餐廳好近旺角站E1出口一出行3分鐘就到👍喺夾公仔機鋪對面👾呢度勝在地方夠哂大,仲有卡位添🥰情侶/朋友/家庭飯局都🆗而且有好多唔同種類嘅嘢食可以選擇中式炒菜/燒味/串燒/刺身/壽司/炒粉麵飯/甜品/台式 咩都有😍😍😈不適合選擇困難症既人😈➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🐮澳洲草飼牛柳200g (黑椒汁+蕃茄意粉) $1️⃣5️⃣8️⃣係用傳統鐵板上枱♨️淋黑椒汁嗰下滋滋聲架♨️我叫咗五成熟,肉質好香嫩,好重牛味,好好味👍蕃茄意粉份量都好足,一定夠飽👍👍🔥即炒小菜 - 蝦醬通菜炒鮮魷​連白飯 $1️⃣4️⃣0️⃣🦐鹹香惹味既蝦醬➕🥬翠綠脆嫩既通菜➕🦑爽口彈牙既鮮魷送飯一流🍚🍚😋😋🍫心太軟配雲呢拿雪榚🍦 $6️⃣0️⃣切開心太軟朱古力流出嚟嗰一刻,好治癒呀😍而且甜度啱啱好,好滿足呀🥰🥰🧋台式波霸珍珠奶茶 🧋跟餐$8️⃣珍珠軟身得嚟又好咬~口感層次豐富,甜度適中😋

餐廳好近旺角站
E1出口一出行3分鐘就到👍
喺夾公仔機鋪對面👾

呢度勝在地方夠哂大,仲有卡位添🥰
情侶/朋友/家庭飯局都🆗

而且有好多唔同種類嘅嘢食可以選擇
😈不適合選擇困難症既人😈

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
蝦醬通菜炒鮮魷

係用傳統鐵板上枱♨️淋黑椒汁嗰下滋滋聲架♨️
我叫咗五成熟,肉質好香嫩,好重牛味,好好味👍
蕃茄意粉份量都好足,一定夠飽👍👍

🦐鹹香惹味既蝦醬➕🥬翠綠脆嫩既通菜➕🦑爽口彈牙既鮮魷
送飯一流🍚🍚😋😋

🍫心太軟配雲呢拿雪榚🍦 $6️⃣0️⃣
切開心太軟朱古力流出嚟嗰一刻,好治癒呀😍
而且甜度啱啱好,好滿足呀🥰🥰
心太軟配雲呢拿雪榚

🧋台式波霸珍珠奶茶 🧋跟餐$8️⃣
珍珠軟身得嚟又好咬~口感層次豐富,甜度適中😋
台式波霸珍珠奶茶
蝦醬通菜炒鮮魷
心太軟配雲呢拿雪榚
台式波霸珍珠奶茶
2024-11-28 81 瀏覽
在旺角朗豪坊附近有一間「GOGO 為食坊」。見到門外的餐牌貼著古法羊腩煲🍲十分吸引!剛好入冬,最適合吃個羊腩煲暖暖身。★古法羊腩煲★古法羊腩煲的羊腩煮得非常入味,肉質軟嫩,湯底濃郁,帶有淡淡的香料氣味。鍋中還配有炸枝竹、冬菇、馬蹄,增添了不同的口感與層次。炸枝竹亦非常吸汁。冬菇味道鮮香。店家還特別提供生菜,清爽的口感為整體增添了清新感。★鹽麴牛舌飯★鹽麴牛舌飯的牛舌薄切,口感滑嫩,鹽麴令牛舌更鮮美。牛舌上還帶有一層輕微的焦香,非常過癮。伴隨的甘筍湯清淡可口,可以解解膩。【GOGO 為食坊】📌旺角砵蘭街180號砵蘭180+商場1樓

