2021-12-14 38 瀏覽
今日試咗一間位於觀塘同牛頭角中間嘅Cafe @groundzero_hk ,裝修以綠色同木色為主,感覺幾清新🍀 好彩早咗到,食咗無幾耐已經有坐到滿晒😳😳 想推介以下兩道菜:燒春雞配炸番薯條($128)燒春雞肉質嫩滑,十分入味,平時好驚食雞皮,因為好怕嗰種好油嘅感覺,但係呢個雞皮我又接受度,因為好薄好重香草味。可能你會覺得薯條係配角,但係呢道菜來講佢可以話係最佳女主角,甜而不膩,仲自覺好健康😆蒜油,辣椒虎蝦闊條麵 ($138)基本上有蒜蓉味同埋辣味,個底已經贏咗,再加埋虎蝦新鮮爽脆,麵條彈牙,一定要試吓!

燒春雞配炸番薯條($128)

蒜油,辣椒虎蝦闊條麵 ($138)
蟹肉闊條麵 Crab Meat Tagliatelle $158蝦肉同蝦肉時份量十分慷慨🤩 闊條麵非常掛汁而且好重蟹味既鮮味同車厘茄既甜酸味😛 Love the generous portions of crab meat🦀 & shrimps🦐 with freshness🤤 Tagliatelle is Al dente and the crab sauce was rich & featured yet not heavy, there’s a hint of acidity and sweetness from the cherry tomatoes🍅 The thick tagliatelle allowed more sauce to cling on it & made the taste even richer🥰評分: 9/10🌟澳洲和牛漢堡配蕃薯條 Australian Wagyu Beef Burger w/ Sweet Potato Fries $138睇相既時候已經覺得漢堡好高質😎 太陽蛋煎得好完美🍳加埋好有肉汁嫩滑既漢堡扒對比烘過帶牛油香外脆內軟熟既包 勁正

評分: 9/10🌟

睇相既時候已經覺得漢堡好高質😎 太陽蛋煎得好完美🍳加埋好有肉汁嫩滑既漢堡扒對比烘過帶牛油香外脆內軟熟既包 勁正🤣 加埋甜甜地既蕃薯條提升咗整體既層次感 推介💖

The burger didn’t disappointed me at all!😍 The prefect sunny side up egg to the tender, juicy beef patty🥩 conflict to the buttery, crispy & puffy brioche🍔 the extra touch of sweetness from the sweet potato fries just enlightened the whole dish🍠 Must Try✨
評分: 10/10🌟

Iced Chocolate $42
學完車之後飲可以令成個人放鬆返💛 加上好香濃既朱古力味令我好想再飲多杯🥳

The cold chocolate definitely calmed me down after the driving class🥺 It was super duper rich & flavourful🍫 one MORE please🤎
評分: 9/10🌟

Iced Matcha Latte $50
呢杯抹茶拿鐵一定可以滿足到濃茶控!飲落有好重好強既茶香 茶同奶既層次好分明啱哂影相📸 而且入口好順滑 唔錯🔥
This definitely satisfied the matcha lovers!!Rich, Strong & Smooth with a sweet aftertaste of matcha latte💚 the obvious & clear layers between matcha🍵 and milk🥛 with was perfect for photo taking keke, nice💫
評分: 8/10🌟
————————————————————————————
Ground Zero (觀塘)
觀塘偉業街93號7樓01-02號舖
Iced  Matcha  Latte
Mushroom  Soup
Mushroom Soup
Iced  Matcha  Latte
Mushroom  Soup
Mushroom Soup
2021-12-10 53 瀏覽
話說係一個風和日麗嘅星期五 呢間野搞到我地心情超級差!!!!同同事傾開計 諗住搵間好食既餐廳星期五食同同事早左3日係whatsap 落booking亦都收到confirmation 好啦上到去 我真係頂出聲 完全無留位比我地都算個職員完全唔道歉 理直氣壯:我知 咁我無辦法 你地都見到 我地咁多客咁我地都算 話不如幫我哋落定單先點知個職員:我最驚你哋落完單我都冇位俾你啊我心諗 咁你整個booking system 做乜??就算以後有位 都唔會去食一間餐廳就算幾好食態度先係最重要‼️
話說係一個風和日麗嘅星期五
呢間野搞到我地心情超級差!!!!

同同事傾開計 諗住搵間好食既餐廳星期五食

我知 咁我無辦法 你地都見到 我地咁多客

咁我地都算 話不如幫我哋落定單先
點知個職員:
我最驚你哋落完單我都冇位俾你啊

我心諗 咁你整個booking system 做乜??

