美式style 佈置,好多打卡位,啲位又舒服~佢哋嘅brunch都幾平,$88就有個手切美國板腱牛肉番茄湯米(啖啖肉,牛味好夠,個湯都好鮮甜,湯粉又彈牙)、煎雙蛋加牛角酥(配原粒果醬令層次更豐富)仲可以加$35食煙鴨胸沙律同好fresh嘅菠蘿特飲,真係平食超值!完全係周末放鬆嘅好去處~PS 欣賞佢唔係俾tap water,而係檸檬西柚水 📍Dirty Skillet (筲箕灣形薈)#香港cafe關注組#打卡cafe

PS 欣賞佢唔係俾tap water,而係檸檬西柚水

📍Dirty Skillet
(筲箕灣形薈)

#香港cafe關注組#打卡cafe
2024-06-23 116 瀏覽
今日我生日,朋友同我去呢間西餐廳慶祝,入面裝修都好童話feel,而且d食物都好好食。火焰芝士配杏甫醬,蒜蓉意大利包上枱時店員即時點火,好有儀式感,d芝士燒到咋咋聲,有拉絲嘅感覺,而杏甫肉酸酸甜甜加埋芝士咸咸香香,搽上脆卜卜嘅多士上面,勁正秘製Dirty屠夫牛排上枱時成個煎pan上,好夠鑊氣,仲熱辣辣咋咋聲,牛排上枱時5成熟,可以按自己喜好自己煎熟,牛排好重牛味,非常淋,好juicy,而炸薯條炸到勁香脆,呢個main course非常滿足。芒果拿破崙餐廳員工知道我生日,專登喺碟上寫happy birthday,勁窩心,有埋著燈嘅轉轉音樂盒喺個甜品下面,賣相勁靚,個甜品勁多芒果肉,好甜,而d吉士醬好香滑,個酥皮好脆,好味。Dragon Hat賣相一流,火龍果,菠蘿同士多啤梨果味重,加埋有汽梳打,消暑一流。Fresh Kumquat Lemon Soda金桔檸檬味酸酸甜甜好正,勁開胃,非常解口渴。

火焰芝士配杏甫醬,蒜蓉意大利包

秘製Dirty屠夫牛排

芒果拿破崙

Dragon Hat

Fresh Kumquat Lemon Soda
金桔檸檬味酸酸甜甜好正,勁開胃,非常解口渴。

2024-06-21 149 瀏覽
之前試過Dirty Skillet晚餐,覺得價錢唔平之外,味道又唔算出色,令人難以再encore! 事隔幾年,俾多次機會佢,try try 佢嘅午餐,竟然有驚喜😍⭐️明太子溫泉蛋忌廉意粉🍝$98:首先,將明太子、溫泉蛋🥚及意粉撈埋一齊,先可以品嘗到溫泉蛋的幼滑及明太子的鹹鮮完全融化喺軟硬適中意粉入面。整體口感濃郁細膩😍,喺一道唔錯嘅菜色👍🏻!🌟炭燒西冷牛扒🥩薯條黑椒汁$138 :以呢個價錢,好難食倒咁高質嘅炭燒牛扒。雖然牛扒size唔算大,但切開內裡粉嫩,食時肉質鬆軟多汁💦,冇咩筋,完全feel倒大廚掌握火候嘅功力🤩,當然牛扒本身質素都唔錯👍🏻!剩係食塊扒已經值回票價,而薯條🍟都只係bonus😏🥰

2024-06-21 113 瀏覽
如果同人約會嘅話,呢一間餐廳一定係你嘅好選擇,因為佢會每一樣嘢都勁靚勁有特色,由餐牌嘅設計風格到食物賣相都非常之有意思。我哋首先叫咗兩個早午餐,佢哋星期六嘅早午餐喺10點就已經開始,我首先叫咗一個煙三文魚黑松露炒蛋及牛油果醬,鮮蝦,脆法包 ,佢嘅黑松露好香,而牛油果醬非常之好食,配埋鮮蝦好夾。同時我另外叫咗一個手切美國板腱牛肉番茄湯米通粉,煎蛋,牛角酥,佢哋嘅長通粉好好食,質感就好似米線咁樣。我哋仲嗌咗一個甜品。今次嘅甜品係震震下梳乎厘奄列,呢個甜品超級有特色 佢除咗識震震下之外,佢底部仲係有旋轉木馬音樂盒,所以非常之有意思,用嚟慶祝生日就一流啦另外我一定要讚下佢嘅飲品,佢哋嘅水果茶甜甜地好好味,仲叫咗一個提子梳打,佢嘅提子堆疊埋一齊,非常之好睇。

