🌟餐廳:Deer Coffee📍地址:西貢市場街25號地舖💰價位:$51-100⏰營業時間:星期一至日09:00 - 18:00📱電話:26549995放假約埋閏蜜去café chill吓HEA返個下畫😌今日揸車入西貢,揀咗呢間pet friendly cafe🤍有毛孩嘅朋友可以坐outdoor,有遮雨篷落雨都唔怕😘———————————————————🔹班尼迪克蛋配煙三文魚及巴馬火腿sourdough烤得酥香鬆軟,半熟水波蛋切開即緩緩流出金黃色蛋黃,煙三文魚甘香濃郁、巴馬火腿細緻柔軟,再配埋濃稠綿滑荷蘭醬,層次豐富相當滋味!———————————————————🔹泰式香辣肉碎金不換煎蛋飯閏蜜揀咗呢個好特別既飯,樸實菜式但簡單好食又醒胃!香辣肉碎炒得惹味,酸辣帶點鹹香,加入流心太陽蛋拌勻白飯提升味道層次!伴碟仲有新鮮爽脆生菜,健康之選~———————————————————🔹蘋果湯力Apple Tonic口感清新又具層次,清新口腔一流。———————————————————🔹伯爵茶整壺伯爵茶呈上好有儀式感,味道清雅,入口圓潤平順,清香解膩。———————————————————😋味道:
🌟餐廳:Deer Coffee
📍地址:西貢市場街25號地舖
💰價位:$51-100
⏰營業時間:星期一至日09:00 - 18:00
📱電話:26549995

放假約埋閏蜜去café chill吓HEA返個下畫😌

有毛孩嘅朋友可以坐outdoor,有遮雨篷落雨都唔怕😘

🔹班尼迪克蛋配煙三文魚及巴馬火腿
sourdough烤得酥香鬆軟,
半熟水波蛋切開即緩緩流出金黃色蛋黃,
煙三文魚甘香濃郁、巴馬火腿細緻柔軟,
再配埋濃稠綿滑荷蘭醬,層次豐富相當滋味!

🔹泰式香辣肉碎金不換煎蛋飯
閏蜜揀咗呢個好特別既飯,
樸實菜式但簡單好食又醒胃!
香辣肉碎炒得惹味,酸辣帶點鹹香,
加入流心太陽蛋拌勻白飯提升味道層次!
伴碟仲有新鮮爽脆生菜,健康之選~

🔹蘋果湯力Apple Tonic
口感清新又具層次,清新口腔一流。

🔹伯爵茶
整壺伯爵茶呈上好有儀式感,
味道清雅,入口圓潤平順,清香解膩。

😋味道:4/5
🏢環境:4/5
💁🏻‍♀️服務:4/5
💵價錢:4/5
🤟🏻性價比:4/5
2023-10-21
📍 Deer Coffee(西貢)放假同男朋友揸車入西貢chill下,成個感覺都好放鬆😎行過街市街,好似翻新咗一樣,成條街都好靚,好有度假風,甚至有好多Cafe,我就揀咗一間比較有人氣,可以坐戶外放鬆一下既Cafe店~🔸 薯條配黑松露醬濃郁嘅黑松露沾滿外酥內軟既薯條🍟讓人一口接一口停不了~🔸 公司三文治🥪有芝士、火腿、蕃茄、生菜,午餐肉、炒碎蛋,非常豐富的口感層次呢~三文治也是經過烘底的,香脆的三文治包着滿滿的饀料,很滿足呢~🔸 Croffle with Ice Cream窩夫微脆內軟,空氣感重,所以唔會好飽。加埋雲尼拿雪糕同cream ,令甜度剛剛好,暖笠笠加一陣冰凍感,好爽😄🔸 Blue Lemonade藍色已經好吸引,仲要係海洋藍,簡直係打卡必選~唔會好甜,有陣清香嘅味道👅

📍 Deer Coffee(西貢)

