📍Dear Coffee & Bakery大圍田心街20號雲疊花園商場地下7號舖••••••••••••••••••••••••••••••💝班蘭椰子乳酪愛文芒果麻糬夾心貝果 $50千里迢迢入大圍就係為左呢個人氣Bagel😎上檯時確實有被它的厚度震撼到😨首先中間有一大片厚切芒果🤩上下分別被厚厚的乳酪及麻糬層包裹著🥰愛文芒果入口清甜、香味濃郁🥭原本以為乳酪係偏向清爽款式✨入口發現原來係如芝士蛋糕般綿密的口感🍰但由於乳酪甜度不高且帶有茶香🍵所以如果同人share半個嘅話都唔會太膩😙而底部的麻糬亦係一大重點⭐️咬落煙韌,味道及口感好似湯圓皮🍡搭配上方清涼香甜的芒果及乳酪💫整體味道及層次都好豐富🌈••••••••••••••••••••••••••••••💝紅玉紅茶貝果配紅茶乳酪 $45一切落覺得表面有啲硬,以為會令人失望😶但想不到入口時口感煙韌而又不失鬆軟度🥯仔細品嚐更帶有啖啖的茶香😌再塗上自家製的稠身紅茶乳酪🤓散發出來的紅茶清香更加濃郁😋••••••••••••••••••••••••••••••💝Utopia $50招牌的特色飲品之一🥳三層分別係 Matcha, Espresso, Mil
📍Dear Coffee & Bakery
大圍田心街20號雲疊花園商場地下7號舖
💝班蘭椰子乳酪愛文芒果麻糬夾心貝果 $50
千里迢迢入大圍就係為左呢個人氣Bagel😎
上檯時確實有被它的厚度震撼到😨
首先中間有一大片厚切芒果🤩
上下分別被厚厚的乳酪及麻糬層包裹著🥰
愛文芒果入口清甜、香味濃郁🥭
原本以為乳酪係偏向清爽款式✨
入口發現原來係如芝士蛋糕般綿密的口感🍰
但由於乳酪甜度不高且帶有茶香🍵
所以如果同人share半個嘅話都唔會太膩😙
而底部的麻糬亦係一大重點⭐️
咬落煙韌,味道及口感好似湯圓皮🍡
搭配上方清涼香甜的芒果及乳酪💫
整體味道及層次都好豐富🌈
💝紅玉紅茶貝果配紅茶乳酪 $45
一切落覺得表面有啲硬,以為會令人失望😶
但想不到入口時口感煙韌而又不失鬆軟度🥯
仔細品嚐更帶有啖啖的茶香😌
再塗上自家製的稠身紅茶乳酪🤓
散發出來的紅茶清香更加濃郁😋
💝Utopia $50
招牌的特色飲品之一🥳
三層分別係 Matcha, Espresso, Milk foam🥛
大家一開始可先不攪勻🙅🏻‍♀️
因直接飲都可嚐到底部的咖啡&抹茶味👌🏻
到飲左差唔多1/3先攪🤘🏻
入口咖啡&抹茶香會更加濃郁🙊
前後感受到兩種層次,幾特別❣️
💝Dear Tonic $45
感覺好似有氣的少甜凍檸茶🤣
相比上面的Utopia更清淡☘️
適合不太嗜甜的朋友😚
#medmad_forfood_taiwai
#班蘭 #椰子 #乳酪 #芒果 #愛文芒果 #麻糬#貝果 #夾心貝果 #紅茶 #紅茶貝果 #咖啡 #抹茶咖啡 #湯力咖啡 #咖啡店 #pandan #coconut #yoghurt #mango #mochi #bagel #bagels#bagelsandwich #tea #blacktea #coffee #matcha #toniccoffee #cafe #hkcafe
#大圍美食 #香港美食
紅玉紅茶貝果配紅茶乳酪
Utopia
Dear Tonic
2023-07-07 76 瀏覽
「Dear & Bakery」的裝潢簡約時尚,充滿著現代感。進入餐廳,首先映入眼簾的是一個展示櫃,是一個適合與朋友或家人聚會的地方。「Dear & Bakery」的麵包種類非常多樣,包括法棍、麵包卷、餡餅和蛋糕等。我嘗試了他們的招牌法棍和藍莓麵包卷。法棍的外皮酥脆,內裡柔軟。藍莓麵包卷的麵包皮非常鬆軟,內餡滿滿的藍莓果肉,吃起來非常清爽甜美。他們的麵包都烘焙得剛剛好,口感細膩,讓人回味無窮。此外,他們的甜點也非常精緻美味,如巧克力蛋糕和千層蛋糕等,每一口都令人愉悅。餐廳的咖啡飲品也是他們的一大亮點。他們的咖啡豆選用優質的原料,經過精心烘焙,味道濃郁香醇。我品嚐了他們的拿鐵咖啡,咖啡的香氣和牛奶的濃稠度剛剛好,給人一種舒適的口感。此外,他們還提供各種茶飲選擇,如綠茶、紅茶和水果茶等,無論您喜歡咖啡還是茶,這裡都能滿足您的口味需求。

