2021-03-29 40 瀏覽
尖沙咀網紅雪糕🍦今次同朋友專程過嚟 品嘗美食🥰除左雪糕外 佢哋健康既輕食亦都好多選擇☺️芒果火龍果扭紋雪糕呢款雪糕 係佢哋既招牌💡全素🍦推薦✅由天然食材製成,無人造色素,不含牛奶😌味道方面 芒果同埋火龍果 意外地夾😃 好獨特 好好味 仲有種好天然既甜味😋烏龍茶雪糕係當日既期間限定🍦又點可以唔試埋呢🤪烏龍味好濃!! 茶味好重好岀 唔甜 好易入口😚日式麻醬烤豆腐卷羽衣甘藍包住豆腐、牛油果🥑等等嘅材料🤩口感豐富味道以麻醬為主 鹹鹹地 幾唔錯🤤鹽烤百葉豆腐淡淡既鹽味🧂有鹹味得黎又唔會太重 食落好特別😜百葉豆腐質地好嫩滑 當小食一流🥳清熱除濕湯-蓮藕粉葛赤小豆腰果扁豆估唔到連老火湯都有得飲😳好啱都市人🔋雜莓沙冰招牌水果烏龍茶
尖沙咀網紅雪糕🍦
今次同朋友專程過嚟 品嘗美食🥰
除左雪糕外 佢哋健康既輕食亦都好多選擇☺️

芒果火龍果扭紋雪糕
呢款雪糕 係佢哋既招牌💡全素🍦推薦✅
由天然食材製成,無人造色素,不含牛奶😌
味道方面 芒果同埋火龍果 意外地夾😃
好獨特 好好味 仲有種好天然既甜味😋

烏龍茶雪糕
係當日既期間限定🍦又點可以唔試埋呢🤪
烏龍味好濃!! 茶味好重好岀 唔甜 好易入口😚

日式麻醬烤豆腐卷
羽衣甘藍包住豆腐、牛油果🥑等等嘅材料🤩
口感豐富味道以麻醬為主 鹹鹹地 幾唔錯🤤

• 雙味軟雪糕筒
  • 火龍果軟雪糕筒
  • 鹽烤百頁豆腐
2021-03-29 28 瀏覽
每次行Musea經過DAMA都會俾佢哋嘅鮮果雪糕吸引,機緣巧合之下終於可以係度坐低慢慢歎返個下午茶😝• 鹽烤百頁豆腐 (小食set) $68整體個味道係比較清淡,口感會似豆卜一樣咁有空氣感😉• 稻庭烏冬配麻辣汁 (麵食set) $88依個烏冬係一款輕食黎,做下午茶啱啱好☺️麻辣汁幾唔錯,辣味好足。因為烏冬喺凍嘅,所以會有一凍一熱嘅感覺,另外配有好多沙律菜同豆腐添😗😗• 港式雞蛋仔配榴槤軟雪糕 $68 + $30同朋友一樣好鍾意食榴槤,所以我哋嘅目標都好一致🤣😎雪糕原價加多$30就可以配埋朱古力雞蛋仔,仲有唔少鮮果做裝飾,擺得靚到有啲似模型🤣喺雞蛋仔嘅製作期間已經聞到好香濃嘅朱古力味,食落當然都冇令我失望,仲專登攤凍左少少令個雪糕冇咁易溶,但仍然keep到脆😳,主角貓山王雪糕超驚喜,榴槤味天然,一啲都唔假,一入口已經雙眼發光🤩而且純素雪糕黎講都算幾smooth‼️• 火龍果雪糕杯 $38新推出嘅雪糕杯,可以帶返去同屋企人分享🤟🏻火龍果味道清甜,雪芭口感喺夏天食好消暑😌• 士多啤梨芒果沙冰 (跟set)士多啤梨味比芒果味重,天然嘅水果味,唔會有人造藥水feel😝• 火龍果鳳梨沙冰 (跟set)

• 鹽烤百頁豆腐 (小食set) $68
整體個味道係比較清淡,口感會似豆卜一樣咁有空氣感😉

• 稻庭烏冬配麻辣汁 (麵食set) $88

• 港式雞蛋仔配榴槤軟雪糕 $68 + $30

• 火龍果雪糕杯 $38

• 士多啤梨芒果沙冰 (跟set)

