2020-06-20 221 瀏覽
旺角中國移動樓上4樓咖啡店午餐,大約有20多個座位,室內裝飾浮誇,有午餐set選擇,意粉餐大約$60至$80,也可選擇burger餐$138,會員有八五折,我選了飛驒牛漢堡包餐,不吃牛肉的朋友也可選擇黑豚豬肉漢堡包,免治飛驒牛肉有牛味,還有煙肉及煎蛋,配上薯仔及沙律菜,最後配上餐飲咖啡,這裏的咖啡質素頗高,每杯還有不同拉花以供打卡之用,以後在旺角午餐有多一個選擇,除了餐廳愛,這裏還有拉花及沖咖啡的興趣班以供報名參加。
  • 和牛漢堡
2020-06-13 183 瀏覽
普通冇特色 唔會再去burger乾乾地 Cheese係平貨味最勁係焗薯 香草多到苦苦地 食唔落杯冰茶加12蚊 但同大快活個綠茶一樣味 係多粒士多啤梨 不推薦 唔抵食唯一係松露薯條唔錯 出爐熱辣辣 好脆 不過份量多 推薦4人先嗌
普通冇特色 唔會再去

2020-06-13
松露薯條
  • 松露醬薯條
2020-06-11 199 瀏覽
這次去了位於電訊商上的樓上咖啡廳,看到到不少朋友介紹過,所以決定去飲杯咖啡休息一會。店舖環境裝修挻美,兩邊也有不同裝修😆,而且感覺挻涼快。💥朱古力咖啡(大) HKD$46,朱古力味道很濃郁,味道像黑朱古力味。但咖啡味道不算突出,略為有點失望,因為朱古力味道蓋過咖啡味😭😭。這杯飲品像朱古力多一點,但味道是不錯的。💥冰雜莓花茶 | 冰熱帶果茶 HKD$45,兩杯飲品賣相相近,只是裡面的水果材料不同而已。但竟然連茶味淡也一樣😅😅,還要另外叫店員給糖水才有一點味道😅,茶味濃一點應該會好些吧。

2020-06-09
$50 (其他)
Eatigo75折優惠❗️鋪面細細,但裝修睇得出有落心機,粉紅色裝飾牆打卡影相一流💕仲有佢既水bar位都勁blingbling✨值得一提既係店員好主動,見到我哋決定唔到食乜、係咁碌OpenRice🤣佢就行左埋黎,問我哋有幾肚餓、想食幾多、飲唔飲咖啡、要唔要奶、要凍定熱,抵讚呀!All-day breakfast🥗水果仔幾有心思🥝三文魚份量好多🍣Avocado都有半個🥑茄汁豆係暖嘅🔥幾抵讚✨但肉類就略嫌cookover左少少🤏水準可以再穩定d🙊整體而言都豐富,肚餓就岩晒~蜜糖鴨胸🐥老實講我真係未試過咁大舊鴨胸就咁食🤣見到都嚇咗一下🤣但係佢係驚喜地好食🤤唔會韌口,肉質juicy💦💦調味岩岩好👍🏻真心值得一試手調咖啡☕️係店員recommend,味道開頭帶酸,期後帶有茉莉花餘香,有飲開咖啡既不妨一試小提示💡:如果時間許可,建議星期一至五去,Lunchset好似幾抵食。