咁啱行過西灣河,諗住求其入一間餐廳,點知發現到一個咁大嘅驚喜,超推薦!🫶🏻🫶🏻🥗泰式燒牛肉沙律牛肉燒得啱啱好,外脆內嫩,配埋啲清爽嘅沙律菜,再加上嗰陣酸辣嘅泰式醬汁,真係一流。🥧瘋狅熔岩芝士煙肉洋蔥餡批簡直係芝士控嘅天堂!用咗半磅車打芝士,咬落去每一啖都係濃郁嘅芝士味,再配埋煙肉同埋甜甜嘅洋蔥,口感豐富得嚟又滿足。🍝蟹膏蟹肉明太子甲羅燒,龍蝦汁意粉呢個意粉真係豪華到爆,蟹膏同蟹肉鮮甜味濃,仲要超級多蟹肉,一啲都唔吝嗇。明太子又添咗啲獨特嘅鹹香,再加上龍蝦汁意粉,嗰陣海鮮味真係無得輸。每一啖都充滿住濃濃嘅海洋氣息,仲要一啲都唔腥,勁鮮勁香。🍰震震下梳乎厘奄列呢個梳乎厘奄列真係好玩又好食,食落去超鬆軟,唔會太膩。震震下嘅感覺真係好有趣,仲要超級大個,三四個人食都好滿足。🍍Pineapple Hat呢個飲品好有夏天嘅感覺,新鮮菠蘿嘅香甜配埋冰凍嘅雪碧同埋菠蘿汁,飲落去清涼又解渴,仲有啲微微嘅氣泡感。🍇Fresh Grape & Apple Yogurt Soda真係健康同美味兼備,新鮮提子同蘋果嘅果香配埋酸酸甜甜嘅乳酪,口感非常豐富。

🥗泰式燒牛肉沙律

🥧瘋狅熔岩芝士煙肉洋蔥餡批

🍝蟹膏蟹肉明太子甲羅燒,龍蝦汁意粉

🍰震震下梳乎厘奄列

🍍Pineapple Hat

2024-06-21 79 瀏覽
📍Dirty Skillet (筲箕灣)💥Broccoli Mountain西籣花好大份🥦食落爽脆😋配埋半融化既拉絲芝士🧀整體感覺既滿足又健康💥Dirty Steak牛排肉味香濃😋外焦肉嫩調味同份量都啱啱好👍🏻配埋脆香既薯條🤤十分推介!嚟到一定要叫呢個💥Mango Napolean甜品會放喺旋轉木馬轉盤上個盤會自轉同有音樂🤣儀式感一流!仲可以叫餐廳職員系隻碟上面寫字呢!🆒而個拿破崙有三層🤤酥皮脆香鬆化中間仲佈滿好多芒果粒同埋吉士醬🥭整體十分推介!💥Fresh Grape Apple YogurtSoda呢杯系加入左提子同蘋果既乳酪soda 入面仲有好多粒青提子🍇整體感覺好清爽🍃💥Dirty Cookies&Cream濃濃的朱古力曲奇配上厚厚的鮮奶油🍦既邪惡又滿足🤤甜度適中👍🏻Dirty Skillet (筲箕灣)筲箕灣筲箕灣道393號形薈地下G12號舖
📍Dirty Skillet (筲箕灣)
💥Broccoli Mountain
💥Dirty Cookies&Cream
濃濃的朱古力曲奇配上厚厚的鮮奶油🍦
既邪惡又滿足🤤
甜度適中👍🏻
Dirty Skillet (筲箕灣)
筲箕灣筲箕灣道393號形薈地下G12號舖
2024-06-20 61 瀏覽
生日黎左呢間餐廳好似去左玩旋轉木馬甘,好浪漫靚既環境,小編叫左呢度最出名既牛扒配薯條,牛扒切片而且軟熟口感,再配埋芥末醬同脆炸蒜片好夾我地叫左一杯焦糖菠蘿soda特飲,上面插住左隻紅鶴好得意,菠蘿酸甜,加埋焦糖醬好夾,飲落好開胃。芝士巨型西蘭花:wa,甘大棵西蘭花甘樣煮都幾壯觀,切好再加入芝士拉絲醬一齊食最後:生日甜品必食推介巨型梳乎厘生日蛋糕,入面有好鬆軟既梳乎厘加埋香滑既cream食落好正嫁。

