2022-08-02 119 瀏覽
今日出觀塘玩boardgame 就黎試下呢間cafe 🤩 喺收銀台落完單可以自己攞餐具搵位坐✨燒慢煮雞胸紅菜頭沙律 $72都幾大碟 有好多紅菜頭 啲紅菜頭都幾甜 口感唔錯👍 雞胸肉落左啲黑胡椒調味都幾好食 總括黎講係好fresh 好健康嘅感覺 不過我地就覺得少啲沙律醬會更好✨香蒜蜆肉意粉 $78意粉軟硬度適中但有啲乾 頗香香草味 蜆肉都幾多幾肥嘅 😸份量適中 一個女仔食都夠飽 環境方面雖然比較細 可能坐得10個8個人但裝修都幾靚 簡約木系風格 有好多乾花做裝飾💐 好靚🥰🥰味道❤️❤️❤️抵食❤️❤️❤️服務❤️❤️❤️環境❤️❤️❤️💰午餐人均~$75

✨燒慢煮雞胸紅菜頭沙律 $72

環境❤️❤️❤️

💰午餐人均~$75

2022-07-31
2022-07-31 162 瀏覽
這間小小的cafe,位於觀塘宏利大廈一旁的工廈地下,並不起眼👀襯著周末人少少,點上一杯咖啡,帶上一本小說便可坐上一整個下午🥗 田園藜麥雜菜沙律配煙三文魚($74)沙律份量足,店員很有心村地把煙三文魚卷成花型 🍴 蒲燒鰻魚滑蛋飯($88)燒汁鰻魚肥美大條,細骨亦清得乾淨,而炒蛋亦夠香滑,紫菜做到畫龍點睛的效果💕配上珍珠米,整體無可挑剔 ☕️ Rose latte (+$24)玫瑰味香,甜味剛好,還附有一粒咖啡味的小蛋糕 ☕️ Dirty Chocolate (+$24)賣相極邪惡😈朱古力味濃,卻不會搶掉咖啡的味道👍🏻

🥗 田園藜麥雜菜沙律配煙三文魚($74)

沙律份量足,店員很有心村地把煙三文魚卷成花型

🍴 蒲燒鰻魚滑蛋飯($88)

☕️ Rose latte (+$24)

玫瑰味香,甜味剛好,還附有一粒咖啡味的小蛋糕

☕️ Dirty Chocolate (+$24)

賣相極邪惡😈朱古力味濃,卻不會搶掉咖啡的味道👍🏻
2022-07-31
  • 蒲燒鰻魚滑蛋飯
  • 玫瑰鮮奶咖啡
  • Dirty  Chocolate
2022-07-31 139 瀏覽
香蒜蜆肉意粉 (配凍檸檬茶) - $78意粉啱啱黎到表面已經乾咗塘 底部嘅汁完全唔夠沾哂成碟粉蜆嘅份量雖然算多 數埋都有十幾隻 但係食落唔新鮮又有沙 啲蜆殼崩咗 好易整損口 😑😑 而且啲蜆殼甩到成碟都係 食落沙沙聲完全冇哂癮 😞杯凍檸檬茶茶底麻麻 好似水咁飲落淡茂茂算幾難食 唔值呢個價錢 間鋪離地鐵站有啲遠 又因為開放式冷氣唔係好夠 😅其他地區絕對有就腳同好味過佢嘅coffee shop評分 (10為滿分) -味道: 2分抵食: 2分環境: 3分服務: 5分
香蒜蜆肉意粉 (配凍檸檬茶) - $78