Eatigo75折優惠❗️

鴨胸
手調咖啡
  • All day breakfast
2020-06-08 175 瀏覽
位於中國移動的3樓裝修很漂亮而且有很大的落地玻璃食物的話拍照一定不會令你失望但是食物質素可以提升原本因為雞翼的緣故所以想叫炸物拼盤下單的時候是認沒有解釋雞翼已售罄來到之後才發現沒有雞翼所以退掉待應也很好馬上幫我們換了蜜餞鴨胸這次點了黑松露蘑菇意粉意粉也沒有了轉為闊條麵其實一進店內就已經聞到很濃厚的黑松露味道但是當食物到來的時候也覺得不過不失沒有太大驚喜但是打卡是很好的地方背景也很漂亮如果是上來喝咖啡的。不妨一試因為看到餐牌咖啡的種類繁多應有盡有
位於中國移動的3樓
這次點了黑松露蘑菇意粉
意粉也沒有了轉為闊條麵
但是打卡是很好的地方背景也很漂亮
2020-06-03 196 瀏覽
這家餐廳位於一間電訊公司的2樓, 3樓還有咖啡學堂,十分有趣。我和朋友叫了白酒煮青口,還叫了一個全日早餐。煮青口的汁10分好味,當中還有少許洋蔥、紅椒、增加了口感。青口也肥美,肉很飽滿,沾著汁一起吃,挺不錯。全日早餐的食材不少,有沙律、水果、茄汁豆、炒蛋、大啡菇、蕃茄、和麵包。整個早餐的份量足夠,如果一個人吃,肯定很飽。我們兩人食一份加上青口口剛剛好。唯一美中不足的是,茄汁豆和炒蛋有點兒乾,有點不夠新鮮的感覺。
琴晚想約舊朋友食飯,見到呢間評分唔錯,就係openrice book 11點30係到食飯。佢11點30開門,咁諗住一早上去可以無乜人,吹水都開心啲😂。11點35分上到去,入面Waiter講左句: 「我地岩岩先開門,你點野食最快都12點。」我突左一突,問:「咁點解11點半就可以book位?」佢即刻好惡咁答:「咁你要問老細。」😑好啦我估佢今日心情唔太好,可能老細得罪佢。之後諗住坐低,等下就有得食啦。點知Waiter話:「12點都只可以有all day breakfast 同 salad。」我問點解,佢話:「廚師要12點30先番工。」😑😑😑😑😑😑😑呢間店既老細有無考慮下改一改更表或者開舖時間。最後,我都係等食意粉,好彩12點45就上菜,都係等左一個鐘姐。但廚師今日好似心情都幾差。我個蕃茄海鮮意粉... 除左海鮮燶,麵都燶。麵下面仲有白麵,無掛醬😑,我成日無食過野,口淡淡,食落都覺得好淡味。海鮮煮太老,意粉口感係爛😑。同行食All day breakfast 同黑松露意粉係Okay既。但呢碟意粉我真係🙂🙃🙂🙃🙂,救命,我得罪廚師?-----Pros: 如果想搵地方吹水,係幾好,雖然櫈好窄,細圓

-----
Pros: 如果想搵地方吹水,係幾好,雖然櫈好窄,細圓枱好難坐,但坐幾耐都唔趕,而且咖啡係唔錯😍。

Cons: 但如果你想食好野,可以去第二度🤗,呢到除左咖啡,我無野值得要再黎😭因為我同廚師waiter老闆都八字唔夾。
蕃茄海鮮意粉
2020-05-24
  • coffee
2020-05-22 262 瀏覽
真係冇諗過中移動都有cafe 本身睇menu 都已經覺得唔貴咁啱同朋友約咗喺旺角🤪梗係要來朝聖一下香腸拼盤一上枱真係超大份有雞肉腸、芝士腸、辣肉腸同火腿腸蜜餞鴨胸甜甜的鴨胸食落味道都唔錯豐富全日早餐真係好豐富乜都有大大份包含晒全日早餐應該有嘅嘢黑松露炒蛋好滑好香仲有牛油果同煙三文魚配上牛角包全部都係我最愛的配搭呢個價錢簡直係超值蕃茄海鮮扁意粉又係平靚正大大份首選海鮮絕對唔會少有青口、帶子、蝦冰雕莓花茶唔會太甜,好健康
真係冇諗過中移動都有cafe

本身睇menu 都已經覺得唔貴
咁啱同朋友約咗喺旺角🤪梗係要來朝聖一下

香腸拼盤
一上枱真係超大份
有雞肉腸、芝士腸、辣肉腸同火腿腸

蜜餞鴨胸

海鮮絕對唔會少
有青口、帶子、蝦

冰雕莓花茶
唔會太甜,好健康

提前預約去到都要等半小時,唔明整個預約黎做乜?同walk in無分別食物質素又唔係特別好食,店員服態態度也不太好,換台都唔主動幫手拎碟,而且經常打爛玻璃,一晚都聽到三次,雖然未至於嚇親,但都產生噪音!
2020-05-20
2020-05-20 195 瀏覽
佢間野叫Hands on Coffee..但佢竟然無decaf🤦‍♀️好啦,咁我嗌凍鮮奶抹茶,無得走甜,尼到既係一杯好淡抹茶味既糖水,姐係果啲cheap cheap抹茶粉溝,正宗抹茶係有啲苦,好綠,無糖。但佢唔係,佢唔值呢個價,仲要勁細杯,好似平時啲熱飲杯咁細。到個意粉,原本想叫龍蝦果個,但佢set死左係扁意粉,無得轉返普通意粉,最後我叫左忌廉肉丸意粉。無忌廉味,淨係有陣油既味,勁多油,啲肉丸又硬又乾,意粉又痴埋一舊,完全唔合格。未食之前仲諗住去間coffee shop嘆咖啡食lunch, 點知咁失望。
佢間野叫Hands on Coffee..
但佢竟然無decaf🤦‍♀️

