2024-09-19 343 瀏覽
👏過5000尺嘅Foodhall by Moon Thai 🫶🏼🇹🇭係新型北歐 Café 既現代簡約格調,以和暖大地色澤為主,一次過體驗哂色、香、味、美既感官享受🙌🏼🙌🏼坐落於在九龍東核心地段 Manulife Place 🇹🇭有早餐時段,方便附近打工仔外帶回公司享用;午餐就係主打「美食市集」高效率模式,有泰式地道炒粉麵飯類、Fusion 漢堡類、濃香泰式船麵串燒及特色甜品水吧類三個area ;而晚餐就有餐桌服務,可以慢慢食😗😗🍷一坐低嗌左個凍水果茶、西柚汁🍹清爽鮮甜舒服哂柚子沙律🥗淨係賣相已經好吸引有真材實料嘅柚子&調味&洋蔥等等好醒胃🍚菠蘿海鮮炒飯炒得夠哂靚吃一口炒飯,微酸帶甜既新鮮菠蘿配以鮮味海鮮,色香味俱全趁熱食 粒粒分明🐷泰式滷水豬手 分量十足豬手軟稔入味,啖啖骨膠原既感覺有滷蛋 仲有啲酸菜 好入味好香食到津津有味呢度仲有好多唔同款式嘅泰國菜同埋fusion菜大排筵席嚟食都啱

坐落於在九龍東核心地段 Manulife Place 🇹🇭
有早餐時段,方便附近打工仔外帶回公司享用;
而晚餐就有餐桌服務,可以慢慢食😗😗

🍷一坐低嗌左個凍水果茶、西柚汁🍹
清爽鮮甜舒服哂

柚子沙律🥗淨係賣相已經好吸引
有真材實料嘅柚子&調味&洋蔥等等
好醒胃

🍚菠蘿海鮮炒飯炒得夠哂靚
吃一口炒飯,微酸帶甜既新鮮菠蘿配以鮮味海鮮,色香味俱全
趁熱食 粒粒分明

🐷泰式滷水豬手 分量十足
豬手軟稔入味,啖啖骨膠原既感覺
有滷蛋 仲有啲酸菜 好入味好香
食到津津有味

呢度仲有好多唔同款式嘅泰國菜同埋fusion菜
大排筵席嚟食都啱
位於牛頭角既 Foodhall by Moonthai 餐廳地方很大 , 餐廳內裝修主打橙色 , 屬北歐風格 , 而且座位很闊落 , 坐得很舒服✨瑪莎曼咖喱牛肉餐廳招牌菜之一,咖哩醬汁濃郁香醇,牛肉軟嫩入味,辣度剛剛好, 咖哩醬汁中加入了椰漿和花生醬,味道更加豐富。 牛肉的肉質鮮嫩,與咖哩醬汁完美融合。✨煎薄餅 口感外酥內軟✨沙嗲雞肉串燒本身醃過既雞肉串就咁食都好好味 , 配埋個好香花生味既沙嗲醬仲正✨雞肉船麵金邊粉麵身柔軟滑嫩,雞肉口感唔會好鞋口 , 有脆卜卜豬皮做配料,非常滿足✨馬拉盞通菜每次食泰國菜必點,食落唔會好油 , 唔會好辣,而且廚師炒得好有鑊氣,炒得好爽口,再加上泰國特色嘅馬拉盞醬,咸香惹味!✨泰式奶茶茶底同奶味都夠香濃夠順滑✨青檸梳打梳打配上青檸檬 , 非常清新,又解渴!✨蘋果汁這裏有橙汁同蘋果汁,非常適合小朋友✨芒果糯米飯芒果又甜又香 , 糯米飯熱辣辣好好味

餐廳內裝修主打橙色 , 屬北歐風格 ,
而且座位很闊落 , 坐得很舒服

✨瑪莎曼咖喱牛肉

✨馬拉盞通菜

✨泰式奶茶
茶底同奶味都夠香濃夠順滑

✨青檸梳打
梳打配上青檸檬 , 非常清新,又解渴!

