2021-02-27 94 瀏覽
近年鍾意咗食黑松露,尤其係意大利飯,估唔到黑松露竟然係可以配飲品🤩台式飲品同芝士奶蓋相信大家都飲唔少,加上黑松露成件事都矜貴咗好多😝唔單單只係多咗黑松露,呢度嘅茶飲都好有特色,配上唔同嘅新鮮水果,同普通台式飲品差好遠!😎尤其欣賞呢度係有素奶蓋,啱晒啲對牛奶可能有少少敏感嘅朋友仔🤪店內環境都金光閃閃咁,有少少位置可以比大家影下飲品相或者企喺度食一食嘢😙佢係用原粒黑松露即時切片😍好似欣賞緊藝術品咁🥰松露素奶蓋袖子南非國寶茶$60係香濃幼滑嘅奶蓋上面,灑上松露粉,同埋刨上松露片,令到口感更加突出😋而且素奶蓋係用燕麥奶加植物忌廉打成,飲咗都唔怕生暗瘡😚又健康又香濃,而且味道真係比出邊嘅更加奶滑同厚身!😍店員亦都好細心俾咗木匙羹我不來食🍴至於有柚子南非國寶茶,味道酸酸微果甜,仲有一啖一啖嘅果肉,未試過喺出邊飲到呢一個感覺👍🏻✨松露流心蛋香薰肉千層酥$70一樣都係有即刨松露喺面,加重左口感嘅享受✨上面有芝士火腿,千層酥好鬆脆,配上流心蛋,口感幾特別☺️總括依然係黑松露飲品店喺香港真係冇見過,而且質素同價錢成正比,絕對會再encore🥰

佢係用原粒黑松露即時切片😍

好似欣賞緊藝術品咁🥰

松露素奶蓋袖子南非國寶茶$60

松露流心蛋香薰肉千層酥$70
2021-02-26 57 瀏覽
松露一向都俾人矜貴嘅感覺😎無諗過手搖飲品都可以同松露crossover依杯招牌#松露奶蓋南非國寶茶 奶蓋做得唔錯 有芝士🧀鹹香味 唔會好稀最估唔到同松露又幾夾係先聞到松露香 然後飲落去就會到奶蓋味南非國寶茶本身以為係普通紅茶一試發現茶味好獨特😳 茶味香濃應該適合鍾意飲中式茶嘅朋友另外佢地推出咗幾款松露小食🥧我試咗個人氣#松露流心蛋香燻肉千層酥即叫即極 睇相都feel到個蛋好流心🤤加埋酥皮、松露、燻肉絲 好難唔好食留意返店鋪只有企位 但裝修幾靚如果搵到好角度 仲影到好靚嘅打卡相添
松露一向都俾人矜貴嘅感覺😎
應該適合鍾意飲中式茶嘅朋友

另外佢地推出咗幾款松露小食🥧
我試咗個人氣#松露流心蛋香燻肉千層酥
即叫即極 睇相都feel到個蛋好流心🤤
加埋酥皮、松露、燻肉絲 好難唔好食

留意返店鋪只有企位 但裝修幾靚
如果搵到好角度 仲影到好靚嘅打卡相添
  • 松露奶蓋南非國寶茶
2021-02-22 43 瀏覽
前排行開 K11發覺到一間好特別嘅舖頭!!係專食用松露嘅食品㗎🥰.........我哋試咗松露奶蓋三文魚芝士波松露奶蓋柚子南非國寶茶首先講吓個茶先本身個柚子茶就已經好香甜但係又唔會太甜 飲落去啱啱好上面個松露奶蓋調味都幾好少少咸 加埋柚子茶飲落去好舒服!!重點係個奶蓋松露味真係好出勁香😍另外嗰個松露奶蓋三文魚芝士波又係好好食👍🏻👍🏻表面啲松露粉令到佢個芝士波好香🥰加上佢特製嘅醬料 味道超級夾..........整體來講個人覺得呢間專用松露整嘢食嘅舖頭非常特別而且食物同飲品都好多樣化!而松露亦都唔係一般普通嘅松露見佢都有唔同種類🥰經過不妨都去試吓👍🏻👍🏻..........地址:尖沙咀梳士巴利道18號K11 Musea B2層B201-34號舖
前排行開 K11
發覺到一間好特別嘅舖頭!!
係專食用松露嘅食品㗎🥰