今日同朋友慶祝生日,一齊去食呢間靚靚餐廳🫶🏻筲箕灣唔係好多西餐,環境咁靚就更加少😍入到去有好多打卡位,朋友都好開心🤩值得一讚就係店員超級好服務態度👍🏻好細心🌟pineapple hat不得不提呢度啲嘢飲每一杯都好吸晴,諗咗勁耐飲乜😂菠蘿汁味道濃郁,甜度剛好!好有夏日feel🔆好欣賞上面的火炙菠蘿🍍上面有一層脆焦糖,呢啲細節位做得好好❤️🌟台灣水果茶入邊有熱情果、話梅、青檸等,酸酸甜甜,清新解渴😚🌟火炙芝士蒜蓉意大利包店員即席火炙芝士,好啱打卡🤩半溶芝士帶鹹香🧀同烤蒜蓉意大利包一齊食好夾🤭🌟墨西哥脆餅配四川麻辣手撕雞呢個配搭好特別😀墨西哥脆餅充滿粟米香,麻辣手撕雞份量極多!而且十分惹味,有少少辣辣麻麻😚中西合璧好融合🌟日式鐵鍋牛骨髓、鵝肝、雞蛋牛柳飯 店員即席開爐炒飯,將牛骨髓放入炒飯一起伴炒,加埋鵝肝及牛柳,香氣十足,牛味香濃🐮份量好多,但因為太好食🥹所以我哋兩個都清晒🤣🌟芒果拿破崙一上枱係旋轉木馬托盤承載甜品,加上生日歌,朋友好開心😁拿破崙酥皮酥脆,吉士醬入邊仲放滿雲呢拿籽,加上香甜的芒果粒,好食🤤

🌟pineapple hat

🌟台灣水果茶

入邊有熱情果、話梅、青檸等,酸酸甜甜,清新解渴😚

🌟火炙芝士蒜蓉意大利包

🌟墨西哥脆餅配四川麻辣手撕雞

🌟日式鐵鍋牛骨髓、鵝肝、雞蛋牛柳飯

🌟芒果拿破崙

之前假日經過見到呢間好別緻嘅舖頭就Bookmark 咗,今次襯東區之友生日可以嚟朝聖一下啦!首先好鍾意佢哋嘅環境,用上馬戲團嚟做裝修主題睇得有用心思去 decorate,連啲杯杯碟碟都好繽紛~ (筲箕灣都真係少呢類型嘅舖頭,算係比較獨家)Dirty Cookies & Cream 個杯好搞笑,入面混合咗Oreo曲奇、焦糖同朱古力奶🍫飲落有啲沙冰嘅口感,夏天飲冰冰涼涼好爽~Fresh Grape & Apple Yogurt Soda 估唔到出嚟個效果真係同 menu 一樣咁靚,啲提子成朵花咁。呢款就比較酸甜清新,仲有好多提子可以食上完飲品頭盤好快就嚟啦🔥Flaming Cheese 🔥用熱力將煙燻車打芝士融化後就可以加上酸種麵包度一齊食。芝士好食就一定㗎啦,特別在佢加咗杏脯醬,增添果肉香同埋酸味,食落就無咁膩~Main course 係極度邪惡嘅日式鐵鍋牛骨髓、鵝肝、雞蛋牛柳飯 🥩 店員首先會喺你面前將牛骨髓混入飯入面一齊炒,再加埋雞蛋,紫菜絲同埋牛柳,最後將煎香嘅鵝肝舖喺面🤤 整個飯吸滿骨髓油香,啖啖都係滿滿嘅香氣。再加上鵝肝嫩滑豐腴嘅口感同埋牛柳,滋味無窮~ 唔用超乎邪惡嘅美味嚟形