✨蘋果汁
這裏有橙汁同蘋果汁,非常適合小朋友

✨芒果糯米飯
芒果又甜又香 , 糯米飯熱辣辣好好味
2024-09-17 395 瀏覽
餐廳環境勁寬敞,好似酒店自助餐嘅格局,窗邊位置光線勁舒服⛅️▪️泰式All Day Breakfast 🍳 $128(泰式粥•沙嗲雞串•煙肉•雜菌•煎蛋•酸種包配牛油果醬🥑)成個感覺真係好似去左泰國落酒店食自助餐feel,每樣都好夠味,(•͈˽•͈)特別係沙嗲雞串同炒雜菌,個泰式粥好綿入面有半碗都係雞件,無味精,靠雞肉既鮮味~▪️煙三文魚斑尼迪克蛋$128煙三文魚份量好足,酸種包搽左士多啤梨sour cream定yogurt(出奇地好夾♡) Poached Egg未係爆流心係半熟蛋,有啲士多啤梨同柚子伴碟賣相係靚嘅~▪️ 泰式髒髒奶茶$38分層漸變好靚,諗住會好甜,店員話甜味係黎自奶嘅部份,唔會好甜好順滑,飲落甜度應該平時泰奶茶三分一▪️泰式茶湯力$48味道好有驚喜 ദ്ദി˶ー̀֊ー́ )✧ 有啲康普茶感覺,茶味好香之餘飲落微微酸甜,好夠汽好清新真心係好食,食住嘢都聽到廚房嘅鑊氣聲,下次會想試吓佢啲炒粉麵類🤪唔知係咪假日11:30太早得好少客,臨走嘅時候時就開始多啲,我諗呢度主要客源都係附近寫字樓,去開觀塘嘅,不妨喺牛頭角落車試下呢間餐廳,其實行番去觀塘都好近 ᐧ༚̮ᐧ

▪️泰式All Day Breakfast 🍳 $128
(泰式粥•沙嗲雞串•煙肉•雜菌•煎蛋•酸種包配牛油果醬🥑)

▪️煙三文魚斑尼迪克蛋$128
未係爆流心係半熟蛋,有啲士多啤梨同柚子伴碟賣相係靚嘅~

▪️ 泰式髒髒奶茶$38

• 泰式All Day Breakfast
  • 沙嗲雞肉串燒
  • 泰式全日早餐
2024-09-14 436 瀏覽
二訪這裡了,上次黎既時候係晏就,今次黎同👶🏻食晚飯。晚上嘅氣氛比下午時份更好更明亮😉難怪晚上嚟食飯都坐滿哂!而且最近Happy Hour時段任何酒精消費,各款烤物都享有八折優惠,happy hour時段由下午 15:00-20:00喔,大家可以把握機會同朋友過嚟飲杯嘢😚💓☀️ 牛肉漢堡•紅咖喱蛋黃醬 $98絕對會因為佢個漢堡包而黎,呢度嘅漢堡包真係深得我歡心。塗上烘焙過嘅漢堡包皮真的十分好吃,絕對令我念念不忘的😋今次點的是牛肉,配上紅咖喱蛋黃醬,會比較辣小小😗💫 沙嗲羊肉串燒 $58無乜羶味,燒得好香肉質都頗嫩,羊味唔算好重。加上本身已經事先已經醃製好,所以就算唔配沙爹醬已經好夠味😆☀️ 招牌和牛船麵 $118船麵嚟到嘅時候和牛都係呈半生熟的如果想熟少少,可以自行再浸耐啲牛肉尚算幾嫩 脂肪唔多。而個湯底都幾濃郁拍得住泰國嘅味道不過就冇咗嗰種藥材味~比較適合香港人食😆👅 泰式奶茶 唔會好甜都拍得住泰國既味道不過略嫌茶味淡少少🤏如果濃啲就更好飲😜🍌香蕉朱古力煎餅 $58同平時食開嘅煎餅唔同餅底係比較有咬口鬆軟唔會係好脆身嗰種。朱古力醬跟煉奶的配搭雖然好肥,但真的好好味🤩🍸🔅 Thai Tea

☀️ 牛肉漢堡•紅咖喱蛋黃醬 $98

今次點的是牛肉,配上紅咖喱蛋黃醬,會比較辣小小😗

💫 沙嗲羊肉串燒 $58

無乜羶味,燒得好香
肉質都頗嫩,羊味唔算好重。
加上本身已經事先已經醃製好,所以就算唔配沙爹醬已經好夠味😆

☀️ 招牌和牛船麵 $118

船麵嚟到嘅時候
和牛都係呈半生熟的
如果想熟少少,可以自行再浸耐啲
牛肉尚算幾嫩 脂肪唔多。
而個湯底都幾濃郁
拍得住泰國嘅味道
不過就冇咗嗰種藥材味~
比較適合香港人食😆