就算以後有位 都唔會去食

一間餐廳就算幾好食
態度先係最重要‼️
2021-12-08 68 瀏覽
第一次黎呢到食lunch,set lunch幾抵食,有湯有野飲!蘑菇湯,幾濃燒春雞,製作需時。番薯條幾特別好好味,隻雞好Juicy!Tiramisu,呢個必點!好正!

蘑菇湯,幾濃

燒春雞,製作需時。番薯條幾特別好好味,隻雞好Juicy!

Tiramisu,呢個必點!好正!
  • 燒春雞配炸蕃薯條
餐廳位於牛頭角站同九龍灣站中間,地理位置未算好方便,但員工友善,會體量我呢個眼闊肚窄嘅食客並提出cut甜品,算係補番位置嘅缺陷。今次嚟呢度就試左lunch set,個set 大概100-150蚊到,包餐湯,主菜同嘢飲。————————————————🍲餐湯, 跟餐(3/5)今日餐湯為薯仔湯,飲落有少少顆粒感 ,我估係因為係自家制嘅關係,味道中規中矩。 🍗燒春雞配炸番薯條, $128(4/5)因為驚肥換左沙律,沙律係火箭菜伴黑醋醬同烤番茄,番茄味道正常,但火箭菜味道對我嚟講太辣,唔算好鐘意。烤雞食落味道有啲似中式炸子雞,但更有肉汁同嫩滑,連雞胸都唔會鞋。同埋唔會淨係得面頭有味,醃得唔錯。🍵 Greentea latte , 跟餐+$20(2.5/5)Latte 面頭有個飛馬拉花,好有心機。Latte 飲落奶味較重,作為綠茶控嘅我表示,如果多啲茶味就好啦!————————————————
————————————————

🍲餐湯, 跟餐(3/5)

🍗燒春雞配炸番薯條, $128(4/5)

————————————————

2021-12-04 33 瀏覽
❤️商廈樓上小cafe, 佈置精緻,開放式廚房有點兒焗,但窗邊大玻璃窗顯得光猛👍🏻Tea set夠精緻簡單好味,個窩夫簡直係雞蛋仔的味道反而我喜歡🤣🤣📍煙肉、煎蛋、窩夫📍啡白菌炒蛋牛角包📍latte (飛馬)📍Flat white (聖誕樹)食物:8/10抵食:8/10環境:7.5/10

📍煙肉、煎蛋、窩夫
📍啡白菌炒蛋牛角包
📍latte (飛馬)
📍Flat white (聖誕樹)

食物:8/10
抵食:8/10
環境:7.5/10
2021-12-03 22 瀏覽
週末就最啱同朋友到cafe食野放鬆下~~
今次黎到觀塘海濱附近既樓上cafe,餐廳野食環境都相當唔錯🥰🥰
食完之後仲可以去海濱公園散下步,夠哂chill🤟🏻🤟🏻
🍗燒春雞配炸蕃薯條  $128✨我見好多人都有介紹,所以就叫左黎試下~~燒春雞外脆內嫩,肉質嫩滑juicy🤤🤤咬落啖啖肉,而且調味得啱啱好,好夠味!!蕃薯條炸得香脆,味道甜甜地,唔錯❤️❤️🍝蟹肉闊條麵  $158✨賣相好靚,而且好足料!!
蟹肉份量好多,裡面仲有三文魚籽、蘆筍同菇類等,口感豐富😋😋闊條麵煙韌有咬口,掛哂汁好creamy!推介👍🏻👍🏻佢地既甜品都好出名,叫左巴斯克芝士蛋糕($48)同 Tiramisu($58)試試~~巴斯克芝士蛋糕口感幼滑,芝士味濃郁!仲有雜莓做裝飾,好開胃🤤🤤Tiramisu係人氣產品!食落酒味比較重,入口即溶❤️❤️飲品方面,我地叫左Matcha Latte($46)同Mocha($42)~~兩杯既拉花都好靚,好有心思!!Matcha Latte奶味比較重,帶啖啖抺茶香🍵🍵Mocha飲落好香咖啡味,入口順滑,都唔錯👍🏻👍🏻
週末就最啱同朋友到cafe食野放鬆下~~
食完之後仲可以去海濱公園散下步,夠哂chill🤟🏻🤟🏻

