2024-10-22 387 瀏覽
今晚約了朋友來開餐的這家傳統泰國餐廳,前身在上環並連續五年獲得米芝蓮港澳版推介,去年以全新形象在觀塘重新開業,所以今餐份外讓人期待。餐廳門口放了五個大酒桶,吸睛又打卡。裝修以橙色和啡色為主調,營造出溫暖和諧的舒適感。餐廳佔地相當寬敞,樓底高,配有大大幅落地玻璃,空間感和彩光度極高,相信日間會坐得格外舒適,彷彿置身於曼谷大型商場的美食廣場。📌豬肉船麵 湯頭濃郁,帶點辣勁,麵質爽滑彈牙。配料包括通菜、芽菜、炸豬皮、花生碎,厚切的豬肉既大塊又嫩滑。📌 瑪莎蔓咖喱牛肉 瑪莎蔓咖喱香滑濃郁,有別一般咖喱,質地絲滑不油膩,帶微辣的口感容易入口不嗆喉。📌煎薄餅 享用咖喱的同時,當然要配上Roti薄餅,薄餅吸收了咖喱汁,十分惹味。📌泰式骯髒奶茶這款正宗香濃的泰茶與香滑的燕麥奶相結合,泰茶慢慢滲入燕麥奶中,透明玻璃杯中顯現出深橙與淺橙兩層的顏色,賣相十分別致。奶茶入口順滑,不會過甜,加上燕麥香味,實有點驚喜。📌椰子水入口清甜,解辣飲品的不二之選。📌芒果糯米飯 水仙芒果新鮮、清甜且多汁,糯米飯煮得香甜軟糯,完全與椰漿融和,上桌時還冒著熱氣。強烈建議每一口都要有齊芒果、椰漿和糯米飯,冰火交融的感覺在口

📌豬肉船麵

📌泰式骯髒奶茶
泰式骯髒奶茶

📌椰子水
椰子水

入口清甜,解辣飲品的不二之選。

📌芒果糯米飯

芒果糯米飯

水仙芒果新鮮、清甜且多汁,糯米飯煮得香甜軟糯,完全與椰漿融和,上桌時還冒著熱氣。強烈建議每一口都要有齊芒果、椰漿和糯米飯,冰火交融的感覺在口腔內迴旋,幸福感瞬間爆棚 😍。

總括來說,這家餐廳的整體氣氛休閒愜意,且不限時用餐,非常適合三五好友聚會,把酒談歡,以後良朋歡聚又多一個選擇了 🥰。
2024-10-17
  • 泰式髒髒奶茶
2024-10-21 342 瀏覽
觀塘美食多籮籮,但今日我哋再走落少少去到位於觀塘道與牛頭角交界點嘅商廈地方覓食。餐廳面積闊落坐得好舒服,融合咗北歐摩登時尚嘅感覺,廚房配以開放形式,除咗裝修優美,仲可以一邊望住廚師炒到火起火落,難怪佢哋嘅食物🥘夠曬水準夠曬鑊氣,最適合三伍知己一邊聊天,一邊晚飯😆 呢間餐廳前身上環店連續5年榮獲米芝蓮推介嘅泰菜之名銜,由前泰王御廚團隊主理,除咗提供傳統嘅泰菜之外,佢哋亦都有一啲fusion嘅創意料理。Happy Hour 佢哋仲推出咗無限暢飲,$198/2 hrs, 紅酒🍷白酒🍶氣泡酒,啤酒🍻都任飲,仲加送泰式烤雞肉串一份或者以八折order其他嘅烤物,约埋三五知己過嚟飲返杯Chill 下😚今晚我哋試咗佢哋嘅:✨招牌和牛船麵 $118湯底香濃,和牛入口即溶,而且好香牛味。✨柚子沙律🥗 $128呢個菜係我每次去食泰國菜都會必叫的,酸酸甜甜夠曬惹味,又夠清新,又可以解滯,簡直胃口大開😍✨沙嗲雞肉串燒 $48串燒燒得恰到好處,面層有微微脆,食落雞肉肉質保持Juicy,不會燒到乾爭爭,加埋個沙嗲醬,絕配👍✨馬拉盞炒通菜 $88上菜時香氣撲鼻,夠晒鑊氣,通菜炒得爽口嫩滑,配有鹹香,非常惹味。✨泰式