如果濃啲就更好飲😜

🍌香蕉朱古力煎餅 $58

同平時食開嘅煎餅唔同
餅底係比較有咬口鬆軟
唔會係好脆身嗰種。
朱古力醬跟煉奶的配搭
雖然好肥,但真的好好味🤩

🍸🔅 Thai Tea Martini $62

因為始終佢唔同其他cocktail
係會將佢搖勻飲
而佢嘅特色就係分層咁飲
所以係同直接飲rum酒無分別😚

呢間係我心目中泰國菜排行頭幾名嘅舖頭,不輪服務質素食物質素都係好高嘅水準,而地方又夠闊落,同朋友一齊傾偈聚會係最佳選擇。

🔆 Foodhall by Moon Thai
觀塘觀塘道348號宏利廣場1樓101號舖

• 香蕉朱古力煎餅
  • 沙嗲羊肉串燒
  • 沙嗲雞肉串燒
2024-09-14 402 瀏覽
生日同Lisboy去Party Room放完電🌟當然要係觀塘附近搵間好餐廳食好野🤪呢間泰國餐廳Lunch好多人食,夜晚閒日靜靜地同Lisba & Lisboy泰式Fusion晚餐🥩🍽️ 慢煮美國封門牛柳配新薯去泰國餐廳食呢個慢煮封門牛柳係咪有啲特別呢?慢煮牛柳牛味濃,肉汁滋味,所謂嘅新薯都好特別,係冬陰功味嘅薯蓉🤪呢個Fusion菜泰有特色!🍽️ 海南雞飯食泰國嘢又點可以唔試試吓佢哋嘅海南雞飯😋記得去泰國嘅時候Lisboy差唔多日日都要食海南雞飯🤪今次呢個海南雞飯雞肉夠晒嫩滑,都值得一試!🍽️ MELON BOAT慶祝當然要試吓一杯有特色嘅MOON THAI COCKTAIL🍸有唔同嘅酒類Mix唔同嘅水果,包括菠蘿同埋密瓜汁🍹估唔到個菠蘿味都出好飲🤤🍽️ 泰式芒果糯米飯食完飯想食返個甜品Sweet Sweet💓最Sweet係Lisba Order呢個芒果糯米飯嘅時候仲叫店員加上蠟燭慶祝生日好有儀式感😍🎂謝謝老公!

🍽️ 慢煮美國封門牛柳配新薯

🍽️ 海南雞飯

🍽️ MELON BOAT

🍽️ 泰式芒果糯米飯
  • 芒果糯米飯
2024-09-11 497 瀏覽
今日出開觀塘買野,搵左牛頭角站附近既 Foodhall by Moon Thai試下,佢係商業大廈既1樓, 裝修以橙色做主調,色調鮮明有格調。而用餐環境亦都十分寬敞,我帶小朋友去都唔怕會嘈親隔離枱😂 我食左以下幾道菜式烤香茅豬頸肉:肉質鮮嫩如絲,外層微微焦香,香氣十足,搭配特製酸辣醬汁,十分惹味濕炒豬肉河:豬肉嫰滑,小朋友都食到,河粉係有先炒過,食得出鑊氣,芡汁味道亦岩岩好。瑪莎曼咖哩牛肉:咖哩醬香滑帶有微微甜味,牛肉份量十足,我地配埋Roti,沾咖哩黎食, 迅速清碟😂芒果糯米飯甜品:芒果新鮮夠甜,糯米香甜,配埋暖暖地既椰汁👍🏻,就算已經好飽都忍唔住食曬😂😂泰式髒髒奶茶:茶香同奶香👍🏻,口感絲滑,而且唔會好甜!!大家都知普遍泰奶都好甜~ 而依杯好岩香港人口味總結黎講,Foodhall by moonthai 唔單至環境舒適,菜式也有水準,值得一試!Btw, 食完之後睇到網上資料先發現原來佢地前身係位於上環既米芝蓮泰國菜餐廳 Moon Thai😂 餐廳堅持只用曾任泰皇御廚既泰廚團隊!難怪食物有水準啦🤭最後最後!好需要分享!佢係有IKEA bb凳既,有小朋友既人就知一張好坐既bb凳有幾咁重