2023-05-13
下午茶
2023-07-02 141 瀏覽
✨伯爵黑糖麻糬Bagel($50)伯爵茶味道幾足,Bagel 裏面有黑糖醬👍🏻✨抹茶吉士Bagel($50)抹茶既香味,配上吉士既鹹味,味道幾豐富。✨玄米綠茶Bagel($50)玄米綠茶既茶香真係好突出,Bagel 整熱之後口感十分軟。✨Iced Mocha($45)咖啡香滑,杯面撒上朱古力粉,令Mocha味道更加濃郁。
✨伯爵黑糖麻糬Bagel($50)

伯爵茶味道幾足,Bagel 裏面有黑糖醬👍🏻

✨抹茶吉士Bagel($50)

抹茶既香味,配上吉士既鹹味,味道幾豐富。

✨玄米綠茶Bagel($50)

玄米綠茶既茶香真係好突出,Bagel 整熱之後口感十分軟。

✨Iced Mocha($45)

咖啡香滑,杯面撒上朱古力粉,令Mocha味道更加濃郁。
伯爵黑糖麻糬Bagel
玄米綠茶Bagel
Iced Mocha
2023-05-15
10 分鐘 (堂食)
伯爵黑糖麻糬Bagel
玄米綠茶Bagel
今次來個泰式風情🥭🇹🇭🔹台灣愛文芒麻糬椰子斑斕乳酪夾心貝果🔹 $60小編冇乜特別都係揀返夾心款,貪佢夠足料 視覺效果夠滿足😝呢個配搭唔會出錯,吃起來就係芒果糯米飯嘅感覺#乳酪醬 厚敷喺上層bagel,#芒果 切得大大舊,#麻糬 滿瀉,三層加埋太澎湃💥 要分拆開嚟食芒果當造 甜到傻仔💓椰子斑斕主要係香味擔當🥥🌿,欣賞呢個位壓制下甜度,🥭同乳酪醬都甜的話 就too much la不過略嫌乳酪醬有點兒太酸,原先所有野好和諧,一殺子酸味飆高 破壞咗個平衡另外怕膩人士注意埋,乳酪醬既大方又厚重 慢吃為上Bagel質地真係吃過數一數二好食👍🏻佢屬於濕潤啲曉拉絲嘅類型,軟韌非常 (小編喜歡😚)加埋水嫩麻糬黏糯感🆙,甚至似食緊泰國椰子糖,🔪切都切唔斷帶嚟一個問題:好吃 只是太難吃了🥲
今次來個泰式風情🥭🇹🇭

