2022-06-19 809 瀏覽
Ho Lam Bakery榴槤千層蛋糕(1.5磅)$230好出名嘅一間餅店,有買好多唔同口味嘅千層蛋糕😚! 今次好好彩竟然係母親節正日都可以買到佢哋嘅千層蛋糕!今次試咗佢哋嘅榴槤口味,比較特別! 店員一攞個蛋糕出嚟俾我哋check嘅時候,已經聞到濃郁嘅榴槤香味😍,啱晒鍾意食榴槤嘅朋友們! 食落亦唔會好甜,亦都有榴槤果肉,口感一流!佢哋嘅千層蛋糕亦都有好多layer~ 所以呢個價錢嚟講真係幾抵食!上次去嘅時候只可以支付現金,所以要注意喔😳!
Ho Lam Bakery

榴槤千層蛋糕(1.5磅)$230

上次去嘅時候只可以支付現金,所以要注意喔😳!
2022-06-17 569 瀏覽
呢一間又平民版Lady M之稱嘅千層蛋糕🍰每一次經過觀塘都一定會買!千層蛋糕嘅戟皮同埋忌廉嘅比例做得好好 層次感好豐富!超鍾意佢哋嘅玄米抹茶千層蛋糕 茶味真係好濃香 食到抹茶味之餘 仲食到玄米茶嘅香味🍵
2022-06-13 501 瀏覽
呢一間觀塘嘅人氣千層蛋糕食過好多次 價錢抵食又高質!戟皮同埋忌廉嘅厚度啱啱好 兩者口感層次分明🤤最鍾意就係佢哋嘅流心款千層蛋糕🍰抹茶味最推介!茶味濃苦 仲好有回甘味🍵
如果係出面一啲連鎖店食一件千層蛋糕,至少都要$60-$70 ,但位於觀塘嘅呢一間千層蛋糕個價錢都比較親民又唔會太貴,🤤🤤重點係唔難食,而且口味選擇都比較多!今次揀咗四個口味,分別係⭐️伯爵茶千層蛋糕⭐️烏龍茶千層蛋糕⭐️吉士焦糖燉蛋千層蛋糕⭐️海鹽檸檬千層蛋糕💰$38/ for one每一個蛋糕我都覺得好好食,特別係⭐️烏龍茶千層蛋糕,可能我都比較喜歡烏龍茶,食落去有好濃郁嘅烏龍茶味,再加上有奶蓋,所以感覺上就好似飲緊烏龍奶茶😋😋⭐️吉士焦糖蛋糕都令我好意外,蛋糕上面有一層厚厚嘅吉士醬,然後吉士醬上面有一層簿簿的焦糖,當千層蛋糕遇上吉士醬,是意外地的配搭,都值得去試一試👍🏻每一層都夾住檸檬味嘅cream的⭐️海鹽檸檬千層蛋糕,一食落去有濃厚嘅檸檬味,成個感覺都好fruity好開胃,😋最後就要介紹一下佢哋嘅⭐️伯爵茶千層蛋糕,香濃嘅伯爵奶茶味道,同時佢哋嘅皮都唔會好硬,Cream嘅厚實度都啱啱好☺️ 性價比高, 30幾蚊就可以食到一件蛋糕同出面嘅70幾蚊嘅蛋糕有得比👍🏻👍🏻🏪店名:Holam Bakery📍地址: 觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座4樓I室
⭐️伯爵茶千層蛋糕

📍地址: 觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座4樓I室
千層蛋糕
  • 伯爵茶千層蛋糕
  • 烏龍茶千層蛋糕
🍋 海鹽檸檬檸檬味可以再酸啲 唔似洗潔精/香精味 🏠人食到有🧀味🧐🧐食落唔算好甜⋯蛋皮算薄身 都幾滑口有輕微🥚香🥰🥰💜香芋牛乳好輕微香芋味 估計落咗芋頭粉但反而幾重牛乳味 如果加多啲芋泥就💯🍫 Nutella 榛子朱古力似繽紛樂 但唔夠濃味 勝在唔甜可以一啖接一啖咁食👍🏻👍🏻🥜奶醬千層🫶🏻最濃味 最鐘意食呢隻重奶 重花生味 重口味人士必食但同時都係最heavy 細食嘅建議可以share😂😂
🍋 海鹽檸檬