今晚我哋試咗佢哋嘅:
✨招牌和牛船麵 $118
湯底香濃,和牛入口即溶,而且好香牛味。
✨柚子沙律🥗 $128
✨沙嗲雞肉串燒 $48
✨馬拉盞炒通菜 $88
✨泰式奶茶🥤 $40
食泰菜,梗係要飲返呢杯signature啦
✨青瓜蘋果梳打 $48
淡淡的青瓜味,配上清甜的蘋果,超Fresh☀️就好似炎炎夏日坐喺沙灘嘆住一杯超爽嘅凍飲感覺🤭

2024-10-10
  • 招牌和牛船麵
2024-10-15 400 瀏覽
放左工唔想周圍去,今日就同奴才爸係我公司附近食上次食過幾好食既泰菜😌今次我地叫咗招牌和牛船麵🐃濕炒雞肉河粉🐓沙嗲羊肉串燒🐏芒果糯米飯🥭泰式髒髒茶同埋迷迭香檸檬梳打沙嗲羊肉串燒🐏羊肉串燒得金黃,配埋沙嗲醬味道濃郁,羊肉肉質緊實彈牙但一啲都唔柴,一咬落去肉汁四溢🤤濕炒雞肉河粉🐓河粉炒得微微焦香,雞肉嘅鮮味同埋醬汁嘅香氣完美融合,仲有啲芥蘭配搭,食落去唔會覺得膩😌招牌和牛船麵🐃和牛份量超多唔孤寒,而且肉質嫩滑好香和牛味🤤搭配香濃湯底,食到停唔落口🤭金邊粉索晒湯底嘅味道,食落去覺得超幸福☺️甜品就梗係要叫芒果糯米飯🥭😌芒果又新鮮又甜,搭配上香滑嘅椰漿同糯米,口感超正😋食完之後心情都好好☺️飲品我哋推介泰式髒髒茶同迷迭香檸檬梳打🍹泰式髒髒茶飲法獨特有層次而迷迭香檸檬梳打則帶有清新的檸檬同香草味,成杯嘢感覺都好fresh,啱晒配搭濃味泰國嘢😉🤑 人均消費:~$250🤩 推薦指數:8 / 10📍 餐廳資料:Foodhall by Moon Thai (觀塘)觀塘觀塘道348號宏利廣場1樓101號舖☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*喜歡我的食評請Like & Follow🫶🏻 @

🤑 人均消費:~$250
🤩 推薦指數:8 / 10
觀塘觀塘道348號宏利廣場1樓101號舖

喜歡我的食評請Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.foodie

#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #香港好去處 #香港打卡 #香港探店 #香港必吃 #香港美食攻略 #牛頭角美食 #觀塘美食 #泰菜 #前泰皇團隊主理
2024-10-15 369 瀏覽
前身為上環連續5年獲米芝蓮推介的傳統泰國菜餐廳「Moon Thai」,新店 「Food Hall by Moon Thai」繼續由前泰皇御廚團隊主理,提供多款傳統及Fusion創意泰國料理。除咗有船麵、串燒等招牌美食,仲有泰式All Day Breakfast、咖喱Burger、冬陰功意粉等Cafe美食,仲有咖啡提供添。今日嚟到試咗佢哋嘅招牌和牛船麵。最值得讚嘅係佢嘅湯底,濃味得嚟好有層次。和牛片份量都好足,入口即溶。另外泰式奶茶都有進化版嘅泰茶Dirty,濃濃泰茶係面,鮮奶係底,先飲到泰茶濃香再慢慢到細滑口感。呢倆款我覺得真係必試。
今次黎到觀塘,見到間食泰國菜但環境大到好似𝑭𝒐𝒐𝒅𝒄𝒐𝒖𝒓𝒕咁😱佔地超過5000呎,裝修採用北歐Café的現代簡約🟠主廚👨‍🍳仲曾為泰國🇹🇭國王擔任其御廚‼️餐廳之前位於上環,仲曾經連續五年獲得《米芝蓮港澳版》推介👍🇹🇭迷迭香🍀檸檬🍋梳打|$48梳打好香迷迭香🍀味,但加埋檸檬🍋令到迷迭香唔會太搶味,好清新嘅感覺🆒️🇹🇭👍沙嗲雞肉串燒🐔|$48|4串價錢好吸引,平均都係$12串,仲要雞肉非常嫩滑,沙嗲又好香,推薦‼️🇹🇭冬蔭功🌶|$48睇價錢以為$48應該唔會有太多料,點知都起碼有兩隻蝦🦐,仲要幾爽口‼️冬蔭功🌶亦都唔會太辣🌶,飲完好開胃🇹🇭👍👍烤香茅豬頸肉🐷|$48本來對豬頸肉🐷唔會有好大期望,點知$48一碟份量勁多😍,起碼有成廿幾片🫨,仲要肉帶少少肥,爽口👍唔會烤到好乾,仲好香炭燒味添😋超推薦👍🇹🇭招牌和牛🐂船麵|$118和牛🐂超大塊‼️肉質都幾嫩滑👍湯底亦夠濃味😋🇹🇭蝦炒金邊粉🦐|$128份量夠大碟‼️蝦🦐都有成4-5隻👍又係好爽口😋Pad thai炒到好香花生味😍🇹🇭椰汁🥥西米糕|$58/4件西米糕都幾大件,幾足料👍好香椰香味🥥
佔地超過5000呎,裝修採用北歐Café的現代簡約🟠