🔸 薯條配黑松露醬
濃郁嘅黑松露沾滿外酥內軟既薯條🍟
讓人一口接一口停不了~

🔸 公司三文治🥪

🔸 Croffle with Ice Cream

🔸 Blue Lemonade
2023-10-18 13 瀏覽
趁住秋天秋高氣爽的日子同朋友去西貢chill下,可以行吓街食吓野遠離市區嘈雜的環境都係別具一番享受,做完運動特別肚餓嗌咗三個餐。經典芝士漢堡聽講係佢哋必食之一,果然特別juicy,配料超多,沙律菜亦特別新鮮,包裡面有洋蔥,蕃茄,青瓜,芝士,有豐富口感,睇相都令人流晒口水,漢堡夾著厚厚的牛肉,一咬湧現多到爆出來的芝士,相當滿足。泰式香辣肉碎金不換煎蛋飯,嗌咗小辣不過還有小小辣,小辣程度啱啱好,建議鐘意食辣的朋友可以一試,有時間的話,燶邊蛋把流心蛋黃戳穿後才拌勻吃,又是另一番滋味。還配有生菜, 可以同肉碎一起包來食, 生菜好新鮮,脆口好味, 肉碎辣辣地,好惹味。黑松露野菌忌廉意粉,意粉有濃郁的黑松露味道,好入位,而且忌廉味好重。味道配合得剛剛好,意粉的口感都彈牙充足,有口感。入邊還有菇有野菌,份量不算太多,哈哈,男士應該唔太夠食,不過我哋嗌咗三個餐就絕對夠食。整間餐廳環境就非常舒適,暖暖的陽光照進用餐區特別有Relax感覺,同朋友傾解心情都放鬆很多。

2023-10-08 247 瀏覽
很久沒有去西貢玩,原來呢度都有條cafe 街,非常多選擇,特別有一間吸引左我,文青門面嘅小鹿cafe感覺舒適,,仲有好多狗狗係度,已經末開心先興奮。All day breakfast $118 係假日必點項目,咁先喺放假。基本都有bacon, 腸仔, mushroom, 炒蛋,harsh brown, 茄汁焗豆,沙律,mini牛角包,特別有salmon同新鮮生果,有橙,火龍果, 非常豐富。耍配埋Mixed fruit tea $55先夠chill,果味香甜,仲有真生果,可以慢慢歎住咁昅狗狗。Egg Benedict, smoked salmon & Parma ham $98 也很推薦,蛋控制得好好,個心流左出黎,夾埋ham,三文魚和sourdough 麵包食,十分滿足。飲返杯啡先,Dirty $49 +$5 oat milk,啡味香濃,在deer coffee過了一個休閒的下午。

