2019-08-22 78 瀏覽
這家店其實想去很久 店鋪粉紅色很少女心看到朋友推介這家餐廳不錯 就更加想去🤭在工作日去不太多人 所以挻舒服的感覺坐位可分為小圓桌和普通餐桌 幸好圓桌有位置我們就坐了這裡 因為枱比較大方便拍照呢而且是感覺是有個小空間 可以慢慢談天用餐·凱撒沙律配漬溏心蛋玻璃杯沙律 HKD$35與一般的不同 這家用了玻璃杯裝著挻可愛的樣子而且配著溏心蛋 味道酸酸甜甜挻開胃的前菜還有脆脆的面包和特別處理的煙肉 賣相不錯🤤·黑松露醃漬蕃茄你瑞士芝士玻璃沙律杯 HKD$38黑松露味不太濃 這個沙律要蓋著搖一搖才行此舉可以令到味道生色不少 挻好玩的食物🤭·Teddy Bear HKD$58這杯用了朱古力及曲奇而做成的沙冰 很可愛耶面頭還有三隻小熊及一大塊曲奇以配合飲品名稱味道少少甜 沙冰做到很滑身 不會咬到冰碎😋·Yellow Submarine HKD$58這杯用了新鮮芒果及雜莓做成的沙冰 分為兩層令到顏色分明 要一次過食到兩種味道的話就要用匙羹 味道很清新 挻解渴的沙冰飲品🤤·Girl's分享拼盤 HKD$138有雞翼/肉棒/餃子/芝士棒/薯條/沙律這幾款薯條還可以用碟上的粉Shake Shake搖拌食用雖然

這家店其實想去很久 店鋪粉紅色很少女心

我放到像飲食節目介紹食物的樣子拍照片[笑哭]
可能令到人們以為我在拍攝😅😅挻好笑的感覺

2019-08-20
2019-08-21 481 瀏覽
Netfix 有一套美劇叫Girlboss,入面描述一個少女如何靠二手物買賣成為上市公司主席,吾知呢間Girlboss係咪都好似美劇咁多驚喜呢。裝修:🔸以粉紅色為主調,配上不同顏色的配件及傢私作襯托,非常吸晴🔸座椅多為梳化並且很舒服,枱則以雲石製作,整體感覺很高貴又滿有少女氣色,打卡一流。食物方面📍Girlboss龍蝦包配雙色薯條($158)🔸麵包厚薄適中並且烤得香脆。🔸龍蝦肉份量十足,佔滿整個麵包的空間,而且有煎香過,不似坊間某些店水煮再加醬。🔸薯條🍟用原個薯仔薯條加番薯條。🔸難得不同薯條🍟配不同醬,普通薯條配番茄🍅醬,因薯條本身較淡;而番薯條則配較淡的檸檬牛油汁,突顯番薯的甜味,值得讚賞。🔸另外,蔬菜沙律🥗的沙律汁以士多啤梨果醬取代平時的黑醋或芝麻醬,使更開胃;實不相瞞,我超愛吃果醬,所以覺得此舉超讚。📍黑魚籽海膽紅蝦。芒果醬($38)🔸設計很漂亮及精緻。🔸一上枱就散發香噴噴的紅蝦煎香的香氣。🔸紅蝦煎得剛好,配上新鮮的海膽及黑魚籽,味道有層次。🔸拌碟的沙律菜以米紙包著,吃的時候非常方便,而且亦很精美。🔸色香味俱全。🔸最重點:我最愛😍的的果醬(士多啤梨及芒果)拌碟。📍thunders

裝修:
🔸以粉紅色為主調,配上不同顏色的配件及傢私作襯托,非常吸晴

食物方面
GirlBoss龍蝦包配雙色薯條

📍Girlboss龍蝦包配雙色薯條($158)
🔸麵包厚薄適中並且烤得香脆。
🔸薯條🍟用原個薯仔薯條加番薯條。
黑魚籽海膽紅蝦。芒果醬

📍黑魚籽海膽紅蝦。芒果醬($38)
🔸設計很漂亮及精緻。
🔸一上枱就散發香噴噴的紅蝦煎香的香氣。
🔸紅蝦煎得剛好,配上新鮮的海膽及黑魚籽,味道有層次。
🔸拌碟的沙律菜以米紙包著,吃的時候非常方便,而且亦很精美。
🔸色香味俱全。
🔸最重點:我最愛😍的的果醬(士多啤梨及芒果)拌碟。
Thunderstorm