🔹台灣愛文芒麻糬椰子斑斕乳酪夾心貝果🔹 $60
台灣愛文芒麻糬椰子斑斕乳酪夾心貝果

小編冇乜特別都係揀返夾心款,貪佢夠足料 視覺效果夠滿足😝

呢個配搭唔會出錯,吃起來就係芒果糯米飯嘅感覺

芒果當造 甜到傻仔💓

另外怕膩人士注意埋,乳酪醬既大方又厚重 慢吃為上

Bagel質地真係吃過數一數二好食👍🏻

佢屬於濕潤啲曉拉絲嘅類型,軟韌非常 (小編喜歡😚)

加埋水嫩麻糬黏糯感🆙,甚至似食緊泰國椰子糖,🔪切都切唔斷

帶嚟一個問題:好吃 只是太難吃了🥲
台灣愛文芒麻糬椰子斑斕乳酪夾心貝果
呢間因為Bagel而出名嘅人氣Cafe...長期喺Openrice名列前茅🤡今次終於的起心肝入去大圍試吓😎順便買多一兩款返公司一齊試食🤓但點知整體比我預期失望🥲🥲首先當日現場即刻試咗一個牛油果醬墨西哥芝士火山芝士包軟熟好味😋但….牛油果醬太過酸🤡而且完全沒有牛油果味之後外賣了辣茄蓉芝士鹹牛肉bagel🙃🙃完全冇蕃茄味…剩係得一個字 鹹😔另外紫米乳酪焙茶卷🙈味道唔識形容至於scone亦冇乜特別🙃🙃冇牛油香味我覺得享樂烘焙好味過佢所以總結一句🤡唔係差到一個極點但未至於需要特別入去試咁難得入到去🙈梗係要拍下片啦https://youtu.be/-QQY5rSCr9U
呢間因為Bagel而出名嘅人氣Cafe...
長期喺Openrice名列前茅🤡
今次終於的起心肝入去大圍試吓😎
順便買多一兩款返公司一齊試食🤓
但點知整體比我預期失望🥲🥲
首先當日現場即刻試咗一個牛油果醬墨西哥芝士火山

芝士包軟熟好味😋但….
牛油果醬太過酸🤡而且完全沒有牛油果味
我覺得享樂烘焙好味過佢

所以總結一句🤡唔係差到一個極點
但未至於需要特別入去試

咁難得入到去🙈梗係要拍下片啦
我諗大家對呢間大圍人氣貝果店都唔陌生🥯😳 而家呢間烘焙店仲喺尖沙咀開咗限定店,更加方便我去買黎食😼🙈烘焙店每個月都會推出新口味嘅貝果,啱曬我呢個麵包控可以不斷試新款式❤️- 焙茶波 配南瓜蕨餅 & 焙茶奶酥🍵🎃 $40如果買完貝果想喺現場食嘅話,可以叫職員幫手輕微加熱☺️我都係第一次食波波形狀既貝果,都幾得意😙😙加熱後的貝果散發出強烈焙茶味道,聞到果時都流曬口水🤤貝果波波質感煙韌,但包體表面小硬🤔🤔內餡比例配合得好好,南瓜蕨餅同焙茶奶酥各佔一半😎沙粒感重既焙茶奶酥香味濃郁🍵,食果時有點狼狽因奶酥較為鬆散,但口感真的不錯👅甘甜的南瓜蕨餅厚實軟糯不黏牙仲有輕微咬口,味道比起奶酥更有記憶點🎃🤌✨PS: 個人想法,南瓜同焙茶唔算係Perfect Match😂下次要再試吓其他新口味先!💓💓📍 Dear Coffee & Bakery - 尖沙咀尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea B2樓B201, C01AB(B2)號舖@dear.coffee.bakery另有分店:大圍#justlingggxd_cafe#justlingggxd_貝果#justlinggg

- 焙茶波 配南瓜蕨餅 & 焙茶奶酥🍵🎃 $40
如果買完貝果想喺現場食嘅話,可以叫職員幫手輕微加熱☺️
我都係第一次食波波形狀既貝果,都幾得意😙😙
加熱後的貝果散發出強烈焙茶味道,聞到果時都流曬口水🤤
貝果波波質感煙韌,但包體表面小硬🤔🤔
內餡比例配合得好好,南瓜蕨餅同焙茶奶酥各佔一半😎
下次要再試吓其他新口味先!💓💓

