2021-09-30 186 瀏覽
本來想再食上次好好味既冬蔭功意大利飯,點知午市轉左個menu,黑毛豬扒麻麻地,配料不夠,肉質又乾又硬。午市食客很多,人手明顯不足。落左order等了約45 mins先有得食,連叫餐飲時都話冇杯,要洗咗先有,咁就再等啦。見到其他食客都不斷揚手催促,午市咁搞法唔係好掂。應該唔會再去了。
2021-09-30
2021-09-26 268 瀏覽
尖沙咀好味又高質的西班牙菜- Espuma絕對是朋友聚會的好地點.必點推介-黑松露醬薯條 $78薯條份量大份,多人share都沒問題,食到停唔到口,黑松露味濃的香脆薯條食到停唔到口 <3西班牙海鮮炒飯 $398海鮮新鮮又足料,炒飯煮到粒粒分明,微微的焦香入味,充滿着香氣撲鼻嘅蕃茄味,超棒。巴馬火腿Pizza $148餅底夠薄,咬落脆口之餘,火腿都好新鮮,咸香十足。牛油果蝦沙律 $128蝦大隻,牛油果和芒果令到成個沙律更清新。

必點推介-黑松露醬薯條 $78

西班牙海鮮炒飯 $398

巴馬火腿Pizza $148
餅底夠薄,咬落脆口之餘,火腿都好新鮮,咸香十足。

牛油果蝦沙律 $128
蝦大隻,牛油果和芒果令到成個沙律更清新。
2021-09-23 130 瀏覽
The lunch set includes soup, main dish, dessert and beverage, served in order. My friends and I all ordered the "Grilled Angus rib eye with passion fruit gravy". I have to say that although the menu stated that the steak should weight 6 oz, the size varies plate by plate, mine was noticably smaller than my friends' and it kinda feel bad. Anyway, the steak is fine, but I can't taste the "passion fruit" at all in the gravy.Taste:  OKAY, not impressive Quantity: EnoughAttractiveness: AttractivePric

Taste:  OKAY, not impressive
Quantity: Enough
Attractiveness: Attractive
Price: quite expensive
Table service: Full table service e.g. making order and payment, food delivery.
Employee attitude: can't complain
Lighting, atmosphere, and environment: quite a nice view sitting by the window, and the interior is decorated decently.
2021-09-21
2021-09-20 204 瀏覽
難得同小學好友聚會,我哋又食返好耐之前食過嘅西班牙餐廳,睇下水準有咩變化。😯🍲西班牙橡果黑毛豬柳龍蝦汁砂鍋飯 $268作為廚師推介,食材配搭係特別啲,有昆布、菇等等,加上幾片黑毛豬柳,帶點鹹香,味道同質感有啲似日式炊飲,都有啲似中式荷葉飯。🤣🤣呢款西班牙Fusion菜需要耐心等候,至少20分鐘。🧇楓糖布丁香蕉伯爵窩夫 $118最吸睛係大過塊面嘅棉花糖,2 個人撕開食都食唔曬。🤪下層配合movenpick 自選雪糕,香蕉伯爵窩夫、布甸同多款生果粒。窩夫呈花花形狀,上面加入咗cream 。整體甜度十足,唔需要落楓糖都夠味。🤣生果粒有齊哈密瓜、草莓、藍莓、紅苺、奇異果、橙, 幾足料。 🍹招牌水果茶 $46幾甜,有唔少生果切粒,鮮橙味突出。 整體同期望有出入,勝在窩夫幾特別,適合打卡。