我食左以下幾道菜式

最後最後!好需要分享!佢係有IKEA bb凳既,有小朋友既人就知一張好坐既bb凳有幾咁重要!!咁先有餐安落茶飯食呀😂
2024-09-11
  • 芒果糯米飯
2024-09-08 555 瀏覽
主要賣泰式食物為主,通常一說是泰式食物就會聯想到酸酸辣辣的味道,而這間餐廳亦是已泰式煮法調理泰及西式食物的餐廳。餐廳環境開揚漂亮,因為下單後需要時間等待,這反而特顯出每道食物亦會新鮮烹調,而其特點是該廚師的汁醬調配在每道餸都做得十分出色。慢煮美國封門柳配新薯:香味十足的牛柳味道,擺盤漂亮得像花園農田一樣,細粒岩鹽的配搭,番薯泥配以豆苗甜甜的小清新,微煎早餐小薯仔切片,軟熟肉冧多汁的牛柳切片,非常香濃的牛肉味魚餅:本身帶有微辣,內有蔥顆,非常均衡的配搭比例泰式風味羅望子燴羊膝:羅望子風味的碎顆滿佈於羊膝上,根部亦吸索了索味,整個羊膝帶出一種微酸的羅望子香味,容易切開,適合配搭薯蓉食用真的值得一試!

慢煮美國封門柳配新薯:

魚餅:
本身帶有微辣,內有蔥顆,非常均衡的配搭比例

泰式風味羅望子燴羊膝:

真的值得一試!
2024-09-05 850 瀏覽
今日黎開呢度探朋友,見到有間好特別嘅泰菜,入到去睇Menu先知原來有fusion嘢食。我們兩個人share呢試咗佢哋推介嘅冬陰功意粉🌶️仲泰式手打豬肉嘅burger,仲有個牛油果嘅Egg Benedict🌶️全部辣辣地好開胃,最啱而家天氣咁熱食,全部都好特別,好食。另外黎泰式餐廳點會少得甜品呢,最後叫多個斑斕椰汁千層糕😋我哋見有happy hour仲嗌咗兩杯嘢飲,朋友唔飲酒就嗌咗杯Thai tea ToNick.我第一次見👍🏻我就飲melon boat。
我就飲melon boat。
泰式手打豬肉burger
2024-09-04
泰式手打豬肉burger
  • 冬陰功意粉
  • 泰式豬肉手打burger
裝修風格以現代簡約風為主,採用亞熱帶以及暖大地色,感覺好舒服 😌枱與枱之間空間感好足夠,餐廳面積好大樓底又夠高,完全無逼夾嘅感覺餐廳亦設有小朋友 Highchair 同埋餐具,完全照顧到有小朋友既客人值得一提嘅系餐牌非常貼心,有清楚標示含堅果 🥜 成份嘅菜式素食菜式都有標明,所以素食人士都可以一試 👍🏻半份泰式烤雞 $128烤雞好大只,外脆內嫩,食落好 Juicy Juicy 😚🍢 沙嗲雞肉串燒 $48一客四串,燒得好香口,沙嗲醬唔會太辣但系超惹味 🌶️烤香茅豬頸肉 $48豬頸肉肉質爽嫩夠油脂,秘制醬汁同平時泰國餐廳唔同,辣辣地好開胃 🤤蟹肉炒飯 $118炒飯粒粒分明,有唔少蟹肉加埋蛋去炒底好足料乾炒雞肉河粉 $118河粉炒得好乾身又唔會太油膩 泰式髒髒奶茶 $38茶味夠香濃,甜度系岩岩好 🧋青檸梳打夠哂酸,消暑又解渴 迷迭香檸檬梳打 🍋迷迭香加埋檸檬配搭好清新,迷迭香好重,必飲之選 😍💵 兩大人一小朋友食 🧑‍🧑‍🧒 人均約 HKD$180
值得一提嘅系餐牌非常貼心,有清楚標示含堅果 🥜 成份嘅菜式
素食菜式都有標明,所以素食人士都可以一試 👍🏻

