2007-04-30 18 瀏覽
一間半自助式的意大利餐廳,服務不錯,環境也不差,食物也不壞~<生牛肉>配上綠色的豆豆,豆豆有點酸,牛肉切成薄片,吃上十片都不覺<漏>.呢個我最鍾意.仲有:<鵝肝醬蕃茄多士>間唔中先有既<南瓜湯><墨魚汁天使麵><焗蠔>食物唔係樣樣都好,但當然會有幾款必食之選.

仲有:
<鵝肝醬蕃茄多士>
間唔中先有既<南瓜湯>
<墨魚汁天使麵>
<焗蠔>

食物唔係樣樣都好,但當然會有幾款必食之選.
2007-02-18 4 瀏覽
雖然食物不是樣樣都很好,而我也不懂得評論她的意大利菜是否正宗;但我很享受整個過程:小小的份量,不同的嘗試,有喜也有驚。也要特別提一點:我相信他們的伙計已不同了,服務很好。喜之選:生牛肉(連埋粒豆豆食)焗蠔焗茄子鴨肉扁意粉(好香,雖然肉少少"鞋")羊脾肉紅酒燴牛尾甜品驚之選:田螺<--太"林"魷魚<--太"硬"豬柳<--太鞋就只說這麼多吧,有時對於「食評」的感受也很矛盾,好的是有點指引,壞的也許會失卻了驚喜。=)
也要特別提一點:我相信他們的伙計已不同了,服務很好。

喜之選:
生牛肉(連埋粒豆豆食)
焗蠔
焗茄子
鴨肉扁意粉(好香,雖然肉少少"鞋")
羊脾肉
紅酒燴牛尾
甜品

驚之選:
田螺<--太"林"
魷魚<--太"硬"
豬柳<--太鞋

2006-10-31 8 瀏覽
同女友香港一日遊,遊吓遊吓嚟到深井。上次嚟去咗裕記食咗隻難忘嘅燒鵝。今次轉轉口味食西餐...環境幾開揚舒適,細望D擺設,好似有D似曾相識,但一時又唔肯定係唔係...簡單叫兩款set。湯只係普通嘅忌亷烟肉碎湯,真係好普通;麵包反而有D心思,乃係三文魚及鵝肝醬伴蕃茄粒多士,俾普通包水準當然高一皮,不過味道當然冇得跟以前西貢嘅Firenze比la...Salad亦只係普通雜菜沙律,冇乜特別...女友揀食辣牛肉條伴茄醬意粉。粉淥得算唔太淰,但又唔算al dente,ok la;配上茄醬及微辣嘅牛肉,幾開胃...自己就要個肉眼扒配黑椒汁。牛扒煎得過熟,唔tender;反而個汁夠辣,黑椒味算夠,蓋過肉嘅不足,不過若個汁再杰D會更好...忽然靈光一閃。埋單時就問個侍應佢哋以前間鋪係咪係佐敦。佢好驚訝問我點解會知道,我就答佢因為個装修及牙簽筒似曾相識..^_^記得以前佢哋嘅一道Foie Gra pasta非常出色,但單憑呢次lunch嘅水準又覺得退步咗好多...可惜...

Salad亦只係普通雜菜沙律,冇乜特別...

可惜...

(非會員)
2006-09-22 11 瀏覽
我黎過好幾次, 但都未試過有其他食評咁差的待遇喎. honestly speaking, 我覺得幾抵食架. 佢份量細,係等你可以試多幾款食物, 而唔會食幾樣已經飽晒食唔到其他野, 我好appreciate 架, 如果你想要大碟d, 可以同侍應講架喎. 好似我想食唔回本的意大利粉怕太飽, 就叫侍應落一人份量, 佢都會照做. 飲品要求走冰又次次都照做無問題, 其實佢地幾flexible 同友善, 我唔係熟客黎架, 因為幾個月先去一次. 我覺得最好食的有以下幾款:- 鵝肝醬多士- 各款沙律- 焗蠔(其實可以一次過order 多d架)- 燒牛肉w/ 吞拿魚汁- 生牛肉- 牛肚意大利飯- 忌廉奶凍(exactly 個名唔記得).....etc.大家係咪比較怕羞呢, 我會一次過叫六七樣食物架喎...無問題oY.... 唔錯bor....

- 鵝肝醬多士
- 各款沙律
- 焗蠔(其實可以一次過order 多d架)
- 燒牛肉w/ 吞拿魚汁
- 生牛肉
- 牛肚意大利飯
- 忌廉奶凍(exactly 個名唔記得)
.....etc.