2023-10-04 23 瀏覽
每逢假日好多人都喜歡往西貢遊,貪呢度美食🍴多和打卡📷點又多。今天放假一於相約好友往西貢找美食😋。朋友推介喺西貢市場街有一店舖"Deer Coffee"環境不錯而且食物又有水準👍🏻,來到西貢當然要去試一試啦😋!進入店舖環境舒適😍,店員親切有禮。食品方便有午市套餐、招牌菜、鼻哥包🥯、牛角包🥐、多士/三文治🥪、意粉、飯、沙律、咖啡☕和飲品等等好多選擇。我哋就點選了黑松露野菌忌廉意粉+Double Espresso、紫洋蔥煙三文魚牛油果鼻哥包+Mocha、甜品就點選了牛角包窩夫雪糕。黑松露野菌忌廉意粉非常有水準😋,濃香嘅野菌加上濃郁嘅黑松露入口味濃,意粉的口感彈牙充足,真的要畀個Like👍紫洋蔥煙三文魚牛油果鼻哥包亦都非常好味😋,採用新鮮嘅沙律菜配上紫洋蔥、三文魚和牛油果,配上有咬口嘅貝果包真的入口清香味濃,層次豐富👍😋。牛角包窩夫雪糕一定要推介畀大家一試,店主採用牛角包嘅味道來做窩夫餅底,再配上香滑嘅雪糕🍨和朱古力醬,真的非常好味😋,甜到入心❤️!從來冇想過牛角包可以這樣吃法,真的要👍🏻👍🏻👍🏻😋😋😋"Deer Coffee"美食多食品有水準👍👍👍,大家來到西貢玩,推介畀大家一定要嚟試試!
2023-10-04 38 瀏覽
有接近一年嘅時間冇嚟到西貢,難得趁平日放假,約埋朋友去café食早餐傾下計,之後去行下山。記得之前喺Deer Coffee嘅前身食過brunch,質素唔錯,所以打算嚟食多次懷緬下。點知嚟到舖面,原來已經轉左另一間café,見門面同店內嘅裝修都好有格調,所以試試。店鋪裝潢清新,而且係pet friendly,有齊室內外座位,整體環境令人舒服。店員好親切,同佢地傾左幾句,先知原來呢度嘅老闆係前café嘅員工,上一手唔做,而老闆本身都好鍾意呢個舖位,所以就承接左。老闆們都係好有禮貌同埋笑容滿面嘅後生仔,希望佢地可以努力經營,做自己想做嘅野。蜜汁雞扒炒蛋多士呢度嘅蜜汁雞扒真係大推!雞扒大塊厚肉,最驚喜係做到皮脆肉嫩,仲好juicy。炒蛋滑溜,鋪喺脆卜卜嘅多士面一齊食,好味呀。而沙律用左自家調配嘅沙律汁,酸酸食食,開胃。蘑菇牛角包炒蛋蘑菇炒得乾身焦香,而牛角包焗到香脆,將蘑菇同炒蛋夾喺包入面,大啖咬落去,口感豐富。明太子雞翼餐牌寫明呢款小食需要20分鐘製作。當我地食完兩份多士、牛角包後,小食剛剛好登場。漲卜卜嘅雞翼入面包住滿滿嘅微辣明太子,雞翼表面焗到好香口,面明太子味道唔錯,唔會好咸,幾惹味。

蜜汁雞扒炒蛋多士
蘑菇牛角包炒蛋
明太子雞翼
Espresso tonic
第一次飲Espresso tonic。先呷一口,咖啡甘香,攪勻後再擠少少青檸,有氣嘅咖啡帶點點酸,感覺幾得意。
焙茶拿鐵
綠茶拿鐵飲得多,但焙茶口味就真係第一次試。泡沫細緻幼滑,焙茶香郁,沖調手勢好好呀,值得一飲。
2023-10-01 19 瀏覽
兩點幾三點先去到西貢,雖然見到海鮮街仲有好多人食緊中餐,但是我們決定輕食一點,去Cafe飲杯嘢為主。呢間Cafe坐出面又得,坐入面都得,空間感十足,就算我哋兩個人,都比張四人枱我哋。非常喜歡佢個落單app有埋相片,所以揀飲品嘅時候可以睇吓賣相,我哋叫咗一杯凍焦糖咖啡,一杯藍色的Lemonade 。焦糖咖啡不會太甜,入口香滑,可以叫少冰,仲keep到濃郁的咖啡味。藍色的Lemonade飲落去10分清新,非常之消暑。食物方面,我們叫了公司三文治和雞扒沙律。公司三文治有豐富的層次,餡料多款選擇,雞蛋是碎蛋沙律,還有伴碟的蔬菜,配上甜甜的沙律汁,非常之開胃。雞扒沙律有兩款醬汁,分別是甜的沙律汁和麻醬。雞扒即叫即整,外脆內多汁,煎得剛剛好,不會很熱氣,同沙律配合來食,口感豐富。

2023-09-25 36 瀏覽
我地好開心🥳等左兩個幾星期終於唔下雨 ,專程入西貢帶傻豬仔🐶黎見識下我地平時都愛帶寵物一同食飯但不是間間舖頭都可以但西貢大部份都可以的,比佢晒下太陽🌞大人們又可chill下職員很好安排左冇咁曬位置比我地,話晒今天都有成30度一來就嗌咗杯冰凍朱古力嚟飲主菜呢我哋點了白汁蟹肉意粉同埋蘑菇牛角包炒蛋蟹肉的份量同調味剛剛好又creamy 兩人share 又可以食到其他嘢牛角包🥐本身都是帶有甜味所以即使烘完之後再配上蛋同蘑菇蔬菜一起食,味道很夾又好新鮮其實食完都有啲點飽但是呢度有我最喜愛的牛角窩夫配雪糕狗仔🐶眼金金見到已想食,不過我最後帶咗雞肉比佢了