🍗燒春雞配炸蕃薯條  $128✨
我見好多人都有介紹,所以就叫左黎試下~~
燒春雞外脆內嫩,肉質嫩滑juicy🤤🤤
咬落啖啖肉,而且調味得啱啱好,好夠味!!
蕃薯條炸得香脆,味道甜甜地,唔錯❤️❤️

🍝蟹肉闊條麵  $158✨
賣相好靚,而且好足料!!
蟹肉份量好多,裡面仲有三文魚籽、蘆筍同菇類等,口感豐富😋😋
闊條麵煙韌有咬口,掛哂汁好creamy!推介👍🏻👍🏻

兩杯既拉花都好靚,好有心思!!
Matcha Latte奶味比較重,帶啖啖抺茶香🍵🍵
Mocha飲落好香咖啡味,入口順滑,都唔錯👍🏻👍🏻
2021-11-30 948 瀏覽
放假同frd去行下觀塘海濱&café食野 chill 1 chill😌雖然餐廳位置有少少遠離市區,不過行遠啲都扺的因為食物質素高,價錢較相宜🍔澳洲和牛漢堡配蕃薯條$138整個burger都好有誠意🥰包皮包底都有烘脆&搽上醬汁和牛漢堡扒厚厚的一塊,肉味香濃😋伴碟炸蕃薯條脆炸香口,蕃薯味香甜,外脆內軟,超好食❣ 🍝蟹肉闊條面$158蟹肉份量好多,一點也不吝嗇🥰闊條麵質地軟硬適中,掛汁力強👍🏻 假日Brunch Menu更包括磨菇湯🍄(是日餐湯🥣)蘑菇蓉超多,菇味香濃😋整體性價比高🙌🏻 ☕Flat White$36飛馬拉花好靚😍朋友飲的,我無試味🤣🍵Matcha Latte$50超靚變層💚🤍配合玻璃杯和“攪攪棍”零遺和感💯抹茶味香濃又沒有顆粒👍🏻 🍮Tiramisu$58咖啡酒和咖啡都濃郁🤩芝士層香滑,性價比極高🍰(Daily Cake) Bailey's Mousse Cake$48Bailey's 味突出,mousse入口順滑但個人覺得偏甜😛
雖然餐廳位置有少少遠離市區,不過行遠啲都扺的
因為食物質素高,價錢較相宜

🍔澳洲和牛漢堡配蕃薯條$138
整個burger都好有誠意🥰
包皮包底都有烘脆&搽上醬汁
和牛漢堡扒厚厚的一塊,肉味香濃😋
伴碟炸蕃薯條脆炸香口,蕃薯味香甜,
外脆內軟,超好食❣

