餐廳: Deli-O
資訊:

2018-03-23 730 瀏覽
聽講信德中心有條食街 所以唔係買船飛去澳門都突登去搵食🤤點知未上條食街 就比呢間介乎係快餐同cafe之間嘅食店吸引咗🙈環境幾靚 有房仔 又靜靜地可以慢慢食😍同快餐店一樣要排隊比錢落單但買完後會有侍應送餐 所以乖乖哋搵個位坐低等食就得啦😍先嚟咗個喇沙海鮮參參 賣相色水都好好 係略嫌啖口少少 鍾意食清啲嘅朋友都啱食🙈再嚟就係辣肉腸pizza,拎埋黎哇咗聲🙈賣相靚亦比相像中大份同足料,兩個人都食唔晒😂😂😂好抵食啊👍🏻
聽講信德中心有條食街 所以唔係買船飛去澳門都突登去搵食🤤
2018-03-15
辣肉腸薄餅
  • 薄餅
2017-12-13 1303 瀏覽
凍冰冰星期六仲要返工簡直係人間悲劇😢為了彌補心靈空虛,今日一定要食個豐富早餐,所以揀咗呢間位於上環信德的西式餐廳。 平時返工經過見入面坐滿人,心稔應該唔衰得去邊,加上外面menu影得塊魚柳好吸引...好啦,就入去試下。首先,餐廳位於扶手電梯旁,上層途人可清楚看見客人進食,沒有私隱環境確實麻麻。點餐亦要自己到收銀處落單和付款,攞咗個飛碟就可以搵位坐,當飛碟響就會有姐姐攞餐送到座位上。我鐘意食魚,今次點咗個炸魚柳,滑蛋田園沙律 加凍檸茶。 終於等到姐姐送餐,一望好失望,所有份量都超級“迷你”, 但亦合符$38嘅標準。凍檸茶 - 味道同濃度不太特別,等同普通茶餐廳水準。田園沙律 - 無醬汁,無味道,菜質硬應該雪太耐,感覺似食野草。炸魚柳 - 香脆,味道略淡,沙律醬汁太少,最後攞咗包茄汁代替多士 - 非常難食,咬咗兩啖就放棄了😝 塊多士唔夠熱又唔脆,蜜糖味道奇怪,再加上我唔鐘意食厚包,所以對塊多士非常失望。飯後感: 環境同食物都屬中下,價格適中但個人認為茶餐廳質素會較好。 最重要一點,我個座位係對住冷氣,d風不停迎面吹,食完想坐陣hea吓都唔得,簡直係想趕客😅 不過可能位於信德當眼處,

凍檸茶 - 味道同濃度不太特別,等同普通茶餐廳水準。

飯後感: 環境同食物都屬中下,價格適中但個人認為茶餐廳質素會較好。 最重要一點,我個座位係對住冷氣,d風不停迎面吹,食完想坐陣hea吓都唔得,簡直係想趕客😅 不過可能位於信德當眼處,好多旅客都貪方便快食,所以呢間餐廳仍然長期爆滿。

最後評語: 只推介炸魚柳

2017-12-09
他們都經常轉menu 剛剛出的新menu 唔錯唔錯 帆立貝炒飯 好香 好好味 要試試 不過龍蝦汁焗海鮮飯 青口有啲腥 仲有新鮮無花果pizza 會否有驚喜? 就要等下次再嚟試 啲枱set多咗 應該生意多咗 我都算是常客 希望佢哋會更換晒所有餐椅 實在太舊了 還有我對絨布的恐懼症 講真好多菌㗎!!! 唔知他們會否見到呢個post 盡快改善
  • 帆立貝炒飯
  • 熱咖啡
2017-09-06 1214 瀏覽
Deli-O 's coffee is great as usual so we come hear to have a nice breakfast and welcome the beginning of work....Anyway, I choose a tomato pork pasta with while coffee($38). The soup is a little bit sour which I love this flavour, but it seems to be too salty. FRIED egg is above average and perfect math with the pasta. White coffee is nice and do wake me up :-DMy friend orders set 1, which include some fried mushrooms, eggs, raisin bread and sausage. Not bad but the mushroom is overcooked. His l