• 火龍果鳳梨沙冰 (跟set)
鳯梨味好重,清甜又解渴☺️
2021-03-29 28 瀏覽
The Vegan Ice Cream Experience🌿Since Vegan restaurants are trending recently, we decided to try out the famous DAMA for their photogenic vegan ice cream. Never thought ice cream could also be a healthy choice and so it's a very refreshing idea for me. We also tried out their other food and beverages, like smoothies and wrap. All are vegan, so every thing is made without milk, eggs and artificial coloring. Perfect for those who are health conscious and are trying to keep fit.Vegan ice cream flavo

Vegan ice cream flavors - Durian
- Red dragon fruit & Tofu

The durian flavor one is so rich and surely satisfies every durian lovers out there. They particularly matched well with the sweet potato fries as well. Ice cream with fries - the only way I know how(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

The dragon fruit one is lighter in taste, yet still very refreshing indeed. Dunno if it's the cone, but it surely does melt much quicker than the durian one. Smoothies were super thick and filling. Simply gotta return and try out the rest of the menu!

Strawberry & Banana Smoothie, Avocado & Banana Smoothie

🥑Avocado & Mushroom Wrap
The BBQ sauce is quite outstanding but the amount avocado on the surface is not really enough. The general taste and texture is excellent though.
Sweet Potato Fries

Sweet Potato Fries - they actually complemented very well with the durian ice cream!

All in all, their food and drinks are all of above average quality. Great health conscious alternative  with great taste, and so refreshing for those who have never tried vegan ice cream before. Will definitely try out other flavors next time.
2021-03-26
Sweet Potato Fries
  • Avocado & Banana Smoothie
  • Vegan Durian ice cream
2021-03-23 32 瀏覽
K11 Musea開返之後,一直都人流不斷,難得Tea time唔算多人,就走去Dama食雪糕🥰🍜Noodle Set ($88)呢個set可以選擇唔同味道嘅醬汁,同麵嘅用料,仲配左湯或者飲品我就揀左和風紫菜百頁豆腐淮山拌麵,淮山麵嘅質地煙韌,就算做拌麵都唔會粘埋一齊,加上和風紫菜汁,感覺清新,啱晒夏天食!跟餐我選擇咗要合掌瓜腰果湯,超足料!飲完之後都覺得滋潤左榴槤軟雪糕配雞蛋仔 ($98)呢度嘅榴槤雪糕,真係冇得頂!超重榴槤味,而且質地幼滑,估唔到冇落奶嘅雪糕,都可以做得咁滑🥰羽衣甘藍雪梨檸檬冷榨果汁($62)另外再叫咗一杯冷榨果汁,有驚喜,好fresh🤩本身諗住用羽衣甘藍榨汁,會唔會有苦味呢?答案係完全冇!因為加咗雪梨同埋檸檬,令整體感覺係偏酸甜,好開胃!

🍜Noodle Set ($88)

跟餐我選擇咗要合掌瓜腰果湯,超足料!飲完之後都覺得滋潤左

榴槤軟雪糕配雞蛋仔 ($98)

羽衣甘藍雪梨檸檬冷榨果汁($62)

食肉獸s呢日貪新鮮嚟到一間健康輕素食小店,餐廳環境唔大,只有幾個位置,但係裝修好靚,有幅靚靚牆可以打卡!先嚟主角,純素軟雪糕~🍦榴槤雪糕 $68🍦開心果mix芒果 $68+$4每日供應嘅雪糕都有啲唔同,店鋪嘅ig story會預告,呢日有開心果、芒果&榴槤。純素雪糕可能因為無落奶,所以唔似平時咁cremy,質地似雪芭,生果味極濃,榴槤味超香😍😍牛油果🥑燒烤醬素菜卷 🌯 +士多啤梨🍓芒果🥭沙冰 $88夾雞肉/豬肉嘅卷就食得多,呢個一望落去咁多綠色嘅素菜卷,估唔到都幾唔錯,有牛油果同燒烤醬,味道鹹鹹甜甜,唔駛怕沙律菜太草青嘅味道👍🏻鹽烤百頁豆腐 +雜莓🍓🫐沙冰 $68百頁豆腐好似淨係喺台灣食過滷水,未試過咁樣烤嘅,外皮小小脆口,咬落有啲彈牙,幾有趣😆😆未嚟之前以為呢間小店淨係得雪糕🍦,原來有咁多選舉,卷餅、小食、湯、雞蛋仔同其他甜品、飲品,店內仲有其他純素產品賣~