#justlingggxd_貝果
#justlingggxd_麵包店
#justlingggxd_尖沙咀
2023-05-28 138 瀏覽
第一次試食呢間餐飲廳家人介紹貝果這家出名咁就想去試試試左個斑斕乳酪麻糬愛文芒夾心貝果第一個就上這款貝果食一啖就個貝果係凍既~啲麻糬口感勁難食再食埋斑斕簡直想嘔🤮未食過啲咁難食既貝果🥯(實在太難食飯相都無影到)個人認為如果有心做 唔應該咁既質素另外order chocolate 朱古力味道不算太甜 還可以的玫瑰生古力Scone有微熱,但不足以幾生古力整溶口感似乾哽生古力塊朱古力勁厚身喜歡朱古力既人應該會鐘意但我覺得整體一般環境其實係文青feel 不錯的但食物質素真係強差人意所以試過唯一既第一次,唔會再幫親
第一次試食呢間餐飲廳
家人介紹貝果這家出名
咁就想去試試
試左個斑斕乳酪麻糬愛文芒夾心貝果
第一個就上這款貝果
食一啖就個貝果係凍既~
啲麻糬口感勁難食再食埋斑斕
簡直想嘔🤮
未食過啲咁難食既貝果🥯
(實在太難食飯相都無影到)
個人認為如果有心做 唔應該咁既質素

另外order chocolate
朱古力味道不算太甜 還可以的

玫瑰生古力Scone
有微熱,但不足以幾生古力整溶
口感似乾哽生古力
塊朱古力勁厚身
喜歡朱古力既人應該會鐘意
但我覺得整體一般

環境其實係文青feel 不錯的
但食物質素真係強差人意
所以試過唯一既第一次,唔會再幫親
2023-05-28
2023-05-24 65 瀏覽
本身想食gelato 抹茶麻糬toast, 但原來係周末限定。轉而order 班蘭椰子乳酪愛文芒麻糬夾心bagel, 凍食所以切起上嚟要給點力,但食起上嚟又唔係咁硬~ 雖然唔係好食到斑蘭味,但係係好食既,麻糬都好煙韌。不過半個黎講小貴。🫣環境小清新,平日唔多人幾舒服。

環境小清新,平日唔多人幾舒服。
班蘭椰子乳酪愛文芒麻糬夾心bagel,    Matcha
班蘭椰子乳酪愛文芒麻糬夾心bagel,    Matcha
2023-05-22 94 瀏覽
又來又來見到Openrice好多好評,自問又很喜歡食bagel,當然去一試。大熱天時,30度多由大圍站行去雲疊花園,最少都要8分鐘,心裡附上滿滿誠意去一試,點知……..去到門口需要等位,當然是正常事,有名氣的店舖都是這樣的,客人自己手寫姓名,等待店員叫客人的名字才帶進店舖。等…..等…..等…..開始叫名…..陳小姐2位….李先生2位….蕭小姐2位….依….發現為何比我遲的人都有得入座而我沒有,一問之下,店員說看漏了,下,逐行叫都可以跳一行😨完全沒有歉意,明白現在請人困難,小事化無。仍然滿心歡喜點Bagel,終於有得食,班斕=應該等於班蘭葉,味道淡淡的不算特出,然後這橫向賣相不但不知道如何影相亦不知道如何夾心地進食,我嘗試砌模型地切好砌好食,切時需要點力氣才能切開,但麻糬沒有味道亦不是黏黏的,用叉子打直想叉實,點知跌回碟子,惟有分開食,愛文芒也不似愛文芒,沒有甜味亦沒有愛文芒的香味,然後貝果煙靭程度非常用力才可咀嚼,簡單就是假牙老友們要小心食,$50半個來說有點不值得。再來是辣茄蓉芝士鹹牛肉貝果,整個貝果也夾住滿滿的鹹牛肉,心想應該味道好一點,點知….淡淡的鹹牛肉無論點切都是只會跌滿檯
班斕乳酪麻糬愛文芒果夾心