🍝蟹肉闊條面$158
蟹肉份量好多,一點也不吝嗇🥰
闊條麵質地軟硬適中,掛汁力強👍🏻

假日Brunch Menu更包括磨菇湯🍄(是日餐湯🥣)
蘑菇蓉超多,菇味香濃😋
整體性價比高🙌🏻

☕Flat White$36
飛馬拉花好靚😍朋友飲的,我無試味🤣

🍵Matcha Latte$50
超靚變層💚🤍配合玻璃杯和“攪攪棍”零遺和感💯
抹茶味香濃又沒有顆粒👍🏻

🍮Tiramisu$58
咖啡酒和咖啡都濃郁🤩芝士層香滑,性價比極高

Bailey's 味突出,mousse入口順滑
但個人覺得偏甜😛
2021-11-27
  • 蟹肉闊條麵
  • Matcha Latte
  • 澳洲和牛漢堡配蕃薯條
店內地方不大,文青風格的佈置感覺舒服,隨意找個位置坐下,咖啡師沖調飲品、為我端上一杯拉花精美的Flat White,在這裏我可以慢慢享受週末的悠閒☕️📖🍝蒜油辣椒虎蝦闊條麵虎蝦的味道鮮甜、質感彈牙,配上扁意粉吃一口味道很豐富,吃到了蒜香和一點點辣椒味,加入了炒香了的肉碎和其他香料,味道更突出,超級好吃😋🍔澳洲和牛漢堡配番薯條漢堡一端上來,眼前就是橙黃色的太陽蛋😍感覺要我馬上開動了!咬一大口,牛肉汁滿溢,與流心蛋黃在口中融合,一路嚼著漢堡、蕃茄,層次感很豐富🤤 那薯條特別好吃,是用甜番薯整的,脆脆的很香口👍🏼🍰巴斯克芝士蛋糕二話不說就點了這款巴斯克蛋糕,一直很喜歡,也很好吃🙌🏻一邊吃蛋糕,一邊呷著咖啡,是人生享受🙆🏼‍♀️☕️Flat White / Mocha當然少不了咖啡,咖啡師的拉花技術也太強了吧!拉出這麼可愛的小兔兔🐰唔捨得飲呀😆
🍝蒜油辣椒虎蝦闊條麵
🍔澳洲和牛漢堡配番薯條
🍰巴斯克芝士蛋糕
☕️Flat White / Mocha
2021-11-13
2021-11-26 21 瀏覽
觀塘呢間樓上cafe,係開放式廚房環境舒適,座位寬敞,而且莫名好有家庭feel❤️❤️❤️店員都好Nice~整體評分:7.1/10環境:6.9/10服務:7.1/10人均消費:$100-200地址:Ground Zero (觀塘)觀塘偉業街93號7樓01-02號舖餐湯:是日餐湯係甘筍薑湯,幾特別喎~味道濃,口感幼滑燒春雞炸番薯條($ 128):意想不到嘅出色!燒春雞雞肉好滑好多汁!一啲都唔鞋❤️雞皮脆身👍🏻番薯條超好味,而且感比普通薯條特別!蟹肉闊條麵($158):蟹肉醬好多!而且口感好豐富,入面除咗蟹肉仲有菇、蘆筍同埋三文魚籽,食落好鮮甜好清新又唔會腥😋Mat c ha Latte:採用小山園宇治抹茶泡製,奶味較濃,身為抹茶控,覺得茶味可以再濃鬱少許Espresso Tonic :略帶酸味,後有回甘,值得再飲Creme bralee :燉蛋口感好Creamy,而且好精緻,面頭嘅焦糖好脆,燉蛋甜度適中,夾埋焦糖食就perfect提拉米蘇:酒香好濃,口感濕潤,又唔會太甜

整體評分:7.1/10
環境:6.9/10
服務:7.1/10
人均消費:$100-200
地址:Ground Zero (觀塘)
觀塘偉業街93號7樓01-02號舖

餐湯:是日餐湯係甘筍薑湯,幾特別喎~味道濃,口感幼滑

提拉米蘇:酒香好濃,口感濕潤,又唔會太甜

2021-11-22 820 瀏覽
🌟跟住我去飲飲食食😎Follow Me on Instagram - @Eatistruelove.hk🌟Weekend 又諗去邊到行下食下野好喇,今次揀左去觀塘呢間Cafe支持下💛Brunch Menu包埋餐湯,又高質又抵食!🔸燒春雞配蕃薯條🐥無諗過燒春雞會咁好食😳外皮好脆,用左慢煮方式,所以肉質好嫩,切開仲有好多肉汁,調味亦都剛好。蕃薯條好好食😍😍外脆內綿,食到番薯本身嘅甜味,食完一條又想再食🤣🔸蟹肉闊條麵🦀蟹肉份量好多,就算食晒麵條都仲有剩,一絲絲沾滿闊條麵,忌廉醬汁好滑溜又唔肥膩,仲加左三文魚籽,增加口感之餘又有咸香味,好好食😋🔸Tiramisu、Basque Burnt Cheesecake 🍰聽講呢間既Tiramisu 係必點💯果然無失望,手指餅吸收晒三種酒包括係冧酒、咖啡酒同杏仁酒,所以酒味會好出,好啱啲酒鬼😈食落好濕潤,吉士好香滑,配上一層濃厚既可可粉,充滿層次感!芝士蛋糕比較厚實,味道都唔錯,好有水準😋🔸Flat White☕️Lemonade 🍋我要左杯Flat White,咖啡底都好香☺️咖啡師也太有心機了!拉花好靚,一啲都唔簡單😛整體都比預期好食,食得出廚師同咖啡師