2006-07-28 4 瀏覽
住係深井附近咁就同我bf去食下啦~~~個度間間都有個人係門口招呼人,但上次因為食過所以今次食第二間,我bf就好鍾意kcal 但一心試新野嘛~~個度又任食貪心咪走去食下囉~~~貪佢樣樣都可以試少少!!唉~~~~~~~~~~~~~~叫左幾樣野碟碟都好大隻碟!d野食就係隻碟六份之一!!!所以我地就係咁叫喇~~但係除左意粉比較好食d之外............其他都唔想講!好心唔好浪費d碟啦~~次次都比一大個碟!得個2粒肉!睇見都覺得唔好意思叫野食!佢個主菜???豬柳就好似五香肉丁d味咁,唔知叫特別定平凡啦~~~叫2杯野飲都冇味--我叫iced cholocate,bf叫咩咩蜜桃茶!我成杯都冇飲到!我想投訴,但費事比人覺得我自己叫左唔岩飲,就係度嘈!!我地只係求其食飽左就算喇~甜品我叫意大利蛋糕>.<""我今次好後悔黎呢度食!!!早知去番kcal!!!!而且d waitress又有時個個企埋一面,有時真係有d覺得佢地唔夠好!!!走個時間間野都會同你say goodbye好似博我下次黎咁!講真下次我都會去其他個幾間試下!因為佢地好大方好有禮貌!

我地只係求其食飽左就算喇~甜品我叫意大利蛋糕>.<""

我今次好後悔黎呢度食!!!早知去番kcal!!!!

Bad
2006-05-02 11 瀏覽
Only one word for this restaurant 'BAD"Bad food, bad services & bad feeling.Although i have VIP card since Yr 2001, but now, will not go la!!!Opening, the food was good & the services was nice.The $138 buffert, the food really not like Italy style. No drink provide,it must paid $28. + 10%, alomost $200 per one. not cheap !!!

2006-03-08 18 瀏覽
平時都有去食lunch,味道唔錯,份量都足!至於buffet dinner,款式算多。但係某d頭盆就麻麻!但係價$略貴。
平時都有去食lunch,味道唔錯,份量都足!
至於buffet dinner,款式算多。
但係某d頭盆就麻麻!但係價$略貴。
2005-06-20 7 瀏覽
去一間常去的餐廳,就算老闆不在,其他人仍然認得你,所得的招呼亦不同。其實,每次也總光顧不同食肆,如何建立一個關系?這是雙向的,別以客自居,尊重別人,自然得人尊重,係欣賞這裡老闆Joe的性格。一手好菜,一份堅持,只供識貨的人欣賞。
去一間常去的餐廳,就算老闆不在,
其他人仍然認得你,所得的招呼亦不同。
其實,每次也總光顧不同食肆,
如何建立一個關系?
這是雙向的,別以客自居,
尊重別人,自然得人尊重,
係欣賞這裡老闆Joe的性格。
一手好菜,一份堅持,
只供識貨的人欣賞。
2005-06-13 4 瀏覽
同朋友去食, 朋友未食飯而我食左小小野, 星期日晚竟然冇set dinner, 係都要人食佢個所謂buffet, $138 +10%, 唔去都去左心諗睇佢裝修應該都不是太難食, 就本住一試無妨去試下啦,點知惡夢就係咁開始。好啦見到menu上面幾十款野食有頭盤沙拉主菜, 仲可以任叫, 就叫左下面幾樣:香草焗田螺: 冇咪, 我唔覺得佢係焗囉, 應該係白灼紅酒燴牛尾骨: 有紅酒咩? 我食落同茶餐廳d 蘿蔔牛腩一樣味墨魚仔墨魚汁意粉: 又係冇味, 應該係d墨魚仔同意粉求其用水烚熟再用d所謂墨魚汁撈埋就上碟其他d野都係求求其其,總括就係d野除左個名之外冇一part係意大利菜,冇咩邊樣野有驚喜同值得回味,講真飲埋野連service charge達成200蚊一個食d咁既野真係...除非你好得閒(專程入去深井)同嫌錢腥, 如果唔係我勸你都係去大家樂食個扒餐可能仲開心d。

香草焗田螺: 冇咪, 我唔覺得佢係焗囉, 應該係白灼

2005-05-16 19 瀏覽
和十多個朋友們到深井探望一個剛剛生完BB 的朋友,臨到她家前,先到這間CAFE 吃午飯。這裡的SET LUNCH 由$38-68 不等,我叫了一個茄汁豬扒意粉餐($38 + 10%),頭盤是鵝肝醬多士,粟米忌廉湯,茄汁豬扒意粉和餐茶。除些之外,我們還叫了焗蠔。雖然我覺得鵝肝醬的味道不是太正宗,我還笑說是不是鄰近燒鵝店不要的鵝肝做的?!但以這個價錢已經算是不錯了!餐湯就一般吧! 豬扒意粉也是一般吧!

