2025-02-17
呢間美國過江龍人氣肉桂卷專門店Cinnabon有好多款唔同嘅特色口味選擇,有唔同size揀,亦有多款特色調製飲品 聯乘抹茶品牌bemytea_hk推出抹茶系列🍵 有三款抹茶飲品|簡直係我心目中最完美嘅crossover 🥹 只係去到一月底!❛ 抹茶草莓拿鐵 Strawberry Matcha Latte𖦹 招牌經典原味 Classic Cinnabon ($52)肉桂香氣濃郁,金黃色嘅外層,內裡鬆軟得來麵糰煙韌有嚼勁,卷中夾住滿滿嘅肉桂,表層鋪滿糖霜,加熱左糖霜融化甜絲絲 // 肉桂卷一定要整返熱先好食!𖦹 焦糖咖啡味 Classic Caramel Macchiato ($52)咖啡香氣濃郁,面層鋪滿融化左嘅焦糖好滋味,係會偏甜D𖦹 迷你卷 Minibons ($39/件)經典 | 焦糖胡桃 | 焦糖蘋果 | 焦糖咖啡 | 蜂蜜紅桑莓 | 黑朱古力花生醬 | 朱古力餅乾 | 黑芝麻 | 黑芝麻花生醬𖦹 一口卷 Bonbites ($41/4件)// 買細件size可以一口氣試晒D味❛ 黑芝麻豆腐沙冰 Sesame To-fu Chillatte簡直係芝麻控嘅天堂!滑溜豆腐花底加埋充
[期間限定] 聯乘抹茶品牌bemytea_hk推出抹茶系列🍵 有三款抹茶飲品|簡直係我心目中最完美嘅crossover 🥹 只係去到一月底!
咖啡香氣濃郁,面層鋪滿融化左嘅焦糖好滋味,係會偏甜D
𖦹 迷你卷 Minibons ($39/件)
𖦹 一口卷 Bonbites ($41/4件)
// 買細件size可以一口氣試晒D味
簡直係芝麻控嘅天堂!滑溜豆腐花底加埋充滿黑芝麻香嘅綿密沙冰清新唔膩
肉桂控必試特飲!濃郁肉桂香嘅綿密沙冰加上香脆嘅churro簡直係絕配!
—
ʜᴋᴅ $40-100 𝗉𝗉
𝙧𝙚𝙨𝙚𝙧𝙫𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣𝙨: no
𝙧𝙚𝙫𝙞𝙨𝙞𝙩? yes
𝙤𝙫𝙚𝙧𝙖𝙡𝙡: 8.5/10
—
📍 Cinnabon
銅鑼灣勿地臣街14號地舖 G/F, 14 Matheson Street, Causeway Bay