抵食: 2分
環境: 3分
服務: 5分
2022-07-29 89 瀏覽
呢度嘅all day Breakfast真係勁抵食😍價錢好親民 但係配料唔hea✨除咗有大大塊鮮嫩嘅雞扒🐔仲有煙三文魚🍣配埋清甜嘅哈密瓜 真係好夾🍈炒蛋夠嫩滑🥚酸總麵包脆卜卜 加埋茄汁豆同沙律菜🥗真係好豐富~
「麻雀雖小,五臟俱全」正好形容呢間位於工廈樓梯底嘅木系咖啡店。咖啡店內有兩張圓枱,其他都係吧枱座位,比較適合自己去飲杯野、睇吓書。今次同媽媽嚟,好彩搵到張圓枱坐,坐得比較舒服。而且木系設計,成個環境都令人好放鬆☺️✨✍🏻 /全日早餐▫️果皮冰糖檸檬冷泡茶▪️價錢:HK$74▪️美味指數:♥♥♥♥♡呢個都算抵食,包括炒蛋、麵包、沙律、茄汁豆、哈蜜瓜、煙三文魚同雞扒,外面cafe普遍都要HK$1xx,呢度80蚊有找,仲有杯凍飲添!2塊雞扒煎到肉嫩多汁,塊麵包配有勁大舊牛油,炒蛋都好滑,不過亮點一定係果個哈蜜瓜船仔,切到一舊舊方便進食,仲要舊舊都超juicy!而杯果皮冰糖檸檬冷泡茶好啱夏天飲,果皮可以消吓暑㗎🍋✨✍🏻 /香蒜蜆肉意粉▫️污糟朱古力咖啡▪️價錢:HK$102▪️美味指數:♥♥♥♥♥碟意粉啲蜆肉都算肥美,同埋份量頗多,香蒜片連意粉食,味道、口感更豐富。而呢杯污糟朱古力咖啡係必飲,到而家都想再飲返杯!見到咁污糟已經好開心,面頭仲有啲朱古力碎片,而且咖啡同朱古力真係好夾好好飲,去到必試🫶🏻✨

✍🏻 /全日早餐

2022-07-23
  • 全日早餐
  • 污糟朱古力咖啡
2022-07-26 2442 瀏覽
- 繼上次嚟觀塘碼頭影身份證後,今次嚟呢頭就係拎身份證,順便行下呢邊有冇隱世嘢食先😋。行到呢度,望入去有間好shap眼嘅舖頭😎。好隱世咁。。。。。Menu 📜都有飯🍚、意粉🍝、千層麵、沙律🥗、窩夫🧇一於是試飯+意粉,一人一個唔使爭😜。蒲燒鰻魚🐟滑蛋🥚飯🍚($88)今次好入味,出奇咁食唔到幼細嘅骨👏。蒲燒汁同滑蛋撈埋飯一齊,食飽到得嚟😻,口感又豐富。香蒜蜆肉🦪意粉($78)蜆🦪同意粉嘅比例接近1比1,大件夾抵食,仲要係好味道😋。兩杯飲品放埋一齊幾靚靚+$24 就可以Upgrade 飲Signature Coffee 凍提拉米蘇☕(原價:$48)又飲得又食得嘅Tiramisu 🥧凍有氣檸檬🍋咖啡☕(原價:$48)原來咖啡同有氣礦泉水可以咁夾,加埋檸檬🍋夠哂清新😚。----------Coti地址:觀塘鴻圖道90號地舖