餐湯就一般吧!

豬扒意粉也是一般吧!

2005-04-18 3 瀏覽
第一次去食,Total三個人,食之前係無睇過任何食評o既環境一般啦,就算室內都有蚊而且空間唔夠大, 一人多就幾嘈食方面,點解我話印象最深就係田螺呢??因為大大隻碟,上面只係得五粒田螺,賣相其差!!最差都係碟雜菜,成碟所謂o既雜菜甘荀佔o左九成....食o左好多o野都唔覺有一味係可以回味o既會唔會再去?我都唔知....
第一次去食,Total三個人,食之前係無睇過任何食評o既

環境一般啦,就算室內都有蚊
而且空間唔夠大, 一人多就幾嘈
食方面,點解我話印象最深就係田螺呢??
因為大大隻碟,上面只係得五粒田螺,賣相其差!!
最差都係碟雜菜,成碟所謂o既雜菜甘荀佔o左九成....
食o左好多o野都唔覺有一味係可以回味o既

會唔會再去?我都唔知....
2005-03-31 3 瀏覽
約左BF去荃灣睇戲,買左5點場剩返太多時間lu,所以就去深井搵野食~ 一去到,見到一系列西式餐廳,包括法式o既Kcal、俄式o既新皇后餐廳、美式o既Cowboy Brunch&意式o既Ciao~ 經過比較之後,發現無論係環境或菜式variety都係Ciao最正,就去食左一個好豐富o既lunch~ lunch set由$38至$68,每款都包括意式溫室沙律、三文魚蕃茄蒜茸飽or鵝肝醬蕃茄蒜茸飽、芝士焗生蠔&是日餐湯,每一款appetizer都好唔錯ga~ Main Course我o地要左鮮茄牛肉扁意粉&紅酒什菜鴨腿飯,份量好足而且新鮮熱辣,味道都幾好~ 最後我仲嘆左杯幾香滑o既奶茶,絕對滿足哂~ 真係好抵食,睇相:http://community.webshots.com/album/310163504KCFeLe?996

2005-03-27 5 瀏覽
食物還可以,service very very bad, EQ 既就去la !
食物還可以,
(非會員)
2005-01-10 6 瀏覽
今年我去左試下佢既聖誕大餐,成250位,以佢既地點及名氣,價錢就貴左少少,不過即管可以一試。論味道,只有個鵝肝比較好味,其餘的都只是一般。而且佢拎每味菜上枱時也沒有替你放在適當的位置,只是放在枱 面上就算,以咁既價錢換這樣的服務絕對是不合格的。這間餐廳的面積也不算大,所以談話時會給人家聽到,如果你是打算拍拖去的話便不太方便了。

2004-07-18 2 瀏覽
食物水準OK, 甜品幾好味.服務態度係我見過之中最差既, 如果唔係親身感受, 好難相信. 我去之前都有睇下openrice食評, 都知道服務態度差架喇, 果然閒名不如見面, openrice既評語都好中肯, 除左埋單, 未見過佢塊面唔係黑既, 如果咁好彩叫到佢埋黎, 每次order都好似求佢俾野我食咁, 就而且好悔氣, 會好大聲咁問/答你要乜, 你可以想像下黑口黑面而又好大聲講野咁問你要食D乜, 好似拍戲咁囉, 又好似有個大傻咁既人serve你囉.我一D都無嬲, 正所謂人一世物一世, 乜都要試丫嗎.走果陣都睇多兩眼, 因為我唔會再去.大家如果想開下眼界或測試自己既EQ, 一定要去.可能佢地咁岩心情唔好啦.P.S. 我唔係佢Competitor
食物水準OK, 甜品幾好味.

我一D都無嬲, 正所謂人一世物一世, 乜都要試丫嗎.

走果陣都睇多兩眼, 因為我唔會再去.

大家如果想開下眼界或測試自己既EQ, 一定要去.

可能佢地咁岩心情唔好啦.

P.S. 我唔係佢Competitor