🍲西班牙橡果黑毛豬柳龍蝦汁砂鍋飯 $268

🧇楓糖布丁香蕉伯爵窩夫 $118

🍹招牌水果茶 $46幾甜,有唔少生果切粒,鮮橙味突出。

整體同期望有出入,勝在窩夫幾特別,適合打卡。
2021-09-18 134 瀏覽
<ᴇɴᴊᴏʏ ʏᴏᴜʀ ᴍᴇᴀʟ!>其實好似從來都無食過西班牙菜今日出開尖沙咀 係厚福街覓食 搵咗間名為Espuma 嘅西班牙餐廳餐廳位於H8 2樓🍤西班牙式檸檬欖油煎蝦 ($118)Lemony Grilled Gambas Served w/lemon, garlic, olive oil 食西班牙餐當然要食西班牙地道菜叫咗呢個開胃菜 個賣相好特別無諗過係成碟油浸住啲蝦 辣肉腸 蒜頭同檸檬🧄🥓蝦食落好有橄欖油香 至於唔係太食到蒜嘅味道都幾得意 如果有個法包放係底可以會更加好食添😗🍄巴西風乾火腿伴燒烤菇黑松露醬意大利飯 ($128)Risotto w/Parma Ham and portobello in black truffle sauce risotto口感偏向硬身 比起出面多返啲咬口除咗大大粒啡菇之外 Risotto 入面都有大量啲菇 飯同菇嘅比例係1:1中間仲zip 咗幾舊翠玉瓜添芝士略為少咗啲 palma ham食到尾唔夠芝士就會單調咗少少🤏🍕醬汁牛肋肉薄餅 ($138)Mr. Oxford Thin pizza dough w/short ribs, b
<ᴇɴᴊᴏʏ ʏᴏᴜʀ ᴍᴇᴀʟ!>
其實好似從來都無食過西班牙菜
今日出開尖沙咀 係厚福街覓食
搵咗間名為Espuma 嘅西班牙餐廳
餐廳位於H8 2樓

🍤西班牙式檸檬欖油煎蝦 ($118)
食西班牙餐當然要食西班牙地道菜
叫咗呢個開胃菜 個賣相好特別
無諗過係成碟油浸住啲蝦 辣肉腸 蒜頭同檸檬🧄🥓
蝦食落好有橄欖油香 至於唔係太食到蒜嘅
味道都幾得意
如果有個法包放係底可以會更加好食添😗

🍄巴西風乾火腿伴燒烤菇黑松露醬意大利飯 ($128)
risotto口感偏向硬身 比起出面多返啲咬口
除咗大大粒啡菇之外
Risotto 入面都有大量啲菇 飯同菇嘅比例係1:1
中間仲zip 咗幾舊翠玉瓜添
芝士略為少咗啲
palma ham食到尾唔夠芝士就會單調咗少少🤏

🍕醬汁牛肋肉薄餅 ($138)
Mr. Oxford
Thin pizza dough w/short ribs, bell pepper, bbq sauce
薄餅底邊超脆 食落好似薯片咁
Topping 有大量三色椒🫑 芝士🧀
牛肋肉食落感覺唔似食緊牛肉添🥩
鹹香味平衡返薄餅底嘅蕃茄膏酸味
芝士落得唔算多 2個人各自食3塊都唔覺得膩

🫖招牌水果茶 ($45)
Signature Fresh Fruit Tea (Hot)
水果茶用咗紅蘋果 青蘋果 橙同奇亞籽浸泡嘅
配上台灣茶葉 酸酸甜甜都幾開胃🍎🍏
2021-09-12 162 瀏覽
悠閑星期日,出嚟尖沙咀行街同搵下食。Espuma 響厚福街,好岩行完街街上去食吓野同hea 下抖下。Espuma環境好岩晒一班朋友聚舊。環境寬敞舒適唔怕人逼人,可以傾吓偈。V仔六點入座,人流唔多,但座落十分鐘唔夠就已經七七八八,但都唔係太吵。西班牙一定要試西班牙海鮮炒飯🦐🦑。海鮮十分豐富,飯是龍蝦🦞湯煮,十分香濃。海鮮一啲都唔少。材料有:海蝦,大蜆,青口,帶子,魷魚,同辣肉腸。兩個人份。另外點左個兩個小食,因為個海鮮飯太大了。慢煮加利亞風味八爪魚🐙:非常有意外驚喜。食到鮮嫩原始味道。香草味配烚薯仔加上慢煮八爪魚非常之配搭得宜。龍舌蘭野雞槌:烤雞槌配上龍舌蘭酒,酒香加上少少酒嘅苦味加青檸酸味。好fresh。仲有招牌鮮水果茶:係食完傾下計時間。餐廳仲有好多fusion 菜都好吸引,如甜品特色飲品都係一一要試。今次可以😌hea 著飽。
悠閑星期日,出嚟尖沙咀行街同搵下食。