★古法羊腩煲★

★鹽麴牛舌飯★

【GOGO 為食坊】
📌旺角砵蘭街180號砵蘭180+商場1樓

2K
👨🏻‍🍳旺角深宵街坊食堂👨🏻‍🍳-聽同事講旺角呢間街坊食堂 食物選擇非常多 中西日韓泰通通都有 而且價錢實惠 營業時間夠晒長 好啱深宵聚餐🎉🤑 所以有一晚諗唔到食咩就舂咗入去一探究竟啦😝 職員見我地對住本厚厚menu選擇困難 好好客咁推介咗個抵食雲吞雞同焗飯比我地😆-🐣雲吞雞 $138一煲上碟打開蓋啲蒸氣好有feel🤣 雞有半隻 都幾多肉 而且雲吞講明有八粒 都幾均真😂 雲吞係行大大粒扎實路線 皮有少少似餃子嘅流派🤓 湯底清清地 唔會太重口味🍜-🐮焗鮮茄芝士牛脷意粉 配餐湯 $70芝士都幾多 拉絲冇難度😋 而且牛脷份量唔少 橫切面好大 啱啱好鋪滿個面 食落淋身好吸芝士同蕃茄味😝 意粉煮得偏淋身一啲 仲有啲配菜添-🍢惹味沙嗲三色串 $66有齊豬牛雞 同樣有預先用黑椒醃過 好夠味 作為宵夜好有feel-🥭雪燕楊枝甘露 $42最後叫多咗個甜品 雪燕加上偏椰奶多啲嘅楊枝甘露 仲有一球雪榚 古早味出哂嚟🥥-📍GOGO 為食坊 (旺角)旺角砵蘭街180號砵蘭180+商場1樓
👨🏻‍🍳旺角深宵街坊食堂👨🏻‍🍳
🐣雲吞雞 $138

🐮焗鮮茄芝士牛脷意粉 配餐湯 $70

🍢惹味沙嗲三色串 $66

🥭雪燕楊枝甘露 $42

📍GOGO 為食坊 (旺角)
旺角砵蘭街180號砵蘭180+商場1樓
有冇人同我一樣好為食🤪一次過想食晒中、西、台、甜品❓「GOGO 為食坊」真係有齊晒😱.惹味麻辣雞煲🍲一上枱已經聞到超香💨雞肉炒到麻辣惹味🌶️雞肉頗嫩但偏細件🐓加上西芹、彩椒🫑更加滋味😋.欖角冰梅骨🍖排過外層酥脆😝裹滿酸甜冰梅醬🍑加上欖角獨有咸香,超開胃🤤.軟殼蟹沙律配山葵醬油🥗軟殼蟹大隻🦀酥脆多肉😗加上清新沙律汁👍🏻好Fresh😛.白飯(2個)🍚.金銀菜煲豬肺湯🥣1碗有2大件豬肺🫁仲有唔少金銀菜🥬清淡滋潤☺️.榴槤班戟🥞班戟包住原嚿榴槤😍加上忌廉☁️不過不失😉但1份有2件,性價比高💰.台式波霸珍珠奶茶🧋茶香奶滑😛但偏港式奶茶口味🥲珍珠煙韌😆.綠茶鮮奶🍵味道偏甜,綠茶味偏淡🥺
白飯(2個)🍚
台式波霸珍珠奶茶🧋茶香奶滑😛但偏港式奶茶口味🥲珍珠煙韌😆
綠茶鮮奶🍵味道偏甜,綠茶味偏淡🥺
2024-11-22 105 瀏覽
小妹今晚同豬去完雅蘭商場行街,醒起隔離條街,有間抵食「GOGO為食坊」😍餐廳🍴座位及地方闊落,環境裝修不錯,雖然看似food court,但呢度仲可以包廂😝中式,西式、日式、串燒通通有🥰南北杏雪梨煲魚湯🍐🍲大碗非常足料,有3-4嚿雪梨🍐湯底好足料,好重魚味🌛餐廳每日都會提供不同的滋陰湯水,喜歡飲湯既朋友仔當然不能錯過啦🤩迷你牛肉餅🐂🫓就咁睇完全唔覺得係迷你🙊 一咬牛肉餅係爆汁,非常驚喜🥰味道很好,食完好想再食😝菜遠牛肉炒河🥬🐂呢碟濕炒「菜遠牛肉炒河」真係好大碟🤩 牛肉份量多且厚身大片,牛味濃郁😆唔會太油膩,河粉以幼身為主,好味😋雲吞雞🐓雲吞雞絕對係上海菜之一,雖然主要食材係雞,但入邊仲配以蛙蛙菜、餛飩等材料,盛載於砂鍋內煮成,熬出來的湯呈黃白色。入邊仲有6-7粒大雲吞,雲吞薄餡內裡肉鮮甜多汁。雞肉肉質鮮嫩,湯🥣底亦好清甜😍正🤞🏻柚子一字骨🐖柚子蜜以一字骨為主打,柚子蜜甜甜酸酸,的確幾開胃🤤份量亦不少😆香芋紫米糖水🍲呢排天寒地凍🥶除咗打邊爐🍲外,當然要食返一碗暖呼呼既糖水舒身啦~香芋紫米糖水濃稠而且啖啖有紫米咬口🤪 係餐廳🍴食完晚飯,最岩食返一碗足料既糖水😌番薯糖水🍠小妹平日不愛吃薑既辛