.........
我哋試咗
松露奶蓋三文魚芝士波
松露奶蓋柚子南非國寶茶
首先講吓個茶先
本身個柚子茶就已經好香甜
但係又唔會太甜 飲落去啱啱好
上面個松露奶蓋調味都幾好
少少咸 加埋柚子茶飲落去好舒服!!
重點係個奶蓋松露味真係好出
勁香😍
另外嗰個松露奶蓋三文魚芝士波
又係好好食👍🏻👍🏻
表面啲松露粉令到佢個芝士波好香🥰
加上佢特製嘅醬料 味道超級夾

..........
整體來講個人覺得呢間專用松露整嘢食嘅舖頭非常特別
而且食物同飲品都好多樣化!
而松露亦都唔係一般普通嘅松露
見佢都有唔同種類🥰
經過不妨都去試吓👍🏻👍🏻

..........

2021-02-21 38 瀏覽
😍可能係世界上最好味嘅奶蓋😍·話說我本人係超鍾意飲奶蓋,又好鍾意食cafe嘅黑松露食物,但今次飲嘅係松露奶蓋,係新鮮松露,成件事即刻高級左,好矜貴🤩🤩·✨松露素奶蓋南非國寶茶 $60店員細心地問我哋要唔要少糖少冰,哈哈我完全唔記得咗🙌🏻當然要啦👍🏻喺玻璃窗見着店員刨黑松露,再逐塊放上素奶蓋上面,最後灑上黑松露粉💕店員建議係先聞下個松露香氣,再食松露,再飲奶蓋,最後可以攪勻飲一攞起嘅時候,陣陣松露香味撲鼻而來😝,真係聞咗好幾下先食🤤素奶蓋係用燕麥奶同埋植物忌廉打成,啱晒素食者🌱奶蓋好厚好杰身好香濃,係我鍾意嘅口感😜價錢雖然比一般奶蓋較貴,但有塊塊新鮮松露嚟講,價錢都算合理☺️間中要奢侈一下👏🏻·✨松露流心蛋香燻肉千層酥 $70佢地仲有推出幾款松露小食架~相對於飲品,呢款嘅松露比得冇咁慷慨,眼見只有兩塊😂千層酥皮係薄脆個種,佢嘅流心蛋好澎湃,全隻生蛋嚟🍳仲有幾多煙肉粒,搞勻一齊食正🤤·🌟大推松露奶蓋,松露控&奶蓋控一定要嚟試下呀🖐🏻松露真係好香呢🤤·
😍可能係世界上最好味嘅奶蓋😍
✨松露素奶蓋南非國寶茶 $60
一攞起嘅時候,陣陣松露香味撲鼻而來😝,真係聞咗好幾下先食🤤
✨松露流心蛋香燻肉千層酥 $70
佢地仲有推出幾款松露小食架~
相對於飲品,呢款嘅松露比得冇咁慷慨,眼見只有兩塊😂
2021-02-21 30 瀏覽
K11 Musea有不少餐廳,數到最喜歡,仍然係B2層的食店,款式種類亦較多,幾有新鮮感。恰好睇中呢間Truffle手搖飲品店,大概係我試過最矜貴的飲品!店内也有圖片説明品嘗松露奶蓋的最好方法~《松露奶蓋柚子南非國寶茶 $60》即席刨上新鮮原片松露片,實在看得興奮!獨特的松露香氣芳香撲鼻,其幽香及餘韻更在口腔內徘徊。配合口感濃厚幼滑、味道帶酸甜的奶蓋,加上清新香甜的柚子,中和了奶蓋的膩感,味道出奇地好飲,幾有層次及驚喜。《松露流心蛋香燻肉千層酥 $70》有幾款小食,試左望落最吸引、好似蛋餡餅既千層酥。賣相精美,外層金黃酥脆,面頭佈滿原片松露、煙肉條,中間仲有一隻流心蛋,味道濃郁又充滿咸香。