西班牙一定要試西班牙海鮮炒飯🦐🦑。
海鮮十分豐富,飯是龍蝦🦞湯煮,十分香濃。海鮮一啲都唔少。
材料有:海蝦,大蜆,青口,帶子,魷魚,同辣肉腸。兩個人份。

另外點左個兩個小食,因為個海鮮飯太大了。
慢煮加利亞風味八爪魚🐙:
非常有意外驚喜。食到鮮嫩原始味道。
香草味配烚薯仔加上慢煮八爪魚非常之配搭得宜。

龍舌蘭野雞槌:

仲有招牌鮮水果茶:
係食完傾下計時間。

今次可以😌hea 著飽。

2021-09-12 108 瀏覽
佢上一次嚟呢間餐廳已經係多過一年,今次再嚟感覺上有些少退步。首先,一入到間餐廳,就有一陣陣廁所香薰的味道,同埋杯水有小昆蟲叫咗Nachos同雞鎚做小食,d Nachos冇一塊係脆嘅,之後就係個火焰雞鎚,總共有六件,只有兩件係熟嘅,其餘嗰d生到有血水流出來,最搞笑係同侍應講完之後,佢整返三件俾我哋之後叫咗豬手, Pizza,一客蟹肉意粉,一客牛肋肉寬條麵,感覺都好普通,尤其是係個,牛肋肉寬條麵,朋友們食完覺得似食左冇牛嘅乾炒牛河

2021-09-11 138 瀏覽
今日預祝生日食飯 就黎食下特色的西班牙菜但食落感覺一般而且有點貴🙈 首先呢度環境係唔錯 地方寬敞明亮 座位多 星期六 晚上6點黎 基本上不用等位 很快就能安排座位🤩🤩食物方面 我地主要叫左兩款菜式1️⃣ 西班牙榛果黑毛豬柳龍蝦汁砂鍋飯 ($268)原本想食海鮮飯 但見價錢貴 而且怕食唔切所以見呢個都幾吸引就叫🙈🙈一上菜 熱辣辣嘅砂鍋飯 有好香嘅蝦米味 但啲豬柳賣相就一般 感覺似烚完放上去食落口 有蝦米同脆脆、冬菇 係香口 有咬口西班牙飯的特色係用湯燴飯呢個飯都唔例外 用上龍蝦汁去燴煮而成 所以飯粒粒粒分明 帶有濕潤感💦👍🏻而近砂鍋邊的飯焦 食落都十分脆口 飯粒的軟硬度適中 🥰唯一覺得 龍蝦味較淡 😣🙈而黑毛豬柳 食落無太多調味料 原汁原味 好有肉汁 林身 唔會太乾 太韌 👏👍🏻2️⃣ 醬燒豬肋骨配薯條 ($218)諗住黎到食西班牙菜 點都要叫燒豬肋骨黎食但可惜 食落 感覺一般 🥲只是普通的bbq醬的燒豬肋骨 🙃既無咩特色 又不是有燒焦邊香 價錢有啲不成正比我覺得 薯條仲好食過豬肋骨🙊 🤩🤔 總結🙈🤔 服務態度 :⭐️⭐️⭐️⭐️(4/5)有好勤力斟水 清碗碟 亦會覆單確認 人手充足 一舉手都有店員回應

今日預祝生日食飯 就黎食下特色的西班牙菜
但食落感覺一般而且有點貴🙈

首先呢度環境係唔錯 地方寬敞明亮 座位多
星期六 晚上6點黎
基本上不用等位 很快就能安排座位🤩🤩

食物方面 我地主要叫左兩款菜式

1️⃣ 西班牙榛果黑毛豬柳龍蝦汁砂鍋飯 ($268)
原本想食海鮮飯 但見價錢貴 而且怕食唔切
所以見呢個都幾吸引就叫🙈🙈

一上菜 熱辣辣嘅砂鍋飯
有好香嘅蝦米味 但啲豬柳賣相就一般 感覺似烚完放上去
食落口 有蝦米同脆脆、冬菇 係香口 有咬口
西班牙飯的特色係用湯燴飯
唯一覺得 龍蝦味較淡 😣🙈
而黑毛豬柳 食落無太多調味料 原汁原味
好有肉汁 林身 唔會太乾 太韌 👏👍🏻