Menu 📜都有飯🍚、意粉🍝、千層麵、沙律🥗、窩夫🧇

一於是試飯+意粉,一人一個唔使爭😜。

蒲燒鰻魚🐟滑蛋🥚飯🍚($88)
今次好入味,出奇咁食唔到幼細嘅骨👏。
蒲燒汁同滑蛋撈埋飯一齊,食飽到得嚟😻,口感又豐富。

香蒜蜆肉🦪意粉($78)
蜆🦪同意粉嘅比例接近1比1,大件夾抵食,仲要係好味道😋。

兩杯飲品放埋一齊幾靚靚

凍提拉米蘇☕(原價:$48)
又飲得又食得嘅Tiramisu 🥧

凍有氣檸檬🍋咖啡☕(原價:$48)
原來咖啡同有氣礦泉水可以咁夾,加埋檸檬🍋夠哂清新😚。

----------
Coti
地址:觀塘鴻圖道90號地舖

• 提拉米蘇
2022-07-25 95 瀏覽
📍 @cotihk in Kwun Tong#CotiHK Food: 💛💛💛💛 🤍Décor: 💛💛💛💛🤍Service:💛💛💛💛🤍Price Value: 💛💛💛💛 💛Price Range:💰 $50-$100Favourite:💖 Coffee Latte ------------------------------✅ Located in Kwun Tong Industrial area, not in a commercial place but quite convenient. Only take 3 minutes from Kwun Tong MTR station. ✅Good food at affordable prices, a wide range of beverage ✅ Impressive range and quality of beans, blends, and dishes✅Love their vibe - cute cottage coffee place✅Has a garden bench outsid, pet friendly
📍 @cotihk in Kwun Tong

Favourite:💖 Coffee Latte

✅Decent food and drinks
✅Value for money
✅Food is always fantastic
✅Servers are also great and always efficient, happy and polite
✅It's decorated with as cute cottage place that give it life and vibrancy
✅I would highly recommend this place for its coffee and food. It just looks like a cottage, with simple fitout, but definitely it's a good spot for having a relax moment by yourself or friends gathering

𝙿𝚕𝚎𝚊𝚜𝚞𝚛𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚕𝚒𝚙𝚜, 𝚕𝚒𝚏𝚎𝚝𝚒𝚖𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚑𝚒𝚙𝚜 🐰
𝙻𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @eatwithbunny_ ✨
2022-07-25
2022-07-24 75 瀏覽
黎到觀塘今次去左#coti 食個下午茶☕️#COFFEETIME 佢係一間#西式餐廳 佢係#沙田 同埋#觀塘 都有分店嫁👍🏻👍🏻今日唔洗返工,又唔想飲#咖啡 既我所以野飲就揀左蜜桃茶同埋果皮冰糖檸檬冷泡茶而野食方面就揀左#必食之選 既全日早餐🥣同埋芝士肉醬千層麵喺觀塘站行過嚟大約8分鐘左右,雖然遠離地鐵站有啲遠,但係環境好好,觀塘原本係一個好熱鬧嘅地方,呢度就遠離左熱鬧嘅觀塘,一行到入嚟就已經感覺到好舒服,地方雖然唔係好大,可以靜靜地同朋友一齊喺度傾計,relax 既一個好地方👍🏻👍🏻👍🏻全日早餐$74 哈密瓜🍈好甜好多汁,雞扒煎完都仲好滑👍🏻滑蛋就無得輸啦,價錢又唔貴,仲要配埋野飲😨都唔洗加錢呀!蜜桃🍑茶(凍)熱辣辣嘅天氣飲番杯蜜桃茶真係覺得好正,首先唔太鍾意飲甜嘢呢個蜜桃茶就啱晒啦,好香嘅蜜桃味但係唔會好甜 👍🏻👍🏻👍🏻芝士肉醬千層麵$74足料呀👍🏻👍🏻爆多肉醬,我超鍾意食,再配上芝士簡直冇得頂😍果皮冰糖檸檬冷泡茶果皮嘅味道好香好重,配上冰糖檸檬又好夾喎👍🏻👍🏻可以慢慢咁樣品嚐我既評分(5⭐️為滿分)環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️推薦:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️Coti (鴻圖道
佢係一間#西式餐廳
佢係#沙田 同埋#觀塘 都有分店嫁👍🏻👍🏻

今日唔洗返工,又唔想飲#咖啡 既我
所以野飲就揀左蜜桃茶同埋果皮冰糖檸檬冷泡茶

而野食方面就揀左#必食之選 既全日早餐🥣同埋芝士肉醬千層麵

全日早餐$74

蜜桃🍑茶(凍)

芝士肉醬千層麵$74
足料呀👍🏻👍🏻爆多肉醬,我超鍾意食,再配上芝士簡直冇得頂😍

果皮冰糖檸檬冷泡茶

我既評分(5⭐️為滿分)
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
推薦:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Coti (鴻圖道) (觀塘)
📍觀塘鴻圖道90號地舖