半份泰式烤雞 $128
烤雞好大只,外脆內嫩,食落好 Juicy Juicy 😚

🍢 沙嗲雞肉串燒 $48
一客四串,燒得好香口,沙嗲醬唔會太辣但系超惹味 🌶️

烤香茅豬頸肉 $48

蟹肉炒飯 $118
炒飯粒粒分明,有唔少蟹肉加埋蛋去炒底好足料

乾炒雞肉河粉 $118
河粉炒得好乾身又唔會太油膩

泰式髒髒奶茶 $38
茶味夠香濃,甜度系岩岩好 🧋

青檸梳打
夠哂酸,消暑又解渴

迷迭香檸檬梳打 🍋
迷迭香加埋檸檬配搭好清新,迷迭香好重,必飲之選 😍

💵 兩大人一小朋友食 🧑‍🧑‍🧒 人均約 HKD$180
2024-09-01
2024-08-29 662 瀏覽
上次夜晚來食過晚餐,覺得高質好食,今次帶屋企人中午來食Brunch。日間睇餐廳顯得更大更開揚,3面落地玻璃採光明亮,甚有渡假feel。🟨海南雞飯 $128海南雞皮薄肉嫩,油飯是軟飯,好香雞味。🟨蝦炒金邊粉 $128有鑊氣唔油膩,推介!🟨沙嗲豬肉串燒 $48🟨烤香茅豬頸肉 $48小食價錢相宜,香口又好食,可以多點幾款。🟨Latte $40🟨泰式奶茶 $38泰式奶茶好驚喜,估唔到做到拉花,比一般的奶茶更香滑。非常值得推介,日頭或者夜晚到訪都不同感覺,員工好友善,笑容滿分。菜品好食價格相宜,會再回訪!

🟨海南雞飯 $128
海南雞皮薄肉嫩,油飯是軟飯,好香雞味。

🟨蝦炒金邊粉 $128
有鑊氣唔油膩,推介!

🟨沙嗲豬肉串燒 $48
🟨烤香茅豬頸肉 $48
小食價錢相宜,香口又好食,可以多點幾款。

🟨Latte $40
🟨泰式奶茶 $38
泰式奶茶好驚喜,估唔到做到拉花,比一般的奶茶更香滑。

2024-08-17
2024-08-26 552 瀏覽
餐廳: Foodhall by Moon Thai地址: 觀塘觀塘道348號宏利廣場1樓108號舖1. 泰式豬肉漢堡配青咖哩蛋黃醬 $88漢堡包大家都有食開,但配青咖喱蛋黃醬真係未試過,一於叫黎試試,一上枱時,發現漢堡包好足料,飽滿挺身,用刀切開時,漢堡還有肉汁留出黎👍👍👍,一啖咬落去,發現青咖哩蛋黃醬同漢堡幾夾,食落口二邊都唔搶晒風頭,青咖喱微辣刺激刺激食慾,漢堡係青咖哩味配合下好惹味,有互補作用,推薦要試一下2. 蝦炒金邊粉 $128師傅好手勢,鑊氣正,金邊炒到好,夠乾身,配料足,大蝦彈牙,好好食3. 烤香茅豬頸肉 $48烤得好香口,但肉汁又保留到(外脆內嫩好),尤其是個獨家醬汁,簡直令到豬頸肉嘅層次更加豐富(酸酸甜甜有洋蔥同唔同香料 勁好食😋)4. 馬拉盞炒通菜 $88夠鑊氣,通菜清脆嫩滑,入口再配上馬拉盞,好好食總價$352每碟份量都足料,抵食夾大件👍👍👍
餐廳: Foodhall by Moon Thai
地址: 觀塘觀塘道348號宏利廣場1樓108號舖

1. 泰式豬肉漢堡配青咖哩蛋黃醬 $88

2. 蝦炒金邊粉 $128

3. 烤香茅豬頸肉 $48

4. 馬拉盞炒通菜 $88
夠鑊氣,通菜清脆嫩滑,入口再配上馬拉盞,好好食

總價$352
每碟份量都足料,抵食夾大件👍👍👍
  • 馬拉盞炒通菜
2024-08-25 532 瀏覽
今日放假同朋友嚟開宏利廣場附近,下午茶時間餓餓地,醒起有間好闊落嘅餐廳,今次嚟到,發現轉左泰國菜式,環境休閒舒適,聽住泰文歌,嘆下泰美食,感受泰風情。點左煎薄餅,煎得夠香酥,薄餅食落煙煙韌韌,配埋泰式奶茶,一流!奶茶好香,唔會太甜,入口滑溜。配上熱辣辣烤起, 簡單又好味,兩者好夾!牛肉漢堡紅咖哩蛋黃醬配焗薯,漢堡fusion泰式咖喱醬,第一次食,味道又幾特別同夾,食落比起美式漢堡更刺激味蕾。漢堡patty夠嫩同juicy,又充滿牛味,牛脂香味唔會比咖喱醬掩蓋,兩者平衡得岩岩好。而且patty份量都唔少,加埋紅椰菜絲,新鮮番茄同生菜,好食!焗薯唔係周圍有得食,配搭上面嘅酸忌廉食,零捨開胃滋味,成個餐滿滿嘅碳水化合物,太令人滿足。呢個船麵湯底都同出面餐廳嘅幾唔同,食落甜甜地又特別香,覺得似滷水湯底再加船麵湯底咁,湯麵吸晒呢個湯汁,好好味,仲有好多嘅脆炸豬皮同豬肉,咬落脆卜卜,豬肉又會香,真係無得彈!