西班牙榛果黑毛豬柳龍蝦汁砂鍋飯

2️⃣ 醬燒豬肋骨配薯條 ($218)
諗住黎到食西班牙菜 點都要叫燒豬肋骨黎食
但可惜 食落 感覺一般 🥲
只是普通的bbq醬的燒豬肋骨 🙃
既無咩特色 又不是有燒焦邊香 價錢有啲不成正比
我覺得 薯條仲好食過豬肋骨🙊

醬燒牛肋骨配薯條

🤩🤔 總結🙈🤔
服務態度 :⭐️⭐️⭐️⭐️(4/5)
有好勤力斟水 清碗碟 亦會覆單確認
人手充足 一舉手都有店員回應👍🏻
食物質素 :⭐️⭐️⭐️ (3/5 )
感覺都比較一般
仍有改善空間 唔似出面講到咁好食
抵食程度 :⭐️ (1/5)
價錢偏貴 但食物質素一般🙈🙈
可能貴食材 食唔慣😂🙈

2021-09-04
慶祝紀念
生日
👧🏻Wodafoodie in Tsim Sha Tsui即興想食西式午餐,一行四人,無用OpenRice book,無左買三送一優惠😢😢午市包餐湯南瓜湯、餐飲、沙律、蒜蓉包、主菜、甜品Oreo切餅,有加一。✨ 🇮🇹 香煎雞胸冬蔭意大利飯🐥 $98呢個賣相好吸引!大大塊既雞胸上面灑左有熱溶左既芝士,雞胸唔柴仲幾滑☺️有水準喎!個意大利飯加左泰式元素,冬蔭公味濃,加埋煙煙韌韌既飯好好食呀👍🏻👍🏻👍🏻✨🍅蕃茄忌廉蜆肉意粉🍝 $88相比朋友叫既呢個蜆肉意粉,好似得四隻蜆,意粉幾juicy重茄汁,上面灑左芝士粉,不過性價比一定係高蛋白既雞胸意大利飯完勝😆午市都唔會好爆,想靜靜地唔想等位食西餐可以一戰Espuma。📍Espuma (尖沙咀)尖沙咀厚福街8號H8 2樓
👧🏻Wodafoodie in Tsim Sha Tsui

香煎雞胸冬蔭意大利飯

✨ 🇮🇹 香煎雞胸冬蔭意大利飯🐥 $98
蕃茄忌廉蜆肉意粉

✨🍅蕃茄忌廉蜆肉意粉🍝 $88

📍Espuma (尖沙咀)
尖沙咀厚福街8號H8 2樓
午餐
香煎雞胸冬蔭意大利飯
呢個星期工作好忙,星期四放工同男朋友決定放鬆一下,黎到尖沙咀行左陣街,點知唔知時間行到八半,拿拿林搵野食朋友推薦左幾次係厚福街既Espuma,今次終於有機會試啦😍😍😍估唔到星期四平日晚過左八半,餐廳🍴都仲滿座餐廳走北歐風,有唔同既植物做裝飾,窗框、門、餐椅都用左湖藍色,幫餐廳添一份活躍另外仲因應夏天掛左個大大既水泡😆餐廳整體格調唔錯,氛圍好relaxing,岩晒同朋友/另一半食住野傾密計😝餐牌設計亦係色彩繽紛,選擇都唔少👍🏻由小食、Pasta、燴飯、甜品到特飲都有幾多唔同既選擇,諗到我地心思思最後叫左一個Pasta 一個燴飯 同我最期待既棉花糖窩夫🧇🍝 西班牙橡果黑毛豬柳西京汁珍珠麵份量比想像中大!黑毛豬柳好似用西京汁炆過咁,所以非常入味,肉質非常軟腍👍🏻西京汁唔會蓋過豚肉香,微微甜香亦提升鮮味意粉煮得剛好Al dente 醬汁唔多但足夠沾滴每條意少,味道咸甜幾惹味👍🏻👍🏻🍛香煎帶子忌廉波菜汁意大利飯同樣都係份量幾大既燴飯😆我自己本身麻麻波菜汁因為之前食過幾次都係成盤野綠得有啲恐怖今次終於係靚仔既波菜汁燴飯😍😍😍波菜完美同忌廉混合,入口除左忌廉奶香,波菜可以減少忌廉既油👍🏻👍🏻燴飯調味