My friend orders set 1, which include some fried mushrooms, eggs, raisin bread and sausage. Not bad but the mushroom is overcooked. His lemon tea is soso as they put too many lemon lol
2017-08-29 926 瀏覽
在信德中心,想座耐一點的話,其中一個選擇必是是美心集團的deli o。朋友午膳放12:45,我就12:20來取位,這時候完全不用等位,坐下就慢慢選擇午餐及order定等朋友來到就有得吃。午餐有十多款選擇,英式早餐和常餐也有供應。 蘑菇墨魚仔炒意粉茄汁意粉讓人開胃,墨魚仔則有點靭。辣肉腸pizzapizza是薄批,size不太大,餅底香脆,芝士和辣腸配上茄汁,實在是最佳拍檔,薄薄的餅底,吃了兩件也不覺得腻。凍飲要加16蚊一杯, 整體價格屬於偏高,幸好味道還是不錯。

午餐有十多款選擇,英式早餐和常餐也有供應。
蘑菇墨魚仔炒意粉
茄汁意粉讓人開胃,墨魚仔則有點靭。

辣肉腸pizza

凍飲要加16蚊一杯, 整體價格屬於偏高,幸好味道還是不錯。

2017-08-27 715 瀏覽
今晚要吃一頓快的晚餐,唯有選擇這家連鎖式集團快餐,賣的菜式都是港式食物,即使是馬來喇沙也沒有地道風味。位於信德中心內的餐廳,往往比平日的茶餐廳價錢較高。失望的是加一杯凍檸茶竟然收費$16,味道也不是過人。至於馬來喇沙炸蝦參參,材料則只有草菇,豆卜,芽菜和炸蝦,較平日的海鮮喇沙失色。炸蝦雖然很大,但粉漿較多, 換其他配料比較好。豆卜則太乾身,不能吸收湯汁。幸好整體的湯底味道不錯,才能為這碗$62的參參挽回不少分數。湯頭惹味,椰汁味道香濃。油麵加上米粉吸上香濃的湯汁,配合芽菜的爽口,非常可口。份量都足夠飽肚的,但始終是快餐質素,性價比略低。
馬萊喇沙炸蝦參參
2017-08-26
2017-08-20 520 瀏覽
美心集團旗下的餐廳,出品是有保證的。這次坐船去澳門,于是在這家吃早餐。辛辣麵可以走辣👍🏼小孩子就可以吃了,午餐肉是自治那種,口味与別不同。蘑菇蛋三文治很巨,我一個大人也是勉勉強強ko它。鸡扒餐的扒小了些,要扣分😜。總體表現還是不錯的。
2017-08-20
早餐
2017-08-02 495 瀏覽
上班日子的lunch hour, 中環永遠係人頭湧湧。同友人們行遠啲去上環信德中心揾食,Deli-O係其中一間慳錢之選,而且食物質素穩定。常餐係午市最抵選擇,$49有埋飲品。叉燒扁意粉半肥瘦叉燒,仲食得出有蜜糖味。扁意粉都幾滑,仲有兩條蜜糖豆。不過個湯底唔知點解有一粒粒白色野 ... 扣左啲分牛油燕麥多士上枱時仲熱的,所以好香脆。炒蛋嫩滑。個賣相令我覺得自己係食緊早餐 : p餐飲可轉熱朱古力。如果想轉大size,加$4就可以。我覺得轉大杯裝係抵飲啲。

常餐係午市最抵選擇,$49有埋飲品。

叉燒扁意粉

2017-07-20 371 瀏覽
連鎖式快餐店,不能期望太多。 結果一如所料, 喇沙嗲湯底極似香港某牌子嘅喇沙米線(即味精)!唯一覺得可取是有很多餸,但冇乜味道, 雪藏嘢, 包括兩粒青口+ 魷魚圈, 一隻蝦, 一粒帶子,兩嚿魚肉, 一片魚片, 豆腐卜和芽菜。但個米粉底,就算少。下次想試burger, 蛋包飯,一定唔會再揀喇沙了。

下次想試burger, 蛋包飯,一定唔會再揀喇沙了。
2017-07-20
2017-06-19 462 瀏覽
今日中午因為落雨所以留在信德中心食午餐,Deli- 由美心集團營運的高檔版西餐快餐廳。餐牌上的菜式雖然不多, 但每樣食物都非常精緻,食得出廚師的手工我叫了一碟黑松露醬雜菇闊條意粉,水準一流 意粉爽口,醬汁味道調教得非常好! 最重要是卡路里低,又是素食者和減肥人士的最愛餐廳有一賣點就是利用送餐自動送餐器,當食物準備好,送餐器會響起,然後服務員就知道你的位置在哪裏,把食物送到客人的桌上因為在信德中心有很多人坐澳門船, 所以一到中午,很多人排隊人流很旺!

