餐廳: Deli-O
資訊:

2019-09-23 829 瀏覽
係中上環返工食個lunch好似打杖咁今日居然俾我係上環信德中心搵到間價錢合理又唔洗排隊又好食既餐廳全日餐$62 食個all day breakfast連野飲居然唔洗100蚊呀!超抵👍🏻
係中上環返工食個lunch好似打杖咁
全日餐

2019-09-23
2019-09-15 767 瀏覽
以往信德中心一到午飯時間就好多人,聽聞最近遊客少左,所以今日都同同事試試去信德中心搵食。呢間Deli-O 每次經過都好多人排隊,難得今日條隊短d,就食下吧。餐廳食物選擇唔多,但係d選擇都ok吸引。我叫左個蟹棒蟹籽炭燒雞粒炒珍珠飯,有同事叫左鰻魚汁燒帆立貝炒珍珠飯,另一個同事話想食清d就叫左煙三文魚烤三色椒野菜沙律。我同同事個飯都好似樣,兩個飯都好深啡色,應該係用鰻魚汁,味道唔係想像中好食,但都ok既。 我個炭燒雞粒真係燒得好香,但係成碟飯都係得1-2舊雞就少左d, 不過個珍珠飯煮得粒粒分明有口感係幾值得讚既。至於個沙律,都係普通既沙律菜,配埋三色椒成碟野就好睇好多,味道就正正常常啦,都係普通菜配芝麻醬咁。

餐廳食物選擇唔多,但係d選擇都ok吸引。

2019-08-17 598 瀏覽
今日約咗朋友喺上環食飯,由於午飯時間好多人,本來諗住去食壽司,可惜真係冇辦法等,於是轉左去Deli-ODeli-O係我以前喺上環返工嘅時候都會成日幫襯,因為鍾意佢多選擇,而且價錢唔貴。今日我叫咗海鮮喇沙參參,呢個都係我以前成日會叫嘅嘢食,雖然比起正宗嘅星加坡喇沙不能相提並論,不過佢個湯底同正宗嘅喇沙湯底差不多味道,而且$63都算係抵食。
海鮮喇沙參參
2019-08-16
10 分鐘 (堂食)
海鮮喇沙參參
2019-07-31 418 瀏覽
出到依頭搵人食飯,而且食飯時間又唔係多,就黎食間快快食不過Lunch Time 都幾多人雞扒鮮茄湯讚岐烏冬 $65天氣真係太熱,好想食濃味既湯麵,依個蕃茄味都ok 濃,份量唔係咁多,仲配幾舊仔西蘭花,啱晒熱到無咩胃口既我香煎帆立貝意粉 $65友人點左依個,佢話都好濃味,除左帆立貝,仲有磨菇仔、三色椒、蟹子,口感都唔錯依個全日餐,全日供應,配送即磨咖啡/茶/汔水,如果要凍飲就加3蚊唔洗問我一定要即磨咖啡,唔錯唔錯!以個價錢係上環,已經係好唔錯既選擇🤩
出到依頭搵人食飯,而且食飯時間又唔係多,就黎食間快快食
不過Lunch Time 都幾多人

雞扒鮮茄湯讚岐烏冬 $65

香煎帆立貝意粉 $65

唔洗問我一定要即磨咖啡,唔錯唔錯!

以個價錢係上環,已經係好唔錯既選擇🤩
2019-07-28 450 瀏覽
蜜汁香煎雞扒 • 炒滑蛋🥚 + 熱奶茶 ☕️• 份量相當足夠,所以食完好飽肚;• 炒滑蛋原全做到果種嫩滑口感,仲保持住少少蛋漿狀態,蛋香味濃;• 薯角每件都大大塊,炸得鬆脆同時又唔會有油膱味,只係對我黎講會偏咸咗少少;• 件雞扒係精髓,煎得啱啱好兩面金黃,好香口,肉質較為緊緻,醃得入味;• 方包有啲啲烘底同牛油搽面,因爲塊包比較乾身,建議放舊滑蛋喺上面一齊食;• 杯粟米仔係正常甜粟米,如果變咗做牛油粟米就正啦😁• 奶茶係一般,不過不失。
蜜汁香煎雞扒 • 炒滑蛋🥚 + 熱奶茶 ☕️
• 份量相當足夠,所以食完好飽肚;
• 杯粟米仔係正常甜粟米,如果變咗做牛油粟米就正啦😁
• 奶茶係一般,不過不失。

