2020-01-21 54 瀏覽
同BB先去食咗一次聖誕大餐,我哋揀咗Yoho嘅Green Waffle Diner,我哋叫咗兩個set,有是日餐湯,今日嘅餐湯係南瓜湯,香滑濃口味道不錯👌🏻👍🏻,另外佢個精選沙律係鴨胸蔬菜沙律,鴨胸有兩大塊另外蔬菜都好新鮮,仲有前菜炸薯粒同埋炒蘑菇,其實真係都幾大碟,炸薯粒好好味新鮮熱辣,炒蘑菇係用幾種蘑菇去炒嘅,我食得到有加咗一啲牛油好香,另外主菜方面我哋叫咗龍蝦扁意粉同埋慢煮脆皮豬腩肉伴杏脯醬及燒汁,龍蝦扁意粉係茄汁意粉再配一啲乾辣椒炒出黎嘅,龍蝦係完隻開邊煎到好香剛剛好熟,另外慢煮脆皮豬腩肉整得好林好軟熟,但係食少少就已經有啲留啦,但係都好好味。最後嗰餐仲有兩個甜品一個係pancake一個係窩夫,都配左新鮮嘅水果同埋一球雪糕,食埋個甜品就完美喇,嘢飲方面我哋只係簡單叫咗個凍檸茶因為已經好飽啦。
  • 慢煮脆皮豬腩肉
2020-01-21 45 瀏覽
環境舒適 有一兩個港女影相位👻忌廉蘑菇湯 味道濃郁 碎碎磨菇口感好!食薯條同蕃薯條最緊要熱辣辣🍟薯條係原個薯仔🥔切條炸戈種點個糖漿🍯食又幾新鮮有趣主菜先來牛肉眼扒🥩肥而不膩7成熟又處理得剛剛好旁邊薯蓉有用心整 有忌廉味🥰再來燒春雞🐥燒得好香好惹味chocolate milk尚可🍹係個cream唔夠滑最後甜品 窩夫🧇同pancake🥞個味道差不多質地比較實正 加埋雪糕糖漿都唔錯😋😋😋😋
環境舒適 有一兩個港女影相位👻
忌廉蘑菇湯 味道濃郁 碎碎磨菇口感好!
食薯條同蕃薯條最緊要熱辣辣🍟
chocolate milk尚可🍹係個cream唔夠滑
最後甜品 窩夫🧇同pancake🥞個味道差不多
質地比較實正 加埋雪糕糖漿都唔錯😋😋😋😋
2020-01-18 48 瀏覽
-🦄GreenWaffleDiner-LUNCH SET B 連湯/飲品/窩夫印第安烤雞長通粉 Hkd88Rating🌕🌕🌕🌗🌑Porridge Hkd63Rating🌕🌕🌕🌑🌑-睇完戲就落左來食返個午餐😬其實午餐叫Set都ok抵因為一個主食仲包左餐湯🥣同甜品🧇+飲品☕️唔想飲湯可以簡沙律🥗甜品仲係新鮮熱辣既Waffle印第安雞肉長通粉既Sauce有少少少少辣但就比較Creamy 都易入口既😬😬本身唔知印第安即係咩味道 但相信係大眾化口味長通粉軟硬適中🤤而且有超多配料🙈例如係車厘茄🍅青椒 洋蔥🧅等等不過如果雞肉可以稍微煎一煎會香口惹味得多跟餐既湯係粟米忌廉湯🌽飲落唔會好漏而且有好香既粟米味🌽都唔會太甜💫最後個窩夫係當店員見你差唔多食完啲野就會幫你上 所以係新鮮即製🤤🤤香脆熱辣辣既 做到外脆內軟而且配埋朱古力係冇得輸唔夠甜仲可以自己加返啲Honey🍯🍯-另外仲叫左一個燕麥碗🥣但比想像中細碗好多大約只有一個飯碗咁大😰咁相比之下叫LUNCH SET就抵好多燕麥碗岩曬啲追求健康既朋友仔食味道比較淡但食到少少鹹香味😛燕麥口感有趣 少少煙韌 佢話係慢煮超過6小時咁先會保留到燕麥本身既營養😚面頭既水果
🦄GreenWaffleDiner