主廚👨‍🍳仲曾為泰國🇹🇭國王擔任其御廚‼️
餐廳之前位於上環,仲曾經連續五年獲得《米芝蓮港澳版》推介👍

🇹🇭迷迭香🍀檸檬🍋梳打|$48

🇹🇭蝦炒金邊粉🦐|$128

份量夠大碟‼️蝦🦐都有成4-5隻👍又係好爽口😋
Pad thai炒到好香花生味😍

🇹🇭椰汁🥥西米糕|$58/4件
西米糕都幾大件,幾足料👍好香椰香味🥥

放假一家人去觀塘行街 想食泰國Fusion菜🇹🇭連續五年獲得《米芝蓮港澳版》推介✨ 一於試下🤤一入去環境好好👍🏻 好闊落好乾淨,落地大玻璃 環境舒服 餐廳亦對小朋友好friendly❣️設有小朋友highchair及餐具🍴食物質素好好 每道菜都好好食 真心推薦😋價錢唔貴 性價比偏高😉✨牛肉漢堡,紅咖喱蛋黃醬呢個好有驚喜 牛肉好多汁 非常Juice😋一啖咬落去幸福滿滿 配搭埋紅咖喱蛋黃醬 微辣微酸令漢堡更加分👍🏻✨泰式烤雞香料醃得非常入味 喜歡這個香草味道 雞烤得剛剛好 皮香肉質嫩滑 推薦✨✨菠蘿海鮮炒飯份量大 而且仲好足料 炒飯炒得乾身 粒粒分明 配搭新鮮菠蘿及提子乾 酸甜好開胃🤤

2024-10-02
2024-10-10 433 瀏覽
好耐冇食泰國菜🇹🇭,之前試過Foodhall by Moon Thai 都幾好。其前身Moon Thai 連續五年獲得《米芝蓮港澳版》,質素有保證,今次同家人去試下。餐廳用泰皇御廚👨‍🍳主理,有傳統及Fusion 創意料理,環境寬敞舒適。🍜牛肉冬蔭功金邊粉:金邊粉滑溜,加埋冬蔭功湯底,酸多過辣好啱我口味。不過牛肉一般,選和牛會好啲。🦀蟹肉炒飯:蟹肉鮮味,炒飯味道適中有飯香。🐷沙嗲羊肉/豬肉串燒:串燒香口,肉質軟腍適中,沙嗲醬調製得很惹味。🍕煎薄餅:外層香口,裡面軟腍,我用來點串燒沙嗲醬都很夾。🥭芒果糯米飯:食泰菜唔少得嘅甜品,糯米飯即製,食落香甜軟糯很好味,芒果清香感覺唔錯。☕️泰式髒髒奶茶:茶味很香,有淡淡香料味,質感順滑。🥥椰子水:清淡微甜椰子水,感覺清新。