再加埋雞蛋,紫菜絲同埋牛柳,最後將煎香嘅鵝肝舖喺面🤤 整個飯吸滿骨髓油香,啖啖都係滿滿嘅香氣。再加上鵝肝嫩滑豐腴嘅口感同埋牛柳,滋味無窮~ 唔用超乎邪惡嘅美味嚟形容佢都唔得。
日式鐵鍋牛骨髓、鵝肝、雞蛋牛柳飯
生日之星嘅蛋糕係🥭芒果拿破崙,上枱嘅時候放係個識播生日歌嘅旋轉木馬上面好靚呀!真係嘩嘩聲嘅打卡之選,香脆嘅千層酥皮夾住吉士醬同埋甜美嘅芒果,又靚又好食
好開心好有驚喜嘅一餐。見到隔離 order Shake Shake 海鮮好似都好正! 下次再嚟挑戰下先~😋
2024-06-10
慶祝紀念
生日
日式鐵鍋牛骨髓、鵝肝、雞蛋牛柳飯
  • 芒果拿破崙
見到筲箕灣有一間以童話為主題嘅西餐廳,餐廳中間有一座類似旋轉木馬嘅座位,而且周圍好多雀仔擺設,好可愛,岩晒打卡港式手打墨魚滑鮮蝦炸大大粒雲吞 $78大大粒嘅炸雲吞擺得好似3大支圓轆轆嘅波板糖🍭炸得香脆,雲吞餡加入墨魚滑變得更彈口,蘸上特製嘅柑桔檸檬醬,酸酸甜甜更開胃【席前火炙拉絲】Shake Shake 海鮮袋 $398Shake Shake海鮮袋份量好大,最特別嘅係店員會席前灑上芝士碎再炙燒,令件件海鮮鮮甜又惹味🧀海鮮包括龍蝦尾、大蝦、帆立貝、青口、大蜆、西班牙香腸、粟米同西蘭花🥦而且海鮮袋可以跟自己喜好揀醬汁,分別有新奧爾良香辣汁同蒜蓉牛油汁,今次揀左後者,醬汁非常惹味Dragon Hat $48Fresh Grape Apple Yogurt Soda $58兩杯飲品非常岩晒打卡,Dragon Hat係以紅肉火龍果為主梳打飲品,再加上菠蘿汁同士多啤梨,酸酸甜甜幾好飲❤️另外果杯大大粒青提子好吸睛,味道爽甜👍🏻芒果拿破崙 $78呢間餐廳真係慶生一流🎂除左會係甜品碟寫happy birthday之外,仲會放上一個會旋轉嘅木馬裝置,同時播住生日歌,生日嘅朋友超開心😆 芒果拿破崙做得出色,

港式手打墨魚滑鮮蝦炸大大粒雲吞 $78

【席前火炙拉絲】Shake Shake 海鮮袋 $398

Dragon Hat $48

芒果拿破崙 $78
呢間餐廳真係慶生一流🎂除左會係甜品碟寫happy birthday之外,仲會放上一個會旋轉嘅木馬裝置,同時播住生日歌,生日嘅朋友超開心😆 芒果拿破崙做得出色,餅皮酥脆,吉士醬軟滑,芒果肉鮮甜,整體甜度適中👍🏻

📌Dirty Skillet (筲箕灣)
地址:筲箕灣筲箕灣道393號形薈地下G12號舖

評語
環境岩哂打卡
店員友善親切

🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)

#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodlover #foodinhk #igfoodies #香港 #好去處 #吃貨 #吃貨人生 #香港美食指南 #相機食先 #香港旅行 #香港餐廳 #香港生活 #foodblogger #foodiegram #hongkong

#筲箕灣 #形薈 #DirtySkillet #雲吞 #海鮮 #龍蝦 #火炙拉絲 #拿破崙 #打卡
2024-06-13 43 瀏覽
自從筲箕灣開左形薈之後多左好多新餐廳今次要為大家介紹既係 - Dirty SkilletDirty Skillet係位於筲箕灣筲箕灣道393號形薈地下G12號舖餐廳既個環境以遊樂場為主題中間有個旋轉木馬既卡座係到食物個方面 佢地主打食西餐為主個人大愛佢地個芝士焗西蘭花佢係有重量級芝士係到食落芝味無窮Location : Shau Kei Wan Price : $150-$200/p.pEnvironment (10 is chill): 7/10Yummy (10 is delicious): 7/10