估唔到星期四平日晚過左八半,餐廳🍴都仲滿座

餐牌設計亦係色彩繽紛,選擇都唔少👍🏻
最後叫左一個Pasta 一個燴飯 同我最期待既棉花糖窩夫🧇

🍝 西班牙橡果黑毛豬柳西京汁珍珠麵
份量比想像中大!
黑毛豬柳好似用西京汁炆過咁,所以非常入味,肉質非常軟腍👍🏻
西京汁唔會蓋過豚肉香,微微甜香亦提升鮮味

🍛香煎帶子忌廉波菜汁意大利飯

同樣都係份量幾大既燴飯😆
我自己本身麻麻波菜汁因為之前食過幾次都係成盤野綠得有啲恐怖
今次終於係靚仔既波菜汁燴飯😍😍😍
燴飯調味亦都剛好,配埋唔同既菌類,增加口感同埋菇類獨有既香味😋😋😋

帶子三粒大大粒,剪到兩邊都係金黃色😍
夠厚身所以入面口感好軟糯,鮮味十足😋👍🏻

Rose香檳酒🍾️燴焦糖蘋果窩夫
其實食完兩份主菜都好夠飽,但我目標係棉花糖窩夫😂所以幾飽都要叫!
窩夫即叫即整需要等一陣,上枱我即刻心心眼😍

Plating好IG-able,入面都勁豐富😍😍
有兩球雪糕🍦、蛋糕、吉士、極多鮮果🍎🍓🫐🍈
當然仲有主角窩夫😆😆😆

棉花糖依家真係買少見少,係童年回憶!
拎出黎慢慢咬慢慢撕真係好開心🥳
食完棉花糖我地就畢起啲窩夫同配料

窩夫絕對唔係得個樣,即叫即整熱辣辣
入口外脆內軟,仲有好香牛油麵粉香
配埋佢既吉士,濃厚黏稠,奶香十足
再有雪糕冰火兩重奏😍😍😍超級幸福
鮮果好新鮮唔會球,最特別係香檳燴蘋果👍🏻
入口滿口香檳既香味,少少酒精加上蘋果既清甜
第一次食,有驚喜😋😋😋
2021-09-05 246 瀏覽
同朋友臨時想搵個地方坐低傾下計,冇book位又想搵個唔洗限時坐既地方,朋友就推薦咗哩到,話試過dinner都唔錯👍🏻但我地係tea time黎,一於就試下佢啲輕食質素😆☑️黑松露醬芝士薯條嘩!好大份🤣薯條係我鍾意既粗薯條🍟薯條即炸起,所以非常香脆,面撒左啲芝士粉,不過芝士粉有啲少,得面某幾條先有,所以食唔太到芝士味,黑松露醬就好香😍☑️XO醬煮活青口配白酒忌廉汁本身我唔係特別好青口,所以都冇特別期待過,點知意外地好食喎❗️啲青口肉口感完全唔會梅,食得出係新鮮青口👍🏻雖然話係XO醬,不過我個人就食唔到XO醬味,但白酒忌廉汁味道就好香,跟埋一份焗到好脆包可以點汁食😋☑️軟棉棉綠茶戚風蛋糕造型好高好特別🤣有少少綠茶味,正正常常冇咩特別,我同朋友都覺得,比起甜點,都係鹹點出色啲😶☑️楓糖布丁香蕉伯爵窩夫跟埋雪糕同棉花糖,我以為時棉花糖係一粒粒個啲,原來係棉花糖機既棉花糖,外型都幾吸精🥰食落就有啲太甜,所以我地試左一啖都冇再食,窩夫有好濃既伯爵茶味,都幾香,旁邊有舊楓糖布丁,不過不失🤨
☑️黑松露醬芝士薯條