南北杏雪梨煲魚湯🍐🍲

迷你牛肉餅🐂🫓
就咁睇完全唔覺得係迷你🙊 一咬牛肉餅係爆汁,非常驚喜🥰
味道很好,食完好想再食😝

菜遠牛肉炒河🥬🐂

雲吞雞🐓

柚子一字骨🐖

香芋紫米糖水🍲

番薯糖水🍠
小妹平日不愛吃薑既辛辣,但番薯糖水唔辣卻唔夠滋味🙊呢碗糖水辣中帶少少甜,落到喉嚨都好舒服~估唔到唔係傳統舊式糖水舖都有咁正嘅薑汁蕃薯糖水,值得推介🫶🏻

✨阿華田
✨熱好立克
正常發揮,好飲🌝

黎開旺角又想食平靚正既熱騰騰的小菜,又想同朋友坐得舒服聊天💬不妨試吓呢間臥虎藏龍既「GoGo為食坊」😼
干蔥野菌滑雞煲(118hkd) 好多菇菌類,份量足,醬汁惹味,爆炒薑蔥蒜有鑊氣,不會太油膩,經典菜式~蜜椒薯角牛柳粒(138hkd) 這個很優秀,黑椒味濃,牛肉軟腍,有夾住筋膜的部分更有咬口,薯仔🥔邊邊焦香,內裏軟綿~麻婆豆腐(98hkd) 醬香濃郁,偏重口味,只係少少麻味,辣度比較平易近人,多多肉碎,配飯一流,豆腐嫩滑🤤飲料都多款式可以選擇,個人幾推薦奶茶紅豆冰,個茶底幾重,味道不錯#foodiblum港式
干蔥野菌滑雞煲(118hkd)

蜜椒薯角牛柳粒(138hkd)

麻婆豆腐(98hkd)

#foodiblum港式
2024-11-20
2024-11-20 189 瀏覽
打風天氣陰陰濕濕,食個時令羊腩煲,暖胃滋補,驅寒袪濕羊腩煲個汁好厚身濃稠,明火煲住食,汁眼卜卜跳氣味香濃至極!白飯拌汁無敵,煮生菜特別香鮮羊肉全選最厚肉腩位,骨骼較細,帶皮輕脂好掛汁,丁點羶香有風味!腩肉嫩滑,炆得軟淋Juicy,入口啖啖肉食得夠暢快羊腩連豐富配料一大煲,有爽脆筍片、吸汁腐竹、清甜馬蹄肉、蒜子、薑、韮菜、冬菇,份量足夠兩小口子用,食完不口乾燥熱,好回味吖甜品有好多選擇,點一份芒果斑戟,外皮軟糯厚薄剛好,芒果餡鮮甜大件,兩大件超值!凍芒果西米露清甜果香濃,飽肚大滿足