甜度就相對降低 因為味道都好淡🙈🙈
所以個藍莓醬就好重要 撈埋一齊食唔會覺得討厭
反而會更開胃 但食完唔夠飽就好想再叫其他野食😂
2020-01-16
5 分鐘 (堂食)
2020-01-16 36 瀏覽
-🦄GreenWaffleDiner-Blue Immunity Boost Hkd98Rating🌕🌕🌕🌕🌑-近排我好迷上食SmoothieBowl😛作為甜品又健康又好味🥰賣相又靚😍而且食完又唔會有好大罪惡感🤣🤣不過多數啲SmoothieBowl要出中上環先有對我來講就有啲遠 咁岩元朗區都有得食喇而且係藍色底加左螺旋藻好特別🙈🤙🏻Toppings仲有半個熱情果 火龍果同藍莓再加左啲椰子🥥增加返啲健康嘅脂肪同口感面頭啲水果比較酸但個Smoothie比較甜兩樣野一齊食就好夾可以中和返啲味道🤤食曬一碗Smoothie其實會好飽所以唔好睇小佢食完好滿足呀因為味道真係唔錯架🤤希望可以快啲食埋另外個兩款啦🤤-
🦄GreenWaffleDiner

食曬一碗Smoothie其實會好飽所以唔好睇小佢
食完好滿足呀因為味道真係唔錯架🤤
希望可以快啲食埋另外個兩款啦🤤
2020-01-14
5 分鐘 (堂食)
2020-01-16 49 瀏覽
第一次去yoho 由於朋友係素食者所以搵間多素食嘅餐廳所以去咗呢度 ❇️餐廳係G/F,係open area黎環境不錯幾舒適可以掃QR code落單幾方便後尾仲發覺間野有狗狗menu!! 講返野食先🥔雜菜薯粒鑊仔(Baby:$74)薯仔嘅texture不錯我姐就覺得雜菜比例多咗少少有青椒蕃茄仔翠玉瓜菇我就覺得還好既 🍝蕃茄乾雜菜扁意粉($114)自己覺得還不錯又不算太突出咁 🧇焦糖青蘋果窩夫($84+12轉斑斕)好香斑斕味!新鮮製,配上橙蘋果同honey comb加雪糕好一段時期無食過好味既waffle一係太脆一係太冧,呢個算不錯喔佢waffle如果唔mark餐後上佢會係第一碟上枱既野!所以如果唔想一黎食佢就記得mark後上呀! 🍓🍌Butterfly Pea smoothie Bowl($98)明明其實落blue immunity boost唔知點解上枱變咗佢然後我又無留意就照食咗😂😂真心幾鍾意呢個好似雪糕咁多生果無食雪糕咁內疚唔會稀到飲果啲smoothie又唔會太硬係健康之選!叫咗杯cold brew ($38)覺得都還不錯算抵飲朋友叫咗藍藻latte咖啡味略淡 餐具唔太夠洗,我哋前面
第一次去yoho
由於朋友係素食者所以搵間多素食嘅餐廳
所以去咗呢度 ❇️餐廳係G/F,係open area黎
環境不錯幾舒適
可以掃QR code落單幾方便
後尾仲發覺間野有狗狗menu!! 講返野食先

🥔雜菜薯粒鑊仔(Baby:$74)
薯仔嘅texture不錯
我姐就覺得雜菜比例多咗少少
有青椒蕃茄仔翠玉瓜菇
我就覺得還好既

🍝蕃茄乾雜菜扁意粉($114)
自己覺得還不錯
又不算太突出咁

🧇焦糖青蘋果窩夫($84+12轉斑斕)
好香斑斕味!新鮮製,配上橙蘋果同honey comb加雪糕

好似雪糕咁多生果
無食雪糕咁內疚
唔會稀到飲果啲smoothie又唔會太硬
係健康之選!

