餐廳: Greenhouse
資訊:

2022-08-27 570 瀏覽
有現金券先去試下,去到都見環境幾好,可以打卡影相,問題就係我地先岩岩先食完野唔夠5分鐘,有個女待應望一望我地之後禁開我哋張單,之後就黎問係咪食完,我話未,仲想叫甜品,佢就話得出面既蛋糕冇其他都唔知係咪想趕客走,餐牌有但冇寫明冇,咁我地就話唔需要,佢就直接收走就我啲枱面所有野, 重點係佢全程講嘢態度好差又黑口黑面。咁當然令我覺得感覺唔舒服,就埋單,我拎緊信用卡既時候,佢表現好唔耐煩,比返卡既時候亦都冇講任何野,只係將卡同單放係枱。
服務態度非常差,光是點菜就等了10分鐘一個沙拉等了30分鐘。當時撿了一個龍蝦沙拉,沒有告訴我們龍蝦沙拉不提供等了,60分鐘問了以後才發現沙拉沒了,所以我們只能重新再點apple crumble 太甜了,全是肉桂焦糖,很不好吃。太膩了。一份150的吞拿魚沙拉很少,裡面只有一些劣質的吞拿魚罐頭,很濃的醬而且等了20分鐘才上來。這裡的服務員都愛理不理的招手半天才會聽到,你要是著急的話,千萬不要來這家店吃這裡的菜非常的普通,沒什麼好吃的。

2022-08-17
80 分鐘 (堂食)
2022-08-14 642 瀏覽
因為有商場優惠券嘅關係所以試呢一間。入到去環境係好靚嘅係適合打卡嘅地方,但係食物真係有點失望,除左個飯ok,生蠔麻麻地,個炒意粉太鹹了,見到餐廳簡介寫少鹽少糖,但我覺得偏鹹咗少少! 小失望。
2022-08-12 365 瀏覽
星期5專登BOOK左呢間餐廳食LUNCH,我對食物本身要求唔係話好高只要唔很太難食我都無物所謂,但呢間餐廳D服務態度差到極點,餐茶要追3次先有人跟進(第3次係搵個看似幾高級既職員幫手跟進),野食唔係熱只是暖暖地咁,我最唔滿意係埋單,D職員明明同你有晒眼神接觸都可以扮見唔到,唔係1個係好幾個,之後已經專登去同個職員講要埋單,等左5~8MIN都無人跟進,好似我求你俾我埋單咁!!!!!對呢間餐廳極度失望!!!!!!
2022-08-12
2022-08-11 292 瀏覽
餐廳的所有女性服務員態度差,沒有記性。我要求happy birthday Katherine 的字牌 他們都忘記了,連甜品一早入坐時已經落單又忘記了 最後又要提一次,我朋友的生日變得沒有驚喜。而且餐廳地下有一些汁或湯在地下 餐廳沒有馬上處理,幾分鐘都沒有放「小心地滑」的安全牌,最後我的小朋友慢慢路過時滑到。另外,我一坐下時問服務員有沒有OpenRice 的9折優惠,當時說有的。最後付款又沒有給我。
2022-08-10
慶祝紀念
生日
  • 炸薯條配黑松露蛋黃醬
2022-08-04 541 瀏覽
呢間餐廳喺其他大型商場都有,我覺得佢款式幾多,而且份量都幾大,適合一家大細食!呢度有一個黑椒雞扒炒意粉,非常濃味,有啲蛋,係重口味嘅選擇另一個係Pizza,小朋友食得開心🥳跟住帶咗串燒,呢度嘅配套都幾好,例如串燒係會配埋烤餅,呢啲都係加分嘅位而且佢飲品嘅選擇都好多,無論係酒定係水果汁,都總會有你嘅心水呢個係朱古力疏乎厘蛋糕,上台嘅時候都幾surprise因為超級大個食下食下已經食到好飽,係開心嘅家庭聚會