打風天氣陰陰濕濕,食個時令羊腩煲,暖胃滋補,驅寒袪濕

凍芒果西米露清甜果香濃,飽肚大滿足

• 羊腩煲
今日去咗旺角朗豪坊行街 之後去咗附近搵嘢食 誤打誤撞見到呢間Gogo為食坊 呢度其實類似一個大型Food court 裏面有日本嘢 快餐 小菜客飯 鐵板餐 中式小菜 甜品 鍋貼餃子等形形色色嘅種類 總有一款啱你食 燒鵝下莊冇諗到呢度食嘅燒鵝都幾有水準 皮脆肉嫩 個皮係脆得嚟有油脂香 個肉食得出係新鮮燒好唔會乾爭爭硬班班 個汁亦都好夠味撈飯一流 生炒糯米飯生炒糯米飯非常足料 裏面有蝦米臘腸潤腸 食落去煙煙韌韌好香口 而且份量好大 幾個人一齊share食就啱曬牛肉餅牛肉餅兩面都煎得非常香脆 而且肉汁十足 我哋幾個人share食一個 一切開分享就知點解店員唔預先幫我哋煎開 因為真係會流曬啲肉汁出嚟 非常邪惡 我哋見包廂有人一叫就12件 一人一件另外見到呢度做緊羊腩煲推介 見到都有啲人喺度食緊 啱曬嚟緊冬天暖暖胃

燒鵝下莊

生炒糯米飯

牛肉餅

2024-11-16 139 瀏覽
Gogo為食坊位於旺角砵蘭街 嗰度都幾多食肆 而呢個為食坊就係要上電梯 相對地唔起眼 但樓下就見到有banner賣廣告 呢度有非常多唔同種類嘅嘢食選擇 中式小菜/小食/刺身壽司/炒粉麵飯/甜品樣樣有 而今次我哋就食中菜為主Gogo小菜客飯柚子一字骨 $85 配白飯熱飲柚子一字骨個汁係柚子醬加埋泰式甜酸醬整成 個一字排都幾爽口 帶骨嘅肉不嬲都係特別好味 Portion唔算細 另外跟餐叫咗杯熱羅漢果茶 跟餐唔使錢 其實仲有珍珠奶茶/QQ百香果茶等等嘅台式飲品可以揀 只係需要+$8 下次可以試下韭菜豬肉鍋貼 $42呢個鍋貼都幾有驚喜 因為鍋貼皮夠厚同煙韌 個底煎得夠香脆 一咬落口爆曬啲肉汁另外鍋貼可以+$25跟一碗沙爹肥牛湯米粉 食完包保飽肚川芎白芷天麻燉魚頭 $348我哋不嬲都好鍾意飲啲湯湯水水 所以叫咗一個平時屋企比較少煮嘅中藥材湯水 川芎白芷天麻燉魚頭 除咗有半個魚頭仲有瘦肉同埋好多雞腳 個湯有淡淡嘅中藥材味 飲落去都幾順口本身我哋仲睇啱咗呢度有個叫做Gogo優惠套餐 $288 有A+B兩款小菜 例如可以叫酸菜魚加個小炒王 包埋兩碗白飯同兩杯熱飲 最後都因為驚食唔曬冇叫到 但我哋見隔離

Gogo小菜客飯
柚子一字骨 $85 配白飯熱飲

韭菜豬肉鍋貼 $42
另外鍋貼可以+$25跟一碗沙爹肥牛湯米粉 食完包保飽肚

川芎白芷天麻燉魚頭 $348

本身我哋仲睇啱咗呢度有個叫做Gogo優惠套餐 $288 有A+B兩款小菜 例如可以叫酸菜魚加個小炒王 包埋兩碗白飯同兩杯熱飲 最後都因為驚食唔曬冇叫到 但我哋見隔離枱個酸菜魚賣相都唔錯 下次可以試下

