2024-11-03 312 瀏覽
一個星期終於來到星期六,平日工作的壓力和辛苦,假日一於放鬆一下。這一次找了一間位於北角的咖啡店,被他們環境嘅氛圍和食物的賣相所吸引。一早就已經成咗電車前往北角,假日的空氣特別清新和舒適,微微的涼風。配上今天不用工作的心情,和這間店舖優美和舒適輕鬆的氣氛,是一個美好的早上。這一間店舖的座位非常舒適,美美的光線。配上不同的植物,和木系的傢俬和工廠區的水泥牆,是一個很美的配搭,營造一個舒適的環境。如果喜歡打卡的朋友,這一間十分好的選擇,不但環境優美,且食物質素高。由於個人比較早起,店舖內嘅人流站不算多,可以俾我愛喜歡影相的人慢慢拍照。去到午市時段,人流逐漸滿起來,但環境仍然寧靜。最後我叫了這些brunch。1.煙三文魚牛油果溫泉蛋芥末忌廉貝果( $90)外脆來源的bagel配上他們秘製的醬汁。芥末忌廉醬,美味辣辣和甜甜,非常開胃,配上牛油果和煙三文魚,味道非常夾,且十分好吃。還配有旁邊新鮮的沙律菜,有大量得蕃茄和沙律菜, 十分喜歡。2.伯爵茶卷($45 )甜品是必須的,這一次選擇了他們的卷蛋,有四款口味,抹茶、烏龍茶、伯爵茶,焙茶。今天只有伯爵茶口味,於是選擇了伯爵茶口味。淡淡清新的伯爵茶配

這一次找了一間位於北角的咖啡店,
被他們環境嘅氛圍和食物的賣相所吸引。

這一間店舖的座位非常舒適,美美的光線。

由於個人比較早起,店舖內嘅人流站不算多,
可以俾我愛喜歡影相的人慢慢拍照。
去到午市時段,人流逐漸滿起來,但環境仍然寧靜。

最後我叫了這些brunch。

1.煙三文魚牛油果溫泉蛋芥末忌廉貝果( $90)

外脆來源的bagel配上他們秘製的醬汁。
芥末忌廉醬,美味辣辣和甜甜,非常開胃,
配上牛油果和煙三文魚,
味道非常夾,且十分好吃。
還配有旁邊新鮮的沙律菜,
有大量得蕃茄和沙律菜,
十分喜歡。

2.伯爵茶卷($45 )

今天只有伯爵茶口味,於是選擇了伯爵茶口味。
淡淡清新的伯爵茶配上軟綿綿的蛋捲和新鮮的伯爵茶忌廉,軟熟好食。

3.Latte( $40 )

他們咖啡非常香,而且咖啡豆用上我最喜歡的Nutty口感。
加上他們用心的拉花,美味的,心情豁然開朗。
2024-11-03
  • 煙三文魚牛油果溫泉蛋芥末忌廉貝果
介紹返💁🏻‍♀️。。🇭🇰 Cozy Cafe 在北角 🇭🇰。Dozy。錦屏街38號地下A1號舖。Brunch Set with Coffee or Tea or Chill + HKD28DOZY BrunchFrankfurter Sausage | Scrambled Eggs | Smoked Salmon | Salad | ToastPortobello | Tomatoes | Yuzu Cream Cheese Dressing。HKD128Spaghetti with Onsen Egg & Crabmeat in Mentaiko Sauce。HKD128Add OnTofu Cheesecake。HKD38🤫 喂呀~又俾我喺北角度搵到間好嘢啦😏話說尋日返Office開工..諗住同同事多多離開Comfort Zone..Lunch Time行遠啲搵嘢食..竟然俾我哋撞彩撞到位於北角冇乜人會行入去嘅錦屏街街尾嘅呢一間Dozy🤫 Dozy整體環境俾我嘅感覺係相當之有格調地Cozy..地方環境闊落..枱與枱之間都有唔同嘅中大型室內盆栽阻隔以增加空間感..再加上本身工業水泥風嘅
介紹返💁🏻‍♀️