叫咗杯cold brew ($38)覺得都還不錯算抵飲
朋友叫咗藍藻latte咖啡味略淡

餐具唔太夠洗,我哋前面全部都share,去到smoothie只得一隻匙舀
而我哋又只得碟,share起黎有少許困難
不過食物整體質素不錯👍🏻
1K
2020-01-12 1844 瀏覽
I was initially attracted by their desserts but I was too full to have one so had their smoothie bowls and specialty coffee instead. In view it was so good I went there one more time so this is a combination of both dining experiences. I tried the blue immunity boost and butterfly pea.The Butterfly Pea has more toppings though its color is more of a dark purple instead of light. The Blue Immunity Boost had a more thicker consistency(maybe due to the maca powder).  Other than the color and the co

The Butterfly Pea has more toppings though its color is more of a dark purple instead of light. The Blue Immunity Boost had a more thicker consistency(maybe due to the maca powder).  Other than the color and the consistency, both tasted quite similar for myself. It was only slightly sweetened by the fruit added to the smoothies itself and the fruit toppings, which was great choice as this place aims for serving health food. The coconut flakes/shreds were delicious with the smoothie(if you eat it alone, it's a little bit on the hard side).
Butterfly Pea
Blue Immunity Boost

Their coffees tasted bold yet smooth. They both had a lovely red(beetroot) and blue swirl pattern to it though both tasted similar.
Ice Blue Horizon Latte
Ice Beetroot Latte

Their service was excellent as well. They promptly refill our water and were polite. They also asked about the food after I finished. Looking forward to my next visit
2020-01-11
Butterfly Pea
Blue Immunity Boost
Ice Blue Horizon Latte
Ice Beetroot Latte
2020-01-12 55 瀏覽
係元朗yoho輕輕鬆鬆放假mode甘食個早餐Green waffle diner 淨係個環境已經吸引左我四圍都有植物盆栽 令人好放鬆 (仲可以帶狗仔黎!)難得放多日平日假,決定豪一點! 對自己好d。我自己點左 墨西哥煎餅早餐配哈密瓜 $110睇個賣相好似平平無奇,但其實好有內涵😍 入面有車打芝士,分開時仲拉到d絲。。而同行家人叫左 勁量早餐 $140 分量真係好多 double有多 😂佢個自家製果醬好好味, 比平時偏深色 但係食落好“莓“好fresh。。 好想知到底落咗幾多種莓而過窩夫就算放到最後食,都仲係外脆內軟! 正啊。。。題外話: 因為個餐唔包嘢飲,另外以原價叫咗杯咖啡, 原來同一個人叫第二杯有半價!埋單嘅時候有少驚喜,覺得抵咗😂😂 喺度悠閒地過咗整個上午。
係元朗yoho輕輕鬆鬆放假mode甘食個早餐
四圍都有植物盆栽 令人好放鬆 (仲可以帶狗仔黎!)

難得放多日平日假,決定豪一點! 對自己好d。
我自己點左 墨西哥煎餅早餐配哈密瓜 $110

而同行家人叫左 勁量早餐 $140
分量真係好多 double有多 😂
而過窩夫就算放到最後食,都仲係外脆內軟! 正啊。。。

埋單嘅時候有少驚喜,覺得抵咗😂😂 喺度悠閒地過咗整個上午。
2020-01-07
早餐
  • 勁量早餐
2020-01-11 45 瀏覽
雖然成日嚟元朗,不過今次真係第一次去Green Waffle, 之前經過已經覺得好有小清新感覺, 會坐得好舒服,但係爸爸之前成日都以為得甜品所以冇去食,直到今日阿女見到門口咁靚就拖咗爸爸入去, 咸點同甜點都有好多選擇,我哋仲點咗三樣嘢食勁食早餐真係超級勁量可以勁食, 煙三文魚同埋煙肉好香, 窩夫好厚身 口感好豐富, 麵包就加自家製醬汁一齊食Butterfly Pea Smoothie BowI好清新嘅藍莓冰底再配埋新鮮嘅熱情果同埋唔同生果,感覺超fresh, 超健康嘅選擇兒童餐 - 鮮果班戟水果超新鮮, 阿女一見到就用手拎嚟食🤣 水果切到細細粒 可以好放心食, 班戟都好鬆軟今日係平日lunch time過嚟,原來都好多BB同小朋友喺度食, 最緊要係有齊bb櫈, 環境又乾淨,父母可以好安心咁樣食今次仲未試佢嘅飲品,原來依家買任何飲品外賣仲會送自家製朱古力Brownie, 下次外賣又會有多個選擇