再來是辣茄蓉芝士鹹牛肉貝果,整個貝果也夾住滿滿的鹹牛肉,心想應該味道好一點,點知….淡淡的鹹牛肉無論點切都是只會跌滿檯子,又要貼好才與貝果同時入口,以為自己切法問題,原來隔離檯叔叔都是一樣,貝果硬難切鹹牛肉難叉住一齊食,唉…..失敗….為何見到每個客人如此困難地切開,咬亦有困難都不去改良下配方…..雖然說用日本麵粉….但日本的貝果絕對不是這樣的,煙韌但容易咬。
辣茄蓉芝士鹹牛肉貝果

最後Utopia,Macha + espresso + milk foam,店員說不用攪拌也可飲到最低層macha口感,但我飲了兩次都是只可飲到中層espresso位置,惟有放棄攪均全杯,結果先飲到好Balance地有齊3種的味道…..點解店員如此介紹,認真覺得店舖老闆雖然在培訓及貝果配方方面有所進步,否則食過一次後,都很難有再到來光顧的機會,山長水遠的美食體驗來說,又貴又平凡,物有不值,絕不推薦給朋友。
2023-05-21
30 分鐘 (堂食)
2023-05-13 88 瀏覽
近排喜愛食bagel, 上網search到大圍有間食bagel嘅餐廳,適逢今日地鐵有半價乘車優惠就走入大圍覓食😁個人鐘意食煙煙韌韌嘅嘢食,見到menu有個芒果麻糬bagel,但點知今日暫定供應咁就叫左春之夾心&紫米乳酪培茶卷春之夾心:呢個bagel係凍食嘅,用刀切感覺好硬較難切開,食落又冇想像中咁硬。檸檬乳酪配上香甜嘅芒果好fresh 不過50蚊得半個唔抵食🙈紫米乳酪焙茶卷:餐廳返熱左佢,紫米食落軟糯香甜,但食唔到培茶味去coffee shop唔少得叫返杯咖啡飲,熱mocha唔夠熱放上枱聞唔到咖啡嘅香味,奶份量太多,飲落朱古力味唔重,咖啡味亦唔重😢
咁就叫左春之夾心&紫米乳酪培茶卷

不過50蚊得半個唔抵食🙈

2023-05-08 107 瀏覽
-{大圍麵包控cafe🍵}🤤 抹茶麻糬吐司配草莓雪糕 🤤 ($58)抹茶特級濃😍😍😍麻糬煙韌 加埋抹茶汁同雪糕好夾🤩酸酸甜甜 係食過最高質嘅dear包款😘👖褲評: 9/10🤤 春之夾心 set🤤 ($98)春之夾心: 檸檬乳酪好fresh~而且芒果都好甜🥳好快就清曬😆炙燒芒果海鹽奶蓋白茶: 芒果粒超級甜!奶蓋夠creamy仲要係粉紅色的😂好飲!👖褲評: 8.5/10🤤 炙燒香蕉燉蛋牛油軟包 🤤 ($58)咸咸地嘅燉蛋醬令到整體冇咁膩😋不過就咁其他兩個咁有驚喜👖褲評: 7.8/10吐司da best😋好似係weekend special今次比二月食嘅高質🥳性價比: 8/10服務: 8/10環境: 8/10🚩 Dear Coffee & Bakery 🚩地址: 大圍田心街20號雲疊花園商場地下7號舖 #fuudjai #fuudjai西餐 #fuudjaicafe #fuudjai大圍
{大圍麵包控cafe🍵}
🤤 抹茶麻糬吐司配草莓雪糕 🤤 ($58)

👖褲評: 9/10

🤤 春之夾心 set🤤 ($98)