📍thunderstorm($58)
🔸荔枝味及桃味的沙冰。
🔸非常吸晴。
🔸中文為雷雨,所以設計就好似打雷,除了黑雲,還有閃電。
😋味道:7.5/10
🙃回頭:7/10
💰消費:$200(每人)
2019-08-21
GirlBoss龍蝦包配雙色薯條
黑魚籽海膽紅蝦。芒果醬
Thunderstorm
  • Girlboss 龍蝦包
Master Kama呢間餐廳小編幾年前已經係IG follow緊 原因只有一個👉🏻就係✨靚✨🙈.今次約朋友黎倒數暑假既結束📅揀左呢間係荃灣既Girlboss by Master Kama💁🏻‍♀️.Bossy Royal Set 係美美的打卡餐廳食飯🍴絕對唔係女孩子既權利唷🙆🏻‍♀️呢個Bossy royal set 男孩子都會夠飽💁🏿‍♂️.🥗沙律🔸蟹肉牛油果蘋果青瓜沙律🦀🔸鮮果紙米捲 鮮蝦紙米卷🦐.🍽前菜🔸是日餐湯:薯仔湯🥔🔸煎鵝肝白酒煮蜜桃配烤爆谷🍑.🍖主菜🔸低温慢煮三文魚烤露筍薯蓉香草荷蘭汁🐟🔸迷你芝士和牛漢堡🍔🔸Lady煙肉磨菇忌廉意大利粉配62度温泉蛋🍝.🥤特色飲品🔸Yellow submarine 🔸Boost! Monster就咁睇個個set 種類同份量都唔野少🕺🏻朋友仔最驚喜既係size絕對唔細既鵝肝入口即溶 軟滑既口感綿而不膩😋 加埋麵包吸收鵝肝既油份🧽 蜜桃既配搭 又有點清新🍑.小編心水推介係低温慢煮三文魚🍣慢煮既方法令三文魚扒鎖住肉汁 一啲都唔鞋口🍴.粉紅色意粉同漢堡🍝🍔仲有野飲都係打卡之選📸.總括黎講 雖然呢間主打龍蝦料理🦞 今次無試到🤭但其他料理質素中上⬆️$38
今次約朋友黎倒數暑假既結束📅

靚靚打卡餐廳唔係淨係女仔既權利啦
份量都幾多幾抵食
男孩子都無籍口再推搪唔high tea啦🤣🤣🤣

人均消費:$194
推介指數:👅👅👅👅👅👅👅😋(7.5/10)
Encore指數:🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻(6/10)
2019-08-16 64 瀏覽
滿滿粉紅色的餐廳Girlboss by Master Kama門口望入去都感到好岩同bff一齊黎影相打卡全部裝修都係pink pink的💕入面的座位都係好夢幻的粉紅色今次兩個人叫左一個Bossy Royal Set $388套餐包括左兩款salad+兩款appetizer+一份main course+兩份pasta/burger + 2杯special drinks 我地叫左以下呢d野食🤤蟹肉牛油果蘋果青瓜沙律🥗蟹肉蓉同埋牛油果蓉都好多,如果配埋青蘋果片食,好清新的感覺三文魚柚子檸檬玻璃杯沙律🥗食之前要把沙律蓋上蓋,之後把沙律汁搖暈黑松露芝士玉子燒香草白醬焗大蜆薯蓉燒一口安格斯西冷•焗薯粒•烤蔬菜•香草法式牛油汁上高三樣野食用左個三層架真係好靚,岩曬打卡用❣️而且食物味道都好好👍🏻 Lady煙肉蘑菇忌廉意大利粉配62•c溫泉蛋Girlboss的carbonara 都係粉紅色💕好特別而且食落甜甜地Girlboss龍蝦包好出名的龍蝦包個包整得好脆口🦞而且配上獨特的醬汁,整體口感很豐富
門口望入去都感到好岩同bff一齊黎影相打卡
全部裝修都係pink pink的💕
入面的座位都係好夢幻的粉紅色