特意星期六來鴻圖道有名的Cafe,聽說食物質素非常好。全日早餐好有heart,一上枱即刻「嘩」一聲!見過賣相就覺得值回票價。好喜歡佢嘅瓜,擺設得好有氣勢,煙三文魚嘅質素極好。不得不提炒蛋,很濃郁美味,相信是用了北海道360牛奶🤣除此之外,喜歡吃包的老公話,佢個包唔係一般嘅包,似乎係自家製。👍🏻👍🏻燒慢煮雞胸紅菜頭沙律🥗見到個沙律,有啲不知所措,因為份量實在太多😍😅,由於係我們喜歡的cream加紅菜頭,所以我們決定打包作晚餐。奶醬啡本來想試蜂蜜咖啡,但係冇晒,所以試咗奶醬啡,係花生醬加牛奶,看似古怪,飲落好掂,咖啡☕️十分濃,搭配奶醬原來好夾,仲有一件咖啡豆外型的蛋糕,超濃咖啡味!👍🏻👍🏻💃🏼💃🏼💃🏼果皮冰糖檸檬冷泡茶本來想叫水果茶,可能係星期六兩點,款式熱門的都被人點了,剩返嘅呢杯上枱嘅時候我以為自己叫錯咗檸檬茶😂不過一飲的確好味😋有陳皮底。不錯!
特意星期六來鴻圖道有名的Cafe,聽說食物質素非常好。

燒慢煮雞胸紅菜頭沙律🥗

奶醬啡

2022-07-19 1267 瀏覽
某天,男友帶咗我去一個位於觀塘工廈內我覺得可以蛇王地方,佢話呢度嘅咖啡好飲,所以想帶我嚟試下店內有2張小圓檯同埋靠牆嘅吧檯, 雖然是細, 但空間感還好起身就已經是午餐時間了想不到這裡的假期都有Set lunch提供我倆各自點了一份再加錢換埋咖啡燒慢煮雞胸紅菜頭沙律 $72其實我唔係太好紅菜頭, 覺得它有一朕怪怪的味道不過最近開始想吃得健康點, 聽人說紅菜頭有益, 尤其對女性, 有補血同抗氧化作用職員將沙律送上檯時, 嘩....是我喜歡的shocking pink, 而且份量都頗大喔加入沙律醬的紅菜頭, 入口好好多, 大大降低我對它之前的偏見, 沒有了那種怪味道燒慢煮雞胸都很低脂健康, 呢份餐真係好啱注重健康和體重的人士吃香蒜蜆肉意粉 $78份量也都大, 它不是炒的那款意粉, 而是用湯煮成的, 有少量的湯年著, 喜歡而廚師是用了蒜片而不是蒜蓉, 對於我不太好蒜頭的煩人來說, 挑走它們更輕鬆蜆的份量多且大隻, 意粉的硬度也煮到恰到好處, 滿意!像我有點貪心又貪吃的人, 呢杯Tiramisu coffee就最合我心水本身想點天然蜂巢咖啡, 可惜當日售罄了其實呢度好多特色的咖啡我都想試, 不過
某天,男友帶咗我去一個位於觀塘工廈內我覺得可以蛇王地方

佢話呢度嘅咖啡好飲,所以想帶我嚟試下

店內有2張小圓檯同埋靠牆嘅吧檯, 雖然是細, 但空間感還好
起身就已經是午餐時間了
想不到這裡的假期都有Set lunch提供
我倆各自點了一份再加錢換埋咖啡
燒慢煮雞胸紅菜頭沙律 $72
其實我唔係太好紅菜頭, 覺得它有一朕怪怪的味道
香蒜蜆肉意粉 $78
蜆的份量多且大隻, 意粉的硬度也煮到恰到好處, 滿意!
香蒜蜆肉意粉
本身想點天然蜂巢咖啡, 可惜當日售罄了