先嚟主角,純素軟雪糕~
🍦榴槤雪糕 $68
🍦開心果mix芒果 $68+$4

牛油果🥑燒烤醬素菜卷 🌯 +
士多啤梨🍓芒果🥭沙冰 $88

鹽烤百頁豆腐 +雜莓🍓🫐沙冰 $68

🍽火龍果味純素雪糕(4.8/5)💰48純素雪糕第一次食🙈食落同平時個啲冇咩分別🤔火龍果味好real😂好似食緊十個火龍果落肚🤪而且好大份,食曬都有小小飽添🤫🍽抹茶味純素雪糕(4/5)💰48抹茶味幾有驚喜‼️回甘好重,唔太甜😍比坊間唔少抹茶雪糕仲要好食啲🤫🍽Noodles Set(4/5)💰88呢個套餐可以三選一款麵食同一杯飲品/湯💁🏻‍♀️我簡咗和風紫菜百頁豆腐加稻庭鳥冬,仲有一杯合拿瓜腰果湯鳥冬底下有好多沙律菜,番茄仔同菇等🤤紫菜加上醬油、麻醬撈埋食好難會差囉😆值得一提既係雖然整體都係預先整好係凍食,但鳥冬都幾彈牙😲不過份量多啲就好喇🙈主角百頁豆腐比得超慷慨💛有足足4大件‼️小小Q彈,豆味好重,絕對抵食合拿瓜腰果湯材料有:合拿瓜、腰果、紅蘿蔔、薏米、桂圓等一般煲湯都會加啲肉等個湯好飲啲🤔但呢到就真係得岩先講既材料清清甜甜,表面都冇油份,好足料好夠住家feel😗🍽Wrap Set(4.5/5)💰88Wrap就得兩款選擇,同樣仲有一杯飲品/湯本身想點牛油果捲,但店員好nice同我講同樣價另一款有牛油果同好多其他料,會抵食啲🤔然後.....我就聽佢地話要咗個日式麻醬豆腐捲😂😂😂Wrap上枱個陣已經
🍽火龍果味純素雪糕(4.8/5)💰48
純素雪糕第一次食🙈食落同平時個啲冇咩分別🤔
火龍果味好real😂好似食緊十個火龍果落肚🤪
而且好大份,食曬都有小小飽添🤫

🍽抹茶味純素雪糕(4/5)💰48
抹茶味幾有驚喜‼️回甘好重,唔太甜😍
比坊間唔少抹茶雪糕仲要好食啲🤫

🍽Noodles Set(4/5)💰88
呢個套餐可以三選一款麵食同一杯飲品/湯💁🏻‍♀️
我簡咗和風紫菜百頁豆腐加稻庭鳥冬,仲有一杯合拿瓜腰果湯
鳥冬底下有好多沙律菜,番茄仔同菇等🤤
紫菜加上醬油、麻醬撈埋食好難會差囉😆

合拿瓜腰果湯材料有:合拿瓜、腰果、紅蘿蔔、薏米、桂圓等
一般煲湯都會加啲肉等個湯好飲啲🤔但呢到就真係得岩先講既材料
清清甜甜,表面都冇油份,好足料好夠住家feel😗

🍽Wrap Set(4.5/5)💰88
Wrap就得兩款選擇,同樣仲有一杯飲品/湯
然後.....我就聽佢地話要咗個日式麻醬豆腐捲😂😂😂
Wrap上枱個陣已經幫你對切咗,但一邊既份量有我兩個掌頭咁大🥲
真心女仔食一邊加杯野飲都夠曬飽💁🏻‍♀️
材料有沾上麻醬既沙律菜、百頁豆腐、牛油果同碗豆等
有啲fresh又係全部我中意食既野😂🤤
下星期有事中午要去尖沙咀處理,已經諗好埋到時要黎食多次個wrap🤫