二訪🌟朋友話想食泰國菜,第一時間諗起呢間😼佢食完都大讚🫶🏻好味的餐廳要大家宣揚出去😽1️⃣ 乾炒雞肉金邊粉實在太感動🥹終於食到好味嘅炒金邊粉❗️味道同起泰國食嘅差唔多💕而🦐的口感系彈牙,加上用左多種香料一齊炒,立刻有異國風情的味道👅2️⃣紅咖喱牛肉配薄餅我覺得紅咖喱不是太辣🫢牛肉有好多塊👍🏻而我就額外加點一份薄餅,口感好軟糯,好適合沾咖喱食😋我下次應該要點一碗飯食😛因為咖喱太惹味,很好下飯🍛3️⃣冬蔭公味道適合重口味人士😛即係我💁🏻‍♀️湯頭好鮮味且濃郁,配上香草香料更有泰式風味🫶🏻仲有大蝦同雜菇🍄‍🟫$48一碗夠兩人share👍🏻4️⃣沙嗲雞肉串燒$48有4️⃣串,🐔雞肉烤得好嫩滑,沾上沙嗲醬食好惹味😋5️⃣烤香茅豬頸肉豬頸肉烤得外脆內軟,冇諗過$48的份量是這麼多🤩配上酸辣的魚露醬汁,好解油膩🙂‍↕️

1️⃣ 乾炒雞肉金邊粉

2️⃣紅咖喱牛肉配薄餅

3️⃣冬蔭公

4️⃣沙嗲雞肉串燒
$48有4️⃣串,🐔雞肉烤得好嫩滑,沾上沙嗲醬食好惹味😋

5️⃣烤香茅豬頸肉
2024-08-20 457 瀏覽
一直經過呢度都唔知呢度有餐廳,原來呢度係翻新咗嘅food court,而且仲係專食泰國嘢添,咁今日放工就嚟試吓啦。我個人最欣賞呢個冬陰功湯,因為佢嘅辣味啱啱好,好香口惹味,越飲越開胃。不過同行嘅朋友就話有少少太辣,鍾意食辣嘅朋友就啱晒啦。而且入面有好多海鮮,連蝦都好大隻,非常足料㗎。朋友就最欣賞呢個燒雞,因為佢好大隻。朋友話食落好嫩滑,而且外脆內嫩,非常好食。我自己就試咗隻雞髀,真係好香口,不過我覺得牛肉更加好食呢個燒牛肉燒嘅時間啱啱好,而且食落牛尾好足夠,雖然佢嘅份量好夠,但係因為太好食,所以都想再叫多碟啊。呢間餐廳又平又好食,food court嘅價錢,西餐廳嘅質素,雖然唔係住附近,但係都好推薦大家嚟試吓呀。

2024-08-19 453 瀏覽
去左觀塘一帶,見到一間好似cafe甘泰國餐廳,我地叫左小食,如泰式Nacho,Nacho 其實真的很隨意,吃不同食物的人会喜欢,薯条和鳄梨沙拉酱是不错的开胃菜,不同的酱汁你可以选。環境好好嘅地方,坐得好舒服服務員態度都好好個日試左beef burger,漢堡扒叫左5成熟,生熟程度岩岩好,咬落去好juicy仲保留左牛肉汁! 還有多款小食供應,包括田園沙律、脆辣雞翼、申燒等。飲品方面,也有多款泰國飲品、果汁、茶飲等,選擇算幾豐富!另外叫左青咖哩雞,咖喱汁呈青色,香濃既香料及椰奶味,少少辣,豐富既香茅同埋金不奐既味道。雞肉以雞柳形式,幾滑的! 綠咖哩的香氣濃郁,會加入椰奶讓口感溫順、降低青辣椒的刺激度,同埋一定要叫咖喱配薄餅,比配飯好吃,薄餅一定都唔油,同青咖哩雞好夾!