。HKD128

Add On
Tofu Cheesecake
。HKD38

🤫 Dozy整體環境俾我嘅感覺係相當之有格調地Cozy..地方環境闊落..枱與枱之間都有唔同嘅中大型室內盆栽阻隔以增加空間感..再加上本身工業水泥風嘅裝潢..各式型格皮凳配以高低有序嘅小圓木枱..整體打卡一流
🤫 我哋兩條友仔分別揀咗一個Big Brekkie同一個溫泉蛋蟹肉蟹籽Pasta..跟餐一人一杯嘢飲之後再On Top加咗卅八蚊嘅豆腐CheeseCake Share食
🤫 我嘅Dozy Brunch有齊Big Brekkie必備嘅腸腸蛋蛋😆炒蛋滑溜而且同煙三文魚一樣份量都幾多..腸仔係用上法蘭克福腸..煎得香而且唔會太油膩..Portobello同蕃茄同樣可以做得到外邊煎得夠乾身..內裏Keep得住非常之Juicy..呢個位係幾欣賞嘅..Mixed Green就配返常見嘅醋作為調味..而最有特色嘅竟然係佢哋用嚟配襯Toasts嘅嗰個柚子Cream Cheese..個Cream Cheese好Rich好Creamy但正正因為帶有柚子嘅酸甜味所以成件事一啲都唔會覺得腬..係Surprisingly嘅好味🤩
🤫 而多多嘅Pasta都好鬼死吸引..搞到我忍唔住偷食咗兩啖..首先Pasta係用咗明太子醬調味..微辣而且Creamy嘅醬汁相當之惹味..係會越食越想食嘅..再加上大量嘅蟹籽蟹肉同埋一隻煮得剛剛好嘅溫泉蛋..係食肉獸都為之滿意嘅..所以食咗唔夠兩啖嘅時候..多多就已經講定話要下次過嚟翻兜🤭
🤫 呢間Cafe最值得翻兜嘅位係佢個Bunch Set係真心性價比..最貴我哋呢個Set賣緊百三蚊有找..有人送餐但係竟然冇加一..而最緊要係..點可能一間咁有質素嘅Cafe..個Set可以任你叫佢嘅咖啡或者茶..凍熱都唔使加錢😲閒閒哋一杯Latte正價都要四五十啦..你話係咪超性價比先..仲要多多揀個杯我平日成日都會叫嘅Hojicha Latte冲得好好味..拉花又好鬼靚..真係人都癲🫨
🤫 我揀嘅冷泡鴨屎香檸檬茶仲要係成壺咁上..真心覺得大癲..By The Way..我幾推薦大家叫呢隻檸檬茶..雖然佢係用咗而家大熱嘅鴨屎香檸檬..但係同出邊街嗰啲手搖廢水真係相當唔同..因為佢呢個檸檬茶冇落甜嘅..所以真真正正可以飲到呢一隻所謂嘅鴨屎香檸檬嘅嗰種清香..飲到最後仲輕輕咁樣有嗰隻檸檬嘅苦澀味..有興趣真係要試吓~
🤫 加錢食嘅嗰個豆腐Cheese Cake又係一絕..唔好睇佢Cheese Cake仔細細都有Details位..見唔見到件Cake上邊黃色嘅點綴啊🤩係黃糖嚟㗎~完全知道佢呢個芝士蛋糕係Inspire By豆腐花㗎😬 味道仲真係食得出有層次..放入口嗰下首先係香濃嘅豆漿味..㗳到咁上下芝士味就會出嚟..再加上幼滑嘅口感..同埋未溶得晒嘅黃糖..真心好出色啊🤤大家過嚟食嘅話真係必須要試👍🏻
🤫 其實我今次唔使Conclusion大家都應該知道我有幾欣賞Dozy啦🤭提醒吓大家..如果Weekday Lunch Time想嚟呢度試吓咁鬼抵嘅Brunch Set..記得預早些少到..首先座位有限..而且嘢食都真心係製作需時即叫即製..而重點係嚟得啲咁舒服嘅地方大家都會想Chill吓食得慢啲悠閒啲..咁囉~明㗎啦~
P.S.除咗埋邊有一枱無啦啦走個阿叔同阿姐埋嚟懶係覺得自己好搞笑咁樣안녕..안녕..係咁講咗五六次🙃 (就係我拍緊片嗰陣🫠)之外..呢度真係好Cozy..真係多得佢唔少😑
。。
翻兜指數:🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️ (5個🙆🏻‍♀️為翻兜爆燈)
。。
2024-07-10
  • Spaghetti with Onsen Egg & Crabmeat in Mentaiko Sauce
有咩開心得過工作圈又有新𝚌𝚊𝚏𝚎開業😍 之前喺深水埗試過一次嘅「𝙳𝚘𝚣𝚢」最近喺北角錦屏街插旗,裝潢風格同以往類同,都係工業風再帶點植物盆栽同風格油畫🪴 餐廳每個角落同座位都獨樹一格,都係打卡位,認真有心思👍🏻今次黎到最得意喺佢地整埋會員制,消費儲積分應該會成功儲到一班街坊熟客仔😎《 明太子醬溫泉蛋蟹肉意粉 🍝 》 $108 3 / 5賣相紅噹噹望落好吸引,食落味道鹹鮮辣層次感豐富,蟹肉唔算多,而溫泉蛋令到意粉口感更滑溜,整體味道不俗,係明太子略為重手左,若然調味比例𝙱𝚊𝚕𝚊𝚗𝚌𝚎返啲就更好👍《 蟹肉煙肉三重芝士治🥪 》 $98 3 / 5賣相有少少失望🥺 三重芝士比人感覺會係成件事再澎湃啲,黎到先知原來係「飛碟」🙈 不過咬落口感幾好,麵包外脆內軟,而入面都真係好足蟹肉,芝士食落有啲泡菜味同微辛,幾香口👍🏻《 𝙻𝚊𝚞 𝙻𝚊𝚞 𝙻𝚒𝚗𝚐 𝙻𝚒𝚗𝚐🍹 》 $78 2.5 / 5改個名叫扭扭擰擰充滿玩味😜實情係蘋果柚子梳打!飲落唔會太甜,除咗個名之外實在冇乜記憶點…定價$78略嫌太進取🙈整體尚算不過不失,畢竟都係試業中,而且當日去都好多客人店員做到停唔到手,期待上左軌道之後更理想😎——