大人們又可chill下

主菜呢我哋點了白汁蟹肉意粉同埋蘑菇牛角包炒蛋

其實食完都有啲點飽但是呢度有我最喜愛的牛角窩夫配雪糕

狗仔🐶眼金金見到已想食,不過我最後帶咗雞肉比佢了

餐廳:Deer Coffee (西貢)地址:西貢市場街25號地舖去西貢除咗陽光與海灘同玩水上活動之外🏖,離開鬧市走入呢個比較世外桃源嘅地方,食吓海鮮或者搵間Cafe坐吓嘆吓其實都喺一種另類享受😌喺西貢碼頭沿着海鮮店一直向市場街方向行,見到呢間叫Deer Coffee @deercoffee.hk 嘅Cafe,室外有一個小小嘅人造草皮空間🌱,見到有主人帶埋自己心愛嘅貓貓狗狗過嚟嘆世界🐶🐱,畢竟唔知有冇人同我一樣覺得望住啲寵物都喺一種享受,所以就決定入去食個Lunch同休息吓(順便𥄫吓啲寵物👀)原來老闆自己有隻貴婦狗個樣好似小鹿斑比,所以就將Cafe起名做「Deer Coffee」🦌,店內嘅座位大部分都喺大枱,除咗希望令客人坐得舒服啲之外,仲營造咗少少空間感,俾人感覺有更多嘅私隱度🗣✝️泰式香辣肉碎金不換煎蛋飯 $88原來呢碟飯背後有個故事(想知就自己問老闆😆),用咗泰式香料金不換🌱,加上洋蔥🧅、蒜🧄、蔥花炒香肉碎,可以揀辣或者唔辣🌶,所以連小朋友都啱食👍,食落每啖都有金不換嘅獨特香氣同惹味豬肉香🐷,加少少青檸汁更加清新開胃,配埋流心太陽蛋同白飯一齊食簡直一流😋。另外仲有幾塊新鮮爽脆生菜🥬,
餐廳:Deer Coffee (西貢)
地址:西貢市場街25號地舖

✝️泰式香辣肉碎金不換煎蛋飯 $88
配埋流心太陽蛋同白飯一齊食簡直一流😋。另外仲有幾塊新鮮爽脆生菜🥬,比你可以夾埋肉碎當泰式生菜包咁食🤓

✝️蜜汁雞扒沙律 $88
即叫即用焗爐烤成皮脆肉嫩又多汁嘅蜜汁雞扒🔥,所以需時約20分鐘,雞扒有成隻成人手掌咁大✋,
仲要厚肉得嚟又唔嚡,陣陣蜜糖香幫雞扒額外加咗唔少分數🍯。新鮮沙律菜配上用蜜糖、芥末、醋整成嘅秘製沙律汁🥗,食落酸香吸引,唔鍾意食蔬菜嘅小朋友都會愛上😍