蜜汁香煎雞扒 • 炒滑蛋
熱奶茶
蜜汁香煎雞扒 • 炒滑蛋
2019-07-08 505 瀏覽
來到上環的信德中心吃午餐 餐廳選擇很多但如果要悠閒舒適一點的簡餐這家Deli-O是我們的首選 咖哩炸豬扒飯熱騰騰的咖哩淋在白飯上讓人一口接一口停不下來 日式風味的咖哩味道微辣搭配金黃酥脆的豬扒 肉質軟嫩不想吃豬排的還有炸蝦跟漢堡排的選擇唷 海鮮叻沙麵想吃新加坡料理的也有 他們的叻沙椰香很多濃郁 料放的也很多 麵是油麵與米粉混在一起吃起來很清爽也有搭配炸蝦的選擇唷總體而言是CP值很高的店 中午常常大排長龍難免需要跟別人併桌但環境還算是舒適推薦給在中環上環的打工仔
來到上環的信德中心吃午餐 餐廳選擇很多

總體而言是CP值很高的店 中午常常大排長龍
難免需要跟別人併桌但環境還算是舒適
推薦給在中環上環的打工仔
2019-06-20 478 瀏覽
冬天的時候在這𥚃吃過火鍋幾次,味道亦很滿意,到現在已有幾個月未來過,今次來吃個喇沙,朋友話昵到喇沙好好昧,望外面門口餐牌又幾吸引,所以又入去食吓😊味道比起其他專食喇沙的地亦不會差,而且呢到個面底幾特別,鴛鴦湯面➕米粉,幾得意,又食到米粉,又食到面,海鮮喇沙亦足料,有🦐、青口、🐟塊、墨魚、豆腐卜,冬菇🍄和...............等等,足料又好味👍肥牛喇沙的牛肉也算味道不錯,配埋飲品,食完已經飽飽,好味道的喇沙,食完連湯都飲哂😀😀😀😀😀

2019-04-05 1035 瀏覽
耐唔耐都黎呢度食飯,而家的午餐餐牌一款飯或意粉連一杯飲品,以前只有常餐先有野飲,叫一款食品要額外加幾蚊先有野飲,感覺上覺得而家抵食啲。去收銀點餐,攞飛攞感應器,等送餐。炸蝦喇沙參參而家多咗好多款的喇沙參參,以前只有海鮮喇沙參參, 炸蝦好脆,不過脆漿較多,參參的份量比較少,只係得個碗較大。蟹棒蟹籽炭燒雞粒炒珍珠飯份量少,珍珠飯的黏性唔夠強,雞粒似係雞串 拆出黎個啲雞,雞肉腍身。換咗馬來西亞的奶茶杯,同馬來西亞食品配合返。熱檸檬茶,出奇地冇苦澀味。

去收銀點餐,攞飛攞感應器,等送餐。

炸蝦喇沙參參

蟹棒蟹籽炭燒雞粒炒珍珠飯

午餐
2019-03-19 532 瀏覽
吳知道原來呢度夜晚係有火鍋食,仲要係出乎我意料之外,又平又抵食,湯㡳又好味,材料都算多,肯定我係食吳曬😂,大食既人相信都一定夠飽😀😀招呼週到,座位都算坐得舒服😊海鮮鍋配番茄🍅湯底——-番茄🍅湯底味濃郁,海鮮配搭充足,材料包括——-墨🐟丸,蚧柳,三文魚,墨魚,日式魚蛋,元貝,日式豆卜,冬菇各X2,🦐X3,蔬菜——白菜,金菇,靈芝菇,白菜,芫茜,生菜,紹菜,粟米芯⋯⋯等等,如果食完哂甘多材料仲未飽,食埋個烏冬,包你捧住個肚走😂😂😂😂材料甘多真係已經殺哂😀牛內火鍋配番茄🍅湯底———蔬菜配料同海鮮鍋一樣甘多,只係主菜變成牛肉同牛丸,材料又係多到😀😀認真抵食,味道亦不錯醬汁配有日式芝麻醬,日本豉油同日式芥末醬,喜歡點什麼醬汁,釋隨尊便😋😋
招呼週到,座位都算坐得舒服😊
材料甘多真係已經殺哂😀
認真抵食,味道亦不錯
2019-02-03 772 瀏覽
啱啱從澳門回來又有啲肚餓所以去咗呢度食個快餐呢度主要係西餐為主 有東南亞丶西式意粉丶漢堡包. 飯類只有少許選擇價錢亦都係可接受嘅範圍想要有湯或者嘢飲 可以選叫精選套餐 價錢$59-68同朋友叫咗個拿破崙海鮮意粉 同埋卡邦尼意粉嘢食好快到咗~拿破崙意粉就係番茄汁做底 加左蝦 青口 意粉亦都算彈牙 以價錢$68來講是可以接受的朋友的卡邦尼意粉 就只有煙肉和少許蘑菇 略嫌國少材料 意粉彈牙的醬汁還是creamy的 不過不失吧匆匆食完快餐就趕着回家了
啱啱從澳門回來