《 明太子醬溫泉蛋蟹肉意粉 🍝 》 $108 3 / 5

📸打卡able度:💛💛💛💛
🙇🏻‍♀️服務滿意度 :💛💛💛💛
午餐
2024-10-24 331 瀏覽
工業風Cafe~成間鋪既感覺都好Chill~深水埗>上環> 到北角新店~都用上水泥牆~.叫了兩個bunch set~包茶或咖啡~.DOZY BRUNCH $128法蘭克福腸|煙三文魚|炒蛋|大啡菇|蕃茄|沙律菜|多士|柚子忌廉芝士醬All day breakfast 既fd~雖然無薯餅..但佢既芝士醬好好味~係柚子cream cheese,好特別😋😋👍大啡菇亦無菇嘅草青味~🙂‍↕️.明太子醬溫泉蛋蟹肉意粉 $128本身無乜期待既意粉..出乎意料地好食!!蟹肉份量好多~👍👍基本上係每啖都會食到蟹肉!明太子醬汁比例調配得好好~ 唔會太鹹,亦唔會好溜~加埋上面嘅蟹籽口感更加多層次👍個醬用黎放係多士上面都好好食好夾😛😛.絕對會因為個意粉再返去食🙂‍↕️🙂‍↕️🙂‍↕️
工業風Cafe~成間鋪既感覺都好Chill~
深水埗>上環> 到北角新店~
都用上水泥牆~