☑️XO醬煮活青口配白酒忌廉汁

☑️軟棉棉綠茶戚風蛋糕

☑️楓糖布丁香蕉伯爵窩夫
呢間西班牙餐廳之前已經食過,去過港島嘅2間分店,今次就去尖沙咀H8嘅Espuma。叫咗2款未食過嘅鹹點同一款打卡甜品。.📍炸洋蔥伴溫泉蛋意大利飯($128)Caramelized Onion & Onsen Egg Risotto 意大利飯上枱之後聞到好大陣薯片香氣😻,食落先知原來係因為加咗炸過嘅洋蔥🧅。唔單只食落夠香口而且仲有一陣香甜味💕。意大利飯醬汁夠多但唔油膩,飯粒軟腍同時加入大量雜菌增加口感,味道上真係好好食😋。飯中有隻溫泉蛋🐣,可惜煮得熟咗,冇流心效果,如果唔係一定會更吸引。.📍蜜糖烤雞薄餅($128)Honey Master (Thin pizza dough with chicken, cherry tomato, pineapple, cheese & honey) Pizza餅底超薄脆,一客6件,唔heavy,食到Pizza邊仲有啲似薯片😆。落咗大量雞肉🐓、菠蘿🍍、車厘茄🍅、沙樂美腸做toppings,配料夠晒多。另外再加上冇得輸嘅芝士🧀同蜜糖🍯,食落鹹鹹甜甜,都幾惹味。.📍焙茶朱古力沖繩黑糖窩夫配雪糕($138/full)Hojicha Temptation呢個一睇

📍炸洋蔥伴溫泉蛋意大利飯($128)

📍蜜糖烤雞薄餅($128)

📍焙茶朱古力沖繩黑糖窩夫配雪糕($138/full)
Hojicha Temptation
呢個一睇就知係打卡甜品📸,有一大球綿花糖,好吸睛。主角嘅窩夫🧇做得鬆軟富蛋香,配上2球movenpick雪糕同黑糖醬食落去味道更豐富之餘亦更濕潤,同時仲有生果🍊🍓🥝、焙茶醬同蛋糕仔🍰做配料。唯獨蛋糕仔過於普通,拉低左啲分數。

2021-09-02 70 瀏覽
呢間西班牙餐廳除左尖沙咀外,係灣仔同中環都有分店,地理位置非常方便👍🏻亦是我成日都會去嘅餐廳之一,覺得食物質素ok👉 龍舌蘭青檸野雞槌 ($98)呢道菜一上來侍應會係雞槌上淋上龍舌蘭再點火,火焰🔥好快就會消逝😑可惜在無準備下影唔到火燒嘅情況😅雞槌方面就唔算特別有驚喜,雞肉都唔係特別滑,再加上自己對青檸味唔太鐘意🥺比較鐘意以前嘅單骨雞翼😂👉 黑松露醬芝士薯條 ($78)黑松露芝士薯條一如以往咁好食,每次差唔多必叫😂👉 香芒牛油果蝦沙律 ($128)成個配搭好清新同新鮮,以前都唔太好牛油果,但今次配沙律一齊食感覺又幾好哦🤣蝦嘅份量都算多,又比較鮮甜👍🏻👉 招牌鮮雜果麻薯窩夫配雪糕 半份($98)最愛麻薯窩夫😍再配生果同雪糕,鐘意食甜品嘅你就一定唔好錯過😂

👉 龍舌蘭青檸野雞槌 ($98)

👉 黑松露醬芝士薯條 ($78)
黑松露芝士薯條一如以往咁好食,每次差唔多必叫😂

👉 香芒牛油果蝦沙律 ($128)