🦀蟹肉炒飯:蟹肉鮮味,炒飯味道適中有飯香。

🍕煎薄餅:外層香口,裡面軟腍,我用來點串燒沙嗲醬都很夾。

☕️泰式髒髒奶茶:茶味很香,有淡淡香料味,質感順滑。

🥥椰子水:清淡微甜椰子水,感覺清新。

• 泰式髒髒奶茶
  • 芒果糯米飯
  • 蟹肉炒飯
2024-10-09 409 瀏覽
位於牛頭角宏利廣場的《Foodhall by Moon Thai》原來大有來頭,是連續五年獲得「米芝蓮港澳版」推介泰菜的餐廳。餐廳以新型北歐Cafe格調裝修,空間非常大,後來店員告知餐廳佔地超過5000尺呢!🌟 招牌和牛船湯金邊粉金邊粉可口爽滑,和牛好腍好味,果然是招牌菜!🌟 瑪莎曼咖喱牛肉這個也是餐廳的招牌菜,牛肉肉質鮮嫩,份量亦多,咖喱不算太辣,好美味,配上外酥內軟的煎薄餅去食好夾。🌟烤香茅豬頸肉豬頸肉烤得好香,而佢哋嘅秘製醬汁亦都好惹味!🌟芒果糯米飯糯米飯熱辣辣好煙靭,芒果亦都香甜,加咗椰奶去調味好香!🌟泰式髒髒奶茶用咗dirty嘅做法,令泰奶有明顯嘅層次,飲落去亦相當醇滑!

🌟 招牌和牛船湯金邊粉
金邊粉可口爽滑,和牛好腍好味,果然是招牌菜!

🌟 瑪莎曼咖喱牛肉

🌟烤香茅豬頸肉
豬頸肉烤得好香,而佢哋嘅秘製醬汁亦都好惹味!
🌟芒果糯米飯
糯米飯熱辣辣好煙靭,芒果亦都香甜,加咗椰奶去調味好香!

🌟泰式髒髒奶茶
早幾日同呀囡食咗個好滿足既Fusion泰國菜😋。此間餐廳位於牛頭角既宏利廣場,餐廳環境非常闊落舒適。餐廳前身是位於上環的泰國菜餐廳 Moon Thai,於2012年開業到2023年7月期間每年均獲"THAI SELECT”認證,更連續五年獲得《米芝蓮港澳版》推介,餐廳堅持只用曾任泰皇御廚的泰廚團隊做菜,所以食物水準非常之高。🥥沙嗲豬肉串燒 $48呢款沙嗲一上到枱已經聞到好香好香燒肉味,再配上佢哋自家製嘅沙嗲醬一齊食,YummyYummy😋🥥香蒜辣椒欖油豬頸肉扁意粉 $82呢款意粉非常有特色,完全融合咗泰國加意大利嘅味道,蒜香味道非常香口,加上小小辣嘅口感,令人食唔停口。🥥斑蘭椰汁千層糕 $58層層疊疊嘅斑斕糕係我嘅最愛😍 椰汁和斑斕嘅混合真係無敵,加埋上煙煙韌韌嘅口感,大滿足啊大滿足。🥥椰汁西米糕$58香甜可口嘅椰汁味道配上細細粒西米和粟米粒,口感簡直一流,清香椰奶味,令人回味無窮。🥥泰式髒髒奶茶 $38🥥髒髒咖啡 $42我個人比較喜歡泰式髒髒奶茶,夠晒特色又好飲,又泰奶嘅味道之餘又不太甜。呀囡就較喜歡髒髒咖啡,但係我覺得有啲苦,佢就話正宗嘅係咁嘅taste😆