叫了兩個bunch set~包茶或咖啡~

DOZY BRUNCH $128
All day breakfast 既fd~雖然無薯餅..
大啡菇亦無菇嘅草青味~🙂‍↕️

明太子醬溫泉蛋蟹肉意粉 $128
本身無乜期待既意粉..
出乎意料地好食!!
蟹肉份量好多~👍👍基本上係每啖都會食到蟹肉!
明太子醬汁比例調配得好好~ 唔會太鹹,亦唔會好溜~
加埋上面嘅蟹籽口感更加多層次👍
個醬用黎放係多士上面都好好食好夾😛😛

絕對會因為個意粉再返去食🙂‍↕️🙂‍↕️🙂‍↕️

2024-10-20 218 瀏覽
Dozy 是一家位於北角的餐廳,是從繁忙的英皇道,左角走進錦屏街,就像走入另一個休閑的氛圍之中。他們裝潢走簡約工業風,配上水泥牆上,加上綠色植物等…營造出輕鬆舒適的環境,去品嚐那咖啡或搭配精緻的甜品。抹茶拿鐵茶香濃郁,口感順滑柔和,還有美美的拉花,就更錦上添花。BRUNCH ProMax三心二意的我咩都想食,選BRUNCH ProMax就最好不過了,真係一次過就可以滿足多過願望。BRUNCH ProMax包含了:咸香煙三文魚、嫩滑雞胸,搭配上新鮮的牛油果、大啡菇、燒蕃茄、法蘭克福腸和沙律菜,整個拼盤色彩繽紛,健康又美味。豆腐芝士蛋糕口感綿滑,味道清新,豆腐的柔和與芝士的香濃完美結合,輕盈開胃。是日蛋糕 - 海鹽芝士烏龍卷蛋蛋糕濕潤軟熟,蛋香十足,更多了一份鹽香味,且甜度又恰到好處,真讓人越食越滋味。

抹茶拿鐵
茶香濃郁,口感順滑柔和,還有美美的拉花,就更錦上添花。

BRUNCH ProMax

豆腐芝士蛋糕

是日蛋糕 - 海鹽芝士烏龍卷蛋
北角近期開咗很多文藝/可愛風小店(就在家樓下 竊喜🫢)週末睡到自然醒,跟朋友打卡開在樓下的【Dozy】 工業風cafe,美美吃個brunch喝杯☕️ 簡直不要太chill~🥗Dozy Brunch全日餐好豐富的餐盤!滑蛋 三文魚 大蘑菇…每樣食材都用不同方法烹飪 再組合。沙拉菜加油醋汁調味 增加一些清爽。cream cheese微甜,一看menu 原來是柚子味道的 很清爽🥯三文魚溫泉蛋🥑貝果美得像一座仙境中的㊙️密花園!煙薰三文魚中間鑲嵌一顆晶瑩剔透的溫泉蛋,切開蛋黃液流到貝果上 味道更豐富了。貝果是稍微扎實的,不是軟的日式貝 正合我意🍰豆腐cheese cake很少有的搭配,像我這種愛到空口吃豆腐的人看到眼睛都亮了🤩先感受到一絲絲甜味 然後豆腐味道慢慢地融入嘴中 妙啊~☕️mojicha latte焙茶拿鐵甜度不高,我的拉花是🦄 也太漂亮了🐈‍⬛寵物友好哦,見到好多小情侶帶著寵物來,這樣的lazy weekend 太美好了吧~