飲品簡咁火龍果海鹽杏仁奶蓋鳥龍茶,重點:唔洗加錢架‼️
以前飲過其他店鋪覺得好難飲😕今次突破下自己叫多次杏仁奶蓋
結果,好有驚喜‼️帶有杏仁個種好rich既感覺加上海鹽芝士好有驚喜🥰
火龍果雪糕都話好正,咁佢杯火龍果都唔例外🤣
飲落去似食緊第十一個火龍果咁🤫甜度冇化學味,好還原真實水果味

夜晚食完飽到第二朝添🥲
好少機會食純素晚餐(成日怕難食同唔夠飽),原來只係以前食個啲唔岩口味🙄
食完覺得個人好輕鬆😗原來食素都可以食得好開心🙈
臨走個陣見到佢地有賣盒裝純素雪糕,想健康食好味甜品睇黎都唔係冇計喎🤔🤫
2021-03-19
  • 火龍果海鹽杏仁奶蓋鳥龍茶
  • 日式麻醬豆腐捲
  • 火龍果味純素雪糕
Bookmark已久,想試好耐嘅素雪糕店😍 為人熟悉嘅有佢嘅火龍果軟雪糕🍦 原來除左甜品,「𝙳𝙰𝙼𝙰」都有提供輕食,例如:蔬菜墨西哥卷、拌麵同小食等🌯 不過今次都係忍唔住,想試左啲signature嘅甜品先😚《港式雞蛋仔軟雪糕》 $78 5 / 5 🤩🤩🤩🤩🤩哩個甜品真係冇得輸,無論外型、味道同營養指數都爆燈😍 先選擇軟雪糕嘅味道,今次揀咗雙拼「竹炭可可椰子🥥配烏龍茶」🤤兩款雪糕味道清新宜人,顏色嘅配搭都好靚🥰特別鍾意烏龍茶嘅茶味突出,雪糕整體都唔太甜!驚喜嘅係朱古力味雞蛋仔,唔用蛋嘅雞蛋仔竟然都做到外脆內煙韌!🤩原來係用咗植物奶同木薯粉等材料,口感比正常雞蛋仔更加有彈性😋😍 連埋新鮮生果同果仁一齊食,邪惡感都減半😜👍🏻👍🏻👍🏻《榴槤軟雪糕》 $68 5 / 5 🥰🥰🥰🥰🥰選用貓山王榴槤嘅純素軟雪糕🍦身為榴槤迷梗係要叫返杯🤟🏻 未食已經聞到好大陣榴槤嘅「香」味🤤🤤🤤食落都係唔算甜,係好天然嘅味道,榴槤味久久殘留喺口腔🤫🤣《招牌水果烏龍茶》 $45 4.5 / 5 🥝🍓🍊🍎食完甜品外帶左兩杯清新水果特飲😌 水果茶滿杯足料生果,清甜解渴😋《火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶》 $48 5

《港式雞蛋仔軟雪糕》 $78 5 / 5 🤩🤩🤩🤩🤩

《榴槤軟雪糕》 $68 5 / 5 🥰🥰🥰🥰🥰

《招牌水果烏龍茶》 $45 4.5 / 5 🥝🍓🍊🍎

《火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶》 $48 5 / 5 😍😍😍😍😍

想清腸胃嘅美女們哩杯絕對適合!一邊飲一邊食到好多火龍果籽😍都有少少果肉!另外最特別都莫過於個海鹽杏仁奶蓋,creamy嘅質地但一啲都唔heavy👍🏻 香滑杏仁味,同火龍果都好夾😎

