餐廳: Deli-O
資訊:

2016-11-20 943 瀏覽
已經不是第一次 客人在用餐 唔好再拖地啦,好嗎? 濃烈漂白水味令人窒息 十點才收工 八點半就拖地😡😡 服務業飲食業係咪應該有基本意識? 宜家腦裡就只留下陣陣漂白水味 我仲以為自己飲緊Bleach latte 😒
2016-11-20
2016-09-22 1581 瀏覽
我點左招牌海鮮喇沙,除了細粉和粗麵外還有青口、魚餅、芽菜、瑤柱、蝦,分量夠大。湯底最美味,咖喱和海鮮味融合,十分開胃。frien點左沙爹雞串炒飯,樣子驚艷,味道也不錯。
2016-09-02 1413 瀏覽
呢間店一到lunch 時間就大排長龍, 因為不設訂台, 每次想食都會預早少少出黎排隊去到跟住人龍排就可以, 唔需要拎飛, 排到差唔多侍應會走黎問你幾多位今次排左15分鐘先有位, 建議排隊時預先睇定食乜, 慳返時間餐廳是半自助形式, 自己去收銀處落單, 放號碼牌向台面等店員送食物過黎同事點左一個海鮮叻沙 (HK$62)神奇地呢度既叻沙可以走辣, 走左結果變成了清湯....十分唔建議走辣入便有好多料, 而且有鴛鴦麵底 :米粉加油麵除左套餐, 店裡的食物不連飲品, 不過有免費水自己拎黎飲, 好貼心另外仲有煙肉免治雞肉漢堡 (HK$52) 漢堡真係呢度招牌菜, 面包上放了牛油芝士焗好, 先再夾餡料 , 所以預備時間都幾耐, 足足等左15分鐘大大個雞肉漢堡, 根本不可能一啖咬落去, 要分成2 層先食到~~ 再配上煙肉特別惹味, 仲有粗大薯條,  食晒真係十分滿足呢度性價比真的很高, 唔怪得成日都大排長龍~ 不過等位同等食物真係要預返時間, 趕時間的唔建議下午黎呢度

同事點左一個海鮮叻沙 (HK$62)

入便有好多料, 而且有鴛鴦麵底 :米粉加油麵
海鮮叻沙 (已走辣)

另外仲有煙肉免治雞肉漢堡 (HK$52)

煙肉免治雞肉漢堡

2016-09-02
海鮮叻沙 (已走辣)
煙肉免治雞肉漢堡
2016-08-31 832 瀏覽
其實我幾鍾意係度食早餐 因為依度的早餐好好食同吸引 但係服務方面真係有點不濟 因為枱面濕的 直接把餐具放枱面 而且我查詢想要鹽 正常的職員會拿給我 而今日竟然要我自己拿 自己拿唔係唔得 但係同美心mx 比較 這裡的價格比較高 除左食物有些微不同 最重要係服務 如果要我自己拿 我不如去美心mx 為何還要係依度食。 希望下次有改善利申:職員不是十分忙 因都有好多吉枱

利申:職員不是十分忙 因都有好多吉枱
2016-08-31
這裡的炒飯太恐怖,本來毫無胃口,吃了一口,立刻精神抖擻,實在太好吃,食指大動!真的是完全出乎意料之外的美味。沒想到這樣的料理竟然就藏在這家價格並不貴的離譜的店內。

