2024-12-18
❛ Bronte 5.0 ($225)ꜰɪᴏʀ ᴅɪ ʟᴀᴛᴛᴇ ɴᴀᴘᴏʟɪ | ᴍᴏʀᴛᴀᴅᴇʟʟᴀ ᴏʀᴏ ᴅɪ ʙᴏʟᴏɢɴᴀ ɪɢᴘ | ꜱᴏʀʀᴇɴᴛᴏ ʟᴇᴍᴏɴ ᴢᴇꜱᴛ | ꜱᴇᴍɪ ᴅʀɪᴇᴅ ᴛᴏᴍᴀᴛᴏ | ʀɪᴄᴏᴛᴛᴀ ᴅɪ ʙᴜꜰᴀʟᴀ | ᴘɪꜱᴛᴀᴄʜɪᴏ | ʟᴇᴍᴏɴ ᴏɪʟ開心果碎、ᴍᴏʀᴛᴀᴅᴇʟʟᴀ、檸檬皮同蕃茄乾嘅搭配有驚喜好食😫 肉唔會過鹹食落唔膩,批邊厚而且夠煙靭,空氣感十足,底部和外層都烘到脆!份量對得住價錢👍🏻❛ Margherita ($165)ꜱᴀɴ ᴍᴀʀᴢᴀɴᴏ ᴅᴏᴘ | ꜰɪᴏʀ ᴅɪ ʟᴀᴛᴛᴇ ɴᴀᴘᴏʟɪ | ʙᴀꜱɪʟ經典口味之一,番茄醬新鮮酸甜,鋪滿mozzarella芝士和basil加以點綴 簡直係無得輸❛ Tiramisu ($80)咖啡同酒味香濃,手指餅入味又唔會太軟腍,手指餅同馬斯卡彭比例同甜度啱啱好,馬斯卡彭厚身香滑,係我食過其中嘅出色嘅tiramisu! 不愧為全港排名第一🥇 絕對值得一試嘅pizza!最好係餐廳可以網上訂座唔使排隊👍🏻—ʜᴋᴅ $300-400 𝗉𝗉𝙧𝙚𝙨𝙚𝙧𝙫𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣𝙨: ye
❛ Margherita ($165)
—
ʜᴋᴅ $300-400 𝗉𝗉
𝙧𝙚𝙨𝙚𝙧𝙫𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣𝙨: yes
𝙧𝙚𝙫𝙞𝙨𝙞𝙩? yes
𝙤𝙫𝙚𝙧𝙖𝙡𝙡: 9.5/10
—
📍Fiata Pizza
中環蘇豪士丹頓街2號地舖
G/F, 2 Staunton Street, Soho, Central