2025-02-21 0 瀏覽
lunch 揀沙田新城市廣場食泰國菜,12半都冇人排隊,入面好多位,佢睇落有好多選擇,本身想揀個金邊粉,但佢有三隻辣椒而且唔可以走辣,亦唔可以小辣, 所以今次唯有試豬頸肉炒飯,佢唯一一樣野好,係飲品免費,有峰蜜茶,龍眼冰等等。個豬頸肉炒飯第一下食落去好鹹,原本以為係乾飯,但個飯好濕,唯一優點係個豬頸肉好冧。份量未到大份,男仔可能只係剛剛好。呢個價錢會期望個餐可以多啲配菜或者有蝦餅做前菜,或者味道上會更好味。

2025-02-13
首先出餐速度都幾快👍 味道一般 放工後跟朋友得登去食呢間泰國餐 諗住試下二人Set 首先係一個女侍應有提示話二人餐需要佢哋幫手落單 其他散嗌就手機掃碼落單 跟住我話先睇下餐牌 五分鐘後舉手嗌人一直無人出現 當時見到前面企住兩個侍應一男一女係度傾計 轉頭後面有一男一女侍應攞餐 女侍應見到我舉手 行過來話放低客人啲嘢就過去幫手 跟住見到佢行門口度可能叫啱先講傾計嗰女同事幫手 戴眼鏡嗰男侍應一直企門口度 當時仲見到其他檯舉手都無人過去。總之體驗感極差 就咁服務態度差評👎 唔會再幫襯👎
首先出餐速度都幾快👍 味道一般
2025-02-19
2025-02-14 0 瀏覽
唔錯嘅Thai fusion菜!首先,佢哋嘅Pad Thai真係好食到爆,麵條炒得剛剛好,味道香濃,配上蝦同豆芽,口感一流,吃完一碗仲想再要一碗。另外,串燒亦都係一大亮點,肉質鮮嫩,醬汁味道正,咬落去真係好過癮!特別係佢哋嘅雞肉串燒,外脆內嫩,仲有少少香料味,令我一啖接一啖,完全停唔落嚟。椰子雞湯都係必試,湯底濃郁,椰香四溢,雞肉煮得非常入味,飲落去暖暖地,真係好舒服。而且,佢哋用嘅椰子都係新鮮嘅,味道更加突出。但我最鍾意嘅就係燒蠔,真係好鮮!每一隻蠔都烤到啖啖肉質彈牙,配上特製醬汁,簡直係人間美味。食完之後,心情都好好,真係好想再返嚟再試多啲其他菜式。總括來講,呢間fusion泰國菜餐廳絕對值得一試,無論係主菜定小食,都係一個好選擇,特別適合同朋友一齊聚餐!

2025-02-09 0 瀏覽
每次去沙田新城市廣場一田超級市場,都會經過這間泰國餐廳,今日終於入去試吓。午餐有湯粉、飯、咖喱、炒麵及炒飯各款套餐選擇,包一杯飲品。茶錢每位$10🥲。牛柳炒闊河粉闊河粉嘅感覺有如好薄皮嘅腸粉一樣,好彈牙,牛肉軟熟嘅,啲粉埋藏咗好多條芥蘭同粟米芯,伴碟有幾件青瓜可以解下油膩。龍眼冰跟餐可以免費享用,杯內起碼有10多粒龍眼肉,好有誠意👍🏻泰式海南雞飯雞肉嫩滑,可選白飯或油飯。泰式手打檸檬茶跟餐需加$12 ,茶底濃郁,用泰國茶葉沖調。串燒雞全翼一碟兩隻$48, 香口,口痕可以食吓😗下次要晏啲去食下午茶,相同嘅餐,午餐同下午茶大概相差$20🤓

牛柳炒闊河粉

跟餐可以免費享用,杯內起碼有10多粒龍眼肉,好有誠意👍🏻

泰式海南雞飯
雞肉嫩滑,可選白飯或油飯。

泰式手打檸檬茶
跟餐需加$12 ,茶底濃郁,用泰國茶葉沖調。

一碟兩隻$48, 香口,口痕可以食吓😗

牛柳炒濶河
牛柳炒濶河
2025-01-30 438 瀏覽
從來未吃過這麼難吃的泰菜,食完馬上想上來看評價😅 平時都不會寫評論,生意難做,但很想奉勸各位三思。當是fusion菜迎合香港人口味也說得過去,只可惜廚師未能發揮水準或可能沒有試味,味道偏鹹,所有調味極差,只能形容是一塌糊塗,生蝦刺身品質欠佳,沒有蝦味只有點醬料味,冬陰功只有酸及鹹,以為在吃酸辣湯,其他食物不過不失,以新城市來說收費可以接受,但我不認為自己在吃泰菜,去吃茶餐廳好了🙄