店内也有圖片説明品嘗松露奶蓋的最好方法~

《松露奶蓋柚子南非國寶茶 $60》

《松露流心蛋香燻肉千層酥 $70》
2021-02-18 30 瀏覽
K11 musea開了一間以松露為主題既茶飲小食店聽到「松露」一字就以為好貴?相反!食店以較平民價錢就可以食到來自意大利🇮🇹既winter black truffle店舖擺放左好多松露製品作裝飾😆品賞松露奶蓋飲品方法***🔻松露宇治初雪 $60第一次見既用松露整成既奶蓋😯上面仲要有原片黑松露😍由店員即場新鮮刨下再灑多層松露粉 香氣爆棚🤩店舖建議先食一片松露😛宇治綠茶茶味清香少少甘甜但又唔會太濃更加突顯松露香氣👍🏻***🔻松露奶蓋三文魚芝士波 $70小食都有幾片黑松露即叫即製夠新鮮熱辣😋由芝士薯蓉包著三文魚碎味道鹹香 再點一點松露奶蓋成個配搭又幾特別😬多左啲松露奶香令味道層次更豐富🥰***坊間較少以松露為主題既餐廳個人認為小食更有驚喜😝值得推薦👍🏻
K11 musea開了一間以松露為主題既茶飲小食店
聽到「松露」一字就以為好貴?
店舖擺放左好多松露製品作裝飾😆

個人認為小食更有驚喜😝
值得推薦👍🏻
下午茶
  • 松露奶蓋三文魚芝士波
週末去尖沙嘴K11 Musea行街,經過見到地下B2層新開咗一間以松露為主題嘅飲品店,仲有幾款松露小食添,好吸引呀😋 我本身都好鍾情於松露,鍾意佢嘅獨特香味,但通常要去高級西餐廳先有得叫松露嘅菜式,唔係成日食到🧐 Golden Truffle將松露融入飲品同小食,令松露愛好者可以好方便咁享受到松露啦~我點咗一杯飲品同一款小食,分別係西班牙皇室黑鑽朱古力同松露流心蛋香燻肉千層酥😌-西班牙皇室黑鑽朱古力🍫💎朱古力同松露都係我最愛嘅美食,唔知加埋一齊味道會點呢?😍 味道果然冇令我失望,有濃郁嘅松露香味,同朱古力出奇地幾夾😆 飲落仲有一粒粒朱古力碎,口感豐富,每一啖都好rich~ 師傅仲會即場將松露刨薄片,放係飲品上面,夠曬足料👍🏻 店員仲會細心提醒喺飲之前先聞一聞松露嘅香味之後再飲感覺會更香㗎🤤-松露流心蛋香燻肉千層酥🍳🥓批邊好香脆,裡面切開有流心效果,名副其實真係外脆內軟🤩 千層酥上面都有即刨松露片,配埋流心蛋黃漿一齊食真係味覺一大享受,煙肉就令整體味道更加香,成個配搭好協調👍🏻 諗起都流口水呀🤤
西班牙皇室黑鑽朱古力🍫💎
松露流心蛋香燻肉千層酥🍳🥓
2021-02-14 25 瀏覽
人稱「廚房黑珍珠」嘅黑松露原來咁多食法!🤩呢間位於K11 Musea的黑松露專門店可以食到由黑松露製作而成食品同飲品每樣都別出心裁 別具匠心 非常特別👍🏻松露流心蛋香燻肉千層酥先把一片片珍貴的黑松露放進口中滿滿的洋蔥煙肉芝士頓時刺激我的味蕾🤪味道非常強烈 剛剛烘好的時候切開芝心批 流心蛋蛋黃頓時湧出🤤影相打卡效果一流 還夾著千層酥脆皮非常鬆化 味道極佳 認真食完仲想食 完全唔夠喉😳😳松露奶蓋蜜桃南非國寶茶整杯飲料令人耳目一 顏色方面令人賞心悅目 鮮橙色配白色奶蓋飲料只需匙羹而不需要飲管職員千叮萬囑我們要先把松露放進口中 才把奶蓋和蜜桃茶慢慢喝 薄薄一片的黑松露 和奶蓋完美融合😙國寶茶味道非常矜貴 茶味甘香非常 令人有種欲罷不能的感覺 想大口大口喝🤩
人稱「廚房黑珍珠」嘅黑松露