🥗Dozy Brunch全日餐

🥯三文魚溫泉蛋🥑貝果

🍰豆腐cheese cake

☕️mojicha latte
焙茶拿鐵甜度不高,我的拉花是🦄 也太漂亮了

2024-09-22
10 分鐘 (堂食)
$135 (早餐)
2024-09-21 561 瀏覽
之前去過深水埗「Dozy」覺得四周既氛圍都好chill好舒服,見佢開左黎北角錦屏街,東區之友,出動!GeeGee GatGat用上山楂、話梅、洛神花+ espresso調製而成,味道唔會好甜,又飲到咖啡香,支肉桂用黎攪拌會有微微既肉桂香,整杯味道清新,果然係呢度既signature drinkMatcha Latte轉了燕麥奶走甜,個拉花算非常唔錯煙三文魚牛油果南瓜石榴甘筍薑汁沙律整個沙律配搭都幾吸引,有煙三文魚、沙律菜、車厘茄、南瓜、紅石榴等等既食材,醬汁亦都有陣nutty既香氣,健康又好味煙三文魚牛油果溫泉蛋芥末忌廉貝果Bagel烘返熱後有點硬,煙韌感欠奉,牛油果熟度岩岩好,仲有隻溫泉蛋係上面,芥末忌廉醬汁亦都令個bagel生色不少 環境舒適,食物同咖啡都不錯,最欣賞呢度好著重客人既私人空間,唔接受搭枱,亦都無催你埋單,整餐都食得好chill,為我既星期六充滿電呀

Matcha Latte
轉了燕麥奶走甜,個拉花算非常唔錯

2024-09-20 302 瀏覽
週末跟姐妹來吃個brunch~北角這家咖啡店是寵物友好餐廳好多人會帶這家狗狗🐶出來店內裝修風格屬於工業風 拍照很出片在前台點餐後拿個餐牌號就可以入座啦等餐速度有點久 可能是因為週末比較多人BRUNCH ProMax看店裡好多人都有點 擺盤好好看配料也是超豐富  只要138💰有煙三文魚 雞胸 多士🍞法蘭克福腸 炒蛋牛油果 大啡菇燒蕃茄  沙律菜 柚子忌廉芝士醬煙三文魚咸咸香香的 搭配沙律更美味醬汁酸酸甜甜的很適合~很大一份 跟朋友一起share正好明太子醬溫泉蛋蟹肉意粉超級多蟹肉🦀溫泉蛋烹飪得很好意粉軟硬程度剛好 口感很勁道醬汁非常提鮮 拌勻後每根意粉都掛了醬汁味道咸咸香香的 非常開胃✔️Matcha Latte好清新的抹茶味道☕冰冰的一杯略微帶點苦澀味 入口很香還有香濃的奶味 拌勻後味道更佳
週末跟姐妹來吃個brunch~
北角這家咖啡店是寵物友好餐廳

有煙三文魚 雞胸 多士🍞
法蘭克福腸 炒蛋牛油果 大啡菇
燒蕃茄  沙律菜 柚子忌廉芝士醬
煙三文魚咸咸香香的 搭配沙律更美味
醬汁酸酸甜甜的很適合~
很大一份 跟朋友一起share正好

好清新的抹茶味道☕冰冰的一杯
略微帶點苦澀味 入口很香
還有香濃的奶味 拌勻後味道更佳
2024-09-03 643 瀏覽
位於北角的Dozy 是一間風格獨特的cafe,入面有不少植物🪴🌿,在以灰色為主調的環境裡顯示很特出。呢度唔止提供各種精緻嘅咖啡☕️,還有多款令人垂涎的餐點今日去咗食brunch,主菜給我們耳目一新的感覺,明太子醬溫泉蛋蟹肉意粉🦀超多蟹肉!醬汁的調味也很好和夠creamy❤️ 香辣大蝦炒意粉好多隻蝦🦐!加咗少少薑幾惹味。Brunch 人均太概 $100鬆d,包埋coffee,都好抵食!最後仲加左點豆腐芝士蛋糕,味道都唔錯。⭐️明太子醬溫泉蛋蟹肉意粉🦀⭐️香辣大蝦炒意粉🦐⭐️Hojicha Latte⭐️Matcha Latte⭐️Tofu Cheesecake