🔸燒春雞配蕃薯條🐥

🔸蟹肉闊條麵🦀

🔸Flat White☕️Lemonade 🍋

整體都比預期好食,食得出廚師同咖啡師都落左心機,好對得住個價錢,而唔係普通樓上Cafe既一個意粉😌
雖然餐廳唔近地鐵站,但係食完之後可以好方便咁去海濱公園嗰邊行吓👯‍♀️👯過一個好休閒嘅下午☺️
  • 蟹肉闊條麵
  • 燒春雞配炸蕃薯條
呢間喺觀塘海濱附近嘅人氣𝗰𝗮𝗳𝗲想嚟好耐🏖️樓上𝗰𝗮𝗳𝗲嚟講都真係好高質 價錢仲要好親民💛絕對要支持吓🙌🏻.📌澳洲和牛漢堡配蕃薯條 $138漢堡包好有份量 好厚好大個🍔叫得和牛 牛味果然濃 又夠𝗷𝘂𝗶𝗰𝘆🐮仲有太陽蛋, 兩款芝士片, 蕃茄, 火箭菜, 酸青瓜 好多料🤩蛋黃係流心😍食漢堡包個包都好緊要‼️包甜甜地仲用咗牛油嚟烘過🧈外脆內鬆軟 係好食嘅包😋底仲有啲洋蔥沙律醬 但冇整淋到個包😝呢度嘅番薯條都好特別 佢有層炸皮喺出面 好酥脆😆𝗯𝗿𝘂𝗻𝗰𝗵 𝗺𝗲𝗻𝘂會配餐湯 係雜菌忌廉湯 好足料 菇味超濃🍄.📌蟹肉闊條麵 $158望落超𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺𝘆好杰身 但其實個汁唔算多🙈面頭係蟹肉醬 超多蟹肉同好多菇😍仲有啲蘆筍同三文魚籽 口感好豐富🤩食落好鮮甜 好清新唔會太濃味😚闊條麵好爽口煙韌🤤.📌𝗧𝗶𝗿𝗮𝗺𝗶𝘀𝘂 $58𝗺𝗮𝘀𝗰𝗮𝗿𝗽𝗼𝗻𝗲幾軟滑 唔會好甜🥰手指餅口感唔會好淋 咖啡味都唔算好重 但酒味就相當濃🤣最特別係佢加咗啲朱古力碎碎🍫.📌𝗕𝗮𝗶𝗹𝗲𝘆 𝗠𝗼𝘂𝘀𝘀𝗲 𝗖𝗮𝗸𝗲 $48呢個酒味都係超濃 𝗕𝗮𝗶𝗹𝗲𝘆味好香🥃𝗺𝗼𝘂𝘀𝘀𝗲好滑 好似食緊𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺咁😌食落仲有淡淡士多啤梨同雲尼拿香🍓個餅底好鹹同幾

📌澳洲和牛漢堡配蕃薯條 $138
野菌忌廉湯

📌蟹肉闊條麵 $158

📌𝗧𝗶𝗿𝗮𝗺𝗶𝘀𝘂 $58
𝗧𝗶𝗿𝗮𝗺𝗶𝘀𝘂

📌𝗕𝗮𝗶𝗹𝗲𝘆 𝗠𝗼𝘂𝘀𝘀𝗲 𝗖𝗮𝗸𝗲 $48
呢個酒味都係超濃 𝗕𝗮𝗶𝗹𝗲𝘆味好香🥃𝗺𝗼𝘂𝘀𝘀𝗲好滑 好似食緊𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺咁😌食落仲有淡淡士多啤梨同雲尼拿香🍓個餅底好鹹同幾濕🥺不過夾埋一齊食又變到啱啱好🤣
𝗕𝗮𝗶𝗹𝗲𝘆 𝗠𝗼𝘂𝘀𝘀𝗲 𝗖𝗮𝗸𝗲

📌𝗘𝗮𝗿𝗹 𝗚𝗿𝗲𝘆 $30
📌𝗜𝗰𝗲𝗱 𝗔𝗺𝗲𝗿𝗶𝗰𝗮𝗻𝗼 $36
兩杯都正常普通 今次冇試到佢地嘅拉花🥺下次有機會先再嚟打卡😆

野菌忌廉湯
𝗧𝗶𝗿𝗮𝗺𝗶𝘀𝘂
𝗕𝗮𝗶𝗹𝗲𝘆 𝗠𝗼𝘂𝘀𝘀𝗲 𝗖𝗮𝗸𝗲
2021-11-18 65 瀏覽
近期大熱的牛頭角樓上Cafe「GroundZero」,咁胃食嘅我又點可以錯過,緊係約埋朋友一齊去食啦!餐廳地方唔算太大,但總有著輕鬆悠閑嘅感覺,週末來到,真係可以好好享受一下美好嘅時光。假日設有Brunch Menu,選擇種類都很多:燒香雞、和牛漢堡、慢煮羊架等,相當吸引!Matcha Latte☕️來到時已即時心心眼,美極的天馬呀🦄!天馬抹茶咖啡入口細膩,柔顺香甜,更有種回甘的味道,太美的拉花,都不忍心破壞...Mocha海馬拉花同樣精美,朱古力味香濃,入口幼滑順口。洋蔥湯🧄🍲洋蔥湯入口清甜,散出誘人香味,加上麵包吸滿湯汁,令層次更豐富。蠔意大利飯🦪🍚意大利米飯吸滿了濃郁的鮮蠔汁,更顯粒粒飽滿,口感煙煙勒勒,而且更有3隻大大隻蠔肉,甜口滑溜,蠔味濃厚,真係不可錯過之選。燒春雞配炸蕃薯條🐥🍟大大隻燒春雞配上酥脆炸蕃薯條,真係無得頂!金黃香脆嘅燒春雞嫩滑多汁,油香豐盈,還有炸蕃薯條口感外脆內軟,令人回味。焦糖燉蛋🍮布甸上有層薄脆焦糖,輕輕亂破,即見到口感緊緻的燉蛋,更有種淡淡的雲呢拿香味,柔滑甜蜜。Baileys Mousse Cake🍰Mousse Cake中帶有香甜的Baileys味,