話明嚟西貢呢邊Chill,點少得飲番杯咖啡一邊嘆一邊睇吓書📖?Deer Coffee嘅House-blend咖啡豆飲落偏向Nutty Flavor,
先點咗杯有靚靚拉花嘅Cappuccino($45),
之後再叫多咗杯Dirty($49),一樣都喺奶啡,但唔同溫度、唔同比例,帶出嘅喺截然唔同嘅味道同享受😎,我特別鍾意Dirty嗰種先飲到熱Espresso,再Taste到凍鮮奶嘅層次滋味🤤,唔知你又鍾意邊Type咖啡呢☕️?
2023-09-23
10 分鐘 (堂食)
2023-09-21 20 瀏覽
好耐無入西貢啦🚙難得好天氣就帶埋🐶去行下啦!喺市場街行到尾有間🦌cafe有得坐outdoor~岩晒有毛孩嘅朋友~而室內都幾舒適唔會迫~Menu上都幾多選擇~嗌咗幾樣,份量都大~🍳《 Egg Benedict • Smoked Salmon & Prama Ham 💲98 》多士上有火腿🥓同煙三文魚,再加上兩大隻流心蛋🥚🥚入口有咸香又滑溜,口感幾豐富~🍝《 Smoked Salmon Pasta with Cream Sauce 💲88 》都落咗幾多煙三文魚,同樣幾有咸香唔會只得忌廉味~ 🥯《 Avocado Bagel with Smoked Salmon 💲86 》包質煙韌,襯熱食口感最好~除咗煙三文魚,中間夾咗好多菜、青瓜🥒、番茄同埋有少少辣嘅洋蔥🧅半個都已經好飽!🍓《 Fresh Fruit Yoghurt 💲68 》今曰有火龍果、青提子、橙同cornflakes~好健康咁~Yoghurt就比較酸,用嚟開胃都唔錯~🍹《 青檸梳打 💲49 》消消暑~☕️《 Iced Caramel Latte 💲49 》凍焦糖咖啡有layers都幾靚~Staff 斯文又友善,會有狗狗過嚟打招呼,都係
好耐無入西貢啦🚙
難得好天氣就帶埋🐶去行下啦!
喺市場街行到尾有間🦌cafe有得坐outdoor~

岩晒有毛孩嘅朋友~

而室內都幾舒適唔會迫~

Menu上都幾多選擇~

嗌咗幾樣,份量都大~

都落咗幾多煙三文魚,同樣幾有咸香唔會只得忌廉味~

🍓《 Fresh Fruit Yoghurt 💲68 》
今曰有火龍果、青提子、橙同cornflakes~
好健康咁~Yoghurt就比較酸,用嚟開胃都唔錯~

🍹《 青檸梳打 💲49 》消消暑~

☕️《 Iced Caramel Latte 💲49 》
凍焦糖咖啡有layers都幾靚~

Staff 斯文又友善,會有狗狗過嚟打招呼,都係開心😃~

P.S. 餐廳收6點~無晚市架!
2023-09-17
2023-09-18 35 瀏覽
周末暫時離開石矢森林,來到西貢,沿住海濱走廊散步係一件舒心的事情,海風與海浪讓人特別放鬆忘卻煩惱。沿海有很多海鮮酒家,往內街行過去,是西貢街,有各式特色餐廳和賣衣物雜貨的小店,不時會遇上行人牽住小狗來散步,很是寫意。同樣寫意的這間餐廳,日系清新的氣氛,餐廳分兩部份,室內和室外,室外是有蓋座位,狗狗也可以一齊進餐。黑松露野菌忌廉意粉是一道精緻的意粉,結合了黑松露、野菌和濃郁的忌廉醬汁,呈現出豐富口感和獨特的香氣。意粉煮得剛好有咬勁,而忌廉醬汁則帶來了柔滑的口感,與黑松露的香氣相得益彰。野菌的加入為這道菜增添了豐富的層次感。All Day 早餐綜合了各種美味食材,包括煎蛋、煙肉、香腸、焗豆、炸薯餅、牛角包、沙律菜和鮮果,絕對是營養豐富的選擇。煎蛋的蛋白鮮嫩,蛋黃柔軟,與香脆的煙燻培根和彈牙的香腸完美結合。炸薯餅外脆內軟,牛角包帶來飽肚香口感。花茶是一種清新怡人的飲品,以各種花瓣為原料,配合熱水沖泡之後香氣撲鼻,帶有淡淡的花香和果香,令人心曠神怡。