🥥沙嗲豬肉串燒 $48

🥥香蒜辣椒欖油豬頸肉扁意粉 $82

🥥斑蘭椰汁千層糕 $58

🥥椰汁西米糕$58

🥥泰式髒髒奶茶 $38
🥥髒髒咖啡 $42

2024-10-05 391 瀏覽
觀塘有很多餐廳,找一間坐得舒服,環境乾淨,食物質素好,服務員態度和藹的餐廳就不多。第二次與朋友到訪Foothill by MoonThai,點了柚子沙律、沙嗲豬肉串燒、瑪莎曼咖喱雞肉、煎薄餅、椰汁西米糕、熱泰式奶茶和凍髒髒奶茶。柚子沙律:柚子新鮮香甜、配上可口香脆花生碎和泰式醬汁,特別開胃醒神。毎逢中秋佳節,最適合吃泰國三角牌紅肉柚子,大家也趁這個季節點這個菜式試試。^^沙嗲豬肉串燒:豬肉是經過醃製已很有味道,豬肉塊保留肉汁,半肥狀態,再沾上泰式辣醬更加惹味。$48/4串串燒,真是超值,極力推薦。瑪莎曼咖喱雞肉:鍾情咖喱的我,對馬莎曼咖喱很感興趣。服務員親自介紹這款微辣温醇濃郁的泰國特色咖喱,有洋蔥、馬鈴薯和雞肉。這個菜式配上煎薄餅或白飯一流,微脆可口薄餅單吃也不錯,沾上咖喱更加美味。椰汁西米糕:賣相吸引之餘,又吃到椰汁甜味和軟身西米,不會帶給胃部負擔。熱泰式奶茶:很少喝奶茶,卻愛上了這款茶味濃郁温醇且不甜的奶茶。泰式髒髒奶茶:服務員特意介紹這款奶茶,增長知識。層次分明的奶茶,上層茶融入低層奶,格外美麗。喜歡喝凍奶茶的你,不妨一試,可能你會喜歡。*特別喜歡餐廳使用的餐具器皿,毎款菜式都
*特別喜歡餐廳使用的餐具器皿,毎款菜式都用上合適的器皿,令食物賣相更加吸引。
希望餐廳繼續努力。
柚子沙律
沙嗲豬肉串燒
椰汁西米糕
泰式奶茶
泰式髒髒奶茶
係觀塘有好多泰菜選擇,今次揀左Foodhall,其實佢係近牛頭角,牛頭角地鐵站行過去都唔係好遠。離遠就見到間舖頭,佔地好大同埋樓底都好高,地方好闊落,喺gathering吹水嘅好地方。8 點前仲有 Happy Hour,用平啲嘅價錢就可以暢飲兩個鍾!食物都有一定嘅水準,叫左豬肉船河、豬頸肉同泰式肉碎炒飯,味道真心唔錯。船河湯底比較清甜,豬肉亦都好冧,但略嫌有啲肥🙊肉碎炒飯亦都好惹味,但有啲辣。值得一讚嘅係,啲staff幾好,唔會催你之餘,仲會成日主動幫你斟水😆

2024-10-02 285 瀏覽
Foodhall by Moon Thai 地址:觀塘觀塘道348號宏利廣場1樓101號舖一於就話俾大家聽,我喺依間食咗咩正嘢先🤪招牌和牛船麵🍜$118麵條Q彈爽滑,配上精選和牛片😜,湯底鮮甜,一碗下肚,滋味無窮!🌟😋正泰式滷水豬手🐷$168入口即化嘅豬手,滷得入味香濃,煙韌彈牙,每一啖都散發著濃濃的泰式風味😜,絕對是豬手愛好者的最愛!🐷🌶 正蝦炒金邊粉🍜$128金邊粉爽口彈牙,配上鮮甜多汁嘅蝦仁🤪,酸酸甜甜,風味獨特,讓人越食越開胃!🍤🍜 正泰式奶茶🥤$40香濃濃滑嘅奶茶,甜度適中😚,正正啱口,又解渴!☕🍼 正#nicefoodie觀塘-—————#food #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover #delicious #hk #香港 #旺角美食 #美食 #觀塘美食 #打卡 #觀塘 #香港口味 #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食 #香港好去處 #泰國菜 #泰菜
Foodhall by Moon Thai
地址:觀塘觀塘道348號宏利廣場1樓101號舖