薄薄一片的黑松露 和奶蓋完美融合😙
國寶茶味道非常矜貴 茶味甘香非常
令人有種欲罷不能的感覺 想大口大口喝🤩

2021-02-03
10 分鐘 (堂食)
$70 (其他)
2021-02-13 23 瀏覽
黑松露入饌並不陌生,但松露入茶你又試過未?Golden Diamond Truffle 以矜貴的松露為主題,配搭出多款飲品,為全港首間精品松露茶飲店。建議客人飲用時,先聞聞松露的香氣,再品嘗松露片,之後淺嘗一口黑松露素奶蓋,最後攪拌黑松露茶飲才慢慢享用。店員在調配好飲品後,會即席在飲品上刨黑松露片,加配不含防腐劑的松露鹽或松露粉,令松露香氣倍感突出,矜貴豪華。松露素奶蓋蜜桃南非國寶茶 ($60)真材實料,松露份量十足,味道香濃,但又不會喧賓奪主;素奶蓋入口順滑,蜜桃南非國寶茶充滿蜜桃芳香,味道清爽。松露煙肉流心批 ($70)一切開蛋黃立即洶湧澎湃地流出來,相當吸引!批邊酥脆,煙肉鹹香,加上黑松露令味道進一步昇華。
黑松露入饌並不陌生,但松露入茶你又試過未?

松露素奶蓋蜜桃南非國寶茶 ($60)

松露煙肉流心批 ($70)

2021-02-07 15 瀏覽
“松露素奶蓋蜜桃南非國寶茶”($60)K11MUSEA開咗間主打松露嘅飲品店呢個配搭夠哂新鮮!🤣當然價錢亦都相應較高啦😂本身都唔係好捨得買😂但好奇心驅使之下都係走咗去試😆呢道飲品大概有3個系列當中我見最多人飲嘅係松露素奶蓋所以最後揀咗呢杯松露素奶蓋蜜桃南非國寶茶🍑店員會喺你面前刨啲新鮮松露片落杯茶道🤩認真夠哂矜貴同浮誇🤣店員建議飲之前先聞一聞松露香氣同品嚐松露片之後再試一啖松露奶蓋松露素奶蓋用燕麥奶同植物忌廉打成入口幾幼滑同時帶啲松露香幾特別而下面嘅蜜桃南非茶幾清甜☺️如果可以用平啲嘅價錢單買杯茶就好🤣
“松露素奶蓋蜜桃南非國寶茶”($60)

K11MUSEA開咗間主打松露嘅飲品店
松露素奶蓋用燕麥奶同植物忌廉打成
入口幾幼滑同時帶啲松露香幾特別
而下面嘅蜜桃南非茶幾清甜☺️
如果可以用平啲嘅價錢單買杯茶就好🤣
小明平時食野好仲意加d Truffle落野食度,d食物即時level up😋今日小明就要黎個外賣Truffle high tea🥰宜家連飲品都要加Truffle啊😋Truffle小食配Truffle飲品,真係一個好正好Truffle既下午茶😋😆小明為食餐單: 松露女皇瑪格麗特🍹 $65飲品好pink pink,好靚🥰面頭有3大塊Truffle係度,仲配埋一包極尚喜瑪拉雅山松露鹽,飲前落少少落飲品度,好香🥰飲品係有d strawberry味加cream,好滑又好味😋松露煙肉流心批🥧 $70一個好精緻既批,一切開有流心蛋液流出配埋松露片、洋蔥、火腿、芝士等,好滿足飽肚又正😋Golden Diamond Truffle🧆⛳地址: 尖沙咀梳士巴利道18號K11 Musea B2層B201-34號舖