小七食評環境今日中午黎到西貢🌴,帶埋主子行海旁同睇🐟,一直行到去西貢魚類統籌處附近有好多餐廳,見到一間有戶外座位🏝️,綠色草披,歡迎🐶嘅餐廳,當然去試下啦,我地今次坐戶外位,望住西貢街感覺好寫意,盡情放空下食物質素黑松露意粉🍝($88)意粉有麥香醬汁掛身,黑松露醬香濃,加埋忌廉汁順滑嘅口感,配埋蘑菇🍄爽口口感,加埋一齊口感層次豐富。牛油果蟹肉鼻哥包($86)鼻哥包即係BAGEL(貝果),係波蘭嘅主食麵包,依間BAGEL夠厚身,小麥🌾味濃,BAGEL本身有蒜蓉🧄牛油,配埋牛油果🥑醬,食落好清新,蟹肉🦀醬係有鮮味,食兩啖BAGEL再食下沙律菜配搭一流。🥕蛋糕(胡蘿蔔蛋糕)($48)香港好小地方有得食嫁,胡蘿蔔蛋糕其實係美國🇺🇸係常見甜品,今日見有得試當然要試下,蛋糕表面係類似玉桂卷上面嘅糖霜,蛋糕入面係胡蘿蔔粒同🥜堅果類嘅果仁,食落唔會有蘿蔔嘅草青味,留返落黎嘅係甜味,配埋堅果果仁,層次分明,咬落有多種口感,最好係蛋糕比美國嘅版本係減甜版,適合香港人口味,因為蛋糕每日都唔同,如果見鋪頭有就記得點黎試下凍朱古力🍫咖啡($49)朱古力味夠,咖啡味香,有忌廉係面,飲落順滑凍焦糖咖啡☕️($49)送到
小七食評

食物質素

黑松露意粉🍝($88)

牛油果蟹肉鼻哥包($86)

🥕蛋糕(胡蘿蔔蛋糕)($48)

凍朱古力🍫咖啡($49)
朱古力味夠,咖啡味香,有忌廉係面,飲落順滑

凍焦糖咖啡☕️($49)
送到黎時,表面嘅焦糖仲熔化緊,等一陣之後焦糖熔左落咖啡後,有一陣焦糖嘅香味,配埋咖啡☕️本身嘅甘味,兩者加埋出奇配合

總食評
今餐食左$352蚊,係西貢chill 住仲有主子🐶陪住我黎食,我覺得好抵,下次會再幫襯😋。
2023-09-16
午餐
  • 焦糖咖啡
  • 黑松露磨菇意粉
2023-09-16 184 瀏覽
今日係西貢行行下落雨,禁岩經過呢間coffee shop就坐低食d野順便避雨🤣1️⃣ 牛油果蟹肉鼻哥包⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️估唔到原來Bagel中文叫鼻哥👃包,睇到個餐牌即刻笑左🤣個Bagel包有少少蒜蓉🧄味,外脆內軟,牛油果🥑好滑,配埋蟹肉🦀原來都幾夾👍🏻👍🏻👍🏻2️⃣ 黑松露野菌🍄忌廉意粉⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️黑松露味好香,唔係煤氣⛽️味,意粉彈牙唔會好槳口👍🏻3️⃣ 🥕Carrot Cake⭐️⭐️⭐️⭐️呢個係是日甜品,餐牌無寫,未試過蘿蔔做ge 蛋糕🍰係咩味,所以即刻叫來試下😜蛋糕🍰質地偏濕同鬆散,唔似平時食ge 海綿蛋糕,食落口好香肉桂味,配埋d cream好好味,就禁食會覺得有d甜,配埋咖啡就完美😍4️⃣ Iced Mocha⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️Mocha係暫時我飲過ge 咖啡入需最好味,咖啡味夠香濃又唔會苦,朱古力🍫又唔會搶左咖啡味,而且入口好順滑,唔會有酸味,非常推薦👍🏻5️⃣ Iced Caramel Latte⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️Latte賣相非常吸晴🤩,除左奶同咖啡層次分明之外,奶泡上面仲有燒香左ge 焦糖碎,賣相一流👍🏻飲落口咖啡好順滑,唔會好苦或者酸,配埋個蘿蔔蛋糕岩岩好👍🏻餐廳服務好好⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️職員驚我地坐出面熱,幫我地開左3部

1️⃣ 牛油果蟹肉鼻哥包⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
估唔到原來Bagel中文叫鼻哥👃包,睇到個餐牌即刻笑左🤣

2️⃣ 黑松露野菌🍄忌廉意粉⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
黑松露味好香,唔係煤氣⛽️味,意粉彈牙唔會好槳口👍🏻