2025-01-22
2025-01-16 719 瀏覽
男經理服務好好食物好味 環境舒適 用餐經驗好好推介 香港啲餐廳大部份都有咁嘅服務質素可能 少啲人會北上消費 也留住遊客明白香港生活壓力大 生活迫人 希望快走出困局 好嘅餐廳,可以繼續做落去維持美食之都 美名
男經理服務好好

食物好味 環境舒適 用餐經驗好好

推介

香港啲餐廳大部份都有咁嘅服務質素

可能 少啲人會北上消費 也留住遊客

明白香港生活壓力大 生活迫人

希望快走出困局
好嘅餐廳,可以繼續做落去

維持美食之都 美名

2025-01-14 681 瀏覽
今日經過新城市,咁啱見到呢一間嘢做緊二人餐優惠😆$398就有生蝦,蝦多士,炒通菜,海南雞,牛肉火鍋,兩杯嘢飲同埋兩個甜品!!每人$200就有超級多嘢食!仲要係質素都唔差,特別係個蝦多士炸得勁酥脆,炒通菜辣辣地好惹味😋,海南雞肉質嫩滑真係超抵食又高質另外我幾鍾意佢嘢飲杯個設計🤣佢係一個普通透明杯加一個竹做嘅杯耳,幾過癮
每人$200就有超級多嘢食!
真係超抵食又高質
2025-01-13 487 瀏覽
下次不會再去,服務超級差。服務員完全不理不睬🤣看到也當沒看到,叫了很久才過來很不情願的點餐。食物無功無過,價錢不算便宜 但這樣的服務態度真的讓人不想再去第二次。
下次不會再去,服務超級差。服務員完全不理不睬🤣

2025-01-12 481 瀏覽
同朋友嗌咗$398二人餐有4隻生蝦2件蝦多士一個黑豚肉小火鍋雞、通菜2杯飲品同2份甜品首先要讚嘅係服務態度唔錯幾位職員都好友善有食客倒瀉野 職只都好快去關心同處理不過野食就真係麻麻特別係個黑豚肉火鍋我從未食過火鍋嘅黑豚肉係厚切仲要肥瘦比例係9:1鍋入面有4塊左右起碼有一半都係咁真係唔知點食⋯⋯其他野都普普通通成餐最好味食龍眼冰(少甜)好清甜 同埋非常非常多龍眼最快賣單冇睇清細項我地冇加任何野但賣單要$460估計除左加一服務費仲有隱藏嘅收費有種被欺騙嘅感覺
同朋友嗌咗$398二人餐

鍋入面有4塊左右
起碼有一半都係咁
真係唔知點食⋯⋯
其他野都普普通通

成餐最好味食龍眼冰(少甜)
好清甜 同埋非常非常多龍眼

仲有隱藏嘅收費
有種被欺騙嘅感覺
黑豚肉火鍋
2025-01-09 512 瀏覽
呢間係新城市廣場第三期新開嘅泰國餐廳,呢日平日下午茶去到,有下午茶menu,都唔係好貴,就入去試吓。餐廳入面好大,好多座位,坐低自己用qr code落單。叫咗個生蝦刺身試吓,還好豬肉金邊粉,但第一碗比錯咗粉絲我第二次就比返金邊粉我有豬膶、豬腩肉、豬肉丸豬肉丸係好迷你好細粒,但幾香豬腩肉好肥豬膶爽豬頸肉炒飯豬頸肉都幾肥,同埋睇落冇乜點燒過咁,唔夠香炒飯就炒得好香又夠乾身套餐飲品,有得免費飲龍眼冰同梳打,都幾大杯

餐廳入面好大,好多座位,坐低自己用qr code落單。

叫咗個生蝦刺身試吓,還好

豬肉金邊粉,但第一碗比錯咗粉絲我

第二次就比返金邊粉我
有豬膶、豬腩肉、豬肉丸
豬肉丸係好迷你好細粒,但幾香
豬腩肉好肥
豬膶爽

豬頸肉炒飯
豬頸肉都幾肥,同埋睇落冇乜點燒過咁,唔夠香
炒飯就炒得好香又夠乾身

套餐飲品,有得免費飲龍眼冰同梳打,都幾大杯
2025-01-05
POOR FOOD QUALITY, PRICEY and TAKEAWAY ORDER TURNED OUT TO BE WRONG*Ordered Pad Thai with Hainanese ChickenPad Thai turned out to be Fried rice with roasted duck…Also meat for both dishes tasted very dry, textured, hard, bland, flavourless and cold.duck…Also they could’ve been more generous with the portion for the roasted duck fried rice. The roasted duck only came with a few tiny pieces