今次兩個人叫左一個Bossy Royal Set $388

我地叫左以下呢d野食🤤

蟹肉牛油果蘋果青瓜沙律🥗
蟹肉蓉同埋牛油果蓉都好多,如果配埋青蘋果片食,好清新的感覺

三文魚柚子檸檬玻璃杯沙律🥗
食之前要把沙律蓋上蓋,之後把沙律汁搖暈

黑松露芝士玉子燒
香草白醬焗大蜆薯蓉
燒一口安格斯西冷•焗薯粒•烤蔬菜•香草法式牛油汁

上高三樣野食用左個三層架
真係好靚,岩曬打卡用❣️而且食物味道都好好👍🏻

Lady煙肉蘑菇忌廉意大利粉配62•c溫泉蛋
Girlboss的carbonara 都係粉紅色💕
好特別而且食落甜甜地

Girlboss龍蝦包
好出名的龍蝦包個包整得好脆口🦞
而且配上獨特的醬汁,整體口感很豐富
2019-08-15
建議打卡可以晏就去❗️平日既夜晚都會爆場,想坐梳化位影就早啲去喇🥰之前我一直想去怕貴先冇去到,每次都係門口經過又唔入,點知,終於入左去先發現野食抵食外,服務態度都好好🥰之前也想去的,不用再猶豫了,值得一試👍🏻但建議同閨蜜去🤣🤣面對住粉紅色主題,少女心先會爆發💕.揀咗《Bossy Royal Set》$388,想不到我同👦🏻2個大食既人冇食午餐都食唔唒‼️/✨Set包括2份Salad/Soup(全份)+2份Appetizer(半份)+1份Main Course(全份)+2份Burger/Pizza/Pasta/Risotto(半份)/黎到我都唔知邊個先係半份,全部都好似全份咁😂❗️-🥣是日餐湯-西蘭花忌廉湯🍖德國腸·凍肉·芝士拼盤🍟Girl’s 分享盤🥩燒一口安格斯西冷·焗薯粒·烤蔬菜·香草法式牛油汁🦞Girlboss 龍蝦包🍝香煎大蝦蒜片辣椒意大利粉另叫左特飲🍹Buzzy’s Earl Grey 伯爵茶 $58🍹Black Magic Soda $48-🥣是日餐湯-西蘭花忌廉湯⭐️⭐️⭐️⭐️我係一個乜菜都食,就係唔食西蘭花🥦既人😂,👦🏻就只係食菠菜,但係依個湯我竟然可以令到我地2個都飲唒!西蘭花整
黎到我都唔知邊個先係半份,全部都好似全份咁😂❗️
🥣是日餐湯-西蘭花忌廉湯
🍹Buzzy’s Earl Grey 伯爵茶 $58
🍹Black Magic Soda $48
🥣是日餐湯-西蘭花忌廉湯
⭐️⭐️⭐️⭐️
我係一個乜菜都食,就係唔食西蘭花🥦既人😂,👦🏻就只係食菠菜,但係依個湯我竟然可以令到我地2個都飲唒!西蘭花整到好細既一粒粒,飲落會食到一粒粒既西蘭花,而忌廉湯都好重味,一啲都唔稀🥰
🍖德國腸·凍肉·芝士拼盤
[滿星]⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️‼️
有3款唔同既德國腸,重黑椒味,好juicy,芝士好特別,上面仲淋左啲醬,明知肥都忍唔住食🙊
🍟Girl’s 分享盤
⭐️⭐️⭐️⭐️
分享盤包括雞翼、雞軟骨餃子、雞軟骨肉串、芝士卷、shake shake薯條、沙律。

