2007-08-11 32 瀏覽
本身已經好鐘意Godiva既chocolate, 今日同女朋友諗住入去睇下有乜野chocolate食,見我同女朋友都未試過Godiva既飲品所以買左杯milk chocolate latte試下,入口感覺幾好d 朱古力易入口至如d cream 又夠滑,夠凍!!最後值得一讚既係服務態度好好!!
本身已經好鐘意Godiva既chocolate,
今日同女朋友諗住入去睇下有乜野chocolate食,
見我同女朋友都未試過Godiva既飲品
所以買左杯milk chocolate latte試下,
入口感覺幾好
d 朱古力易入口至如d cream 又夠滑,夠凍!!

最後值得一讚既係服務態度好好!!
2007-06-20 35 瀏覽
每次走過godiva 都好任性,會讓自己毫不考慮的買朱古力、食朱古力。這次任性的對象是那新出的雪糕,$39一小杯,其實幾貴,但我買了四杯回家,店員幫我用乾冰包起了。雪糕的質感是很creamy 又很濃的朱古力,有chocolate chip 增加了口感,脆脆的。喜歡有時候的任性,但理性訴告我,$156可以買到3磅hagen daz~~
你一定要試試以下酒心朱古力:Raisin Fine ChampagneCerise KirschCognac味道賣相皆一流~
你一定要試試以下酒心朱古力:
Raisin Fine Champagne
Cerise Kirsch
Cognac
味道賣相皆一流~
2005-06-26 51 瀏覽
一間幾唔錯既朱古力~呢幾個月突然鍾意食D貴價朱古力,試過好多牌子~GODIVA都唔錯~尤其係D有酒味既TURFFLE真係幾好食,不過我都係鍾意公爵夫人既香檳軟心,同埋valrhona既40%牛奶朱古力~超正!!另外我好想試下GODIVA果幾隻酒。。唔知有無人試過可以話我知係咩野味既呢~?
2005-05-31 43 瀏覽
早兩個月收到Godiva o既Truffle Box,開心~ 但因為成日病o既關係,pend左好耐;最近睇返,仲有一個星期到期?Oh no...快d食..!!!! Truffe Traditionnelle-唔太甜唔太苦,但可可味好重,食落有分量~ Truffe Amande au Miel-外層o既almond praline粒仲係好脆,內層o既榛子朱古力好甜,好味道~Truffe Amere-冇乜牛奶味,但幼滑程度達到200%~ 食落有extra幼沙之感,口感一流!!Truffe Exotique-味道同Truffe Amande au Miel相近,但就改左以椰絲做coating,麻麻囉~(不知名o既白色Truffe)-哎,都仲係唔鍾意白朱古力...(查實冇可可,根本就唔係朱古力)不過有佢又係靚d o既~ ha~Truffe Fine Champagne-第二次食,若隱若現o既酒味都唔錯o既~ 總評都係好食~ 但食完文華後,會覺得Godiva有對手;都應該要研究點improve formula for taste excellence lu~