放工同友人聚會🎈,黎到佔地面積大又近地鐵站的「GOGO為食坊」。佔地面積大,有卡位雅座、圓枱,方枱,枱興枱之間夠曬闊落。菜品多元化,有中式小菜、西式鐵板餐、台式牛肉麵、甜品,小食、串燒,款式眾多,總有一款啱口味。重點係不收加一服務費!GOGO套餐(HKD 288)從 A B 項目各選一款小菜,我地簡左酸菜魚:大碗盛載,滑嫩鱸魚片十分出色,贊油後都沒有縮水,呷一啖湯頭,湯底酸中帶辣,完全迎合香港人口味,不會辣到食吾到。酸菜魚靈魂是酸菜,毫不吝嗇一大堆頭酸菜,使其味道豐腴👍🏽酸同辣度可根個人口味選擇,我地叫左中辣,鱸魚片刺少肉多,滑溜無骨,重點不帶腥味,加埋酸菜別有一番風味。麻辣來自花椒,用油贊一贊,配合大量蒜蓉好香,夠酸也夠辣。GOGO小炒王:鑊氣十足,經過爆炒蝦干、腰果、鮮魷、白飯魚、靈魂辣菜譜、香氣十足、下飯一流,仲有毫不吝嗇的蝦粒,菜干,風味十足。套餐奉送絲苗白飯及熱飲兩杯:奶茶紅豆🫘冰:爆開口的紅豆🫘粒十分有咬口,撞上醇厚奶茶底,新與舊融合,不會太甜,難怪驟眼紅好多客人都試這款特飲。台式波霸珍珠奶茶🧋:咬口珍珠配茶香細滑珍珠奶茶🧋,茶底夠濃配香滑黑白奶增添香氣。什錦滷水拼盤:牛肚

套餐奉送絲苗白飯及熱飲兩杯:

什錦滷水拼盤:牛肚、牛𦟌、牛腸經過長時間的燉煮後,肉質變得非常嫩滑,容易咀嚼。牛𦟌有較多的筋膠質,使得口感帶有一定的嚼勁。薑、大蒜、八角、桂皮等香料經過燉煮後,釋放出濃郁的香氣,滷水五香味特濃。味道濃郁鮮美,使人垂涎欲滴。

總結:
聚會好地方 估地面積大 坐得舒服
重點不收加一服務費

2024-11-13 102 瀏覽
上星期去旺角逛街,滿載而歸,晚上和朋友一齊食飯,就在鐵路站附近的GoGo為食坊開餐,沿扶手電梯上一樓就到,餐廳都幾大,我發覺食物種類都幾多。生煎牛肉包,超好味,一碟兩大件,好抵食,一口咬下,肉汁爆溢,牛肉碎好滑,整體食味出色,這個值得推介。除牛肉包外,鍋貼都唔錯,煎得好香豬肉韭菜餡滿滿,和上海菜館的差不多。黑醋甘薯豚肉,賣相加分,外皮香脆,豚肉爽中有軟,黑醋不會過甜,炸甘薯更正,香脆甘甜,這個一定要試。古法羊腩煲,味道好正宗,有小時候食的風味,羊腩都幾多,炆得夠軟滑,又入味,濃濃的腐乳香味,令人回味,還送一大碟生菜,生菜加上湯汁相當好食。豆醬蒸茄子,豆醬味香濃,比日比較多食燒茄子,原來蒸茄子都幾好味,不會太油膩,茄子蒸得軟硬適中。通菜炒牛肉,雖然看似普通,但越普通的菜越難煮得好,這個通菜爽軟有道,牛肉亦嫩滑,調味不會過濃,整體不錯。這裏的例湯都好足料,秋冬時候飲碗豬肺湯,既滋潤又美味。

這裏的例湯都好足料,秋冬時候飲碗豬肺湯,既滋潤又美味。
2024-11-10 115 瀏覽
朋友相約食飯聚一下,系旺角地鐵站附近揾嘢食。#GOGO 為食坊 定位為一間FOOD COURT 形式經營,除左價錢親民,免加一收費。加上地方舒適寬敞,啱哂同成班朋友嚟慢慢食吹下水🤣古法羊腩煲 $328.00 + 白飯 $12.00近來秋風起!當然唔少得一個羊腩煲!賣相唔錯,成煲羊腩都幾多下,一滾起香氣撲鼻👍🏼羊腩炆得極嫩滑,羶味不濃,加少少腐乳,更香醇。吃到一半有位置可加入生菜煮熟,入面仲有好多枝竹蔥同埋冬菇為配料。食成完煲好暖胃呀!芒果西米露(凍)$38.00芒果唔太甜,適合怕甜嘅人士。鮮果涼粉(凍) $38.00食完羊腩煲比我地去下火,涼粉加上西瓜、芒果等生果,仲充滿仙草,味道一流👍🏻
古法羊腩煲 $328.00 + 白飯 $12.00
芒果西米露(凍)$38.00
芒果唔太甜,適合怕甜嘅人士。
鮮果涼粉(凍) $38.00
2024-11-09 141 瀏覽
今日想同大家介紹一間位於喺旺角嘅餐廳,雖然門口唔係太起眼,但係出品絕對拍得住一般嘅酒樓,除咗款式多嘢揀之外,價錢亦都好實惠,亦有多款嘅二人套餐等等🥹🥹雜菌浸白菜仔非常健康,,白菜仔經過輕輕浸煮,保持咗脆嫩的口感。雜菌的香氣為整道菜增添咗層次感,口味清淡又不失鮮味,而且感覺唔會好鹹,感覺冇乜味精🙏🏻🙏🏻豉油王海中蝦蝦色澤鮮豔,蝦肉鮮嫩多汁,豉油的鹹香味道令蝦肉更加美味。每一口都充滿海鮮的鮮甜,最難得嘅係蝦殼比較尖嘅位置都比廚師剪咗所以食起嚟非常安心💪💪小炒王🆗用了多種新鮮的食材,包括有韭菜花同埋唔同嘅蝦乾等等,炒製得火候恰到好處,味道濃郁。每一口都有豐富的口感,香料的味道相互交融,令人食得過癮,呢個餸真係送飯一流