淨係食依份都佔一半胃😂
雞軟骨餃子🥟第一次食,想不到意外的夾!
芝士卷外層有點硬,內裡芝士有點乾.
薯條一啲都唔敷衍,除左係粗薯條外,仲有番薯條,旁邊會有個調味粉,可以將佢同薯條一齊放落袋到shake,shake 前正常,shake後岩重口味人士🤣🤣
🥩燒一口安格斯西冷
⭐️⭐️⭐️
見到好多人都會叫依道菜,juicy的,但可能放在最後才吃,就有點硬、難咬開了.
🦞Girlboss 龍蝦包(另+$28)
大推❗️加錢也抵吃喔❗️
係我最期待既龍蝦包,之前見佢做優惠$188買一送一個陣就已經好想試!我以為只是用排包夾著龍蝦,但想不到包外層都是烘過的,咬下去脆脆的加上滿滿的龍蝦肉真的不得了,我同👦🏻都認為,如果麵包外層是加上蜜糖烘,像韓國岀名的isxxx麵包店一樣,一定更好吃🤤🤤🤤🤤.
🍝香煎大蝦蒜片辣椒意大利粉
[滿星]⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️‼️
一開始以為係只係一隻大蝦放係意粉上面,同埋佢冇講係乜嘢汁,以為會好乾。點知!係有大概5隻已經剝好既蝦係入面!只係半份已經有咁多隻蝦!而且,仲要剝好蝦殼,這份細心已經值滿分了💯!意粉都一啲都唔乾,仲好有蒜香味!
🍹Buzzy’s Earl Grey 伯爵茶 $58
⭐️⭐️⭐️
外觀好似bb仔飲既咁,好搞笑😂味道偏淡,好清既茶
🍹Black Magic Soda $48
⭐️⭐️⭐️⭐️
荔枝味既梳打,味道適中,甜度剛好
⚠️注意《Bossy Royal Set》
星期六、日及公眾假期晚市不供應喔
好味指數:9/10
  • Bossy  Royal  Set
  • 是日餐湯
  • Girl's 分享盤
2019-08-13 75 瀏覽
見到一間裝修好粉紅好夢幻嘅餐廳鍾意粉紅色嘅我梗係即刻入去試一試!..........我哋叫咗一個Bossy Royal set呢個set可以揀2款salad/soup2款appetiser 1款main course2款burger/pizza/pasta/risotto 兩個人食已經好夠!..........我哋叫咗蟹肉牛油果蘋果青瓜沙律呢個好Fresh!蟹肉加上牛油果味道好夾!..........Girl 分享盤呢個分享盤會有雞翼丶薯條丶同其他炸物全部炸物都好好食👍🏻👍🏻而且佢會有唔同嘅醬料可以配搭連薯條都有調味料可以shack!!!!推薦大家可以試吓呢個..........巴馬火腿水牛芝士薄餅呢個薄餅比較薄身上面鋪滿左芝士 好邪惡🤣🤣🤣味道不錯!成個配搭好啱我口味👍🏻..........海膽忌廉蟹肉意粉呢個超creamy!!!!!平時好怕食到一啲醬料唔夠味嘅意粉呢個好濃郁好夠味👍🏻味道亦都相當不錯 有淡淡的蟹肉味..........整體而言個人覺得兩個人食呢個set可以超級飽成個set大概三百幾 幾抵食👍🏻👍🏻味道亦都相當不錯 而且佢裝修好靚 好粉紅好girly feel建議大家
見到一間裝修好粉紅好夢幻嘅餐廳
鍾意粉紅色嘅我梗係即刻入去試一試!
我哋叫咗一個Bossy Royal set
呢個set可以揀
2款salad/soup
2款appetiser
1款main course
2款burger/pizza/pasta/risotto
兩個人食已經好夠!
我哋叫咗蟹肉牛油果蘋果青瓜沙律
呢個好Fresh!
蟹肉加上牛油果味道好夾!

Girl 分享盤
呢個分享盤會有雞翼丶薯條丶同其他炸物
全部炸物都好好食👍🏻👍🏻
而且佢會有唔同嘅醬料可以配搭
連薯條都有調味料可以shack!!!!
推薦大家可以試吓呢個

巴馬火腿水牛芝士薄餅
呢個薄餅比較薄身
上面鋪滿左芝士 好邪惡🤣🤣🤣
味道不錯!成個配搭好啱我口味👍🏻

海膽忌廉蟹肉意粉
呢個超creamy!!!!!
平時好怕食到一啲醬料唔夠味嘅意粉
呢個好濃郁好夠味👍🏻
味道亦都相當不錯 有淡淡的蟹肉味

整體而言個人覺得兩個人食呢個set可以超級飽
成個set大概三百幾 幾抵食👍🏻👍🏻
味道亦都相當不錯 而且佢裝修好靚
好粉紅好girly feel
建議大家如果想影吓相又有好嘢食可以試吓呢間!