👖褲評: 8.5/10

🤤 炙燒香蕉燉蛋牛油軟包 🤤 ($58)
咸咸地嘅燉蛋醬令到整體冇咁膩😋不過就咁其他兩個咁有驚喜

春之夾心
炙燒芒果海鹽奶蓋白茶
  • 炙燒香蕉燉蛋牛油軟包
2023-05-04 61 瀏覽
♫桂花烏龍乳酪蜜柑夾心7.5/10🈵🏷️$45好耐之前既舊相,係再訪過好多次既cafeε-(´∀`; )好鍾意去Dear Coffee到食bagel,仲係pet friendly既cafe黎架 ♪(´ε` )特別鍾意bagal入面茶味乳酪,唔會好甜架不過個包煙韌啲會更好!茶味乳酪配生果bagel=perfect match~佢哋每個月都會出唔同既新款,好想快啲再去試~♫Dear Coffee & Bakery 大圍田心街20號雲疊花園商場地下7號舖♫#e3e_in_大圍#e3e_in_💛♫#hkfood #hkfoodie #hkfoodlover #hkfoodblogger #香港美食 #香港美食指南 #大圍美食 #bagel #bagel852 #寵物友善 #hkbagel #黃店 #咖啡店 #hkcafe #hkcoffee #dearcoffee&bakery #沙田美食 #低脂

桂花烏龍乳酪蜜柑夾心
7.5/10🈵
🏷️$45
好耐之前既舊相,係再訪過好多次既cafeε-(´∀`; )
特別鍾意bagal入面茶味乳酪,唔會好甜架
不過個包煙韌啲會更好!
茶味乳酪配生果bagel=perfect match~
佢哋每個月都會出唔同既新款,好想快啲再去試~

Dear Coffee & Bakery
大圍田心街20號雲疊花園商場地下7號舖

#e3e_in_大圍
#e3e_in_💛

Bagel同咖啡一直都係我嘅最愛,呢間coffee shop就啱晒我,淨係得呢兩樣嘢食!雖然佢無其他類型嘅咸食同甜食,但由於佢呢兩樣嘢都做得好出色,而且每個月都轉新menu,基本上唔會遇到返重復嘅口味,啱晒怕悶又想試新嘢嘅我。星期六朝早去行山前,都特登過嚟飲啖啡食個包先。假日嘅關係,人流比較多,排第三張枱,不過好快就有位入,需時10至15分鐘。佢唔係個種豪華裝修嘅咖啡店,但簡約純樸嘅環境,反而令我覺得更舒服自在~** 炙燒香蕉燉蛋牛油軟包 $58 **~好難得嚟到呢度我唔係食bagel,完全比佢呢個樣同口味吸引左!牛油軟包真係好鬆軟,上面嘅燉蛋係佢哋自家制嘅乳酪醬,帶酸味,同時帶有一絲絲嘅蛋香味,而上面嘅香蕉用火槍火炙過,焦糖味濃又脆卜卜,整體好夾,係個有甜品特色味道嘅面包。~** 熱黑糖烏龍咖啡 $45 **~已經返嚟飲左好幾次!濃厚嘅烏龍茶底加咖啡,兩種味道配合得嚟仲互相襯托到對方嘅特色,加埋上面嘅黑糖,中和返茶同咖啡嘅苦澀味,層次多樣,必定要一試嘅咖啡。面包、bagel同scone加埋通常有8款,全部款式都會放晒係玻璃櫃入面,望到實物再揀啱心水嘅,吸引力大增。咖啡店坐落離大圍
返重復嘅口味,啱晒怕悶又想試新嘢嘅我。