其實呢度好多特色的咖啡我都想試, 不過大部份都是熱, 是日氣溫高達35度, 一定要飲凍的
好彩Tiramisu都無令我失望, 齋是賣相, 都用咗我5分鐘去拍照 XD
而頭加了點朱古力粉的cream, 好creamy, 唔會散, 真係好似食緊tiramisu甜品
手指餅都仲係鬆脆, 將少甜的cream mix埋杯底的齋啡, 味道剛剛好
Tiramisu coffee
而男友嘅latte仲送咗粒咖啡豆形的小蛋糕, 口感有點軟糯, 都是小甜口味
用來配襯無糖的latte唔錯
latte的奶啡比例適中, 啡味唔會比奶味搶走
而跟餐更是不需加錢添, 好抵食~
鮮奶咖啡

下次我要再來試佢個天然蜂巢啡, 不飲不死心
2022-07-17
香蒜蜆肉意粉
Tiramisu coffee
鮮奶咖啡
2022-07-19 59 瀏覽
禮拜日嘅觀塘工商業區街道水靜鵝飛估唔到啲食肆都會咁full😯我地點左兩個lunch set share~⭐️蒲燒鰻魚滑蛋飯滑蛋好大舊,但就偏熟口感唔算好嫩,勝在蛋香味濃👍鰻魚燒得幾香,配埋煙韌珍珠米,好夾👍(如果可以多啲鰻魚汁送飯就仲好😁)❤️士多啤梨忌廉窩夫雖然呢個係甜品但佢被歸類為主食🤭可能因為窩夫其實好飽肚😆食落外脆內軟,蛋香味濃郁,配埋鮮甜🍓🫐同幼滑忌廉,滿足!😎❤️Dirty Chocolate店員一放低就聞到超濃可可味😯杯邊同隻碟都真係幾dirty😂入口先係朱古力味,然後到咖啡味,幾有層次👍⭐️果皮冰糖檸檬冷泡茶杯茶比較淡,隔離附送既蛋糕仔反而好香咖啡味,口感煙韌👍呢間cafe成份menu無一樣野過百蚊,連all day都只係$7x,好抵食😂
禮拜日嘅觀塘工商業區街道水靜鵝飛
估唔到啲食肆都會咁full😯

我地點左兩個lunch set share~

⭐️蒲燒鰻魚滑蛋飯

滑蛋好大舊,但就偏熟口感唔算好嫩,勝在蛋香味濃👍

鰻魚燒得幾香,配埋煙韌珍珠米,好夾👍
(如果可以多啲鰻魚汁送飯就仲好😁)

❤️士多啤梨忌廉窩夫

雖然呢個係甜品但佢被歸類為主食🤭
可能因為窩夫其實好飽肚😆

食落外脆內軟,蛋香味濃郁,配埋鮮甜🍓🫐同幼滑忌廉,滿足!😎

❤️Dirty Chocolate
Dirty  Chocolate

店員一放低就聞到超濃可可味😯
杯邊同隻碟都真係幾dirty😂
入口先係朱古力味,然後到咖啡味,幾有層次👍

⭐️果皮冰糖檸檬冷泡茶
果皮冰糖檸檬冷泡茶

杯茶比較淡,隔離附送既蛋糕仔反而好香咖啡味,口感煙韌👍

2022-07-17
10 分鐘 (堂食)
Dirty  Chocolate
  • 士多啤梨忌廉窩夫
2022-07-16 1090 瀏覽
平日在觀塘返工中午多數食快餐🍽️, 今日星期六雖然都要返工, 但就想食好d, 慢慢地嘆返杯咖啡☕,就到公司附近的Cafe吃午餐😊,Coti位於觀塘鴻圖道90號地舖。午餐 ~ 蒲燒鰻魚滑蛋飯$88、 全日早餐$74、 鮮忌廉朱古力$24、 朱古力咖啡。 ⭕蒲燒鰻魚滑蛋飯🍛 ~ 厚切鰻魚就是主角,嫩滑鮮美的鰻魚搭配開胃的沙律菜和滑溜的炒蛋, 滑蛋蓋飯,味道超級好🤤。 ⭕全日早餐🥗 ~ 有炒蛋🍳、牛油麵包🍞、沙律🥗、茄汁豆🥫、煙三文魚🐟、雞扒🍖和哈密瓜🍈,望到已經覺得好豐富, 這個全日早餐的CP值都算幾高🤩, 加上豐富的材料, 賣相非常大體🥰。 每款味道都幾好, 最欣賞有一大片香甜的哈密瓜,食得飽之餘但又不會太膩,讚👍🏻。 ⭕鮮忌廉朱古力🥤 ~ 靚靚的一杯忌廉朱古力,鮮忌廉和朱古力兩者的甜度和濃度恰到好處,朱古力🍫香味具層次, 很適合我的口味。 ⭕朱古力咖啡🥤 ~ 相信很多人都鍾意朱古力咖啡, 我亦不例外, 醇厚的朱古力加上香濃的咖啡, 不能抗拒的味道。 個人感覺幾喜歡coti的咖啡, 款式多又好味, 食物質素亦不錯, 值得推介🤗。