自從筲箕灣開左形薈之後

Location : Shau Kei Wan
Price : $150-$200/p.p
Yummy (10 is delicious): 7/10

2024-06-12 1750 瀏覽
在筲箕灣搵食我素來只知有東大街,今日在巴士總站附近的形薈商場地下角落位遇到一間西餐廳,被它的Tea Set吸引了,入內試下。餐廳原來裝修得好靚,也很有心思。首先正中是一個裝成璇轉木馬的二人卡座,我猜它原本是一條柱,現在的裝飾既實用又美觀。其餘地方除了有花花草草外,還在天花、牆角等地方放置不少雀鳥公仔和飾物,加上兩面落地大玻璃,雖然外面天黑落雨,我在餐廳內卻感到鳥語花香,非常愜意。Tea Set是一個三層的二人下午茶餐($228\2人),另叫飲品享有半價。我最愛這種有鹹有甜的下午茶。由鹹而甜順序品嚐。頂層:煙三文魚青瓜吐司、沙樂美腸意大利包中間:脆墨魚條、蒜香牛油雞翼、迷你安格斯牛肉漢堡底層:芒果拿破崙、藍莓忌廉芝士撻、法式歌劇院蛋糕。這個下午茶給了我很大的驚喜,二百多少少的價錢比其它高級餐廳平,可是水準卻比它們好,比它們新鮮,這間真心推薦。我最欣賞的是它每樣食物都新鮮,有些甚至是即做的。例如墨魚條和雞翼熱辣辣和香脆,並不是預製食物。三文魚夠份量又好味,吐司脆,意大利包軟,口感很好。同樣,漢堡包軟熟,安格斯牛肉不乾柴,連番茄也新鮮多汁。至於甜品,也相當驚喜。拿破崙餅底和芝士撻底都是酥脆的

餐廳原來裝修得好靚,也很有心思。

我最愛這種有鹹有甜的下午茶。由鹹而甜順序品嚐。
頂層:煙三文魚青瓜吐司、沙樂美腸意大利包

中間:脆墨魚條、蒜香牛油雞翼、迷你安格斯牛肉漢堡

底層:芒果拿破崙、藍莓忌廉芝士撻、法式歌劇院蛋糕。
我最欣賞的是它每樣食物都新鮮,有些甚至是即做的。
例如墨魚條和雞翼熱辣辣和香脆,並不是預製食物。
三文魚夠份量又好味,吐司脆,意大利包軟,口感很好。
同樣,漢堡包軟熟,安格斯牛肉不乾柴,連番茄也新鮮多汁。
至於甜品,也相當驚喜。
拿破崙餅底和芝士撻底都是酥脆的,三款甜品都好吃又好看。

飲品點了一酸一甜。食完茶點,摸着杯底,悠閑度過一個下雨的午後。
Dragon Hat(原價$48)

Dirty Cookies & Cream(原價$58)
2024-06-12
2024-06-10 47 瀏覽
真係好開心,咁快又有朋友生日, 約咗係筲箕灣 Dirty Skillet 晚餐。 每次港島區朋友生日, 都會即時諗起呢間餐廳。 地方寬敞充滿歡樂氣氛, 而且最近新經理非常有禮貌, 對顧客細心照顧。火焰芝士配杏脯醬 蒜蓉意大利包朋友見到在社交平台 的短片, 指定要看這個火焰芝士。 烈火真係好驚喜吸引, 而且芝士非常香濃軟滑, 加上杏脯醬配蒜蓉包,十分美味。日式鐵鍋牛骨髓 鵝肝 雞蛋 牛柳飯之前試過這個牛骨髓飯,牛味非常香濃, 而且牛柳質素很好, 即席表演炒飯很有高級餐廳感覺。意大利風乾火腿 芝士焗西蘭花見到隔離枱order了芝士原個西蘭花, 視覺 賣上滿分, 加上有勁多芝士朋友非常喜愛 ,即刻跟風點一個。 咸香的風乾火腿配搭芝士, 超強的拉絲效果, 味道很ok。震震下梳乎厘奄列最重要就是這個每日限定的甜品, 梳乎厘質地鬆軟, 就像棉花糖, 加上大量的cream, 真係好滿足。 重點是配搭旋轉木馬裝飾播生日歌, 主角開心又滿足。