⭐️明太子醬溫泉蛋蟹肉意粉🦀

⭐️香辣大蝦炒意粉🦐

⭐️Hojicha Latte
⭐️Matcha Latte
⭐️Tofu Cheesecake

2024-08-28 556 瀏覽
今日嚟到北角想搵間Cafe 食brunch😙 呢間Cafe本身係深水埗,喺北角開咗分店,估唔到星期六一點左右都keep住幾多人排隊,都排咗一陣先入到去,同埋都有幾多人帶埋狗狗黎食🤣 入邊嘅裝修,以復古水泥風同埋大自然為主,都俾人幾舒服嘅感覺~我哋叫咗兩個主食同埋兩杯咖啡☕️ 明太子醬溫泉蛋蟹肉意粉 $108 明太子醬好足料,基本上撈勻啖啖都係明太子加蟹籽加紫菜嘅味道,而溫泉蛋就令到成個意粉更加滑溜,好食🤤 Dozy Brunch $108 佢個brunch都幾豐富,有炒蛋、蕃茄、大啡菇、腸仔、煙三文魚、沙律同埋多士,對比promax brunch,少咗雞胸同埋牛油果,不過對於我哋兩個就已經好夠食,幾鍾意佢嘅多士,煙煙韌韌~ Mocha $50 正常,帶點朱古力苦味,唔會太甜👍 Hojicha Latte $50 幾鍾意,焙茶味好出,同奶嘅比例配合得好好,又唔會太甜😚

我哋叫咗兩個主食同埋兩杯咖啡☕️

明太子醬溫泉蛋蟹肉意粉 $108

Dozy Brunch $108

Mocha $50
正常,帶點朱古力苦味,唔會太甜👍
Mocha

Hojicha Latte $50

幾鍾意,焙茶味好出,同奶嘅比例配合得好好,又唔會太甜😚

Hojicha Latte

2024-08-24
Mocha
Hojicha Latte
2024-08-01 559 瀏覽
Dozy Cafe in North Point is a delightful find that offers a cozy and inviting atmosphere perfect for enjoying a relaxing meal or coffee break. The extensive menu caters to a variety of tastes, featuring everything from rich and flavorful coffee to hearty brunch items and smaller snack foods.During my visit, I was particularly impressed with the carbonara, which was creamy and absolutely delicious. The cafe also offers a wide range of drinks and has options for vegan diners, ensuring that everyon
During my visit, I was particularly impressed with the carbonara, which was creamy and absolutely delicious. The cafe also offers a wide range of drinks and has options for vegan diners, ensuring that everyone can find something to enjoy. The warm and welcoming decor makes it an ideal spot for a leisurely meal or a catch-up with friends.
If you’re in North Point, Dozy Cafe is a must-visit. The combination of great food, cozy ambiance, and friendly service makes it a standout spot in the area. Don’t miss out on this gem during your next visit in the area.
朝早過咗嚟北角做嘢,搵咗間新開分店嘅cafe飲杯嘢先開工。入到去環境好舒服,工業風得來有有好多植物,而且空間感都好高。幾組枱凳全部貼牆,枱同枱中間都有植物去隔住,感覺有多啲私隱度。原本想叫banana cake,但太早未有貨住,所以淨係叫咗杯long black。呢度舒服到可以坐一整日,唯一嘅意見係枱凳都比較矮,如果食主食或者比較高嘅人坐會有啲辛苦,但就咁飲杯嘢絕對冇問題。
朝早過咗嚟北角做嘢,搵咗間新開分店嘅cafe飲杯嘢先開工。

