2019-07-20 76 瀏覽
女仔通常都會有幾嚴重嘅選擇困難症,咩都想試一餐但係個胃又唔係特別大😂今次同女仔朋友一齊嚟到呢間女仔gather打卡啱晒嘅餐廳,又可以halfhalf咁嗌唔同菜式,又可以係呢個舒服pinky嘅環境下便傾計😆認真啱晒我哋🤘🏻🤘🏻========================Royal Bossy Set $388========================蟹肉牛油果蘋果青瓜玻璃杯沙律呢個沙律比我嘅感覺係相當清新💛用左即拆爽甜嘅蟹肉,配埋熟度恰到好處嘅牛油果做成牛油果醬一樣,切成片狀嘅青蘋果🍏同清爽嘅青瓜粒爽脆,最後唔少得沙律菜同甜甜地嘅沙律汁😇========================三文魚柚子檸檬玻璃杯沙律平時煙三文魚嘅凱撒沙律就食得多但係將三文魚設成粒粒造成嘅沙律真係第一次試🤭依款沙律最大嘅特點係佢嘅酸酸地柚子味相當突出,底部仲有幾夠柑橘🍊將柚子同檸檬嘅酸甜味帶得更出🍋========================芝士蟹肉釀蟹蓋(跟餐加$28)拆成一絲絲鮮甜嘅蟹肉同埋融化左嘅芝士混合放入鞋袋裏釀,識識吓仲可以試到切成粒粒嘅洋蔥同埋黑椒等嘅調味,多樣材料互相配合,最重要係佢
Royal Bossy Set $388
蟹肉牛油果蘋果青瓜玻璃杯沙律
三文魚柚子檸檬玻璃杯沙律
========================
芝士蟹肉釀蟹蓋(跟餐加$28)
拆成一絲絲鮮甜嘅蟹肉同埋融化左嘅芝士混合放入鞋袋裏釀,識識吓仲可以試到切成粒粒嘅洋蔥同埋黑椒等嘅調味,多樣材料互相配合,最重要係佢食落又唔會好油膩同埋好滯,芝士擁躉一定要試試佢🥰
========================
Girl Boss 龍蝦包(跟餐加$28)
去到食龍蝦包出晒名嘅鋪頭又點可以唔試佢嘅龍蝦包呢😍作為麵包迷全晚最滿意嘅就係佢依個龍蝦包🤤佢嘅麵包食落就好似排包一樣咁鬆軟,可以食得出佢有好重好香濃嘅牛油香應該係將麵包均勻搽上又有後先至再攞去焗爐所以口感就會試到皮邊仲有少少脆口嘅感覺🍞麵包中間切開放入拆至一嚿嚿鮮甜肥美嘅龍蝦肉,底部亦有生菜同埋沙律醬夾雜在內🥬如果覺得沙律汁唔夠佢仲會令配上一小疊嘅沙律汁俾你自己加入,認真滿足到麵包迷嘅慾望💕
燒一口安格斯西冷·焗薯粒·烤蔬菜·香草法式牛油汁
牛柳粒切到一口一口嘅size,生熟程度應該介乎七至八成左右,肉質未算好多,識落我就覺得未夠彈牙有少少韌,香草法式牛油汁嘅味道亦都唔夠出眾唔太食得出🤔其他蔬菜例如焗薯粒脆、烤南瓜、粟米等等食落不過不失,不過對於成碟菜增加外觀上加上繽紛顏色就起咗幾大作用嘅😌
========================
Girls分享盤(跟餐加$38)
有選擇困難症嘅女仔又想試多種小食嘅就可以嗌個分享盤👧🏻入面包括shakeshake薯條同番薯條,可以將佢哋放入粉紅色好有少女心嘅shakeshake袋入邊,再加埋甜甜地嘅芝士粉搖一搖再食,入面仲有雞軟骨、餃子、芝士條、雞肉棒等等一次過滿足多個願望🤘🏻 ========================