火焰芝士配杏脯醬 蒜蓉意大利包

日式鐵鍋牛骨髓 鵝肝 雞蛋 牛柳飯

意大利風乾火腿 芝士焗西蘭花

震震下梳乎厘奄列
  • PineappleHat
朋友生日,㨂左呢間餐廳慶祝。呢間餐廳裝修好精緻,餐廳中間有個巨型旋轉木馬裝飾,可以坐喺旋轉木馬裡用餐😍Menu 設計都非常精美,每款食物都有相片介紹,方便我呢啲選擇困難症既人可以易啲選擇叫左兩杯野飲 - Fresh Grape & Apple Yogurt Soda 同Dragon Hat,兩杯非常吸睛!兩杯野飲都用了新鮮生果做裝飾,有得睇又有得食🤩頭盤: 火焰芝士配杏脯醬蒜蓉意大利包上菜時職員會嚮你面前用火槍燒芝士,非常吸睛同有創意!火炙後的芝士保持軟身,底部煙韌,食起上黎有芝士的鹹香,加埋杏脯醬同蒜蓉包就更加好食。主菜:日式鐵鍋牛骨髓、鵝肝、雞蛋、牛柳飯呢道菜原來職員會嚮你面前即席表演。職員細心的將牛骨髓和蛋炒香,牛柳亦都嚮旁邊煎香,牛骨髓和蛋加入醬汁和配料和飯炒香,最後成為一道美味嘅炒飯。配上預先煎好的鵝肝,味道非常惹味。甜品:震震下疏乎厘奄列最後就係今晚的戲肉 - 震震下疏乎厘奄列。朋友生日,預先準備左生日字句嚮碟邊。上菜時疏乎厘奄列放在會轉動的迴旋木馬上,播着生日歌的音樂,旋轉木馬音樂底盤加上餐廳旋轉木馬嘅裝飾,逗得壽星非常高興😍 呢間餐廳無論食物賣相、食物味道、餐廳佈置,都
朋友生日,㨂左呢間餐廳慶祝。

頭盤: 火焰芝士配杏脯醬蒜蓉意大利包

主菜:日式鐵鍋牛骨髓、鵝肝、雞蛋、牛柳飯

甜品:震震下疏乎厘奄列

呢間餐廳無論食物賣相、食物味道、餐廳佈置,都非常用心。每道菜都充滿驚喜🤩 最啱同閨蜜朋友慶祝生日或打卡😍
2024-06-03
2024-06-10 36 瀏覽
港島筲箕灣有一間超打卡餐廳,這間餐廳裝修設計超級夢幻,彷彿走進了一個童話世界之中。餐廳中央有一個巨大的旋轉木馬座位,四周被超大落地玻璃環繞,陽光充足,環境舒適宜人。而且食物美味多選擇,擺盤和創意都相當出眾,最重要價錢不貴,而且2:30pm 後仲有下午茶🤪$228兩人?!🥹💓太抵了吧!CP值禁高!🤩我要重點推薦👍👍👍🔥🔥🔥🔥🐱🐱🐱🐱🐱🐱🐱🐱🐱🐱🐱🐱🐱🐱🩷蟹膏蟹肉明太子甲羅燒,龍蝦汁意粉🩷蟹癡必食!甲羅燒有滿滿的蟹膏,爆多蟹籽,超級邪惡。熱辣辣的龍蝦汁意粉混有超多份量蟹肉,每一啖都有香濃龍蝦鮮味,配搭一流!大愛💓💓💓💓💓🩷墨西哥脆餅配四川麻辣手撕雞🩷影相影了超耐,但是墨西哥餅仍然超脆,入邊有四川麻辣手撕雞,辣辣口味,超開胃!🩷震震吓梳乎厘奄列 🩷每日早晚各限量10 份,超級打卡甜品,疏乎厘蛋味香濃,超級鬆軟,有空氣感又大份,旁邊寫上Happy birthday 同埋有少量生果。下面放了個好可愛的旋轉木馬燈台,生日必選!💓💓💓💓 🩷意大利風腿芝士焗西蘭花山大大個西蘭花,加上風腿芝士同焗,非常creamy,有把刀拮住,造型鬼馬!🤣😝🩷Pineapple Hat 必叫特飲,賣相非常吸睛,有一塊用

🐱🐱🐱🐱🐱🐱🐱🐱🐱🐱🐱🐱🐱🐱
🩷蟹膏蟹肉明太子甲羅燒,龍蝦汁意粉🩷

🩷墨西哥脆餅配四川麻辣手撕雞🩷

🩷震震吓梳乎厘奄列 🩷

🩷意大利風腿芝士焗西蘭花山

🩷Pineapple Hat
必叫特飲,賣相非常吸睛,有一塊用焦糖燒焦的菠蘿,加上粉紅色鶴做點綴。雪碧加上新鮮菠蘿汁,入面有橙色爆珠,不太甜但清新又解渴。好味道💓💓💓💓💓

🩷Fresh Grape & Apple Yogurt Soda
用新鮮青提子和蘋果乳酪梳打打製而成,杯面有好多切粒提子,有咬口又清涼,啱晒夏天。
2024-06-06
慶祝紀念
生日
  • 震震下梳乎厘奄列
  • 意大利風腿芝士焗西蘭花山
  • Pineapple  hat
  • 墨西哥脆餅配四川麻辣手撕雞
  • Fresh Grape and Apple Yogurt Soda