炒飯沙爹雞串
炒飯沙爹雞串
2016-07-18 1068 瀏覽
剛從澳門回來,已經是晚上八時多,所以便順便在信徳中心中醫肚。這裡有元氣、麥當勞、美心、澳門茶餐廳...總是覺得沒太多選擇。之後看到一間以湖水綠為主色的餐廳,便被吸引了過去。餐牌上食物選擇十多款,有西式、越式、日式等等。價錢約$48-80, 尚算相宜,我便決定入內試一試。Deli-O 內客人不多,只有2-3枱的顧客,座位空間寬闊,環境乾淨。我點的是ABC醬油炒飯配沙嗲雞肉串燒和蝦餅。下單後等了約15分鐘便送上。食物display得有心思,用特別的竹盤盛著,ABC醬油炒飯底上,有一太陽蛋,蛋上不蝦餅和芫茜,旁邊有兩串沙嗲雞肉串燒。蝦餅新鮮炸好,熱辣辣但很油,脆脆的富蝦味; 炒飯炒得粒粒分明,每粒飯都被醬油包裹著,帶甜甜鹹鹹的味道,配上蛋一同食很相襯,不過太陽蛋煎得過熟,如果蛋液能夠流出來伴飯就更佳了; 沙嗲很惹味,花生味很重很香,不會太甜,配上燒香的嫩滑雞肉,很好味,這個串燒很值得推薦呢!雖然整體味道不錯,但整碟飯的感覺都很油膩。
2016-07-10
2016-07-17 697 瀏覽
信德中心食店林立,一到放飯時間便派晒長龍,對於平日帶飯的我來說,又有幾多間曾經試過呢?數來數去,好像就只吃過麥記、KFC及美心。難得這天有人約食Lunch兼搵埋位,自然要試試其他,於是便來到Deli-O。雖然憑它的地理位置,相信也是美心團購的吧。等了差不多半個鐘才有位 (其實只有朋友在等?),本來還想試試這裡的漢堡包,可是這天餐廳卻沒有包?時間緊迫,最後還是吃常餐就算了。火腿炒農場蛋 配 蜜味叉燒扁意粉 $48看到這份火腿炒農場蛋,有一刻覺得跟在MX吃早餐好像沒有太大分別?更甚是炒蛋炒得更乾更熟,味道一般。配上叉燒的扁意粉大玩fushion,可惜充滿過份嚼勁的叉燒配上爽彈欠奉的扁意粉,這份fushion玩得有點失色。我不會說這份唔襟飽的常餐唔抵食,我只是覺得以這樣的質素,沒理由要等上半個鐘才有位。大概其他人跟我們一樣,因為好吃的更難等位。
1950 瀏覽
火腿炒農場蛋 配 蜜味叉燒扁意粉
火腿炒農場蛋 配 蜜味叉燒扁意粉 $48
火腿炒農場蛋
火腿炒農場蛋
更甚是炒蛋炒得更乾更熟,味道一般。
2016-06-24
2016-04-29 1748 瀏覽
下午一家三口去了孫中山紀念公園玩, 差不多太陽下山才離開, 又剛到了BB食飯時間, 所以就在信德中心找個地方settle down.選了我們都覺得不錯的deli o!已經吃過很多次了! 可能那天是星期日晚上吧, 人不多, 可以選張舒服的沙發位置~ 餐廳仲有bb椅提供!青豆湯, 雖然青bb好像唔太正常, 但味道是幾好的! creamy加少少豆味, 我比左少少個囡飲, 佢都幾喜歡呢!蜜桃海鮮焗飯, 飯底一般, 料都多既, 我最喜歡的蜜桃就唔多...... 少少失望XD老公最喜歡的喇沙, 好好味!!! 湯底好重椰汁味, 少少辣好開胃!
選了我們都覺得不錯的deli o!

2016-01-25 1311 瀏覽
今日約左朋友黎信德中心食lunch, 1:30黎到唔使等位 ~ o岩o岩好坐左最後一張空枱呢度o既餐單係全日供應 (11:30-21:30, 早餐除外)呢度特別o既地方..係佢o既menu咩地方o既菜式都有d西式漢堡同意粉, 東南亞o既飯/麵/三文治, 仲有港式常餐價錢由$48至$75不等我同朋友都揀左最經濟實惠o既常餐 $48- 沙嗲雞柳湯意粉湯底幾濃味, 沙嗲味愈食愈出, 雞柳都幾淋..略嫌成碟份量較細- 黑松露醬炒滑蛋真係細份到好可憐...~.~  兩啖都唔使就食晒不過佢個黑松露醬又幾香- 牛仔腸普通, 有d過油- 牛油多士一般水準- 飲品總括: 有少少令人失望, 味道普通, 份量太細..有種食左好似冇乜食到o既感覺呢度採用半自助服務形式, 自己出去點餐, 餐點就由員工送過黎 ~雖然食物水準一般..份量又細..但環境都算唔錯, 坐得幾舒服, 員工都幾有禮貌都算係信德中心入面一個好選擇 (如果一定要黎信德中心食o既話)
呢度特別o既地方..係佢o既menu咩地方o既菜式都有d
西式漢堡同意粉, 東南亞o既飯/麵/三文治, 仲有港式常餐
價錢由$48至$75不等
沙嗲雞柳湯意粉
黑松露醬炒滑蛋, 牛仔腸, 牛油多士
我同朋友都揀左最經濟實惠o既常餐 $48
一般水準
- 飲品
2016-01-18
2015-11-03 1244 瀏覽
喺信德中心食早餐選擇不多, 呢間勝在唔使等位. 就入內一試.火腿炒滑蛋麥包三文治個份量都好大, 食完好飽. 炒滑蛋幾好, 有澳牛水準. 麥包比白麵包健康d.杯餐茶熱朱古力就太甜.