👉 招牌鮮雜果麻薯窩夫配雪糕 半份($98)
  • 黑松露薯條
2021-08-28 86 瀏覽
Espuma (H8)尖沙咀厚福街真係好多好多嘢食,而我哋今日就揀咗呢間食西餐既,舖頭面積都幾大,今日book咗位,唔使等位,員工亦都非常有禮貌香芒牛油果大蝦沙律~$128芒果同大蝦都好新鮮,加埋啲沙律菜,好Fresh,好好食大閘蟹粉蟹肉忌廉寬條麵~$198呢個闊條麵OK喎,蟹肉都多,忌廉加埋蟹肉,好夾漁夫海鮮薄餅~$148呢個Pizza不錯,係我鍾意食嘅pizza餅底,薄薄地一塊不太飽肚芝士焗粟米薄脆~$108呢一個芝士薄脆比較一般,個人覺得麻麻草莓蜜桃沙冰~$56呢個有驚喜,酸酸甜甜,沙冰啱晒而家夏天,解暑一流Espuma🏠:尖沙咀厚福街8號H8 2樓☎️:27392080
Espuma (H8)

尖沙咀厚福街真係好多好多嘢食,而我哋今日就揀咗呢間食西餐既

香芒牛油果大蝦沙律~$128
芒果同大蝦都好新鮮,加埋啲沙律菜,好Fresh,好好食

大閘蟹粉蟹肉忌廉寬條麵~$198
呢個闊條麵OK喎,蟹肉都多,忌廉加埋蟹肉,好夾

漁夫海鮮薄餅~$148

芝士焗粟米薄脆~$108
呢一個芝士薄脆比較一般,個人覺得麻麻

草莓蜜桃沙冰~$56
呢個有驚喜,酸酸甜甜,沙冰啱晒而家夏天,解暑一流

Espuma
🏠:尖沙咀厚福街8號H8 2樓
☎️:27392080
2021-07-01
慶祝紀念
生日
2021-08-26 135 瀏覽
見到食評一面倒 有啲影到好靚就話好好食 有一啲就話好難食 公司食飯 老闆就揀咗呢一間咁一嚟飲個湯呢…就….啦 有d似係用粉溝嘅蒜蓉包對比係好食嘅跟住落嚟個雞胸沙律 呢個味道既雞胸幾特別跟住嗰個蟹肉蛋 有d腥 唔啱我 再嚟多個fusion蜆 呢個…甜甜地…..跟住呢個牛扒呢…就好dd 五成熟朋友叫七成 變咗全熟(冇影到相 但係後來有個員工戴眼鏡起碼佢表面都nice 問我哋要唔要換 心諗又要等好耐又好似好麻煩人就算啦)仲有個唔知咩魚 就麻麻仲有個鹹豬手好硬其實仲有好多其他嘢食不過冇影到最好食就係呢個西班牙海鮮飯❗️全場最正但唔明點解有啲人話可以四個人分囉 你正正常常兩個人都勉強嘅呢個黑松露薯條都好食 好食係欣賞佢係新鮮熱辣辣!不過呢隻薯條係我麻麻哋嘅 不過就真係太熱啦食嘅時候小心啲大家最尾嗰個甜品係好食嘅!👍🏼👍🏼👍🏼切開係流心嘅同埋唔會好甜因為公司食飯起碼有10個人分咗三位枱 連住咁你正常係一齊買單 但係一枱分開叫 啲嘢上到有d亂 漏咗 但係員工就話你哋嗌到好亂 心諗唔係要點樣嗌?唔通全部一式一樣咩 搞笑🤗「要試過先知邊樣好食 前提係你要試過好多款先😉」10個人食咗五千幾蚊所以試咗好多嘢佢
見到食評一面倒

但唔明點解有啲人話可以四個人分囉
你正正常常兩個人都勉強嘅

最尾嗰個甜品係好食嘅!👍🏼👍🏼👍🏼切開係流心嘅同埋唔會好甜

「要試過先知邊樣好食
前提係你要試過好多款先😉」
10個人食咗五千幾蚊所以試咗好多嘢

佢嗰隻水果茶都可以嘅 朋友話西柚茶都好好飲😉