勁食早餐

Butterfly Pea Smoothie BowI

兒童餐 - 鮮果班戟

2020-01-11 1486 瀏覽
「Green Waffle Diner」就在Yoho Mall一期地下入面,餐廳採用開放式設計,空間感十足。餐廳用上綠色作為主調,配合餐廳的名字「Green」,餐廳也擺放滿了綠色盤裁,令人感覺舒適。而餐廳的招牌窩夫、果醬都是自家製,必食!「Green Waffle Diner」的晚市套餐看似抵食,$198一人套餐,$378兩位。包括有頭盤、小食、主菜、甜品、和飲品。而我和友人選了1份2人套餐share。頭盤雞翼(香蒜蜜糖汁)聞落去已經香蒜蜜糖香味,完完全全包住雞翼,甜而不膩,肉嫩多汁,外皮口感香脆,蒜香四溢惹味。南瓜忌廉湯,南瓜味濃,軟綿幼滑,味道濃中帶甜,口感十足。小食炒蘑菇炒雜菇比較清淡,菇菌帶少少甘,香草增加它的清新感,是很fresh的小食。蕃薯條蕃薯條有蕃薯本身的甜味,炸得外脆內軟。份量也不少,非常抵食。配上茄汁食,酸甜又惹味。主菜半殼青口辣肉腸意式雲吞青口肉質嫩滑,夠肥美。辣肉腸份量都多,辣肉腸味道增添菜式的香味,但吃落不算辣。意式雲吞沾滿了芝士醬,食落好creamy,但會比較膩。而雲吞比意粉更加有咬口,亦有雲吞餡料,食落較惹味,整體不錯的。香草蜜糖檸檬汁烤雞雞皮烤得格外香脆

頭盤
雞翼(香蒜蜜糖汁)

南瓜忌廉湯,南瓜味濃,軟綿幼滑,味道濃中帶甜,口感十足。

小食
炒蘑菇

主菜

香草蜜糖檸檬汁烤雞
雞皮烤得格外香脆,烤雞肉質非常彈牙嫩滑,雞味亦夠濃,皮肉之間沒有太多的脂肪,吃起上來不肥膩。而香草蜜糖檸檬汁提昇整個烤雞提鮮,配搭很不錯。

甜品
原味窩夫配朱古力雪糕
窩夫絕對是飽肚之選,外脆內綿,配上朱古力雪糕剛好,不需額外的糖漿。

原味pancake 配雲呢拿雪糕
Pancake煎得有微微蛋香味,口感算軟熟,充滿牛油香味,色香味俱全!
雲呢拿雪糕配埋Pancake一齊食好滋味!缺一不可。
為呢頓盛宴畫上完美句點。

