2023-12-09
大家有冇啲食物細個唔鍾意,大咗無啦啦愛上?🤔牛舌就係其中一樣姐又愛又恨嘅食物 😆 細個見嫲嫲原條煲湯好驚,到三十幾歲人先食返 HAHAHAHAHA 知道土瓜灣有間牛舌專門店,即刻約埋當地朋友(?!)食mummum💓牛舌定食有得揀正常1倍分量 / 1.5倍 / 2倍,幾flexible。所有定食都包茶碗蒸、小鉢、漬物、面豉湯,今次叫左1倍分量,OK嘅剛剛好。同朋友食飯,吹水係重點,慢慢食實夠飽。極上牛舌定食必叫,厚切啖啖肉,煎完完全唔老,爽口😋 點WASABI同檸檬汁又幾夾!紅酒汁煮牛舌幾淋,用黎送飯唔錯,但我係熱氣小先鋒,所以極上對我嚟講好味啲!土佐豆腐都唔錯,滑嘟嘟清淡啲,中和一吓味蕾🍀店面唔大,但又唔會太迫,有日式小居酒屋感覺。下次再嚟想食熟成牛舌!
土佐豆腐都唔錯,滑嘟嘟清淡啲,中和一吓味蕾🍀