卡邦尼意粉

匆匆食完快餐就趕着回家了

2018-11-28
2018-10-20 1142 瀏覽
信德中心電梯底嘅Deli-O,雖然屬於美心集團,但食物比起美心快餐高一班。價錢大約$50-$70,以呢度嘅環境同質素計,冇乜投訴。佢個菜單不時會轉,但主要圍繞意粉、焗飯、漢堡包同湯麵。選擇幾多元化,例如會有稻庭烏冬配豬扒,蛋包飯等日式食物;又有勒沙,咖喱配薄餅同ABC醬油炒飯等星馬菜。其中,我嘅至愛係魚柳包。一上檯,淨係果個open face嘅賣相已經先聲奪人。個包用牛油煎過,配上剛炸好嘅香脆厚身魚柳,一啖落去熱到辣口。雖然要M記嘅兩倍價錢,但佢帶俾你嘅滿足感絕對唔止double。薯條亦係粗切,比M記有咬口,略嫌只係配上茄汁,如果有他他醬就完美啦。
2018-10-14 497 瀏覽
終於有新的餐牌,有3款午市套餐配有飲品,而加三蚊就可以轉凍飲。肥牛湯米粉,肥牛有雪味,唔新鮮,份量比較少,湯的味道較淡, 只有幾片肥牛。鰻魚珍珠米, 個碗好細, 份量又係好少, 鰻魚有骨,唔係靚鰻魚,唔肥美,醬汁唔夠。海鮮拿破崙意粉, 同平時喇沙嘅海鮮材料一模一樣, 魚塊尚算新鮮, 墨魚圈和蝦比較生,無味, 有好強烈的茄汁味, 沒有特別。忘記影相雖然檸檬茶有4片檸檬,但接受唔到的係杯檸檬茶又酸又苦。午市套餐會成日轉款

忘記影相
雖然檸檬茶有4片檸檬,但接受唔到的係杯檸檬茶又酸又苦。

午市套餐會成日轉款
午餐
2018-08-24 752 瀏覽
每次去澳門之前都會喺信德中心間Deli-o嘆返個早餐。雖然早餐款式同一般連鎖快餐店大同小異,不過Deli-o既食物質素就略勝一籌。我最鍾意就係食哩到既炸魚柳,魚柳炸得金黃鬆脆,外皮脆而薄,裡面實肉得黎唔硬唔乾,食完上顎唔會被刮損。口感層次分明,咬開仲可以感受到魚柳本身肉質一層一層既texture。加幾滴檸檬汁落去味道會更fresh更出味。Deli-o食過幾次依然維持到食物到枱仲熱,檸茶冇苦澀味。比多幾蚊但質素的確好好多。

Deli-o食過幾次依然維持到食物到枱仲熱,檸茶冇苦澀味。
比多幾蚊但質素的確好好多。
2018-08-19
$40 (早餐)
2018-08-22 603 瀏覽
本週因客戶都在上環信德中心活動,所以可以試不同早餐,今次第一次幫襯,名字叫 Deli O,看外表裝修,非常簡潔,感覺有點歐陸Feel。餐牌款式,大都是西式早餐,沒有那些糯米雞炒面等,中式早餐選擇。今次點了西式雞扒炒蛋,熱檸茶。雞扒口感不會太乾,有肉汁,可能是煎出來,不是炸的。炒蛋很滑,有咬口,不會水汪汪。最好味是薯角,好香口,大大舊。栗米粒也不錯,甜甜地。牛油多士,十分香脆,然後再配上一杯熱檸茶,就 Perfect 喇。 一天的開始,能有如此飽足,就唔怕沒有精神喇。值得加分系有送餐服務,在早上如此懶洋洋狀態,實在最稱心不過。
今次點了西式雞扒炒蛋,熱檸茶。
西式雞扒炒蛋
熱檸茶

一天的開始,能有如此飽足,就唔怕沒有精神喇。
2018-08-14
5 分鐘 (堂食)
$50 (早餐)
2018-08-02 585 瀏覽
今日是兔小妹轉新工的第一天,友善的同事相約兔小妹一同外出午餐。午飯時間,上環的情況跟中環也不惶多讓,依然是人頭湧湧,人龍長長。因時間有限,所以選擇不多,只好走進信德中心覓食。經過 Deli-O,見人龍不太長,便決定試一下。對於Deli-O,兔小妹可算是常客,以往不時都在尖沙咀近文化中心的分店用餐,最愛就是炸魚堡配粗薯條。不過兔小妹剛病癒,只好點個比較健康的 "常餐"。一段日子沒有吃到Deli-O,味道依然很 "美心"。炒蛋尚算香滑,多士也焗得香脆,不過叉燒意粉味道普通,叉燒份量也少了點,但水準還不差,跟尖沙咀分店的相約,而且價錢算是相宜,整份午餐連熱飲盛惠$50。只是上環人流更多,也比較嘈吵,吃個快飯可以,吃飯聊天或許尖沙咀分店會比較好。
因時間有限,所以選擇不多,只好走進信德中心覓食。

經過 Deli-O,見人龍不太長,便決定試一下。

。只是上環人流更多,也比較嘈吵
,吃個快飯可以,吃飯聊天或許尖沙咀分店會比較好。
2018-07-30
5 分鐘 (堂食)