呢度有一個黑椒雞扒炒意粉,非常濃味,有啲蛋,係重口味嘅選擇
另一個係Pizza,小朋友食得開心🥳

食下食下已經食到好飽,係開心嘅家庭聚會
2022-08-03 501 瀏覽
時代廣場有一間充滿誠意的泰國餐廳,經常Full Booking,想黎既記得訂座!焦糖香蕉燉蛋,餐廳上菜時會用酒精燃燒,焦糖與香蕉燒起來,味道變得更甜!更香口及軟化特飲味道一流,甜度均衡

特飲味道一流,甜度均衡

2022-08-01 490 瀏覽
去到食通天,因為本身趕時間,所以求其快揀一間食肆。一入到去,睇完個餐牌,嘗試搵一個侍應落單,隻手舉咗足足五分鐘都冇人理會。佢哋唔係睇您唔到,而係全部dub低頭望都望高過水平線。唔係誇張唔係屈佢哋,佢哋全部都係dub哂頭飄嚟飄去。睇完個餐牌之後,決定嗌個虎尾蝦意粉同埋雞扒意粉。個沙律不過不失、個南瓜湯變咗做蘑菇湯。個雞扒意粉啲雞扒好明顯真係好唔新鮮,啲肉質真係好有問題。個虎尾蝦意粉孤苦米蝦要三催四請之下先至到,結果味道又係令人失望。本來入座之前見到啲甜品個賣相咁精美,諗住加錢食好少少,結果打消念頭求其食個餐嘅甜品就算數。整體而言,枉佢個裝修同排場睇落唔錯,服務嘅水準同埋食物嘅質素卻完全唔對辦!
去到食通天,因為本身趕時間,所以求其快揀一間食肆。

睇完個餐牌之後,決定嗌個虎尾蝦意粉同埋雞扒意粉。

個沙律不過不失、個南瓜湯變咗做蘑菇湯。

個雞扒意粉啲雞扒好明顯真係好唔新鮮,啲肉質真係好有問題。

2022-08-01
10 分鐘 (堂食)
2022-07-31 397 瀏覽
從來未寫過食評 頂唔順呢間餐廳要寫同屋企人三個5點左右想搵餐廳食飯坐底已經發覺水杯都幾污糟多水漬之後等好耐都無侍應寧願理你去落單 當時餐廳係冇坐滿一半到落單 叫咗一個pizza 一個炒意粉同疏乎厘講明甜品後上 但當我地食緊pizza嘅時候已經到咗 幾經艱辛搵到人幫我哋Check單 唔意外地係漏咗個意粉 期間侍應係語氣唔耐煩亦係唔太想理你因為咁嘅服務態度我都唔想坐喺度食 就有得佢唔要個意粉到埋單俾錢 又係要等好耐先有人肯理你 有好幾個侍應睇到都擰轉面 唔明點解係咁樓面又唔係唔夠人 幫你買單又係飛張單係你枱面 等你望下張單再拎信用卡嘅時間都冇 即刻就行開咗 之後又係要等另一個侍應過嚟收返張單 簡單講就係全程用餐都一肚氣 嘢食又唔係好食Times Square咁多選擇以後都唔會嚟依間
從來未寫過食評 頂唔順呢間餐廳要寫
簡單講就係全程用餐都一肚氣 嘢食又唔係好食
Times Square咁多選擇以後都唔會嚟依間
2022-07-30
2022-07-29 342 瀏覽
今天下午約1:30來到,門口沒人排隊,直接行到門口接待處,有一女性服務員站在接待處,問她有沒有3位,她沒回答,用手指一指櫃檯面,我再問,她仍然不回答及眼睛只望著檯面ipad ,再用手指一指櫃檯台,我才知原來她叫我掃安心出行,登記完安心出行她便自行行入餐廳,帶我們到坐位之後便離開,全程沒有説過一個字。沒有要求酒店級服務態度,但這樣的態度連茶餐廳也不如。
2022-07-29 398 瀏覽
有時代廣場coupon,經過見到呢間green house 幾寬敞咁,餐牌都有嘢啱食,一於就入去試下啦!我地一行三人叫左set lunch:雞扒烏冬,番茄意粉同埋松露焗豬飯。Set lunch$98+10% 包湯同飲品。雞扒烏冬就不過不失,雞扒幾滑同有炭香味$98值唔值就見人見智。蕃茄意粉好多芝士,如果係芝士控就啱唒。至於焗豬飯等太耐,朋友食咗冇影到但係佢誤會左係焗豬扒,搞到食嘅時候見到三塊又肥又薄到得1mm嘅豬肉時,好失望。午餐來講係時代廣場都正常價,不過我就寧願貴少少食其他。