龍蝦芝士Mac and cheese (跟餐加$38)
可以見到大大隻龍蝦鉗放喺個盆中間,攞起一啖已經可以見到好犀利嘅Morezella cheese拉絲😍risotto上除咗有敲至有少少焦金黃色嘅芝士同蕃茄將兩者混合,飯粒分眀嘅飯之間仲有鮮甜嘅龍蝦肉💛
Teddy Bear $58
佢的確係一杯好有童年回憶嘅嘢飲😭一邊有$1碎朱古力曲奇之外仲有熊仔形餅餅🐻底層仲有朱古力啫喱粒,建議大家快啲食咗啲曲奇,如果唔係就會變淋晒淹沒左係杯嘢飲入邊㗎啦🤣
Thunderstorm $58
顏色黑蚊蚊嘅沙冰原來係茘枝和桃汁混入左竹炭嘅沙冰🥤茘枝嘅味道比起桃味更加突出,沙冰上邊仲有兩粒爽甜嘅荔枝肉🤤
巧味道指數👅:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
再食過指數🏃🏻‍♀️:👧🏻👧🏻👧🏻
錫荷包指數💸:👧🏻👧🏻
服務正指數👩🏻‍🍳:👧🏻👧🏻👧🏻
環境靚指數👀:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
========================
📍 Girlboss by Master Kama (荃灣)
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場4樓432號舖
========================
#hk #hkig #hkigfood #hkfood #food #couple #hkeat #eat #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodporn #hkfoodie #hkfood #美食 #girlboss #masterkama
2019-07-19 948 瀏覽
包包今次又食好野以後會勤力啲食肥啲再努力減肥㗎啦✌🏻🤣😆🤪😝今次去咗喺荃灣商場既Girlboss by Master Kama💃🏼又有一番驚喜🤩本身想點佢既主打Bossy Royal Set🍽因為有好靚既3層自選Tea set😍 超級豐富👍🏻不過我就俾服務員既推介吸引咗🤤*#燒一口安格斯西冷 🥩好高質既安格斯牛柳粒✌🏻一口牛好方便女仔食🤤熱辣辣上枱😋一咬落去😱肉汁都噴哂岀黎😍肉好嫩 唔會好銀🧐配香草法式牛油汁 簡直係味蕾滿分呀💯我鍾意佢嘅蘆筍 中和牛柳粒既油膩感🤩*#Lady煙肉蘑菇忌廉意大利粉配62度溫泉蛋 🍝極有創意❗粉紅色既意大利粉已經好吸睛🤩再配上62度溫泉蛋🥚 味道不錯👍🏻我係將煙肉蘑菇忌廉汁同蛋汁攪和🍴味道更match✌🏻好濃郁 亦不會太乾身或太糊身👏🏻*#流心芝士龍蝦三文治 🥪我揀左配薯條👉🏻完全冇後悔到❤薯條炸得好食👍🏻唔會太油膩 好夠味🍟三文治夾住厚厚既流心芝士龍蝦🦞一啖咬落去即感受到層層口感🤪龍蝦味好香好鮮甜 流心芝士唔太流👏🏻不過係飽肚咗啲🤣*飲品都好Surprise又有創意🍭黑黑地既係Thunderstorm⚡聽講係炭燒黎 飲落好重荔枝同桃口味🍑好香既清新感🍃
包包今次又食好野

