2023-03-02 303 瀏覽
服務:啲員工態度真係好好 又nice又有耐性🫶🏻我少飲咖啡問咗好耐 佢哋都無唔耐煩 好細心咁講解每種有咩唔同同有咩特色俾我聽🥺隔離枱話要拎走 佢哋仲要幫手pack埋 好細心🫶🏻食物:卡邦尼超好食 好重芝士味又有脆片係上邊 個脆脆有少少咸同好重嘅芝士味 所以都唔使落芝士粉🤣 個蛋好香好食 篤落去蛋黃流出嚟真係好治癒🫠下次試下其他🫡飲品:最尾揀咗杯flat white 每一啖都飲到少少嘅奶泡同下面嘅咖啡同牛奶 咖啡好香好好飲 唔記得打卡 但個拉花好靚🫶🏻出面好多狗狗跑嚟跑去 好qq🤣下次再嚟🥰
服務:

食物:

飲品:

出面好多狗狗跑嚟跑去 好qq🤣下次再嚟🥰

• Carbonara
  • Flat  White
2023-02-20 242 瀏覽
行下想坐低既 呢度都好好外面比寵物玩下 比主人抖下🐶.叫左三樣野 四杯野飲佢啲炸物都真係幾好食魚柳又唔會一切就散開脆卜卜雞翼就還好 咸蛋黃醬都唔重味最正 真係個朱古力棉花糖窩夫好似加左啲爆炸糖咁加強左個口感 好新鮮😂😂熔埋既棉花糖 唔太漏窩夫都好好食 雖然唔係煙韌果啲但好match😝仲有杯新地😋.四杯飲品1-冷萃咖啡 -好好飲 但就細杯左啲2-tonic coffee - Tonic再凍啲會正啲 不過已經好好飲3-抹茶鮮奶-記得要攪下先 啲抹茶味道都唔錯4-雜莓雪糕-行得太攰又熱既 一試無妨
行下想坐低既 呢度都好好

四杯飲品
1-冷萃咖啡 -好好飲 但就細杯左啲

3-抹茶鮮奶-記得要攪下先 啲抹茶味道都唔錯

4-雜莓雪糕-行得太攰又熱既 一試無妨

話說平日lunch hour係南豐紗廠揾食通常都會俾Koko // Fleur 吸引左前者食物幾大份 但service好麻麻 又多人後者好味 igable fancy 但好貴▫️所以今次試新餐廳12:30pm 我係第二枱客坐位任揀 水要自己拎▫️叫左份 All day breakfast 同 oat flat whiteAll day breakfast 份量比較少Bacon燶到黑杯flat white我真係等左好耐差不多半小時先有我自問食野都唔太快但真係要特登停低放低刀叉等杯啡⋯⋯▫️下次再試其他餐廳先😅
話說平日lunch hour係南豐紗廠揾食
但真係要特登停低放低刀叉
等杯啡⋯⋯
下次再試其他餐廳先😅
2022-12-29 355 瀏覽
呢間到訪過冇數次嘅Cozy coffee 西貢間分店都試過好野更係再黎食啦今次試新嘢咖啡味bagel🥯裡面有煙三文魚 意大利軟芝士 石榴 牛油果 洋蔥 意想不到咁清新簡單 三文魚配軟芝士夾bagel 簡直係完美配搭雙重自選egg Benedict 雙重煙三文魚牛油果egg Benedict 係度食嘢都幾得意 望住出面唔同品種狗仔行來行去真係有衝動領養一隻返屋企
呢間到訪過冇數次嘅Cozy coffee

