2022-08-08
經朋友介紹,小編帶左屋企人去一間意大利餐廳慶祝媽咪生日🎂第一次係一餐飯入面食到咁多新鮮黑松露,可以話係黑松露意式盛宴🤓但完全冇膩既感覺😆😯—————————意式黑松露牛肉他他🥙牛肉他他配合醬汁加埋黑松露好香,亦好有口感—————————雜感沙律配吞拿魚、牛油果、車厘茄、水牛芝士🥗半煎香既吞拿魚塊配合沙律,好Fresh,同時個味道、口感都好夾好完滿,好食到小編都唔知點形容🙈😆—————————傳統脆餅🌮(傳統羅馬夾包配意式火腿腸、水牛芝士、黑松露)羅馬薄餅🍕(意式火腿、水牛流心芝士、新鮮黑松露)小編覺得2個菜式大宜相同,小編會推介大家嘗試脆餅😌,係出面方間比較少見既配搭,簡單既食材又估唔到又咁夾,加埋新鮮沙律,減輕芝士既好漏既感覺,比較fresh😝—————————招牌卡邦尾巴馬臣意大利粉🍝現場即直係客人面前燒芝士輪😍,再拌煮意大利粉,完全有哂視覺、嗅、味覺既享受😎,每一啖都有濃稠既芝士意粉,再加埋已經爆香左既煙肉等配菜,成個口感好豐富😋—————————四重奏芝士黑松露手工薯糰🫕小編第一次食薯糰,口感煙韌,幾得意😆—————————經典提拉米蘇🍰最後小編叫咗個甜品為媽媽慶祝生日,好su
意式黑松露牛肉他他🥙
牛肉他他配合醬汁加埋黑松露好香,亦好有口感
—————————
雜感沙律配吞拿魚、牛油果、車厘茄、水牛芝士🥗
傳統脆餅🌮
(傳統羅馬夾包配意式火腿腸、水牛芝士、黑松露)
羅馬薄餅🍕
(意式火腿、水牛流心芝士、新鮮黑松露)
招牌卡邦尾巴馬臣意大利粉🍝
四重奏芝士黑松露手工薯糰🫕
小編第一次食薯糰,口感煙韌,幾得意😆
經典提拉米蘇🍰
最後小編叫咗個甜品為媽媽慶祝生日,好surprise 既係員工為媽媽唱生日歌🎂🎶,整間餐廳都好有氣氛🥳 講返個甜品先,係傳統意大利提拉米蘇,奶好香又滑,咖啡既濃度岩岩好,正!😋👍🏻