• Thunderstorm
  • Yellow Submarine
  • 燒一口安格斯西冷
2019-07-16 73 瀏覽
一經過就俾全店🌸粉紅色💮為主嘅裝修吸引左, 我諗呢間餐廳係唔少女仔bookmark 📌左必到嘅打卡餐廳之一!其實入到去除左有👯‍♀️閨蜜聚會之外,亦吸引到唔少一家大細👨‍👩‍👧‍👦同情侶👫過嚟食。<<Bossy Royal Set>>份量非常Bossy👻, 平時出名大胃嘅我地都要食到打包。🌠呢個set 包左2個沙律,2個前菜,2份主菜。.我地點左烤大蝦田園沙律,蟹肉牛油果青蘋果沙津,鮮果&鮮蝦火紙卷,Girl's 分享盤,燒一口安格斯西冷配薯菜,迷你芝士和牛漢堡同埋意式龍蝦海鮮薄餅。==重點推介==🐂燒一口安格斯西冷配薯菜: 牛肉肉質鮮嫩多汁,無加任何調味,只係碟旁撒了點竹炭鹽,非常好味,陣陣香濃牛油味。🍔迷你芝士和牛漢堡: 少女心打卡必點,微脆嘅粉紅色的漢堡,配埋和牛漢堡扒,兩啖輕鬆K.O左!💃Girl's 分享盤:因為太多款小食想試, 所以點左個分鐘盤, 入面有幾款小食, 個人認為shake shake 薯條最好食,薯條係有2款,蕃薯條+薯條,加埋海苔味shake shake 粉, 係個好好嘅food experience. 😋~~~~~~~~😋味道
<<Bossy Royal Set>>
份量非常Bossy👻, 平時出名大胃嘅我地都要食到打包。
🌠呢個set 包左2個沙律,2個前菜,2份主菜。
==重點推介==
~~~~~~~~
😋味道: 8/10
📍Girlboss by Master Kama
荃灣廣場4 樓432號鋪
~~~~~
2019-07-13 55 瀏覽
中意四圍打卡嘅小妹🙆🏻‍♀️今次黎左荃灣粉紅色cafe 💁🏻‍♀️「Girl boss」以粉紅色為主調😍整體格調華麗精緻真係迷到不少女心🥰入到去少不免瘋狂打卡影相吧而食物方面🍽如果好似小妹咁中意芝士🧀一定要叫「流心芝士龍蝦三文治🥪」麵包加上香草牛油烘培🍞非常脆口內裡嘅龍蝦肉多之餘🦞仲彈牙可口而芝士係極其量嘅多🤩多到見到小妹拉絲拉得幾誇張就知啦🤣令整個三文治昇華🥳真心好正配左薯條🍟仲有番薯條架香煎大蝦蒜片辣椒意大利粉🍝大蝦有6隻🦐每隻都爽口而意粉係乾炒意粉😉帶有蒜香味濃而微微辣🌶️好味
中意四圍打卡嘅小妹🙆🏻‍♀️
以粉紅色為主調😍整體格調華麗精緻
真係迷到不少女心🥰入到去少不免瘋狂打卡影相吧

