餐廳: Deli-O
資訊:

2017-12-13 1303 瀏覽
凍冰冰星期六仲要返工簡直係人間悲劇😢為了彌補心靈空虛,今日一定要食個豐富早餐,所以揀咗呢間位於上環信德的西式餐廳。 平時返工經過見入面坐滿人,心稔應該唔衰得去邊,加上外面menu影得塊魚柳好吸引...好啦,就入去試下。首先,餐廳位於扶手電梯旁,上層途人可清楚看見客人進食,沒有私隱環境確實麻麻。點餐亦要自己到收銀處落單和付款,攞咗個飛碟就可以搵位坐,當飛碟響就會有姐姐攞餐送到座位上。我鐘意食魚,今次點咗個炸魚柳,滑蛋田園沙律 加凍檸茶。 終於等到姐姐送餐,一望好失望,所有份量都超級“迷你”, 但亦合符$38嘅標準。凍檸茶 - 味道同濃度不太特別,等同普通茶餐廳水準。田園沙律 - 無醬汁,無味道,菜質硬應該雪太耐,感覺似食野草。炸魚柳 - 香脆,味道略淡,沙律醬汁太少,最後攞咗包茄汁代替多士 - 非常難食,咬咗兩啖就放棄了😝 塊多士唔夠熱又唔脆,蜜糖味道奇怪,再加上我唔鐘意食厚包,所以對塊多士非常失望。飯後感: 環境同食物都屬中下,價格適中但個人認為茶餐廳質素會較好。 最重要一點,我個座位係對住冷氣,d風不停迎面吹,食完想坐陣hea吓都唔得,簡直係想趕客😅 不過可能位於信德當眼處,

凍檸茶 - 味道同濃度不太特別,等同普通茶餐廳水準。

飯後感: 環境同食物都屬中下,價格適中但個人認為茶餐廳質素會較好。 最重要一點,我個座位係對住冷氣,d風不停迎面吹,食完想坐陣hea吓都唔得,簡直係想趕客😅 不過可能位於信德當眼處,好多旅客都貪方便快食,所以呢間餐廳仍然長期爆滿。

最後評語: 只推介炸魚柳

2017-12-09