忌廉肉丸意粉
勁多油
2020-05-10 171 瀏覽
係旺角出沒,如果唔係因OpenRice,都唔會察覺係間電訊公司樓上會有間Café,仲要一定要行入去搭粒先去到。睇個名就知間Café主打係咖啡。所以,餐廳都係顯眼位置放咗唔同口味嘅咖啡供食客選購。另外,佢哋嘅餐飲亦都係以咖啡為主。不過,小弟當日冇咩意欲想飲咖啡。佢哋提供嘅食品種類並不多,都係一些最基本嘅選擇,例如卡邦民意粉、漢堡飽等。但勝在味道唔錯,且份量亦較多。因此,上來打躉嘅人亦不少。唯一美中不足嘅係佢全部都係細細張嘅圓檯,基本上就係一人一檯嘅設計。如果一堆人一齊食飯,可能就冇咁舒適啦。
2020-05-07
2020-04-30 236 瀏覽
旺角鬧市中嘅樓上Cafe💫➡️裝修特別➡️適合打卡豐富All day breakfast Deluxe $128咩都有啲,真係幾豐富。全部都係熱嘅,黑松露炒蛋同牛角包係最高質嘅👍🏻 兩樣都好香,同埋都幾surprise會有牛油果🥑好食指數:⭐️⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️大份指數:⭐️⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️健康田園 Green all day breakfast $108無肉同清淡版嘅all day breakfast 🍳 大啡菇同炒滑蛋係最高質嘅👍🏻滑蛋好重奶味🥚好食指數:⭐️⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️大份指數:⭐️⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️

旺角鬧市中嘅樓上Cafe💫

打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
大份指數:⭐️⭐️⭐️
抵食指數:⭐️⭐️
2020-04-29 235 瀏覽
假期前夕,到旺角的樓上咖啡店食晚餐。預先在Openrice訂位,6:30 入座,單點食物有七五折。食物種類不多,座位也大約只有40個,咖啡店的吧枱裝修有花過心思,餐廳內也有出售咖啡豆。食物包括:意粉類、漢堡包及甜品兩至三款。我們點了以下:和牛漢堡包配薯仔,幾好味,漢堡包內有一塊煎蛋,有別於其他漢堡包。海鮮意粉有二隻蝦、二隻青口及一隻帶子,不過不失,飲品叫了黑咖啡和熱朱古力。可能人手不足,上菜非常慢。不過侍應態度很親切的。
假期前夕,到旺角的樓上咖啡店食晚餐。
食物包括:意粉類、漢堡包及甜品兩至三款。
我們點了以下:

可能人手不足,上菜非常慢。不過侍應態度很親切的。

2020-04-29 140 瀏覽
今日去中夠動辦理手續作為VIP原來在這旗艦店上的Cafe有優惠這裏的環境五彩繽紛很有活力而且底下就是兆萬廣場附近地點非常方便而且食物都非常高質素我叫了一個全日早餐,有很多東西吃,炒蛋煮得很滑,另外我叫了一杯美式咖啡,10分醒神應該是用上好的咖啡豆光顧了中移動這麼久,第一次覺得VIP有啲啲用
今日去中夠動辦理手續
作為VIP原來在這旗艦店上的Cafe有優惠
這裏的環境五彩繽紛很有活力
而且底下就是兆萬廣場附近
地點非常方便
而且食物都非常高質素
光顧了中移動這麼久,第一次覺得VIP有啲啲用
2020-04-25 150 瀏覽
抵食lunch set🤩✨𝔸𝕝𝕝 𝕕𝕒𝕪 𝕓𝕣𝕖𝕒𝕜𝕗𝕒𝕤𝕥 𝕓𝕦𝕣𝕘𝕖𝕣 🍔第一次食呢個組合,原來All day breakfast都可以製作成Burger🤣因為一口咬唔晒,食落好似分開咁,個包都幾脆,但有啲乾身🥺.龍蝦汁扁意粉🦞呢個就出色啲,個汁同意粉都係我最鍾意食!!龍蝦汁個味都幾特別,唔會好漏,同個意粉超夾🤩🤩.咖啡就平平無奇,有啲苦,冇分Fruity/nutty,所以我都飲唔晒咁大杯!🙈.而家scan QR code-lunch set有六八折✨兩個人加埋都係食咗$100!!連埋嘢飲,我覺得係幾抵食😙😙
抵食lunch set🤩✨
𝔸𝕝𝕝 𝕕𝕒𝕪 𝕓𝕣𝕖𝕒𝕜𝕗𝕒𝕤𝕥 𝕓𝕦𝕣𝕘𝕖𝕣 🍔