係度食嘢都幾得意
望住出面唔同品種狗仔行來行去
真係有衝動領養一隻返屋企
2022-12-28 174 瀏覽
難得可以休息又想去cozy試試新野啦!今次去到發現有Christmas menu 同新嘅pet menu,上一次來都係半個月前,今次去到發現都幾多新野可以試下。不過得我自己一個食就真係食唔落太多,叫左個salmon benedict,南瓜湯同mocha。原本仲想食完試下人氣朱古力棉花waffle,但真係太飽啦……唯有下次再試。btw食物質素都有keep到,咖啡都好香好濃郁,拉花都好有心機,好開心食到間咁好嘅咖啡店。
難得可以休息又想去cozy試試新野啦!
btw食物質素都有keep到,
Mocha
南瓜湯    double salmon
Mocha
南瓜湯    double salmon
  • latte
  • Double salmon
2022-12-15 219 瀏覽
好耐冇去cozy食野 之前去過大圍覺得麻麻地 點知今次來南豐紗廠真係好surprise 好有節日氣氛 環境好cozy 一入到去嘅時候service 都好nice 再去到order又講得好detail 野食都好好味 感覺好滿足 下次帶埋fd來食!!
好有節日氣氛 環境好cozy
Latte
buger
Mix  berry  ice  cream  waffle
2022-12-14
Latte
buger
2022-12-05 211 瀏覽
週日舉行嘉年華既南豐紗廠, lunch 時段12:30未算多人, 餐廳環境闊落, 有空間俾主人帶寵物一齊坐底食野。 由於人流唔多,都唔會限時,可以休閒地嘆杯咖啡。 但週末假日冇set 。 今次試左 特選牛肉雙層芝士漢堡: 牛肉扒多汁厚身, 漢堡包面底好多芝麻, 香口。可惜薯條唔係厚切個款。帶子意式薯丸: 薯丸咸左d, 麵粉比較多, 鐘意煙靭口感既會覺得唔錯, 但我個人比較鍾意薯蓉感。 虎蝦明太子飲管粉 有櫻花蝦加強蝦味, 同明太子醬都夾, 但飲管粉同想像唔同, 比粗d 既意粉。培茶鮮奶, 培茶味比較淡。

今次試左

帶子意式薯丸:

虎蝦明太子飲管粉

培茶鮮奶, 培茶味比較淡。

2022-11-23 201 瀏覽
同朋友帶狗狗黎坐下傾吓偈,坐位舒服又無限時,真係good呀👏🏻👏🏻當日會有個Special menu 我地就無叫到食物都好多選擇,但咁岩我地去係假日,唔可以跟餐,只可以單點所以會比較貴🥲而飲品種類都多👍🏻環境木色為主,很舒適卡邦尼飲管粉 $98飲管粉係中空意粉,食落好有口感。表面有一片巴馬臣芝士脆脆,好有芝士鹹香味,同溫泉蛋一齊撈意粉食,做到有掛汁效果。Flat White $42咖啡味唔算濃厚,奶泡薄身特選牛肉雙層芝士漢堡 $138漢堡扒牛肉味很濃加上芝麻包皮,搭配蔬菜,洋蔥,蕃茄和醬汁,還有半融的芝士超級讚。Passionfruit Elderflower Spritzer $56味道偏酸,還好。
當日會有個Special menu 我地就無叫到

而飲品種類都多👍🏻

環境木色為主,很舒適

卡邦尼飲管粉 $98
Flat White $42
咖啡味唔算濃厚,奶泡薄身

特選牛肉雙層芝士漢堡 $138

味道偏酸,還好。
2022-11-17 133 瀏覽
chill住既午餐🥣🥣第一次去南豐紗廠用膳,朋友帶來這間cafe……環境舒適🥰🥰店鋪門口有數張檯,比室內更光猛☀️☀️。一行三人選擇是日精選,原因主菜列了是飲管粉,這個精選當中有一個主菜配飲品☕️🧋🥤南瓜🎃湯與沙津是加配,每個$20😊☺️😉變成有三樣食物✌🏻✌🏻南瓜🎃湯味道一般,主菜是香草蕃茄海鮮飲管粉,蕃茄🍅🍅味不酸😋😋有茄🍅🍅味👍🏻👍🏻也明顯是將食物放好才上碟,吃魚時不會散開,海鮮也沒有雪味😉😉比預期中理想,唯獨咖啡☕️欠佳,說明奶另上及沒有提供匙羹同糖,整體可接受。
2022-11-16
2022-11-13 154 瀏覽
今日黎到荃灣南豐紗廠行下,諗住坐低食lunch,揀咗間門面幾正常嘅cafe試下,見環境都寬敞乾淨。初時望menu,覺得意粉都有啲特色,120蚊左右,點知一食就知中伏首先$51一杯hazelnut ice latte, 我覺得真係冇hazelnut味…係普通latte一杯 250ml左右然後帶子gnocchi, 要$128,個薯波本身自己冇問題,加埋個汁真係唔夾,最大獲係啲帶子,佢一粒切成3 4片薄片比我,仲要係屬於偏細size,完全唔值呢個價,失望同行人仲有食burger, 不過都話個味道同用料唔值呢個價位。Overall 係唔會再試🤣淨係得門口個女侍應好nice,會介紹是日special 同個環境正路,但紗廠咁多嘢揀,建議試其他