一於就話俾大家聽,我喺依間食咗咩正嘢先🤪

招牌和牛船麵🍜$118

泰式滷水豬手🐷$168

蝦炒金邊粉🍜$128

泰式奶茶🥤$40
香濃濃滑嘅奶茶,甜度適中😚,正正啱口,又解渴!☕🍼 正

#nicefoodie觀塘

-—————
今次我和朋友來牛頭角尋找美食,我們非常熱衷吃泰國菜,牛頭角有一間人氣店,心癮開始發作,我們打算到連續五年獲得《米芝蓮港澳版》新型食店「Foodhall by Moonthai」,泰皇御廚的泰廚團隊,享受美食佳餚,同她盡興吃一餐。餐廳用三個開放式廚房,好大地方,環境優美,座位闊落。沙嗲雞肉串燒每碟串燒共有4串,雞肉燒得剛好,口感細膩煙靱,配上沙嗲汁,十分之夾。菠蘿海鮮炒飯每次食泰菜都會叫菠蘿海鮮炒飯,材料豐富,菠蘿、蝦、提子乾等,炒飯炒到金黃色,非常彈牙,令人吃得滿足。乾炒豬肉河粉豬肉肉質鮮嫰,彈牙爽口,河粉入口香滑,味覺和口感湧現出來。芒果糯米飯芒果非常香甜,糯米飯多椰奶,細滑芳香,瞬息之間便食了,真心很好味。Foodhall by Moonthai(觀塘)地點︰觀塘觀塘道348號宏利廣場1/F 101號店

餐廳用三個開放式廚房,好大地方,環境優美,座位闊落。

沙嗲雞肉串燒

菠蘿海鮮炒飯

乾炒豬肉河粉

豬肉肉質鮮嫰,彈牙爽口,河粉入口香滑,味覺和口感湧現出來。

芒果糯米飯

Foodhall by Moonthai(觀塘)
地點︰觀塘觀塘道348號宏利廣場1/F 101號店
2024-09-26 277 瀏覽
今日同朋友嚟咗呢度食泰國菜 餐廳裝潢鮮明而且空間感十足 坐得好舒服 招牌和牛船麵麵底係金邊粉 入邊有和牛 通菜 炸豬皮等 和牛仲大大塊 湯底濃郁同有辛香料所以食落會有少少辣 菠蘿海鮮炒飯炒飯嘅份量好多 仲有蝦 魷魚 八爪魚仔 肉鬆 菠蘿等等嘅配料 好豐富! 成個飯食落酸酸甜甜咁好開胃烤香茅豬頸肉豬頸肉好嫩 烤過之後更加香 配埋酸辣嘅醬汁食就仲惹味 香蕉朱古力煎餅煎餅脆得嚟帶點煙韌 包裹住香蕉再係面頭淋上煉奶同朱古力醬 簡直係絕配飲品方面叫咗椰子水同水果茶 飲落清爽鮮甜

招牌和牛船麵

菠蘿海鮮炒飯

烤香茅豬頸肉
豬頸肉好嫩 烤過之後更加香 配埋酸辣嘅醬汁食就仲惹味

香蕉朱古力煎餅

飲品方面叫咗椰子水同水果茶 飲落清爽鮮甜
2024-09-23 317 瀏覽
💠💠FOODHALL BY MOON THAI💠💠🔹泰式豬肉丸串🔹沙嗲羊肉串燒兩款串燒都份量十足,火喉控制得唔錯同埋幾惹味☺️🔹馬拉盞炒通菜通菜幾爽脆,炒得入味得黎又唔會過鹹🙌🏿🔹蟹肉炒飯蟹肉份量唔少,炒飯完全唔油膩,口感清爽,加埋青檸汁幾清新,如果飯粒分明乾身會更好~🔹香蕉朱古力煎餅好出色‼️上枱熱辣辣,餅皮微脆口又帶煙韌,加埋煉奶同朱古力醬味道更香甜又唔會遮蓋咗香蕉本身嘅香味,整體配搭好完美😍🔹芒果糯米飯好好食‼️芒果新鮮香甜,糯米飯口感煙韌,同椰漿一齊擺入口,每啖都有濃郁嘅椰奶香,係好用心嘅製作🙌🏿𖤥 FOODHALL BY MOON THAI 𖤥🗺️ 觀塘觀塘道 348 號宏利廣場 1/F 101 號舖
💠💠FOODHALL BY MOON THAI💠💠

🔹泰式豬肉丸串
🔹沙嗲羊肉串燒
兩款串燒都份量十足,火喉控制得唔錯同埋幾惹味☺️

🔹馬拉盞炒通菜
通菜幾爽脆,炒得入味得黎又唔會過鹹🙌🏿

🔹蟹肉炒飯

🔹香蕉朱古力煎餅