原味pancake 配雲呢拿雪糕
題外話/補充資料: 值得一提,任何外賣飲品都會送自家製的chocolate brownie,可惜今次我係堂食,冇得食brownie,下次睇戲可以買杯外賣飲品。
2020-01-09
  • 雞翼
  • 窩夫
2020-01-10 38 瀏覽
平時行過見到呢間啲窩夫好好味咁都想試下,今次 好姊妹咁啱又帶我黎覓食,正呀🤤我地叫咗個$378既二人餐,有前菜有side dish有主菜有甜品,勁多野食🥰主菜叫咗個藍青口辣肉腸意式雲吞,唔知點解小編真係好鐘意意式雲吞,入面啲肉碎同芝士餡真係好正🤣;另一個就加咗$30升級做八安士安格斯肉眼扒🥩,好大塊食到超飽🙈今次主角係個雪糕窩夫😍,補咗差價升級做蕎麥窩夫(gluten free),就算對麩質敏感都食得😋野飲方面,特飲跟餐有半價🤩,我叫咗個熱既特濃黑朱古力奶🍫,啲朱古力味真係超濃呀🤣,上面仲有綿花糖,側邊又有cream,賣相好靚,又唔會話好苦,飲完超級飽🙈; 朋友就叫咗個凍朱古力,佢話都已經好夠濃🙆🏻‍♀️ 今餐真係好飽,最後食到捧住個肚出😝

藍青口辣肉腸意式雲吞

蕎麥窩夫

濃黑朱古力奶

凍朱古力

今餐真係好飽,最後食到捧住個肚出😝
藍青口辣肉腸意式雲吞
蕎麥窩夫
濃黑朱古力奶
凍朱古力
2020-01-07 36 瀏覽
又系Lunch time 今日同事話想食waffle ,我好疑惑,lunch 食waffle ,帶左我來green waffle 🧇 午餐🥣送即叫即做自家制Waffle😬😬環境好舒服,配合Green 主題好多绿色植物🥰🥰飲返個南瓜湯先,現打特別甜😍印弟安雞肉長通粉雞肉煎過,好香口juicy,加左磨菇提香,醬汁creamy 又吾漏,不錯👍經典茄汁肉醬漢寶配蕃薯條仲有濃濃芝士,好惹味呢!蕃薯條外脆內軟,香甜,不用點茄汁已經好好味☺☺飲品選擇好多,連黑牛都有😬😬任何飲品外賣送自家制朱古力brownie 😍😍😍買返公司下午茶☕

環境好舒服,配合Green 主題好多绿色植物🥰🥰

飲返個南瓜湯先,現打特別甜😍

印弟安雞肉長通粉

經典茄汁肉醬漢寶配蕃薯條
仲有濃濃芝士,好惹味呢!
蕃薯條外脆內軟,香甜,不用點茄汁已經好好味☺☺

飲品選擇好多,連黑牛都有😬😬

任何飲品外賣送自家制朱古力brownie 😍😍😍
買返公司下午茶☕

2020-01-04 66 瀏覽
今日我女朋友話想食啲甜品,但係我又想食鹹點喎。跟住喺YOHO MALL揀嚟揀去,最後就揀咗Green Waffle 呢間餐廳。可以同時間滿足晒男人同女人嘅願望。11:30嚟到仲有早餐食,早餐去到12點。啲早餐都幾抵呀60幾蚊就有一個set。我哋就叫咗個班蘭鮮果窩夫,仲有一個係芝士火腿牛角包配沙律菜,另外在帶咗個鮮果燕麥粥。飲品方面就要左一杯鮮榨嘅奇異果汁,要加$24嘅,大杯嘢飲真係新鮮果汁打成,有好多果肉,所以都值得呢個價錢。另外在要多一杯熱嘅燕麥奶。先講下個窩夫先,呢度嘅窩夫做得唔錯做到外脆內軟,不過就唔係好有班蘭味。另外個牛角包新鮮滾熱辣都幾好食。至於個燕麥粥上面仲有啲亞麻籽同埋水果,好健康嘅配搭。整體來講每一樣嘅早餐味道都唔錯,而且環境坐得好舒服又唔多人,如果想慢慢優休閒嘆個早餐都係個唔錯嘅選擇。

經過見到店鋪裝潢小清新的感覺,於是入去試下,店內食物選擇種類多甘荀薑湯 - 冬天暖胃之選,甘荀同薑攪拌成蓉,保留厚身綿滑的質感,不用加忌廉已經很Creamy薯仔粒- 外脆內軟,甜薯既甘甜配少許鹹調味,前菜小吃之選香燒紐西蘭羊架 - 點的是三成熟,羊肉沒有腥羶味,肉質嫩,軟而不中靭,處理很好,不用點醬汁也很夠味道Green Tea Latte - 甜度合我心意,甜度適中,忌廉結實,Green Tea 濃郁,比咖啡店更好喝水果Waffle - 濃郁朱古力雪糕,Waffle蛋味足夠配埋水果,為今晚晚餐作個句號