———————————————
  • 火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶
  • 招牌鮮果烏龍茶
  • 貓山王榴槤雪糕
2021-03-17 385 瀏覽
前日放學好早,就同friend一齊去尖沙咀K11食lunch~見到呢間主打素食雪糕嘅餐廳,感覺好新鮮🤩好想試吓~佢有唔同種類嘅素食,可以叫Combo set,大概$60-$80不等,就有麵食, wrap或者小食,配一杯飲品或者湯,感覺幾健康👍🏻仲有mini scone添😍都係$80至$100不等~Noodle Set $88和風紫菜百葉豆腐淮山麵好特別嘅淮山拌麵😙有紫色同白色,凍凍地,幾爽口嘅拌麵😆配埋芝麻醬同和風汁,同麵好夾👍🏻仲有好多生菜🥬青豆,蕃茄仔,羽衣甘藍添~好健康嘅noodle☺️係全素食,好適合注重健康嘅人🤗火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶第一次飲呢個咁特別嘅奶蓋茶🤣佢係由杏仁奶整成嘅🥛幾健康👍🏻鮮紅色嘅飲品,面層有奶白色嘅奶蓋~火龍果肉好濃郁☺️而且唔會好甜😙好適合啲鍾意少糖健康嘅人飲用🤗杏仁奶幾好飲😋奶蓋幾滑🥰兩個迷你軟雪糕筒加飲品$88竹炭可可椰子迷你雪糕細細個嘅雪糕仔好得意😍黑色嘅雪糕🍦食落有幾甜嘅椰子味🥥仲有淡淡嘅可可味,幾正👍🏻烏龍迷你雪糕啡色嘅雪糕仔😙食落有清香嘅烏龍茶味🍵幾特別嘅口味☺️雪糕幾軟滑🍦玄米綠茶一杯熱熱地嘅玄米綠茶🍵好香🤩飲落綠茶味好濃郁☺️唔錯💕榴槤雪糕$6

Noodle Set $88

烏龍迷你雪糕

玄米綠茶
一杯熱熱地嘅玄米綠茶🍵好香🤩飲落綠茶味好濃郁☺️唔錯💕

榴槤雪糕$68
好鍾意呢個榴槤雪糕🍦超級好味😋有好濃郁嘅榴槤味🥰幾香甜☺️而且大大個雪糕,好軟滑嘅口感🤩好正👍🏻

火龍果雪糕$48加港式雞蛋仔$30
粉紅色嘅火龍果雪糕🍦比雞蛋仔包住火龍果🤣淡淡地,不過雪糕同樣咁軟滑☺️甜甜地💕幾鍾意個雞蛋仔🥰黑色嘅雞蛋仔,邊邊幾脆🤩中間幾軟😙食落感覺好滋味❤️
2021-03-12
2021-03-11 29 瀏覽
一直都好鍾意食雪糕的我,每次都會被唔同的雪糕店吸引,今次見到K11呢間裝修好可愛的輕食飲品店,有4款新鮮水果做啲雪糕,好想試下,我揀咗呢個榴槤雪糕。冇牛奶及雞蛋成份的純素軟雪糕。我平時最鍾意係牛奶雪糕,仲要牛奶味越濃越好,呢一個冇牛奶成份的雪糕聽落都好特別,唔知係咩味道呢?好期待。等咗一陣,店員將整好的榴槤雪糕連同一個金屬支架給我,擺得咁靓當然是相機食先我再食啦。🤣每一啖,都充滿着濃郁的榴槤香味,仲會食到榴槤的果肉,對於一個超級榴槤控來講,無疑是一種殿堂級的享受。好滿足,下次再試其他味!
好滿足,下次再試其他味!
2021-03-11
10 分鐘 (堂食)
2021-03-08 22 瀏覽
有個friend好鐘意食素行過k11 musea都話要食食正餐既餐廳就搵唔到啦食住甜品先la榴槤雪糕係必食雖然係純素但都絕對唔平㗎6十幾7十蚊杯不過試一次都ok ge食得出係用左好多好高質既榴槤黎整既所以成本應該都唔會平榴槤味好濃好香又唔會太甜好好食另外朋友仲食左斑斕心太軟鮮綠色既心太軟好靚好吸晴另外再加埋紅色既火龍果雪糕鮮紅鮮綠成好大對比又幾過癮喎心太軟係熱既有勁多流心火龍果雪糕都好快溶冷熱滋味成強烈對比味道清新好正呀
有個friend好鐘意食素