而食物方面🍽
如果好似小妹咁中意芝士🧀
一定要叫「流心芝士龍蝦三文治🥪」
麵包加上香草牛油烘培🍞非常脆口

大蝦有6隻🦐每隻都爽口
而意粉係乾炒意粉😉
帶有蒜香味濃而微微辣🌶️好味

2019-07-11 75 瀏覽
母親節當天當然要同母親食飯啦當天只有一個set或者散叫~唔想諗就叫左set😝湯龍蝦湯好咸~黑松露忌廉湯 都ok~沙律配溏心蛋蛋唔似溏心蛋,但沙律清新~牛柳粒好韌好難咬~焗蜆薯蓉好香~薯蓉好好食好綿~迷你和牛漢堡還可以,有啲凍~蟹肉意粉普通意粉味~黑松露忌廉飯無黑松露味~甜品賣相真係唔太好~味道似Mousse~P.S. 可能因為母親節員工好似唔太夠人手做野~但環境真係好少女~好粉紅~但食物就真係一般~
母親節當天當然要同母親食飯啦

當天只有一個set或者散叫~
唔想諗就叫左set😝

龍蝦湯好咸~
黑松露忌廉湯 都ok~
沙律配溏心蛋
蛋唔似溏心蛋,但沙律清新~
牛柳粒
好韌好難咬~
焗蜆薯蓉
好香~薯蓉好好食好綿~
迷你和牛漢堡
還可以,有啲凍~
蟹肉意粉
普通意粉味~
黑松露忌廉飯
無黑松露味~
甜品
賣相真係唔太好~味道似Mousse~

P.S.
可能因為母親節員工好似唔太夠人手做野~
但環境真係好少女~好粉紅~
但食物就真係一般~

2019-07-10 84 瀏覽
餐廳名為Girlboss, 顧名思義係主打女性為主的餐廳。餐廳的裝修和佈置都是以粉紅色為主,女生見到會好高興😊龍蝦包買一送一,但見幾乎每一張枱都order了set,所以最後亦叫了一個set為晚餐。set的變化有好多選擇,部分的選項就要加錢,其實兩個人都夠食有突了。小食拼盤需要另外加錢海鮮拼盤竟然唔洗加錢不過set的唯一不足是不包括飲品,食物中規中矩沒有太大驚喜吧,海鮮拼盤的海鮮都不是新鮮的,味道一般。但餐廳環境係唔錯的,比較適合女士聚會交談。
餐廳名為Girlboss, 顧名思義係主打女性為主的餐廳。

餐廳的裝修和佈置都是以粉紅色為主,女生見到會好高興😊

小食拼盤需要另外加錢

海鮮拼盤竟然唔洗加錢

但餐廳環境係唔錯的,比較適合女士聚會交談。
出面有10個人等位,見職員o係reception,同佢講兩個,換黎叫我地等等,行開左5分鐘,咁岩另一個職員走出黎,又同佢講兩個,拎到飛,等20分鐘8:15入到去,有兩張餐紙巾o係枱,叫左波爾多牛面肉risotto,同買一送一龍蝦包餐,aloha moijitto, 職員落單講埋okay, 等左10分鐘,飯到左,但冇餐具要問先有,過5分鐘,野飲到左,隔離枱8:35入左黎,9點05所有野到齊打埋包,個龍蝦包仲未到,以為又焗又炸要咁耐,催完佢,過10分鐘另一個男職員又話係咪有龍蝦包未到,話要多5分鐘,9:20終於到左,講真下次唔會再黎,體諒佢樓面得3個人,但餐具又冇,想落單又冇人理,個飯仲爭少少未食完停一停又有人問你係咪可以收,野食方面,飯味道係可以既,龍蝦唔算新鮮,以食物同服務方面我以後都唔會再黎,by the way食完好口渴
2019-07-06 108 瀏覽
同閨蜜慶祝食生日飯,一路都諗緊食咩好,係fb見倒朋友係呢間餐廳打卡,見佢裝修好靚好pink下😃就決定卜呢間食生日飯😋閨蜜有得打卡曬下一定好開心🥳餐廳裝修全用粉紅色主打,尤其近門口圓形粉紅色卡位,正到冇朋友,打卡冇得輸👍🏻入到餐廳見到每枱食客都忙於影相,相信食物質素已經係其次啦🤣🤣餐廳嘅餐具🍽都印有girl boss 字樣😅食物擺碟都好靚好有心思,味道都唔錯,尤其係飲品,顏色好特別,我叫左一杯荔枝沙冰,黎到原來係黑色嘅🙄唔洗講咁多,即係影相打卡🤣🤣