甘荀薑湯 - 冬天暖胃之選

薯仔粒- 外脆內軟,甜薯既甘甜配少許鹹調味,前菜小吃之選

2020-01-02
2019-12-26 1000 瀏覽
餐廳在Yoho Mall入面, 剛巧 碰上聖誕節,商場和餐廳內的聖誕佈置, 洋溢著聖誕歡樂氣氛, 播放著悠揚的聖誕歌, 令人興奮, 渡過一個愉快的晚上。一人晚餐$198, 相當豐富! 是日餐湯:甘筍忌廉湯金黃色甘筍湯加上忌廉, 入口順滑充滿奶香 , 配上脆卜卜 炸薯粒,令蜜綿嘅湯更加豐富和滋味。炸薯粒, 即叫即做,上枱時熱呼呼,香噴噴,把脆卜卜的薯 粒, 放在甘筍湯一起吃,黏糯而無比滋味。主菜 :龍蝦扁意粉開邊龍蝦, 顏色悅目好吸引,輕輕用叉把龍蝦肉刮出, 肉質雪白, 入口結實彈牙,鮮味突出,扁意粉軟硬適中, 口感濕潤 ,掛滿甜甜酸酸的茄汁, 配上滑溜的雜菇, 口感豐富 ,啖啖好惹味。甜品:雜果窩夫飯後的甜品, 雜果窩夫 , 有新鮮香蕉和水果伴碟 ,賣相吸引, 窩夫口感鬆化中帶軟糯, 充滿蛋香, 上面鋪上一球雲呢拿雪糕,味道香滑天然,溶化後沾滿窩夫格格, 傾下楓糖漿更引, 窩夫吸收了雪糕香甜, 楓糖漿的蜜甜, 令人甜入心扉 ,十分甜思思。餐飲:檸檬水最後飲埋杯消除油膩的檸檬水, 真係大滿足了。

一人晚餐$198, 相當豐富!

是日餐湯:甘筍忌廉湯

主菜 :龍蝦扁意粉

甜品:雜果窩夫

餐飲:檸檬水
最後飲埋杯消除油膩的檸檬水, 真係大滿足了。
2019-12-23 866 瀏覽
<Green Waffle Diner>採用開放式設計,令餐廳空間感十足。牆上掛滿綠色植物,用餐時心情也放輕鬆了。煙火腿美式鬆餅 $102班尼迪蛋令人垂涎欲滴,水波蛋被金黃色的荷蘭醬包圍著,刺穿水波蛋,滑溜蛋漿流出,焗得微脆的美式鬆餅,吸收了蛋漿,令人回味無窮。加上軟腍煙火腿,帶微微煙燻的味道,口感相當豐富。伴碟可跟配哈密瓜、沙律或炸薯粒,我選了哈密瓜,多汁而香甜,十分清新。新鮮水果班戟 $95班戟即點即製,三塊pancake疊在一起,鋪滿朱古力醬和糖霜,令人食指大動。熱辣辣的,傳來陣陣誘惑蛋香,倒上楓糖醬,把軟彈的班戟,在輕柔的鮮忌廉反覆翻滾,入口綿中帶滑,蛋香中散發蜜糖甜香,感覺甜思思。再配上藍莓、青蘋果、草莓、哈密瓜等,清新吸引,十分窩心! 奇異果汁 $48奇異果充滿豐富的維生命C、可溶性膳食纖維,將奇異果榨成果汁,再加入少許蜜糖調配,清爽解膩,底部還有啖啖奇異果蓉,增強果汁的口感。
煙火腿美式鬆餅 $102
新鮮水果班戟 $95