鮮忌廉朱古力

朱古力咖啡

個人感覺幾喜歡coti的咖啡
, 款式多又好味, 食物質素亦不錯, 值得推介🤗。

2022-07-16
鮮忌廉朱古力
朱古力咖啡
  • 蒲燒鰻魚滑蛋飯$88、全日早餐$74、鮮忌廉朱古力$24、朱古力咖啡
今日同朋友尼到觀塘工業區嘅一間Coffee shop COTI, 附近區域雖然有好多咖啡店,但係呢間看來比較有特色。一入門口,裏面嘅牆壁,枱櫈都加入木材為主要嘅元素,加上柔和嘅燈光,開放式廚房,仲有舒服大大張嘅梳化,俾人一種舒服嘅感覺。午餐餐單裏面有好多唔同嘅選擇,今日叫咗我個蒲燒鰻魚滑蛋飯以及全日早餐,仲有幫朋友慶祝生日嘅士多啤梨窩夫。午市嘅套餐有跟一杯$38或以下嘅飲品。人均消費70至80幾蚊,奶仲可以免費轉skimmed milk 添。🌟蒲燒鰻魚滑蛋飯($88)🌟呢度所有食物都係即叫即整,望住店員由煮嘢食到上碟都係一絲不苟,遞上枱嘅時候仲係熱辣辣,食物嘅賣相非常吸引。味道方面,滑蛋嘅口感creamy,綿綿滑滑,入口即溶,係名副其實嘅滑蛋。另外鰻魚大大份,而且嗰鰻魚燒汁好嘢味,加上粒粒分明嘅珍珠米,口感豐富,而且令人食唔停口。🌟全日早餐($74)🌟呢度嘅全日早餐比起出面食到嘅特別,好受先有大大個嘅哈密瓜,好似一個大大嘅的笑容咁,令人心花怒放。而且哈密瓜非常爽口,新鮮又甜,簡直冇得挑剔。之後有雞扒,滑蛋,雞扒,沙律,煙三文魚,茄汁豆同埋牛油麵包。麵包似係酸種麵包,烘得熱辣辣脆卜卜,但

🌟蒲燒鰻魚滑蛋飯($88)🌟

🌟全日早餐($74)🌟
全日早餐

呢度嘅全日早餐比起出面食到嘅特別,好受先有大大個嘅哈密瓜,好似一個大大嘅的笑容咁,令人心花怒放。而且哈密瓜非常爽口,新鮮又甜,簡直冇得挑剔。之後有雞扒,滑蛋,雞扒,沙律,煙三文魚,茄汁豆同埋牛油麵包。麵包似係酸種麵包,烘得熱辣辣脆卜卜,但係稍嫌雞扒偕咗少少。

🌟骯髒咖啡 DIRTY COFFEE(+$24)🌟
骯髒咖啡

套餐只要加$24就飲到尼杯超足料,極好飲嘅古早咖啡。算係舖頭嘅Signature drink, 骯髒咖啡嘅買相果然非常dirty,整到我隻手都係朱古力粉。呢杯超足料嘅dirty coffee,有厚厚嘅岩鹽芝士係面層,入面係超濃厚嘅咖啡及朱古力摩卡,奶味超重,口感香滑豐富,首先打卡一流,而且味道豐富,誠意推介