2019-07-01 152 瀏覽
香港都算好多好嘢食,依間係我食過數一數二嘅伏餐廳之前喺網上見到啲人話依間野好粉紅好少女因為個裝修所以黎試吓,不過野食真係驚喜到一個點我同朋友兩個人叫咗一個set,有三層最上面嗰層係黑松露蛋,都可以試吓叫食得落肚不過份量堅少第二層真係唔知食咗乜落肚自問煮嘢食唔係叻,但我諗小朋友都整得好食過佢真係好難食😅唔知咩鮮蝦乜乜卷,食落好乾藍色嗰啲配料好難食,無味第三層係牛扭粒,真係Un到阿媽都唔認得....本身都預咗唔係靚牛,但冇諗過粒粒都好多筋正餐仲配左一個吉列蝦紅米飯但估唔到都係咁難食屋企煲嘅飯仲好食過佢好乾好硬,吉列蝦都唔新鮮,啲海膽都係前菜2款,有一款係正常嘅,另一款又係難食嘅呢個前菜係今餐最食得落肚跟住仲有一個三文魚沙律,外觀正常點知倒出嚟啲三文魚又係梅嘅....🤢🤮仲要舊舊都有筋叫咗一杯野,飲品就不過不失總括嚟講,唔怕俾錢食難食嘅一餐,可以一試樣樣野都食唔到落肚,貴價唔飽
香港都算好多好嘢食,依間係我食過數一數二嘅伏餐廳
之前喺網上見到啲人話依間野好粉紅好少女
因為個裝修所以黎試吓,不過野食真係驚喜到一個點

我同朋友兩個人叫咗一個set,有三層

最上面嗰層係黑松露蛋,都可以試吓叫食得落肚
不過份量堅少

第二層真係唔知食咗乜落肚

自問煮嘢食唔係叻,但我諗小朋友都整得好食過佢
真係好難食😅唔知咩鮮蝦乜乜卷,食落好乾
藍色嗰啲配料好難食,無味

第三層係牛扭粒,真係Un到阿媽都唔認得....
本身都預咗唔係靚牛,但冇諗過粒粒都好多筋

正餐仲配左一個吉列蝦紅米飯
但估唔到都係咁難食
屋企煲嘅飯仲好食過佢
好乾好硬,吉列蝦都唔新鮮,啲海膽都係

前菜2款,有一款係正常嘅,另一款又係難食嘅
呢個前菜係今餐最食得落肚

跟住仲有一個三文魚沙律,外觀正常
點知倒出嚟啲三文魚又係梅嘅....🤢🤮
仲要舊舊都有筋

叫咗一杯野,飲品就不過不失
總括嚟講,唔怕俾錢食難食嘅一餐,可以一試
樣樣野都食唔到落肚,貴價唔飽
2018-09-05
2019-06-28 101 瀏覽
這是一間充滿小貴婦風格的餐廳,最適合幾位姐妹黎小聚,環顧四周9成都是後生女呢男孩子黎試下被女孩子包圍都不錯哦這次點了BOSSY ROYAL SET, menu雖然寫2人餐,但份量足夠3位女孩子呢!因為龍蝦包做緊特價$188買一送一,所以也額外點了一份必食龍蝦包,熱騰騰煎香的厚多士配上份量不少的龍蝦肉,再淋上檸檬忌廉汁,配搭得相當好,太太好味啦接住是蟹肉牛油果青蘋果青瓜沙律,我還是喜歡一片片的牛油果呢🙈牛油果溶口感無咁好龍蝦溶+牛油果溶有點膩,配上青蘋果感覺清新D,算是不過不失吧!烤大蝦田園沙律+蔬果米紙圈大蝦不算新鮮,蝦肉不夠爽彈蔬菜米紙圈加上特製醬汁,口感豐富,味道清新波爾多紅酒燉牛面肉燴意大利飯一般意大利飯中間都好硬,雖然是最正中的做法,但我不太喜歡🙈這個反而剛剛好連中間都熟透味道很不錯,有D似加了龍蝦汁燉這就是貴婦high tea必備的3層架🤣食物都好精緻呀❤這個Girl's分享盤好唔錯呀~主要餡料應該有雞肉,雞軟骨跟芝士。因為雞肉棒棒加了雞軟骨,口感很豐富有咬口,唔錯唔錯這碟海鮮併盤雖然都是細細件的,但味道唔錯!海鮮跟生蠔醬永遠都是最佳配搭追加草莓茶,好靚既茶杯茶壺呀除了濃濃