~** 炙燒香蕉燉蛋牛油軟包 $58 **~

~** 熱黑糖烏龍咖啡 $45 **~
要一試嘅咖啡。

面包、bagel同scone加埋通常有8款,

咖啡店坐落離大圍站約10分鐘路程嘅小商場內,位置唔算方便但好易揾,中間會經過小公園、村屋同單車徑,慢慢行過去,其實都好寫意。非常推薦大家嚟食!
🌭紫蘇味鴨肉熱狗 $68睇賣相好似平平無奇,所以冇影到相🥹竟然意外地好食😆自製紫蘇醬味道似檸檬汁酸酸地帶有紫蘇味,十分清新👍🏻鴨肉都好大塊,但係有啲難咬開🦆熱狗烘得外脆內軟,真係幾出色🌭✨✨✨✨✨🥯炙燒香蕉燉蛋牛油軟包 $58用左燉蛋香草乳酪同焦糖香蕉配牛油軟包🥯睇賣相已經好吸引🤤比想像中唔會好甜,所以唔算好膩,燉蛋醬整得非常滑身,出色出色👍🏻✨✨✨✨✨🧁抹茶scone配梅酒乳酪 $45Scone整得外脆內鬆化,但抹茶味唔算好重,配個梅酒乳酪好似唔太夾🥹好鬼酸,反而配燉蛋醬仲夾😂✨✨✨✨✨🍵Utopia $50依杯係Matcha+espresso +milk foam而成,頭大+$5 轉almond milk,咖啡味道唔會蓋過濃濃既抹茶味🍵依野整得都好靚✨✨✨✨✨☕️Hijicha latte $45頭大無影相🥹即使冰溶左都保持到好重焙茶味✨✨✨✨✨整體黎講,食物真係好出色,竟然比紫蘇葉醬鴨肉熱狗驚艷到🌭️仲有杯utopia🍵真心好食🤤位置唔算搵難但唔係最佳位置令人主動去搵食🥹

🌭紫蘇味鴨肉熱狗 $68
🥯炙燒香蕉燉蛋牛油軟包 $58
🧁抹茶scone配梅酒乳酪 $45
🍵Utopia $50
☕️Hijicha latte $45
頭大無影相🥹即使冰溶左都保持到好重焙茶味
2023-04-13 97 瀏覽
星期五放假去咗呢間大圍高人氣嘅Cafe 下晝四點都要等幾張枱先入到 環境舒服 冇最低消費!抹茶麻薯吐司配草莓雪糕$58呢個好推推!呢度嘅甜品都係店主自家製!抹茶吐司係好厚嘅個種 佢唔係平時厚方包嗰種質感 而係口感有煙韌 咬落去好濃濃嘅抹茶味 完全唔會比啲雪糕浸林左!上面鋪咗一層麻薯 佢嘅麻薯唔係好淋啤啤 偏向硬身少少 同個吐司有相輔相成 口感好正草莓雪糕好快溶咗 用咗其實似草莓醬 上面仲有一層strawberry jam甜度啱啱好 唔會假味 抹茶同草莓真係好夾 佢仲有個綠茶醬可以倒入去 好香好濃 可以因應自己嘅喜好而加幾多落去!全部野加埋食落去簡直係享受 !Cafe黎講呢個甜品好出色!睇得出好俾心機!寫到呢度都好掛住!牛油scone $38推!裏面有牛油香唔dry match藍莓醬正 牛油鬆餅 送到過嚟仲係熱辣辣!好香牛油同蛋香味 !佢比一般嘅鬆餅大三分之一!一切落去已經知道佢嘅鬆軟平時食過唔少scone 呢個都算係世一 食得出係啱啱新鮮焗出嚟 咬落去蛋味完全包圍着成個口 牛油香喺後面慢慢滲出來 好鬆化 屬於微甜!推推Chocolate 推!係一杯好有果香嘅朱古力 朱古力都有拉花㗎!飲
星期五放假去咗呢間大圍高人氣嘅Cafe
下晝四點都要等幾張枱先入到
環境舒服 冇最低消費!

抹茶麻薯吐司配草莓雪糕$58
呢個好推推!
呢度嘅甜品都係店主自家製!

全部野加埋食落去簡直係享受 !

推!裏面有牛油香唔dry match藍莓醬正

牛油鬆餅

Chocolate
推!係一杯好有果香嘅朱古力 朱古力都有拉花㗎!飲到最尾仲有啲朱古力粒粒 好濃 又唔係好甜 好好飲!

Motcha latte
呢杯正常發揮!拉花好靚🤣 甜到啱啱好!配埋甜品食簡直一流