.........
Girlboss by Master Kama
地址:荃灣大壩街4-30號荃灣廣場4樓432號舖

以粉紅夢幻做主調嘅主題餐廳 啱晒成班姊妹一齊去gathering啊👯‍♀️環境好靚 而且菜式主題都好有心思🥰呢度主打嘅菜式係龍蝦🦞真心好好味其他菜式低鹽低脂 減緊肥嘅朋友都唔使怕😼.Bossy Royal Set $388包括兩份沙律🥗或餐湯、兩款前菜、一款主菜、兩款意粉飯或者漢堡包🍔真係超多嘢食😂呢個二人餐其實三個人食都夠晒飽我哋都揀咗兩款沙律🥗每一款沙律都用個杯仔裝住 好別緻分別係 三文魚柚子檸檬🍋玻璃杯沙律 呢款撈匀就可以食啦另外嗰款係 蟹肉牛油果蘋果青瓜沙律🥗 蟹肉鮮甜 配牛油果🥑 味道好新鮮好fresh .兩款前菜都好好味😋係推介‼️👉🏻芝士蟹肉釀蟹蓋蟹肉好新鮮 淡淡都好creamy 🤤👉🏻黑松露芝士玉子燒裏面有黑松露芝士餡 芝士唔算多 蛋味濃郁👍🏻黑松露好香呀😌.主菜叫咗 Boss海鮮拼盤分別有香草鮮蝦🦐、魷魚🦑、蜆、扇貝扇貝比較細粒 大返少少 肉粒厚實啲會比較好其他嘅海鮮質素唔錯 另外配有番茄橄欖汁 令到海鮮嘅鮮味更加突出👍🏻.包類方面揀咗👉🏻 Girl Boss 龍蝦包呢個係重點推介‼️最好食係呢款🥰包皮係脆脆地 明顯有烘過嘅👍🏻滿滿嘅龍蝦🦞係中間夾住 龍蝦嘅質感爽口鮮甜😋加
環境好靚 而且菜式主題都好有心思🥰

👉🏻黑松露芝士玉子燒
裏面有黑松露芝士餡 芝士唔算多 蛋味濃郁👍🏻
黑松露好香呀😌

主菜叫咗 Boss海鮮拼盤
分別有香草鮮蝦🦐、魷魚🦑、蜆、扇貝
扇貝比較細粒 大返少少 肉粒厚實啲會比較好

紀念日
  • 芝士蟹肉釀蟹蓋
  • Bossy  Royal  Set
2019-08-07 111 瀏覽
荃灣廣場竟然會有間咁粉紅女性餐廳淨係望門口個裝修都覺得少女心爆炸,啱晒同囡囡閨蜜一齊去食😏!叫左個《Bossy Royal Set》一個二人餐但勁多碟野食,上菜見到用個三層架都覺得有啲誇張🤣,唔知仲以為晏晝食緊tea,食物擺位夠晒精緻,連埋餐廳嘅佈置女士們都要相機食先呀📸套餐包括:▫️兩款沙律🥗▫️兩款前菜(各半份)▫️一款主菜(全份)▫️兩份漢堡/薄餅/意粉/燴飯🍔🍕🍝🍛▫️兩杯特色飲品🍻一個套餐可以食齊咁多款選擇,最一定必食嘅一定係呢度嘅《流心芝士龍蝦三文治🥪》,芝士味勁濃夠晒多,龍蝦肉唔算少,芝士控收貨👌🏻,另外推介《龍蝦芝士煙斗粉》,其實類似長通粉嗦曬啲芝士汁仲有拉絲效果,原隻龍蝦鉗放喺上面夠晒吸睛,食落新鮮如果幫我拆埋殼就更加好啦😛,另外加左$20要煎鵝肝食落軟嫩油潤,味道唔錯!兩杯特色飲品Boost!Monster同Thunderstorm打卡真係啱晒,飲落唔會係藥水味,水果味都幾重🤤!情侶約會拍拖都幾推薦去,梳化位坐得幾舒服,因為我哋坐咗好耐都冇俾人趕走😝