火龍果雪糕都好快溶
冷熱滋味成強烈對比
味道清新好正呀
2021-02-27 26 瀏覽
DAMA主打冇蛋奶嘅素食雪糕,用料十足,又靚又好味!舖頭入面有一幅花草牆,好啱做影相打卡嘅背景。作為榴槤控嘅我見到貓山王榴槤雪糕又點可以錯過!每日會推出4款口味,其中兩款口味可以混合做扭紋。貓山王榴槤雪糕  ($68)未食已經聞到濃郁嘅榴槤香,入口香滑軟綿,榴槤味超強烈,味道天然,大滿足!荔枝、菠蘿+薑雪糕 ($52)估唔到呢個配搭好match,清甜中帶又微微嘅辣味,味道清爽!卷物套餐(卷物+湯品) ($88)日式麻醬烤豆腐卷餡料豐富、份量十足!餅皮口感煙韌彈牙,入面大量爽脆嘅蔬菜加埋日式麻醬,味道鹹鹹甜甜,充滿芝麻濃郁嘅香氣,健康又清爽。南瓜甘荀茶樹菇素湯湯料豐富,超足料!無肉一樣味道濃郁鮮甜!
DAMA主打冇蛋奶嘅素食雪糕,用料十足,又靚又好味!

舖頭入面有一幅花草牆,好啱做影相打卡嘅背景。

作為榴槤控嘅我見到貓山王榴槤雪糕又點可以錯過!

每日會推出4款口味,其中兩款口味可以混合做扭紋。

貓山王榴槤雪糕  ($68)

荔枝、菠蘿+薑雪糕 ($52)

卷物套餐(卷物+湯品) ($88)
日式麻醬烤豆腐卷

南瓜甘荀茶樹菇素湯
湯料豐富,超足料!無肉一樣味道濃郁鮮甜!
2021-02-25 539 瀏覽
新穎素雪糕🍦因為火龍果雪糕而出名嘅呢間野我記得第一次去排長龍,到我嘅時候已經冇晒火龍果味今日終於再嚟食,我見人哋個筒雪糕太大杯,於是朋友就叫咗個生果杯,方便食唔使食到周圍都係 $48+$12=$60我同朋友講火龍果味好火龍果,佢笑我,但佢食完之後佢話明我講咩,杯雪糕真係好火龍果啊而我就唔想食咁大杯雪糕,就叫咗一份套餐, 2 mini+1 野飲$88今日佢有四隻味,火龍果我朋友叫咗,榴槤我唔食,所以叫埋兩隻味抹茶+豆奶+火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶呢兩隻雪糕冇火龍果咁特別,但都幾入味👍👍嘢飲第一啖飲落去鹹鹹地,再飲落去奶蓋嘅時候奶度好夠,之後飲到火龍果味,再飲到烏龍茶味,加埋一齊飲好特別,好新奇好有趣未食過素雞蛋仔$48,而佢嗰日有朱古力味,雞蛋仔好脆,食落去好香朱古力味,完全唔知道同普通嘅有咩分別,一樣咁好食之前見幾多人介紹嗰卷物,叫咗一份套餐,日式麻醬烤豆腐卷+雜莓沙冰$88我覺得好好食,因為好鍾意食呢啲卷,而且加上麻醬真係好好食雜莓沙冰開頭好驚太凍,點知飲落去有幾好,而且唔會話藥水味環境幾靚,可以打下卡呃like, 店員服務態度好又細心,食唔晒幫我包起,包得好仔細
新穎素雪糕🍦

因為火龍果雪糕而出名嘅呢間野
我記得第一次去排長龍,到我嘅時候已經冇晒火龍果味

抹茶+豆奶+火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶
呢兩隻雪糕冇火龍果咁特別,但都幾入味👍👍

我覺得好好食,因為好鍾意食呢啲卷,而且加上麻醬真係好好食
雜莓沙冰開頭好驚太凍,點知飲落去有幾好,而且唔會話藥水味

• 日式麻醬烤豆腐卷
  • 紅肉火龍果軟雪糕
2021-02-21 39 瀏覽
這次去到K11 Musea想吃雪糕了,所以跟朋友一起來吃純素雪糕,休息一會是個不錯的選擇。店家的雪糕沒有採用蛋/牛奶製成,所以任何人士也可以吃的🙈。💥開心果味軟雪糕配特濃咖啡 HKD$52,這款是傳統意式Affogato甜品。把雪糕融入咖啡,味道濃郁幼滑,冰火交融的口感挻特別的😆。可以選擇喜愛的雪糕口味,味道較多元化,與平常吃開的不同🥰。當天的咖啡味道帶點酸,令到雪糕味道略為改變一點🤔。💥貓山王榴槤味軟雪糕筒 HKD$68,朋友是榴槤控所以就點了這個來吃。這個聞到很濃郁的味道,但吃起上來就不太濃郁🤔,若果味道濃郁一點朋友會更喜歡🙈。雪糕質素不錯,價錢中等。之前吃過其他食物也覺得不錯,有時間可以再去吃東西。