男孩子黎試下被女孩子包圍都不錯哦

因為龍蝦包做緊特價$188買一送一,所以也額外點了一份

接住是

烤大蝦田園沙律+蔬果米紙圈
大蝦不算新鮮,蝦肉不夠爽彈
蔬菜米紙圈加上特製醬汁,口感豐富,味道清新

波爾多紅酒燉牛面肉燴意大利飯
一般意大利飯中間都好硬,雖然是最正中的做法,但我不太喜歡🙈
這個反而剛剛好連中間都熟透
味道很不錯,有D似加了龍蝦汁燉

這就是貴婦high tea必備的3層架🤣食物都好精緻呀❤

這個

這碟

追加草莓茶,好靚既茶杯茶壺呀

除了濃濃的草莓香,仲飲倒清甜味,剛好消除食物的油膩感
而且杯中放了新鮮士多啤梨粒粒(雖然唔甜)
總結: 環境靚,容器靚; 價錢唔平,但性價比高
2019-06-24 111 瀏覽
本來看戲後,打算在附近的餐廳晚餐就算,但見到girlboss不用排隊,又主打龍蝦,就試一下啦!成個環境都好公主系嘅粉紅色,打卡影相一流!研究左個菜單一陣,決定我哋兩個人試吓Bossy Royal Set好似圖中所見,有salad, appetizer, main course, pasta, sandwich,份量都剛剛足夠兩個人食,為美中不足,係唔包野飲1人1杯salad: 蟹肉牛油果蘋果沙律成個沙律感覺都清新,牛油果配上蟹肉,好match1人1杯salad: 三文魚柚子檸檬玻璃杯沙律醬汁有啲奇怪,酸酸澀口,三文魚是暖的,一定不會再叫1碟Appetizer: 龍蝦芝士玉子燒玉子燒內含有少量龍蝦,但沒有太重龍蝦味,但亦不算太滑2隻Appetizer: 龍蝦芝士雞翼醬汁富有龍蝦膏的味道,雞翼炸得脆口,雞肉亦夠juicy重點😍1人1份main course: 烤蒜蓉牛油龍蝦🦞每人一隻開邊龍蝦,相信是即烤,熱騰騰雖然蟹身的蟹肉不算太大舊,但肉質鮮甜,爽口紅色的龍蝦膏充滿於整個龍蝦頭,蟹腳總算有實肉1碟Pasta: Lady煙肉蘑菇忌廉意大利粉配62度溫泉蛋溫泉蛋溫度剛好,混在意大利粉中,令意

1人1杯salad: 蟹肉牛油果蘋果沙律
成個沙律感覺都清新,牛油果配上蟹肉,好match

1人1杯salad: 三文魚柚子檸檬玻璃杯沙律
醬汁有啲奇怪,酸酸澀口,三文魚是暖的,一定不會再叫

1碟Appetizer: 龍蝦芝士玉子燒
玉子燒內含有少量龍蝦,但沒有太重龍蝦味,但亦不算太滑

2隻Appetizer: 龍蝦芝士雞翼
醬汁富有龍蝦膏的味道,雞翼炸得脆口,雞肉亦夠juicy

重點😍1人1份main course: 烤蒜蓉牛油龍蝦🦞
每人一隻開邊龍蝦,相信是即烤,熱騰騰
雖然蟹身的蟹肉不算太大舊,但肉質鮮甜,爽口
紅色的龍蝦膏充滿於整個龍蝦頭,蟹腳總算有實肉