Matcha Latte☕️
來到時已即時心心眼,美極的天馬呀🦄!

Mocha
海馬拉花同樣精美,朱古力味香濃,入口幼滑順口。

洋蔥湯🧄🍲

蠔意大利飯🦪🍚

燒春雞配炸蕃薯條🐥🍟
大大隻燒春雞配上酥脆炸蕃薯條,真係無得頂!

焦糖燉蛋🍮

Baileys Mousse Cake🍰
Mousse Cake中帶有香甜的Baileys味,口感軟腍,香醇濃滑的甜酒入饌蛋糕中,令人垂涎三尺。
2021-11-13 620 瀏覽
每逢假期,就諗要去邊度食好西,relax下~位於觀塘呢間樓上café,環境舒適,座位都寬敞舒服。係開放式厨房,上菜速度都幾快~.🌸是日湯🌸燒春雞炸番薯條 $128食過好多次燒春雞,呢度ge真係算好好食~首先個賣相已經好吸引,褐色外表有層油光,顯得十分可口。雞皮香口,雞肉嫩滑,一d鞋口ge感覺都冇。番薯條超級好味,裹左層蛋黃去炸,少少起砂,令到口感更豐富。.🌸蒜油,辣椒虎蝦闊條麵 $138有少少辣味的闊條麵,好惹味!四粒大大粒的虎蝦,口感有彈性,仲有肉碎末,番茄同闊條麵撈埋一齊,好好味。闊條麵的柔軟度適中,口感滑潤~.🌸Crème Brulee $58焦糖布甸,燉蛋上有一層薄薄的脆焦糖,甜甜脆脆~中間的燉蛋味道好濃厚,口感香滑。.🌸Tiramisu $58口感好豐富的甜品~有咖啡的甘澀,伴隨住朱古力的香甜,cream好濃厚~.🌸Matcha Latte $50🌸Chocolate $42
每逢假期,就諗要去邊度食好西,relax下~
位於觀塘呢間樓上café,環境舒適,座位都寬敞舒服。
係開放式厨房,上菜速度都幾快~

🌸是日湯

🌸燒春雞炸番薯條 $128
食過好多次燒春雞,呢度ge真係算好好食~
首先個賣相已經好吸引,褐色外表有層油光,顯得十分可口。

🌸蒜油,辣椒虎蝦闊條麵 $138
有少少辣味的闊條麵,好惹味!
闊條麵的柔軟度適中,口感滑潤~

🌸Crème Brulee $58
焦糖布甸,燉蛋上有一層薄薄的脆焦糖,甜甜脆脆~
中間的燉蛋味道好濃厚,口感香滑。

🌸Tiramisu $58
口感好豐富的甜品~
有咖啡的甘澀,伴隨住朱古力的香甜,cream好濃厚~

🌸Matcha Latte $50
🌸Chocolate $42
2021-11-06
  • 蒜油辣椒虎蝦闊條麵
  • Matcha Latte
2021-11-11 25 瀏覽
必食tiramisu絕對值得為左個tiramisu再訪雖然外表相當平平無奇但一入口芝士幼滑咖啡味道濃郁而且帶有經典tiramisu既酒味有種食完第一啖就好想繼續食落去既感覺蒜油辣椒虎蝦闊條麵 $138只要你唔抗拒蒜頭味道都會覺得呢款意粉既蒜油好惹味微微麻辣虎蝦都彈牙蟹肉闊條麵 $158蟹肉分量好足料仲配左d露筍增加口感唔係唔好味不過其他野食比較下就有D失色
必食tiramisu
絕對值得為左個tiramisu再訪