套餐包括:
▫️兩款沙律🥗
▫️兩款前菜(各半份)
▫️一款主菜(全份)
▫️兩份漢堡/薄餅/意粉/燴飯🍔🍕🍝🍛
▫️兩杯特色飲品🍻

另外加左$20要煎鵝肝食落軟嫩油潤,味道唔錯!
2019-08-04 94 瀏覽
早排同事就向我介紹呢間Girl Boss,話呢到d野食同環境都好fancy,啱晒同閨蜜去!今晚約咗閨蜜同我一齊去做一晚boss😂我哋就揀咗呢個Bossy Royal Set,有兩個salad、兩個appetizer、一個main course同埋兩個pasta!🔥凱撒沙律配漬糖心蛋玻璃杯沙律佢個糖心蛋係粉紅色架,見到即刻少女心爆發!底下嘅凱撒沙律好新鮮,食完冇肚痛!🔥蟹肉牛油果蘋果青瓜沙律牛油果加蘋果加青瓜呢個配搭好清新,食完好開胃!🔥Girl’s 分享盤呢個分享拼盤有好多小食!最特別係個薯條加蕃薯條,有得自己揀shake shake粉,我哋揀咗芝士味!蕃薯條甜甜地好好味!👍🏻👍🏻🔥Boss’ Seafood Platter個海鮮拼盤好吸睛,食落啲海鮮都算新鮮,不過個扇貝就細粒左少少同埋比較痴牙,其他都幾好味!🔥海膽忌廉蟹肉意粉個意粉勁creamy,食落al dente 煮得岩岩好,海膽同蟹肉都唔腥,成個配搭好正!🔥香煎大蝦蒜片辣椒意大利粉個醬汁做得不錯,辣味恰到好處!🔥Lady’s Beer杯嘢飲上枱面是啲泡泡不停向上擁,打卡一流!飲起上黎有少少牛油味,好特別,令我諗起哈利波特入面嘅

🔥凱撒沙律配漬糖心蛋玻璃杯沙律
🔥蟹肉牛油果蘋果青瓜沙律
牛油果加蘋果加青瓜呢個配搭好清新,食完好開胃!

🔥Girl’s 分享盤

🔥Boss’ Seafood Platter

🔥海膽忌廉蟹肉意粉

🔥香煎大蝦蒜片辣椒意大利粉
個醬汁做得不錯,辣味恰到好處!

🔥Lady’s Beer
杯嘢飲上枱面是啲泡泡不停向上擁,打卡一流!飲起上黎有少少牛油味,好特別,令我諗起哈利波特入面嘅奶油啤酒!

呢一餐飯我同閨蜜都好滿意,個Bossy Royal Set入面樣樣嘢食都好大份,食到好飽!另外睇得出呢度嘅裝修、餐牌、餐具都係為女仔而設,岩哂鍾意打卡嘅女仔同閨蜜一齊嚟!
「芝士龍蝦Mac and Cheese 可選Macaroni/Risotto🦞($168)」好香龍蝦味!仲帶有檸檬嘅清新同拉絲芝士嘅焦香🤤個「迷你芝士和牛漢堡🍔💕($98)」係少女粉紅色 唔好以為佢得個睇字 和牛好多汁 好正😈「香草白醬焗大蜆薯蓉🥔($78)」薯蓉有香濃奶味 芝士焗到好香🧀「Teddy Bear🐻($58)」係朱古力曲奇Smoothie 有好多熊啤啤曲奇🍪同朱古力奶凍 但味道正常「Flamingo Kiss💋($58)」係奶蓋玫瑰水、士多啤梨茶 超大杯 好清新 奶蓋香濃creamy🥳-The Lobster Mac and Cheese served with Macaroni/Risotto🦞($168) is cheesy and rich in lobster flavour🤤. The lobster is tender. The Mini Cheese Beef Burger🍔💕($98) looks stunning! It is pink in colour! Surprisingly, the beef is juicy and the burger i