我叫了一碟黑松露醬雜菇闊條意粉,水準一流

黑松露醬雜菇扁意粉
2017-06-05 446 瀏覽
放假去搵閨蜜食飯,因為佢未放工,我先去搵位,呢間地方好坐,彩色梳化加淺木傢具,感覺清新,仲係下午茶時間尾段,所以去櫃臺落單先,店員會比個號碼牌我坐低!下午茶combo tea set($45)一隻長碟擺盤,幾精緻迷你雲吞湯麵:細細碗,湯底清甜唔假,幼麵彈牙,雲吞皮薄,蝦肉爽口,簡單好味!香矛雞翼:雞翼唔熱,所以啲雞油已凝結,唔夠香!雞肉嫩!ok蜜桃薯仔沙律:一小碗,太多沙律醬,多到淹沒了啲蔬菜,蜜桃係罐頭食品!整體比太多沙律醬破壞了!跟餐熱檸水:外賣紙杯加個紙圈以防辣手,水夠熱,檸檬唔澀!ok!朋友食:雞肉漢堡薯條($46)甘菊檸檬蜜($6)店員有禮,第一次落單,唔知點解落多咗鮮奶,我坐低見到去番櫃臺,佢即刻退番錢比我,仲同我講唔好意思!精緻版快餐店茶餐
放假去搵閨蜜食飯,因為佢未放工,我先去搵位,呢間地方好坐,

香矛雞翼:雞翼唔熱,所以啲雞油已凝結,唔夠香!雞肉嫩!ok

朋友食:

雞肉漢堡薯條($46)

甘菊檸檬蜜($6)

精緻版快餐店茶餐
2017-05-06
2017-04-05 719 瀏覽
中環信德中心有不少食肆,其中Deli-O平日lunch time 很受上班一族喜愛。這天和同事來個casual lunch, 點了招牌馬來海鮮喇沙。同事叫的白汁雜菌意粉先到,看起來很creamy、蒜味香濃,但份量真的很少,就只有大概一小碗。招牌馬來海鮮喇沙 - $59這個份量又大得很,裡面有青口、雜菌、芽菜、豆卜、類似螄蚶的東西,好足料。惹味又不太辣。飲品需另外加錢。它的常餐,叉燒通粉配炒蛋多士,亦是平價味美之選,適合速食人士。

招牌馬來海鮮喇沙 - $59

2017-02-08
2017-03-14 597 瀏覽
同事介紹去呢度買外賣,12:10 去到嚇一跳,條龍駛唔駛唔長呢? 本來想買兩餸飯但原來買完飛仲要再排另一條隊,咪攪😣因時間關係求其買個六寶飯。返到公司打開飯盒先開始明白為何咁多人幫襯。 未食過燒味飯咁多餸而且砌到一啲虛位都無成塊七巧板咁🤣燒味全部都好靚好好味,食到尾都係餸多過飯,抵食👍🏼

因時間關係求其買個六寶飯。

燒味全部都好靚好好味,食到尾都係餸多過飯,抵食👍🏼
2017-03-14
15 分鐘 (外賣自取)
2017-01-11 902 瀏覽
黎哩到食其實唔止一次,係因為哩到無太多人同有Wi-Fi先黎食。收銀有個態度好差,黑口黑面,好似好叫佢做野咁(帶眼鏡、高、女性)有一個你企係佢面前都重可以走去做其他野。有一次黎左成半個鐘都無黎野食,後來同佢地講,佢地話漏單。有令一次係成杯野飲無黎到😑唔會再幫襯
有一個你企係佢面前都重可以走去做其他野。

有一次黎左成半個鐘都無黎野食,後來同佢地講,佢地話漏單。

有令一次係成杯野飲無黎到😑

唔會再幫襯
2017-01-09 715 瀏覽
是日精選中揀了炭燒雞串配雜菜炒飯。雞串:肉質嫩滑,上面的醬汁較稠飯:珍珠米;我覺得其實不是炒飯,比較濕,不過味道甜甜的,好味;撥開面頭的那片菜便會見到飯裡混有少許西蘭花、椰菜花、粟米粒、茄子粒、紅蘿蔔粒等餐湯的味道稍為淡,試了很多匙也嚐不到是甚麼湯,我只試到有丁點兒海產的味道。後來問了侍應才知是龍蝦忌廉湯。
是日精選中揀了炭燒雞串配雜菜炒飯。
炭燒雞串配炒飯
雞串:肉質嫩滑,上面的醬汁較稠
龍蝦忌廉湯
炭燒雞串配炒飯