火腿炒滑蛋麥包三文治
杯餐茶熱朱古力就太甜.
2015-10-24
2015-10-16 752 瀏覽
每個月都總有一晚要到上環開會,面臨三個多小時的會議,首先當然要先吃得飽飽的來準備漫長的會議。放工後到上環通常都差不多七時多,而會議是在八時正開始,所以時間都總是有點趕,加上本人又有飲食上的特殊需求,所以我們都愛選擇來Deli-O吃晚餐,因為貪這裡有多國菜的選擇。餐廳環境算是稱得上優雅,有一角落是間了房間,我們選擇了比較入面的一張枱坐下。點餐模式是半快餐形式,先是到收銀處點餐付款,然後店員會送上號碼牌,食物準備好後,店員會親自端上食物。收銀處旁有一冷凍櫃,主要方沙律和飲品。因為我是海鮮素食者,所以剔除所有有肉的食品後,我就只可以選擇芒果鮮蝦蘋果沙律。芒果鮮蝦蘋果沙律的主要由紅蘋果和青蘋果組成,紅蘋果粉甜,青蘋果爽口而酸,夠晒醒胃,但混著的紅菜生菜和西生菜葉有點兒「梅」。白烚的大蝦有大概5隻,彈牙但欠蝦肉鮮味。混和著沙律的是鮮甜的芒果汁,以生果做沙律醬汁比蛋黃醬或油醋來得更天然健康,但與偏酸的蘋果沙律有點格格不入。同行的朋友分別點了湯烏冬和常餐,雖然餐牌只有2版其實選擇不多,但勝在是多國菜可以迎合一班人不同的口味,而且環境舒適,不過價格偏高。

香芒鮮蝦蘋果沙律

2015-09-18
2015-10-10 907 瀏覽
諗唔到晏就食咩好,就去左食快餐店,見呢間係信德入面比較少人既,就入左去坐啦。其實呢間野少人既原因都應該係佢個價錢唔吸引。叫左個下午茶,坐低慢慢等。餐肉蛋辛辣麵餐肉都尚算半厚切,蛋係太陽蛋,煎得幾靚,粒豆個味好青,食唔落,麵就係完全無特別既辛辣麵。其實味道好難唔好食,不過就賣到好貴。總括黎講,我下次都係去美心或者大家樂好過啦。

餐肉蛋辛辣麵
餐肉蛋辛辣麵

總括黎講,我下次都係去美心或者大家樂好過啦。
2015-10-05
2015-05-15 1385 瀏覽
因為這間店的食物款式太少,基本都嚐過了之後就很久沒有在這裡吃了。今天剛巧看一下有沒有新款,才知道它有季節限定,看到有這個日式漢堡飯就想試一下。食物點了很快送來,漢堡肉有3塊,略煎後有咬口,更有口感,醬汁甜甜的,再配珍珠米好好吃。因為沒有飲品,所以把湯留到最後才喝,面豉湯味道普通。而桂花糕就甜了一點,有桂花香味。這個餐的份量剛剛好,可惜的是這裡的餐都不包飲品,有點貴。
日式漢堡飯

2015-05-11
2015-03-12 1477 瀏覽
今日落雨信德中心好多人啊,等左都幾耐。唔係第1次係呢間食,我覺得呢間唔錯,但有點貴同花款少。我覺得最唔好既係佢飲任何野都要加錢,而佢本身個餐已經貴,除左呢樣,總體呢講都OK既,仲有個有D癲既staff, 有時都幾好笑。
黑松露雜菇扁意粉
熱朱古力
2015-03-12
黑松露雜菇扁意粉
熱朱古力
2015-02-23 1625 瀏覽
信德中心搵位食早餐,呢度幫到你~通常有位雖然有好多西式早餐,但係鐘情於港式沙嗲牛,配埋辛辣麵,仲有隻煎蛋,夠哂飽肚!沙嗲牛都同茶記既口味幾接近,而且又好軟,有少少甜味,加上煮得唔過火既彈牙韓國即食麵,和一隻半生熟蛋黃既煎蛋,可以話係十分香港風味喔!唔少得一杯茶味幾濃既凍檸茶走甜,食飽飽好上船
信德中心搵位食早餐,呢度幫到你~通常有位

唔少得一杯茶味幾濃既凍檸茶走甜,食飽飽好上船
2014-11-05
$39 (早餐)