2024-07-18
Grass and Sea by PEKO PEKO (元朗)去元點發掘到Peko Peko 系列既新餐廳~ 之前喺荃灣食過呢個品牌,今晚同細妹試下元朗呢間先🥰💚鱈魚西京燒配鮮魚清湯 $228很喜歡這個菜式喔😆 用清酒杯將奶白色既鮮魚湯斟出嚟,充滿和風感覺,味道鮮甜👍🏻 而鱈魚🐟好嫩滑,亦唔會太重調味,再用大根同埋菇菌伴襯,連伴菜都好食,大推!💚Matcha Latte $48呢杯賣相超美喔😍 本身以為隻杯既花紋係白色綠色,點知原來係一隻透明杯,很厲害喔😆 抹茶茶味濃郁,上面係開心果碎同埋莓乾,好靚味道又幾夾~💚白汁海鮮醸蟹蓋意大利麵 $168每條麵條都掛滿了白汁,好邪惡喔😆 蟹殼入面有芝士🧀、魷魚🦑等,足料~💚蟹肉牛油果船 $108呢個係一半係正常切開左然後上而加左蟹肉、芝麻,而另一半係打成牛油果🥑蓉再釀入煙三文魚,2種食法比較新穎~💚玫瑰白茶 $48滿滿儀式感喔😍 一碟一杯都襯好晒,飲落淡淡玫瑰🌹花香味,店員仲主動添熱水👍🏻環境好舒適,而且餐廳職員好有善,下次要食埋甜品先🩷*需加一服務費地址:元朗朗樂路1號元點1樓B141-B142號舖
💚鱈魚西京燒配鮮魚清湯 $228
💚Matcha Latte $48
💚白汁海鮮醸蟹蓋意大利麵 $168
💚蟹肉牛油果船 $108
💚玫瑰白茶 $48
環境好舒適,而且餐廳職員好有善,下次要食埋甜品先🩷
*需加一服務費
地址:元朗朗樂路1號元點1樓B141-B142號舖