細食嘅建議可以share😂😂
  • 奶醬千層蛋糕
2022-05-31 356 瀏覽
❣️ 千層蛋糕 Tiramisu $240 6吋
❣️ 千層蛋糕 Tiramisu $240 6吋 [勁力推介」🌟
- 個 tiramisu 千層蛋糕唔會太甜 ,岩晒我呢d 懶係健康既港女~ 我已經掛住食,食到停唔到口, 無數過有幾多層,薄餅皮添呀🤩 咖啡味濃🥰好好食呀!

佢仲有好多味揀呀❤️下次要試佢個抹茶味先🍵

📍門市地址:觀塘駱駝漆三座4樓i室😁
▪️營業時間:中午12:00~下午7:30
逢星期二店休

• 千層蛋糕
2022-05-30 308 瀏覽
好耐之前食過呢間嘅千層蛋糕 個時候係仲係ig店 未開實體店隔咗好耐 同朋友去咗觀塘買嚟食🤣千層蛋糕有好多口味 今次買咗幾款試下.✨玄米抹茶/海鹽檸檬/開心果(💰各$38)✨蛋糕每層厚薄都幾均勻 食落都幾有層次😙啲cream都幾平均咁放 而入口幾幼滑👍🏼.🍵玄米抹茶 : 原來抹茶同玄米茶都幾夾😋食落唔會太甜 有少少回甘 唔會覺得好膩😌.🍋海鹽檸檬 : 第一啖好鹹 可能因為太多海鹽😂不過後尾就冇咩事😝酸甜適中再帶啲鹹味咁整體覺得呢個口味都幾清新 幾特別咁🤣.🍰開心果 : 幾香開心果味 但食咗啲就覺得膩😚.整體覺得呢間千層蛋糕性價比都幾高口味選擇多 總有一款啱自己口味嘅🤣🤣去開觀塘嘅 可以去買嚟試下💛💛
好耐之前食過呢間嘅千層蛋糕
整體覺得呢間千層蛋糕性價比都幾高
口味選擇多 總有一款啱自己口味嘅🤣🤣
去開觀塘嘅 可以去買嚟試下💛💛
2022-05-28 308 瀏覽
💛✨烏龍茶千層蛋糕 6‘’ $230 好味、抵食又多選擇嘅蛋糕店餅皮夠薄,cream夠綿密,超多層疊加,每啖都係爆cream嘅口感,偏偏淡淡嘅烏龍茶香,完全唔覺得膩。尤其適合想食甜品但又唔好太甜嘅人!.💯10/10Holam Bakery (觀塘)📍觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座4樓I室#觀塘 #觀塘美食 #觀塘黃店 #蛋糕 #千層蛋糕 #烏龍茶 #KwunTong #KwunTongFood #KwunTongYellow #Cake #LayerCake #Oolong
💛
烏龍茶千層蛋糕 6‘’
✨烏龍茶千層蛋糕 6‘’ $230
好味、抵食又多選擇嘅蛋糕店
尤其適合想食甜品但又唔好太甜嘅人!
💯10/10
Holam Bakery (觀塘)
📍觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座4樓I室

烏龍茶千層蛋糕 6‘’
  • 烏龍茶千層蛋糕
🎂【8件拼原個千層蛋糕】$259口味係店家預設 早一日係IG公佈~ 如果大家買原個 我都幾推薦買八味!貴少少 但有好多口味 大家每個味食少少 唔會悶~整體嚟講 Holam千層皮好簿好簿 食落cream比較多 啱哂鐘意cream嘅人!!!甜度都唔高~抹茶✨:今次8味我最鍾意邊個!!! 抹茶the best!!! 黑糖牛奶✨: 有啲似珍奶🧋好香 幾推薦~紫薯粒粒:鐘意紫薯可以try!!! 有粒粒紫薯口感 味道都加分!伯爵茶:好似係第三次食伯爵茶😆 keep住都係好香茶味~玫瑰:玫瑰味賣相最靚💕香芋:似雀巢香芋雪糕味~士多啤梨:似pocky士多啤梨味~ 原味牛乳:好普通嘅口味🙈 大家單件買可以skip
🎂【8件拼原個千層蛋糕】$259
口味係店家預設 早一日係IG公佈~
如果大家買原個 我都幾推薦買八味!
貴少少 但有好多口味 大家每個味食少少 唔會悶~