Iced Long  black

Iced  long  black

2024-06-25
$42 (早餐)
Iced Long  black
Iced  long  black
Café 位於北角錦屏街,舊區活化項目所以位置不在大街亦不太顯眼採用工業水泥風簡約復古各式木檯椅併上sofa加上不少綠色🪴🌴帶出一份優閒寫意的感覺本來想試<牛油果醬意粉>但見到有個^北角限定-全素意粉^所以今次捨棄我嘅至愛🥑(*^﹏^*)🍝 是全素的(vegan) 意粉上有厚厚的腐竹球配上麵豉豆乳及牛蒡整體口感不錯但如果不吃慣全素及腐竹的會覺得較清淡及未必可以ko哂d腐竹😆若喜歡vegan就不防一試(=^▽^=)☕️ Flat White 中規中矩順滑但没驚喜weekday食brunch set就抵d💡café 有會員制,可以儲分之類的💡內在環境頗適合打卡同朋友chill吓
Café 位於北角錦屏街,舊區活化項目
所以位置不在大街亦不太顯眼
採用工業水泥風簡約復古
各式木檯椅併上sofa
加上不少綠色🪴🌴
帶出一份優閒寫意的感覺

本來想試<牛油果醬意粉>
但見到有個^北角限定-全素意粉^
所以今次捨棄我嘅至愛🥑(*^﹏^*)

🍝 是全素的(vegan)
意粉上有厚厚的腐竹球
配上麵豉豆乳及牛蒡
整體口感不錯
但如果不吃慣全素及腐竹的
會覺得較清淡及未必可以ko哂d腐竹😆
若喜歡vegan就不防一試(=^▽^=)

☕️ Flat White 中規中矩順滑但没驚喜

weekday食brunch set就抵d

💡café 有會員制,可以儲分之類的
💡內在環境頗適合打卡同朋友chill吓

2024-07-09 364 瀏覽
裝潢設計風格以水泥牆為主,搭配綠色植物,營造出簡潔愜意的用餐環境。Brunch ProMax ($138)大大份,食材豐富!大啡菇多汁,雞胸不乾柴,牛油果軟腍,與煙三文魚是最佳拍檔,柚子忌廉芝士醬口感軟滑,甜酸適中,每一口都滲出清怡果香,非常開胃!Cake Of The Day ($58)是日蛋糕是蜜柑乳酪Roll cake,蛋糕鬆軟有蛋香,蜜柑多汁,乳酪酸酸甜甜,口感輕盈開胃。Tofu Cheesecake ($58)質感輕柔嫩滑,食落有淡淡豆香,入口即化,味道清新。Hotjicha Latte ($45)口感滑順,茶味香醇濃厚,微甜更突出茶香,風味優雅清逸。

Brunch ProMax ($138)
大大份,食材豐富!

Cake Of The Day ($58)

Tofu Cheesecake ($58)
質感輕柔嫩滑,食落有淡淡豆香,入口即化,味道清新。

Hotjicha Latte ($45)
口感滑順,茶味香醇濃厚,微甜更突出茶香,風味優雅清逸。
2024-07-08 308 瀏覽
🌟煙三文魚牛油果溫泉蛋忌廉貝果 $98煙三文魚嘅咸香,溫泉蛋嘅蛋汁,加埋帶點煙韌咬口嘅Bagel,每啖都好濃郁Creamy,上面仲有蟹籽增加口感,最後先食埋清新沙律~慢慢食享受慢活週末~ 🌟Brunch ProMax $138係豪華版全日早餐! 有煙三文魚、雞胸、法蘭克福腸、炒蛋、牛油果、大啡菇等等,配料豐富,有驚喜嘅係雞胸好腍滑,炒蛋火喉都掌握得好好,柚子忌廉芝士醬嘅酸甜味增加味道層次🌟Iced Latte $45🌟Iced Matcha Latte $50✨人均消費: $150✨評分: 8/10..📍Dozy (北角)北角錦屏街38號地下A1號舖

🌟煙三文魚牛油果溫泉蛋忌廉貝果 $98

🌟Brunch ProMax $138

🌟Iced Latte $45
🌟Iced Matcha Latte $50

✨人均消費: $150
✨評分: 8/10

📍Dozy (北角)
北角錦屏街38號地下A1號舖
2024-07-06