2022-10-03 241 瀏覽
放假搵左個地方chill下,入到去座位舒服,有bar枱、有sofa坐,夠舒服。因為肚餓所以叫左個意粉同煙三文魚牛油果醬賓尼同埋黑松露薯條併番薯條,仲有叫咗一杯熱拿鐵,好飲好食😋
  • latte
2022-09-25 186 瀏覽
今日去到荃灣南豐紗廠,呢個商場係寵物共融商場,所以在埸好多貓貓狗狗,好得意。行攰左又肚餓所以黎左COZY COFFEE SHOP食下野。黎得COFFEE SHOP,都係預左黎CHILL下,所以就揀左個ALL DAY BREAKFAST,呢個餐份量好足,個包都好好食,配埋個炒蛋腸仔同埋煙三文魚好好味。仲有叫左杯ICED CUPPUCCION,呢間餐廳用既咖啡豆都幾好,唔好話太苦OR太酸。仲有個漢堡餐,薯條炸得好香脆,個BURGER 既份量都好大,兩塊肉肉好足料。所以呢度FOR CHILL & HEA係一流。
所以呢度FOR CHILL & HEA係一流。
2022-09-24
2022-09-23 279 瀏覽
今次黎到荃灣南豐紗廠搵好野食😜 同屋企人黎到Cozy Coffee 個裝修好靚環境好靜☺️ 凍摩卡咖啡🍫 凍泡沫咖啡🥤兩杯都好出色 味道好濃😍 而且一杯份量都吾少 好滿足☺️帶子蟹肉意式薯丸🦀賣相好得意😍 一粒粒嘅薯丸好煙韌好有咬口😚 不過味道就一般般 吾太岩我口味🫣 但帶子好好食😋 細細粒一啖食晒 同薯丸嘅大細好似 所以望落去都有啲分吾清邊樣打邊樣🤣卡邦尼飲管粉🍝表面有一塊芝士脆片 整開之後 下面就係卡邦尼意粉😛 個醬汁濃度整得岩岩好 每一啖都黏到醬汁 好好食😍美國安格斯漢堡🍔塊安格斯牛好淋好多汁😳 一咬落口 啲汁流晒出黎❤️ 牛味好夠濃 又易咬開 好好食🤣 漢堡材料都好足 夠晒飽肚😚

凍摩卡咖啡🍫 凍泡沫咖啡🥤

帶子蟹肉意式薯丸
卡邦尼飲管粉
美國安格斯漢堡
2022-08-30 253 瀏覽
因為公司好近南豐,突然間心血來潮就行咗過去呢間cafe食tea🤣🤣🤣睇咗入面啲餐廳嘅餐牌,呢間最吸引到我。平日大約2:00-3:30呢段時間,餐廳都冇乜人,設兩個用餐區 (店內及店外),我諗如果帶咗寵物嚟應該就要坐店外?! 因為我都見唔少人帶住寵物嚟都係坐外面😍我叫咗個咖啡三文魚Bagel ($88),加多$22試試佢杯flat white。本身好想試下個bagel係咪真係有咖啡味,點知…..係完全無嘅!不過都大個同幾好食,本身諗住輕食,點知食完好飽lol另外佢杯flat white嘅咖啡店豆飲得出都幾香幾濃,幾鍾意👍🏻👍🏻👍🏻間Cafe都幾靚,好多打卡位,算係一間文青Cafe,都值得嚟影相同試下啲嘢食🤞🏻🤞🏻

咖啡三文魚貝果

Flat  White

2022-08-30
咖啡三文魚貝果
Flat  White
2022-08-24 208 瀏覽
帶子意式薯丸$128Gnocchi用薯蓉同低筋麵粉搓成麵團,口感軟糯,仲有用叉壓出坑紋好掛到松露牛油汁。燒粟米食到有少少酸醋汁既味,配上車厘茄同埋青瓜,好清新。帶子切成薄片,間唔中食到d鮮味。味道好,比較少cafe做呢道意大利菜式,可以一試。特選牛肉雙層芝士漢堡$138牛肉口感紮實,有手打的感覺,好有牛肉味,而且有兩層牛肉,面包內層冇咩烘過所以濕濕地,醃黃瓜唔會太酸,令人唔想食到佢,芝士有兩層,令人滿足。店內環境開揚,有一半室內一半室外,員工好友善,見到我地帶猫入嚟,好親切咁同猫玩。仲有得買狗仔雪糕🍦。
帶子意式薯丸$128
燒粟米食到有少少酸醋汁既味,配上車厘茄同埋青瓜,好清新。
帶子切成薄片,間唔中食到d鮮味。
味道好,比較少cafe做呢道意大利菜式,可以一試。

特選牛肉雙層芝士漢堡$138

仲有得買狗仔雪糕🍦。