2021-02-03
$50 (其他)
2021-02-18 47 瀏覽
𝘋𝘈𝘔𝘈🍦香港少有嘅vegan軟雪糕店 就算係素食者或者有乳糖不耐症嘅人都可以放心食😋-紅肉火龍果軟雪糕(💰42)點可以唔試招牌嘅火龍果味呢!果味非常濃郁啖啖都好似食緊原個火龍果咁😳口感亦唔錯 可能因為果肉含量高 所以唔會好快溶 打卡一流 就算一個人食曬都唔會好有罪惡感🤤(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 7.5/10.菠蘿+薑軟雪糕(💰42)第一次食薑味雪糕 薑味雖然比菠蘿味重少少 但係意想不到地夾 頗有驚喜☺️而且純天然嘅口味一啲都唔會甜 比一般雪糕低卡低脂 值得一試👍🏻(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 7/10.

𝘋𝘈𝘔𝘈🍦
紅肉火龍果軟雪糕(💰42)
點可以唔試招牌嘅火龍果味呢!
(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 7.5/10
菠蘿+薑軟雪糕(💰42)
(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 7/10
紅肉火龍果軟雪糕

10 分鐘 (堂食)
紅肉火龍果軟雪糕
2021-02-17 437 瀏覽
一段時間無食 DAMA🍦"大媽雪糕"總係會有點想念🙂🤔🤔新年去行街辦年貨經過見大媽又推出左唔少新產品組合🤩好自然又不其然地被吸引住💖·DAMA既雪糕🍦係每天於店內新鮮製造❌沒有採用任何蛋🥚或奶製成🥛係名副其實既純素軟雪糕😌·🍦貓山王榴槤軟雪糕  HKD$68作為超級榴槤迷既我,終於都食到佢啦😻🤤 哩隻貓山王榴槤雪糕唔係超濃郁嗰種,但同樣地會聞到佢既香味😚 雪糕口感軟滑細緻,做得幾出色👍 Annie建議如果榴槤味更重會更開心呢~·☕🍦開心果雪糕配Affogato  HKD$68(+$10)一種以特濃咖啡☕配上雪糕🍦既意式甜品食法,雪糕可以選擇當天供應之口味將開心果雪糕浸透喺微苦帶甘既濃縮咖啡,雪糕彷彿被淹沒般,好治癒既視覺效果😌 一冷一熱既雙重獨特口感,好特別🤩 加10蚊不妨試下。·🍲麵食套餐 (麵和飲品)  HKD$88🇯🇵和風紫菜百頁豆腐淮山拌麵·🍹雪梨蘋果四季春·純素原來都可以食得飽😚 裡面有超多料!!很喜歡富有口感既百頁豆腐🤤 其他配料👉車厘茄、冬菇、青豆、羽衣甘藍、芝麻、紫菜、沙律菜等等😋 淮山拌麵又爽又滑😊 成個感覺健康清新🍃 加入胡麻醬及和風鼓油已經好夠味,估唔到純素都可以
一段時間無食 DAMA🍦"大媽雪糕"

總係會有點想念🙂🤔🤔

🍦貓山王榴槤軟雪糕  HKD$68

🍲麵食套餐 (麵和飲品)  HKD$88
🇯🇵和風紫菜百頁豆腐淮山拌麵

🍹雪梨蘋果四季春
純素原來都可以食得飽😚 裡面有超多料!!

很喜歡富有口感既百頁豆腐🤤 其他配料👉車厘茄、冬菇、青豆、羽衣甘藍、芝麻、紫菜、沙律菜等等😋 淮山拌麵又爽又滑😊 成個感覺健康清新🍃 加入胡麻醬及和風鼓油已經好夠味,估唔到純素都可以咁好味🉐️
🥣DAMA純素湯包  HKD$58

仲買左個📦外賣盒裝純素湯包 - 猴頭菇健脾湯,將佢放入熱水坐熱就飲得,好方便👍 🌟百分百香港製造 & 無添加🌟
2021-02-03
下午茶