雜菌浸白菜仔

豉油王海中蝦

小炒王

2024-11-07 199 瀏覽
星期日和家人去旺角買東西,發現有間GoGo為食坊,晚上就和家人去食晚飯,原來都幾大間,老闆娘好熱情招待,向我們介紹特色食品,感覺好好。古法羊腩煲,一打開蓋就聞到濃濃的香味,都幾多羊腩,質素不錯,皮脆肉嫩,湯汁香濃,帶有腐乳、南乳味,配味都是滿滿的,有竹筍、東菇、腐竹......黑醋甘薯豚肉,是老闆娘推介,果然好好味,黑醋汁香濃,不太甜,豚肉外脆內軟,幾爽口,甘薯都香脆甘甜,真係好介紹。麵醬肉燥蒸茄子,麵醬味香濃,蒸茄子比炸茄子好,不會好多油,茄子與肉碎好夾,味道不錯。通菜牛肉,是一道家常小菜,頗有家的感覺,通菜脆嫩,不糊口,牛肉亦軟滑,食味不錯。牛肉餅,相當好味,外皮香脆,肉汁滿滿,味道濃郁,一碟兩個,都幾大個,幾抵食,值得推介。韭菜豬肉鍋貼,煎得幾香口,能鎖住肉汁,油而不膩,幾有水準。

韭菜豬肉鍋貼,煎得幾香口,能鎖住肉汁,油而不膩,幾有水準。
  • 黑醋甘薯豚肉
  • 古法羊腩煲
2024-11-02 129 瀏覽
好耐無見個朋友, 響旺角等佢收左工一齊食飯聚下舊, 佢帶我黎呢間餐廳, 話呢度好多款式既野食都有, 而且坐得舒服, 又無時限.睇佢餐牌中式, 台式, 日式咩都有D, 而且仲有中西糖水, 選擇真係好多. 不過我同朋友都餓, 所以都係叫小菜食.見餐廳有個燒味檔口, 應該都賣好多, 所以要個燒味三拼. 有燒腩仔, 油雞, 义燒, 份量足, 2個人食一定夠飽.燒腩仔個皮夠脆, 腩部份唔會太厚脂肪, 肥瘦分明.油雞個皮都唔肥, 好香, 雞肉嫩滑.义燒就係半肥瘦, 肉質唔會好乾, 個邊位燒到微焦, 咁樣先係最香口.仲要個蜜椒薯角牛柳粒, 一口牛柳粒炒得剛剛好, 肉質唔韌夠嫩, D薯角甜甜地, 唔會好硬.小菜可以跟白飯同飲品, 唔覺唔覺就可以邊食邊傾一整晚.另外見到佢有時令古法羊腩煲, 不過今次太飽食唔落, 下次會再黎食過.

燒腩仔個皮夠脆, 腩部份唔會太厚脂肪, 肥瘦分明.
油雞個皮都唔肥, 好香, 雞肉嫩滑.

小菜可以跟白飯同飲品, 唔覺唔覺就可以邊食邊傾一整晚.