The Lobster Mac and Cheese served with Macaroni/Risotto🦞($168) is cheesy and rich in lobster flavour🤤. The lobster is tender. The Mini Cheese Beef Burger🍔💕($98) looks stunning! It is pink in colour! Surprisingly, the beef is juicy and the burger is delicious.😈The Baked Clams, Mashed Potato with Herbs Cream Sauce🥔($78) is creamy, cheesy and rich in milk flavour.🧀The Teddy Bear🐻($88) is chocolate and cookie smoothie. The teddy bear cookies looks absolutely adorable but it tastes normal. The Flamingo Kiss💋($58) is rose water, strawberry tea with milk top. The milk top is rich. It is a perfect match with fresh tea!🥳
價錢price:$130 - $200 (+$10%)
地址address:Girl Boss (Tsuen Wan/ Tuen Mun)
性價比CP value:🤤🤤⚪️⚪️⚪️
飽肚fullness:🤤🤤🤤🤤🤤
味道taste:🤤🤤🤤🤤⚪️
環境environment:🤤🤤🤤🤤🤤
服務service:🤤🤤🤤🤤⚪️
Score:87/100🔖(bookmark)
用餐優惠
  • 香草白醬焗大蜆薯蓉
  • Flamingo Kiss
  • Teddy  Bear
2019-07-30 89 瀏覽
見粉紅的裝修,見menu是西餐,就入去試試。平日的lunch time,未滿座,但人也不少。 點set menu內最贵的兩個set lunch.1)海膽醬龍蝦野菌意大利飯2)香煎美國西冷扒配黑椒汁,炸薯角,炒雜菜lunch set可以配湯或沙律或前菜,另送熱飲。今天的湯是甘筍南瓜湯下單後不久,就送上餐飲,餐湯麵包:薄+脆餐湯: ok 無特別主菜: 海膽醬龍蝦野菌意大利飯龍蝦有鮮味,大粒,彈牙,都有不少龍蝦粒的!意大利飯煮得剛好,軟硬適中及creamy. 唯吃不出海膽醬的味道。主菜:香煎美國西冷扒配黑椒汁,炸薯角,炒雜菜西冷扒也算大塊,有牛味,冧而不老,薯角香脆,可惜只有4件薯角粒黑椒汁正常,無特別驚喜。總括來説,味道ok. 適合與朋友聊天的地方。
見粉紅的裝修,見menu是西餐,就入去試試。

1)海膽醬龍蝦野菌意大利飯
2)香煎美國西冷扒配黑椒汁,炸薯角,炒雜菜

lunch set可以配湯或沙律或前菜,另送熱飲。
今天的湯是甘筍南瓜湯

下單後不久,就送上餐飲,餐湯
麵包:薄+脆
餐湯: ok 無特別

主菜: 海膽醬龍蝦野菌意大利飯
龍蝦有鮮味,大粒,彈牙,都有不少龍蝦粒的!

主菜:香煎美國西冷扒配黑椒汁,炸薯角,炒雜菜

黑椒汁正常,無特別驚喜。

總括來説,味道ok. 適合與朋友聊天的地方。
2019-07-29
紀念日
  • 海膽醬龍蝦野菌意大利飯
2019-07-30 95 瀏覽
✨少女心😍抵食三層架dinner✨通常見到呢個陣容一定係high tea!你錯了 餐廳太明白港女既心就算食dinner都要有三層架☺️呢個set好抵食 飽到喊😭.🍽BOSSY ROYAL SET ($388)二人份 包7款 菜式可自選.🥗蟹肉牛油果蘋果沙律🥗三文魚柚子檸檬沙律🦞龍蝦芝士玉子燒🍟Shake Shake 薯條🥩燒一口安格斯西冷🍝香煎大蝦蒜片意粉🥪流心芝士龍蝦三文治.主菜全部都高質🤤西冷有驚喜 入口嫩滑 調味岩岩好龍蝦三文治爆芝拉絲😍好惹味大蝦意粉炒得香辣至於小食 薯條個bbq味粉太咸唔shake就咁食仲好😂玉子燒重蛋香 偏甜整體黎講都冇伏!成枱都係野食好滿足☺️.
✨少女心😍抵食三層架dinner✨
通常見到呢個陣容一定係high tea!
你錯了 餐廳太明白港女既心
就算食dinner都要有三層架☺️
呢個set好抵食 飽到喊😭
🍽BOSSY ROYAL SET ($388)
二人份 包7款 菜式可自選
唔shake就咁食仲好😂
玉子燒重蛋香 偏甜
整體黎講都冇伏!成枱都係野食好滿足☺️
2019-07-27 92 瀏覽
到Girlboss晚餐,因為很想吃龍蝦包!很久之前吃過一次很美味,所以想去再吃😆這樣的環境全是粉紅色😆當晚order了Bossy Royal Set! $388(有部份指定食物,需額外加錢才可以order: 如龍蝦包)又有湯,salad, 頭盤,main course, 意粉, 小食併盤。Main course 我們點了蝦,同牛!小食有shake shake 薯條,雞翼,芝士條!比想像中多野食,最後兩個人食唔曬,太飽了!而我最喜歡始終都是龍蝦🦞包,內軟外脆,真的超讚😍
到Girlboss晚餐,因為很想吃龍蝦包!
很久之前吃過一次很美味,所以想去再吃😆
這樣的環境全是粉紅色😆

Main course 我們點了蝦,同牛!
小食有shake shake 薯條,雞翼,芝士條!
比想像中多野食,最後兩個人食唔曬,太飽了!