小明為食餐單:
松露女皇瑪格麗特🍹 $65

松露煙肉流心批🥧 $70

一個好精緻既批,一切開有流心蛋液流出

配埋松露片、洋蔥、火腿、芝士等,好滿足飽肚又正😋

Golden Diamond Truffle🧆
2021-02-04
下午茶
  • 松露女皇瑪格麗特
2021-02-05 16 瀏覽
終於到了星期五,於是就行下K-11,見到有以松露為主打的飲品小食店,就好好獎勵一下自己啦!.門口好grand好有氣質,同黑松露一樣高級。入面有好多有關黑松露的display,又有bar枱仔可以企著enjoy truffle。.飲品有茶啡、mocktail等選擇全部都有黑松露,升級享受!我飲了 #松露西班牙黑鑽朱古力,有片片真材實料松露,一聞有好獨特的松露香。朱古力都好香濃,仲有朱古力碎碎,口感豐富。松露的香會慢慢滲入朱古力到,啖啖松露味好正。.松露奶蓋三文魚芝士波也有驚喜,香脆可口,辣熱熱,薯波中間包薯三文魚,又撒有松露碎,正!一開始以為這個奶蓋是沙律醬,原來是奶蓋。甜甜地又帶有黑松露的香,二想不到地魚芝士波夾得好好。.有黑松露的飲品,好特別,相信在香港好難有其他地方買到。#GoldenDiamondTruffle #GDTHK

有黑松露的飲品,好特別,相信在香港好難有其他地方買到。
#GoldenDiamondTruffle #GDTHK
2021-02-05 20 瀏覽
Golden Diamond Truffle 位於尖沙咀 K11 musea 商場B2層,店內設有立食位置可供即時食用👍🏻😊Golden Diamond Truffle無論食物還是飲料均以松露作為點綴,感覺奢華至極🥰而呢度既松露飲料種類琳琅滿目,除左經典松露奶蓋茶系列之外,仲有松露咖啡和松露mocktail,保證每個人都揾到適合自己既飲品喔☺️另外食物則有4款可供選擇,分別為松露流心蛋香燻肉千層酥、松露奶蓋三文魚芝士波及松露奶蓋扭扭薯條😋👉🏻食物方面,今次就點左松露奶蓋扭扭薯條HK$60,平時黑松露沙律醬薯條就食得多,但配搭松露奶蓋食真係第一次,薯條本身已經灑上松露,本身已經香味四溢,配搭香味十足既松露奶蓋,更有一種似薯條配搭雪糕嘅感覺,食法非常新穎啊👍🏻😆👉🏻飲品方面,今次就點左松露奶蓋柚子南非國寶茶 HK$60,唔講唔知,店內既奶蓋係以燕麥奶和植物忌廉代替左牛奶打成,配搭南非國寶茶,入口非常幼滑清新,再加上即刨松露片,高級感滿瀉🤤新年期間仲有特色蘿蔔糕及年糕可供選購,如果大家係黑松露嘅粉絲必然不可錯過喔🥰

2021-02-05
15 分鐘 (堂食)
用餐優惠
試食活動
黑松露奶蓋賣相一流,餐牌上面寫竟然係純素,即係冇用牛奶打出嚟嘅奶蓋,其實唔講真係唔知,因為一飲落去一樣都係咁厚身,咁香滑好奇問吓職員究竟係用咗啲乜嘢整,原來係用咗燕麥奶!咁即係零邪惡健康版嘅奶蓋最誇張嘅係奶蓋上面仲放咗幾塊黑松露嘅新鮮薄片,飲之前一定要聞一聞,除咗係美國嘅享受,仲係嗅覺嘅享受自問係黑松露嘅粉絲,呢杯黑松露奶蓋真係冇令我失望!啲茶都好香濃,價錢係貴過出邊嘅奶蓋,但就係豪華享受版,一定會再嚟試!
2021-01-09 28 瀏覽
路過見到松露飲品好吸引,食完lunch 決定嚟試下店入面有bar 枱企位打卡,裝修幾有格調,好似一間松露博物館咁,仲好貼心有紙巾提供。最正就係可以隔住玻璃睇住店員將松露一片片刨落杯嘢飲度,成件事好high end🤣好多選擇都好吸引,但我唔飲咖啡,叫咗一杯西班牙皇室朱古力,店員介紹要先聞下,的確松露香氣真係令人心礦神怡😛再成片用匙羹食,食落就有淡淡松露味,口感好似食緊擦膠碎咁粉粉地,同朱古力味好夾。略嫌太多冰,$65一杯個人覺得抵飲😉
路過見到松露飲品好吸引,食完lunch 決定嚟試下