋友兩周年去試下我地冇訂位..個waitress話入面full booking,只可以坐出面..好唔開心...點知坐坐下佢話有人cancel左,可以調入去,我覺得佢既服務好好呀,知道我想要D咩我地叫左-兩個salad(個雞既幾好食)-焗蠔(當然係分開幾次叫啦)不過一次可以order多過一隻(每人),回本之選-冇螺而轉既青口(麻麻地)-燒牛肉配吞拿魚醬(我地覺得好味!!)-生牛肉(好多人話好食,但我地唔係幾識欣賞..)-意式凍腸配辣椒汁(我好鍾意呢個!!好辣之人必點!)-什菜湯(冇咩特別..羅宋湯好味D..),南瓜湯(全晚最愛!!!必點!)-三文魚鮮茄天使面(三文魚唔少,都幾多茄,天使面吸哂D蕃茄味,好開胃~)-牛肚意大利飯,香草什菌(不吃也罷)每人只可點一份甜品,有4款:雪糕,tiramisu,雞蛋布甸,忌廉奶凍我地點左tiramisu同奶凍,個tiramisu佢話係自家制的,都唔錯~我會再去食,不過一定會book左位先,聽佢講應該仲有二樓,二樓可能會好feel D~(因為街舖有車聲..唔夠寧靜)價錢:$138(mon-thur)/$
我地叫左
-兩個salad(個雞既幾好食)
-冇螺而轉既青口(麻麻地)
-燒牛肉配吞拿魚醬(我地覺得好味!!)
-生牛肉(好多人話好食,但我地唔係幾識欣賞..)
-意式凍腸配辣椒汁(我好鍾意呢個!!好辣之人必點!)
-牛肚意大利飯,香草什菌(不吃也罷)

價錢:$138(mon-thur)/$158(fri-sun)
+$28可任飲soft drinks/tea or coffee
+$38可任飲紅酒白酒
另加一服務費
2007-05-22 2 瀏覽
意大利野都有任食??? 但佢就唔係自助餐形式.而係落單.但次數不限.每次佢都會俾番同等份數你地.兩個人咪俾兩件咁囉.等人客樣樣都可以試下.如果想要多d或少d,同佢地講聲就ok 啦!!但意粉就一樣大碟,唔通人地煮幾條俾你咩!我覺得大部份食物都幾好味.意粉就最好.可惜是飽肚食物,只試兩款而款式都ok多啦.起碼我都食唔哂.但就冇pizza 不過如果有埋pizza.我就更加試唔到其他野食了,食兩件都飽哂啦!! 大家話係咪??飲品是不包括在內的.不過一些普通的飲品(eg:汽水,檸茶).加$28便可無限添飲,都算抵啦!!收費$128 (一至四)/ $148 (五至日及假期)我覺得都幾抵食ga!!

而款式都ok多啦.起碼我都食唔哂.但就冇pizza

收費$128 (一至四)/ $148 (五至日及假期)
我覺得都幾抵食ga!!