🌟焦糖海鹽咖啡🌟

呢一杯又係另一傑作,奶味香濃,又不失焦糖味道,仲有啖啖都飲到香濃嘅咖啡味。咖啡面層仲有三粒咖啡豆作裝飾,賣相精緻。

🌟士多啤梨窩夫($88)🌟
士多啤梨忌廉窩夫

呢個窩夫等左差唔多等左半個鐘,因為店舖真係人流太旺,等到有啲唔耐煩啦。但係出嚟嘅質素真係令人喜出望外,即刻怒氣全消。聽店員講呢個係舖頭嘅新作品,首先窩夫遞上枱時熱騰騰,非常香脆。上面的水果及忌廉都超足料,介紹翻忌廉唔係普通嘅whipping cream,而係有一層厚厚嘅意大利忌廉芝士,Mascarpone,通常用於製作Tiramisu,口感比起普通cream冇咁膩,而且較細滑,襯托窩夫及士多啤梨味道出乎意料之外超搭配,成為今日最大嘅驚喜,而雙層既士多啤梨同埋藍莓一啲都唔吝嗇,水果分量十足,啖啖都係天堂般嘅享受。食完真係覺得好食到快要飛起。🤣

好耐冇食過一間質素咁好而且價錢實惠嘅餐廳,雖然位置係遠咗少少,但係值得再幫襯。如果自己一個人過嚟做吓嘢,食個T放鬆吓都係一個唔錯嘅選擇。
士多啤梨忌廉窩夫
2022-06-28 51 瀏覽
假日來到觀塘區諗住hea下就搵到呢間coti cafe雖然店鋪唔算好大,但菜色,飲品都有好多唔同的選擇今次點了一份all day breakfast 同滑蛋鰻魚飯All day breakfast $74價錢親民,而且份量都好大,男仔食都一定夠飽最出色的是雞扒,煎到好香脆滑蛋鰻魚飯 $88一看上去只見雞蛋,原來鰻魚藏了在中間,有2片,份量都ok鰻魚配滑蛋真是絕配,味道很好餐飲方面點了一杯mocha 同cappuccino ,2者味道也不錯。下次來淨飲咖啡chill下都好好
假日來到觀塘區諗住hea下就搵到呢間coti cafe
雖然店鋪唔算好大,但菜色,飲品都有好多唔同的選擇

All day breakfast $74
價錢親民,而且份量都好大,男仔食都一定夠飽
最出色的是雞扒,煎到好香脆

滑蛋鰻魚飯 $88
一看上去只見雞蛋,原來鰻魚藏了在中間,有2片,份量都ok
鰻魚配滑蛋真是絕配,味道很好

2022-06-23 866 瀏覽
I sometimes want to visit a cozy café for brunch on Sunday. My friend recommends Coti after trying the Shek Mun branch, so I would like to give it a try too. I visited the Kwun Tong branch because I was checking some IG shops afterwards. It takes around 10 minutes to walk from Mtr to Coti (Kwun Tong), not too bad on a normal day. Set lunch consists of varieties of choices, including rice, pasta, all day breakfast, salad and waffle. I was quite hungry at 12, so I opted for grilled eel with scramb

Set lunch consists of varieties of choices, including rice, pasta, all day breakfast, salad and waffle. I was quite hungry at 12, so I opted for grilled eel with scrambled eggs and rice ($88). One could have different sensory experiences for tasting scrambled eggs. What served by the chef that day was a soft and creamy one which was perfect for me. I like how sufficient veggies were sided to balance the diet.

A Sunday brunch without a sweet drink is incomplete. I added $18 for a cup of hot matcha latte. I always take time to enjoy matcha drink for the fruitful flavor journey. Slightly bitter at first, next smooth and unami, then transiting gradually to a sweet aftertaste that lingers. Probably no extra sweetness has been added, so I can taste the matcha genuinely.

p.s. Breakfast menu is also available, and 20% off for take away.

2022-06-19