Set lunch$98+10% 包湯同飲品。

蕃茄意粉好多芝士,如果係芝士控就啱唒。

至於焗豬飯等太耐,朋友食咗冇影到

午餐來講係時代廣場都正常價,不過我就寧願貴少少食其他。
2022-07-27 293 瀏覽
很期待的一餐,因為見到是好評。只有我同朋友2人,但一坐低已經見到兩隻碟未洗乾淨,還有兩條菜渣喺碟上面。向服務員反映說有菜渣喺碟面, 他接過之後,親眼見佢將我嘅碟同隔離台嘅碟交換就算,咁希望下一位食客會留意到有菜渣喺隻碟度啦。呢刻真係心感不妙。跟住.......服務員上菜旨意食客預留枱面位置俾佢,當時他手上只拿住一碟上給我們既餸菜,但枱面已擺滿食物,跟住服務員企係度黑面對住你,等緊我地騰空位俾佢上菜。上甜品時,服務員無諗過要幫你先收走台上嘅餐碟,還命令您騰出吉位俾佢放底甜品就算,服務員只放下甜品同兩隻碟,餐具都沒有提供,向他示意,他當睇您吾到,我地只可以去其他放有刀叉嘅空枱拿餐具用。感覺是受氣嘅一餐。

感覺是受氣嘅一餐。
2022-07-27
15 分鐘 (堂食)
2022-07-26 283 瀏覽
Greenhouse 🌱評分:🌕🌕🌕🌗🌑又來到時代廣場shopping,今次要食啲唔同嘅餐廳🍴咁一於想去食通天啦!見到有一間裝修唔錯嘅餐廳叫做Green House,應該係食啲輕盈嘅菜式一於試吓啦!因為唔係好肚餓, 點咗個Pizza分享食,呢個pizza係餐廳名菜之一,味道亦都非常獨特,係片皮鴨pizza!感覺有啲似PizzaExpress嘅嗰款片皮鴨pizza,哈哈!🍕Pizza口感唔錯,脆脆薄皮,絕對唔會好厚身,我都幾推介㗎!同埋份量都好大,好似有八件,兩個人都食唔晒! 另外點左餐廳另一道小食,芝士烤🍄。好大隻但係唔會烤得太乾身,可惜價錢有啲貴。整體而言飲食體驗唔錯,可以一試。不過價錢略貴可能始終係銅鑼灣地區。
Greenhouse 🌱

評分:🌕🌕🌕🌗🌑

芝士烤大啡菇
芝士烤大啡菇
  • 秘製燒烤醬片皮鴨青蔥薄餅
2022-07-23 283 瀏覽
First of all food arrangement was terrible. All messed up . Waygu Foie gras rice has no foie gras and no sauce. Has to further request for it. We have waited the Burger waited for 20 mins and the meat quality was terrible - it was coarse and cold, worse then Macdonald beef burger. 6 waiters running around to serve a 5000 sq.ft venue - I feel sorry for the waiters, and I feel sorry for the customers take forever to wait for the service.
Beef  &  foie  Gras  rice
Waugh beef burger

2022-07-17 384 瀏覽
上星期同個仔下午5時半去Green House,諗住食個Early Dinner. 見到冇乜人,就即刻入去,侍應帶我去坐門口枱,我要求坐大小小的梳化位,佢哋堅持唔肯,又話訂晒枱之類,我話你咁多位,係咪真係訂晒?我話大約45分鐘可以交枱,佢哋死都唔肯,態度極差,到我走嘅時候,其他檯依然沒有客人,簡直賤格。食物也不是好,啲嘢油到死,味精又重!