2025-01-04
30 分鐘 (外賣自取)
午餐
2025-01-02 497 瀏覽
好耐冇去沙田,見到新開咗間泰國嘢就入去試吓。呢間店用QR code 落單,主menu有好多嘢都喺QR code落唔到,搵店員幫手,店員表示以QR code為準,QR code 冇就即係冇。呢個都算,我哋叫咗4樣嘢,其中2樣等咗一個鐘都未上,其間追過3次,搵唔同人最後嗰次先有真係幫我哋跟進發現係漏單🥲一間要收茶水費嘅泰國餐廳竟然係叫極都冇staff 幫手加茶,枱枱都等加茶。客人有啲咩要求都係覆稍等一陣,然後就沒然後…如果係炒場好忙咁都理解,但當日唔算好full, d staff 企喺度傾計抹筷子都唔理啲客😱咁嘅餐廳點解都仲可以收服務費
好耐冇去沙田,見到新開咗間泰國嘢就入去試吓。

• 牛肉小火鍋
  • 炒豬頸肉
2024-12-31 838 瀏覽
今日來到沙田新城市廣場食個下午茶,突然間想食泰國菜就上網搵到呢間餐廳。當時心情都幾靓,門口經理帶路入座,但坐低一段時間都冇人斟水,到我們點完餐上菜嘅時候先有人畀兩杯熱水過黎本身冇咩胃口就點個冬陰功豬肉豬肉未豬肉丸豬肝米粉,上到面前睇落去賣相都唔錯㗎,但食咗幾淡,翻一翻個粉,嚇我一跳!!碗粉入面竟然有一隻小動物!!!當時我即刻嘔翻出黎🤮🤮🤮之後叫服務員過黎,佢去確認完係隻曱甴之後仲同我講換一碗,大佬啊食物裡面有小動物邊度仲有胃口食後尾取消咗,個經理過黎講抱歉,送咗兩個甜品。但因為食到有小動物,搞到後面都好唔舒服🤢
今日來到沙田新城市廣場食個下午茶,
突然間想食泰國菜就上網搵到呢間餐廳。

當時心情都幾靓,門口經理帶路入座,

當時我即刻嘔翻出黎🤮🤮🤮

2024-12-26
下午茶
之前食過一次唔錯,所以今日突登約朋友再去,點知換嚟非常不快之經驗 😠😠😠朋有先坐低,店員立刻推介節日套餐,推介並不是問題,點唔點係自己嘅決定,最後我哋無點到,因為有朋友唔食生嘢,見到套餐有燒雞看似不錯,所以下單點燒雞,店員話燒雞要夜晚先有 (正常餐牌係無寫到呢點) 點點下佢又話有,咁就 order 啦,跟住叫咗個小火鍋,餐牌有啲後加 for 小火鍋,佢又話追加嘅已經停咗,好,又繼續,朋友個女比沙冰吸引,好開心,點知無冰 🤷🏻‍♀️ 話唔知啲冰幾時返,但係凍飲又有冰,究竟沙冰係點整出嚟㗎呢?落好 order 後,又有個店員返嚟話師傅話無燒雞 (咁個套餐隻雞喺邊到嚟呢)另外,本身餐廳係用 QR code 落單,不過男店員話有啲 item 可能無得選,要佢哋選,咁叫佢幫我哋落啦,但原來有午餐同某啲 item,實體餐牌係無嘅,又無同我哋講 ...... 真係幾嬲,食物質訴係唔錯嘅,可惜因為呢個咁嘅體驗,好失望,唔會再去食。

椰奶蟹棗
鹹蛋魚餅
燒原條尤魚
海南雞飯

2024-12-29
海南雞飯
椰奶蟹棗
2024-12-13 1034 瀏覽
去到沙田市中心想食泰國嘢就諗起經朋友介紹嘅一間泰國餐廳😆咁我哋兩個入到去就揀咗一碗粉,一個小食同一杯嘢飲泰式牛腩金邊粉👍🏻👍🏻首先講吓份量呢碗牛腩金邊粉都算幾大碗,之後先試一啖湯,覺得個味道都唔錯,唔會話太鹹味道幾濃郁嘅牛肉味👍🏻加上啲粉都唔會話煮得太林算係幾好食泰式墨魚粒蝦餅😻呢個我就已經覺得個賣相好正👍🏻咬落去嘅時候墨魚粒都幾多,而且炸得好鬆脆個味道好出色,如果大家食呢間舖頭嘅話我覺得係必叫嘅菜😻最後就係杯芒果沙冰佢嘅量係超多,多到飲到最後都差啲飲唔晒,同埋佢係好凍嘅,味道方面就一般水準整體而言呢間餐廳都值得推介嘅,記得食墨魚餅啊🫶🏻
去到沙田市中心想食泰國嘢就諗起經朋友介紹嘅一間泰國餐廳😆
咁我哋兩個入到去就揀咗一碗粉,一個小食同一杯嘢飲
泰式牛腩金邊粉👍🏻👍🏻
泰式墨魚粒蝦餅😻
最後就係杯芒果沙冰
整體而言呢間餐廳都值得推介嘅,記得食墨魚餅啊🫶🏻