3️⃣ 🥕Carrot Cake⭐️⭐️⭐️⭐️

4️⃣ Iced Mocha⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

飲落口咖啡好順滑,唔會好苦或者酸,配埋個蘿蔔蛋糕岩岩好👍🏻

餐廳服務好好⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
職員驚我地坐出面熱,幫我地開左3部風扇,一面飲住咖啡☕️一面聽住雨聲🌧️好舒服禁過左一個悠閑下午😌
2023-09-16
下午茶
  • 牛油果蟹肉鼻哥包
  • 黑松露野菌忌廉意粉
  • Iced Mocha
  • Iced Caramel Latte
2023-09-10 18 瀏覽
西貢越開越多文青cafe, 星期日同朋友去開嗰頭,見到有間睇落唔錯嘅,就入咗去食。明太子雞翼餐牌話呢個小食約需20分鐘製作,果然係精心製作,雞翼表皮香脆,入面明太子微辣,非常惹味!白汁蟹肉意粉意粉個汁好香,加埋蟹肉食,唔會好油膩,份量又充足。牛油果蟹肉鼻哥包bagel有烘過,咬落好軟身,牛油果蟹肉醬汁口味清新,伴碟沙律菜新鮮,整體感覺好健康。牛角包窩夫雪糕牛角包窩夫外脆內軟,加埋伴碟香滑嘅cream以及上面兩個雲呢拿雪糕,成件事好夾,暖暖哋嘅窩夫配埋冰凍嘅雪糕冰火交融,口感好豐富。熱情果梳打凍飲調味唔會好甜,有好多熱情果,唔會太多冰,非常易入口。玫瑰咖啡玫瑰咖啡拉花好靚,配埋花瓣打卡一流。咖啡味道濃郁,可以揀Skimmed milk,非常高質。Cafe以鹿為主題,環境舒適,價錢合理,下次有機會會再去。

明太子雞翼

白汁蟹肉意粉

意粉個汁好香,加埋蟹肉食,唔會好油膩,份量又充足。

牛油果蟹肉鼻哥包

牛角包窩夫雪糕

熱情果梳打

凍飲調味唔會好甜,有好多熱情果,唔會太多冰,非常易入口。

玫瑰咖啡

Cafe以鹿為主題,環境舒適,價錢合理,下次有機會會再去。
2023-09-06 17 瀏覽
ෆ⃛ Deer Coffee ෆ⃛✨❕建議收藏❕✨每年八月去西貢都非常之有暑假嘅感覺🏖️ 仲有唔同嘅cafe可以揀❀ 呢間出面有個草地設計係pet friendly 可以帶埋寵物一齊嚟❣️♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .:*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .*・゜♡ All day breakfast $118 ♪ 食材有煙三文魚、煙肉、薯餅、德國腸、牛角包、炒蘑菇同滑蛋等等。薯餅炸得非常香脆,炒蛋嫩滑,牛角包唔算超級酥脆但有牛油香🧈其他食物都保持到水準٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5 煙三文魚鮮果沙律 $88 ♪ 份量真係好足夠!煙三文魚塊,除咗沙律菜之外仲有橙、火龍果、提子、青瓜等等,淋上有柚子醬汁,酸酸甜甜🍬完全滿足夏天想食fresh 啲嘅心情*ˊᵕˋ)੭ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5 Lychee soda $49♪ (算係Hidden Menu😹😹因為喺menu搵唔到,但係scan QR code就出現🧚🏻荔枝extract x soda 成杯都係透明感,上邊仲有三粒荔枝果肉好清甜ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿
ෆ⃛ Deer Coffee ෆ⃛

 All day breakfast $118 ♪

ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5

 煙三文魚鮮果沙律 $88 ♪

ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5

 Lychee soda $49♪

ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5

 Blue lemonade $55 ♪
好靚的藍色漸層lemonade飲落比soda更fresh 🍋

ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5

✎ 總括:環境好舒適,可以好chill咁渡過成個下午🤍
✼ 加一服務費✔︎(五至日收取)
ෆ̈ Deer Coffee (西貢)
✇ 地址:西貢市場街25號地舖

Follow ig for more reviews: eatwithnnat✨