2023-08-09
Fukuro 係 black sheep 旗下既一間居酒屋,之前好欣賞佢哋個 Wagyu Sando 同埋Crispy Caramel Butter Corn🌽,今次black series summer tour有啲菜式之前未食過,就諗住返嚟試吓,點知有啲失望~Beef Tartare 呢個同平時既 beef tartare 有啲唔同,佢有好香既青蔥味,面頭既洋蔥睇得又打得香口但唔刺激~整體口感嫩滑唔腥,唔錯~Sushi Taco 新鮮既雜錦魚生 (有三文魚,油甘魚,三文魚籽)配 wasabi mayo 加埋青瓜同紫蘇調味,外皮係酥脆餃子皮,口感特別而且配合得唔錯~是日最愛Drunken Clams,係凍食嚟...啲酒味好似有啲過火唔係好食到個蜆既鮮味🐚唔係好帶得起個後續既期待Spicy Chicken Karaage 就好普通既炸雞,有啲似係韓式甜辣炸雞,無骨份量足啖啖肉,overall 正常口味無功無過Okinawa Pork Collar,佢理論上係配左 Yuzu dressing,但食落個豬都幾乾身同埋無油花香,同埋亦都唔係好食到個柚子調味,食完覺得好似有小小不知所云(食左個
Beef Tartare 呢個同平時既 beef tartare 有啲唔同,佢有好香既青蔥味,面頭既洋蔥睇得又打得香口但唔刺激~整體口感嫩滑唔腥,唔錯~ Sushi Taco 新鮮既雜錦魚生 (有三文魚,油甘魚,三文魚籽)配 wasabi mayo 加埋青瓜同紫蘇調味,外皮係酥脆餃子皮,口感特別而且配合得唔錯~是日最愛 Drunken Clams,係凍食嚟...啲酒味好似有啲過火唔係好食到個蜆既鮮味🐚唔係好帶得起個後續既期待 Spicy Chicken Karaage 就好普通既 炸雞,有啲似係韓式甜辣炸雞,無骨份量足啖啖肉,overall 正常口味無功無過 Okinawa Pork Collar,佢理論上係配左 Yuzu dressing,但食落個豬都幾乾身同埋無油花香,同埋亦都唔係好食到個柚子調味,食完覺得好似有小小不知所云(食左個寂寞) 是日慶生,喺menu 外特別追加左一份 Monaka Ice Cream Sandwich,serve 既時候有大聲唱生日歌🥳🥳🥳 好有氣氛~呢個雪糕治唔錯,鹹鹹甜甜既雪糕係一個好好既 ending~
今餐飯野食就一般般啦,但值得一讚既係當日既店員哥哥超nice,落單嗰時有細心咁問定生日之星會唔會怕尷尬,想唔想舖頭幫佢唱歌之類呢啲細節,而且其他時間問佢野佢都表現得非常 cheerful,熱情主動係有加返啲分數~