而我最喜歡始終都是龍蝦🦞包,內軟外脆,真的超讚😍

2019-07-13
  • Girlboss龍蝦包
主打龍蝦嘅專門店Master kama旗下嘅Girlboss大走少女風。👧🏻 餐廳裝修超pink,連餐具都特別精緻。⁣⁣🚶🏻‍♀⁣⁣Bossy Royal Set ($388) 【好味度:7/10】⁣⁣淨係嗌呢一個二人餐,就可以試足七樣嘢食。⁣⁣🤩⁣⁣沙律或者湯就可以揀兩款。🥗 沙律用一個個樽去裝住,好精緻。😯 三文魚柚子檸檬沙律嘅三文魚用油浸住,連埋柚子去食好清新。😆 蟹肉牛油果蘋果青瓜沙律呢都有唔少蟹肉,幾足料。⁣⁣😌⁣⁣前菜就可以揀兩個半份。😇 黑松露芝士玉子燒就有少少流心嘅,黑松露味啱啱好。👍🏻 玉子嘅味道都幾甜。😛 龍蝦芝士雞翼個雞翼就係普通炸雞翼,主要都係靠個汁嘅龍蝦味去吊味。😜 其實個汁就有啲似好濃嘅龍蝦湯,芝士味就比較少啦。⁣⁣😅⁣⁣Main course就淨係可以揀一個全份,我哋就揀咗海鮮拼盤。🐚 海鮮拼盤入面有各種唔同嘅海鮮凍食,包括有帶子蝦魷魚蜆等等,一次過食到晒唔同海鮮。⁣⁣😁⁣⁣最後仲可以揀多兩個半份漢堡薄餅飯或者意粉。😙 流心芝士龍蝦三文治入面嘅芝士的確夠曬多,真係好流心,芝士味都好重,但係龍蝦肉呢就唔算特別多嘞。😬 意式龍蝦海鮮薄餅嘅龍蝦肉就好似比較多。⁣
⁣⁣

淨係嗌呢一個二人餐,就可以試足七樣嘢食。⁣⁣🤩

意式龍蝦海鮮薄餅

最後仲可以揀多兩個半份漢堡薄餅飯或者意粉。😙 流心芝士龍蝦三文治入面嘅芝士的確夠曬多,真係好流心,芝士味都好重,但係龍蝦肉呢就唔算特別多嘞。😬 意式龍蝦海鮮薄餅嘅龍蝦肉就好似比較多。⁣⁣🧐
流心芝士龍蝦三文治

Lady's Beer ($48) 【好味度:8/10】⁣⁣
呢個造型真係好似啤酒,但係一啲酒精都冇,岩晒唔飲酒嘅女仔。🍺 其實佢係梳打嚟㗎添。🥤 上面嘅白色泡泡飲落仲有啲啲似溶咗嘅雲尼拿雪糕。⁣🍦
Lady's Beer
意式龍蝦海鮮薄餅
Lady's Beer
2019-07-24 82 瀏覽
嘩,好食喎😋應該係我今餐講得最多嘅嘢😂😂唔係講笑, 今日去荃灣girlboss,真係比想像中好食,而且真係好食,無一樣嘢係hea我哋嘅😍我哋叫咗個royal set,佢有個好靚嘅層架,上面嘅嘢食,基本上每一樣嘢都好精緻,而且唔係淨睇得,係每樣都好食🥰跟住仲有個優惠,係龍蝦包買一送一,所以又要左黎試下。龍蝦包嘅龍蝦肉質彈牙,而且醬汁加埋邪惡既牛油(另上)真係好食,麵包都烤到好香。另外個set可以包pizza或意粉飯,我哋就叫咗個海膽蟹肉意粉同埋牛面頰肉意大利飯。諗住應該普普通通,但估唔到個蟹肉意粉好creamy, 蟹肉多,好食。牛頰肉好軟焾,幾好食😊下次再去試其他食物 😎😎
嘩,好食喎😋

下次再去試其他食物 😎😎