溫泉蛋溫度剛好,混在意大利粉中,令意粉更滑口

半份Sandwich: 流心芝士龍蝦三文治
濃濃的芝士覆蓋整個多士,內有龍蝦粒,還不錯

總括而然,環境適合girls talk,影相打卡
而食物都用心準備,希望下回再黎試下龍蝦包
  • 烤蒜蓉牛油龍蝦
  • Bossy  Royal  Set
2019-06-21 86 瀏覽
同朋友想搵個舒服地方hea下傾下計。搵到呢間一睇就知做女性生意嘅餐廳。餐廳用左好多少女色。入到去都覺得自己係少女。入面好多坐位都以鳥籠式相隔。私隱度感覺好高。同朋友志在傾計。所以輕食叫左海鮮拼盤同玉子燒。海鮮拼盤有4種海鮮。帶子細細粒麻麻地。啲蜆有誠意隻隻開好哂。魷魚都算爽口。味道普通。不過要少女剝蝦殻又真係麻煩左少少。燒玉子望落有份量。當然龍蝦肉再多啲會開心啲。蛋嫩味道亦調得好。加埋有芝士簡直冇得輸。見到好多枱都叫左個三層架。絕對岩哂打卡。
同朋友想搵個舒服地方hea下傾下計。
搵到呢間一睇就知做女性生意嘅餐廳。
餐廳用左好多少女色。入到去都覺得自己係少女。
入面好多坐位都以鳥籠式相隔。私隱度感覺好高。

同朋友志在傾計。所以輕食叫左海鮮拼盤同玉子燒。
海鮮拼盤有4種海鮮。帶子細細粒麻麻地。
啲蜆有誠意隻隻開好哂。魷魚都算爽口。味道普通。
不過要少女剝蝦殻又真係麻煩左少少。

燒玉子望落有份量。當然龍蝦肉再多啲會開心啲。
蛋嫩味道亦調得好。加埋有芝士簡直冇得輸。

見到好多枱都叫左個三層架。絕對岩哂打卡。
下午茶
2019-06-19 115 瀏覽
Missing the food right now!1) 軟殼蟹咖喱意粉 HKD88(Today’s Special)軟殼蟹原隻上碟!炸到脆卜卜,零油膩感!可惜嘅係個意粉啦係普通意粉唔係手工意粉所以相對冇咁彈牙冇咁掛汁!可能因為咁價錢都平少少。2)TEDDY BEAR 🐻 HKD58 (Chocolate and cookies flavour)Smoothie 上面有幾隻熊仔拎完有啲唔捨得食。朱古力奶昔濃到啱啱好,唔會太過甜亦都唔會太過稀。呢杯朱古力係偏向沙冰多個奶滑質地,所以夏天飲解渴係一流。呢間CAFE既野好好食,上次係度食過龍蝦芝士多士,好想再食呀!—🌟回頭率:9.5/10⭐️味道:9.5/10💫特式:8.9/10
Missing the food right now!

🌟回頭率:9.5/10
⭐️味道:9.5/10
💫特式:8.9/10
2019-06-16 110 瀏覽
今日父親節到處都人多,唯有去荃灣廣場四樓呢間Girlboss, 餐廳裝修以粉紅色為主,打卡應該一流。以為客群會是年輕女性居多,但環顧四周卻是幾枱家庭客,還有些較成熟的女士。研究完menu一輪,最後點了海膽蟹肉意粉($148)和烤雞意粉($88),本來已經沒有期望,但見海膽和蟹肉得一小舊(沒有誇張,成碟係得一小舊),烤雞得薄薄三片,份量真的少得驚人,難道現在百物真的貴到這個地步....?!以荃灣這住宅區,餐廳價格算中價可以接受,但如此份量不禁令人感覺很小家,以後不會再去。

2019-06-16
午餐
2019-06-15 122 瀏覽
食物中規中矩,擺盆算不錯,份量中等,以地方及食物質素來說略為貴了一些,特別是龍蝦飽,須然買一送一,但收$188,有點貴吧!訂了心太軟甜品作生日蛋糕另加收$20都算合理