整體嚟講 Holam千層皮好簿好簿
食落cream比較多 啱哂鐘意cream嘅人!!!
甜度都唔高~

黑糖牛奶✨: 有啲似珍奶🧋好香 幾推薦~
伯爵茶:好似係第三次食伯爵茶😆 keep住都係好香茶味~
玫瑰:玫瑰味賣相最靚💕
香芋:似雀巢香芋雪糕味~
士多啤梨:似pocky士多啤梨味~
原味牛乳:好普通嘅口味🙈 大家單件買可以skip
2022-05-07 370 瀏覽
之前經開屋聖xx買左件栗子千層蛋糕,食左發覺係好唔掂。咁我就上網查香港有邊間千層蛋糕係好食。見到佢列左有幾間,我就試下lamxxxxx,callxxxxxx同holam,呢三間。我第一間試Lamlaxxx 就覺得好好食,同ladyx差唔多好食,第二間試callmxxxxx,我就覺得好一般唔好食,第三間就係holam,我買左豆腐味,食完我發覺holam 係呢三間入面係最好食,不論塊餅皮、cream,同甜味都掌握得好好,,因為佢啲cream唔算多,唔會好似係食cream,亦唔會好甜,同埋佢啲皮唔會唔好乾身 、整得好薄好好食,我諗我都會繼續試吓唔同款式😋😋😋
2022-05-01 390 瀏覽
38元一件唔算貴,多種口味可選,口味款式頗有創意,食後不覺膩,服務都好好。買左8件併圓個裝旦榚,一個8種口味,每天味會有些不同,一天前會在FB出帖說明第二天是那幾種口味,不可自選,自選可能要逐件計。可以試不同口味。講真有些口味吃不出,辨識度較高的是綠茶,伯爵,香芋。不過個人覺得千層的感覺出唔到來,餅皮與忌廉融為一體,少了用义下去那逐層分離的層次感,吃下去亦只是一團的感覺。當然要這種質素就唔係這個價錢。結論是好用心、好努力、性價比高,要支持下。
講真有些口味吃不出,辨識度較高的是綠茶,伯爵,香芋。
結論是好用心、好努力、性價比高,要支持下。
外賣自取
相信好多娘娘都會好鍾意食甜品🍮成日陪娘娘食Cake,兵仔我都愛上咗食cake,尤其是係千層蛋糕添啊!🤤呢間黃店係觀塘,蛋糕日日新鮮整,仲有好多唔同口味添❤️💂🏼《幼滑豆腐》 $38✨抗疫優惠:滿4件減$5之前已經試過伯爵茶味同埋綠茶味🍵,都係非常出色!茶味香濃~今次呢個豆腐味,真係有好香滑嘅豆腐味飄出嚟,配埋啲cream同薄薄嘅千層皮,一流!評分:92.5/100總結:想食甜品試佢地嘅千層蛋糕實無死!每一個味道都超級濃郁,呢個豆腐味真係超級推介大家試吓!不過佢唔係每一日都有,大家記得留意佢哋IG啦☺️✨🤙🏻

💂🏼《幼滑豆腐》 $38
✨抗疫優惠:滿4件減$5
評分:92.5/100

總結:
2022-04-12
  • 幼滑豆腐千層蛋糕
2022-04-18 326 瀏覽
開心果控必食 千層蛋糕-Holam BakeryFb:下一站豬欄; IG@Pig7station呢間人氣千層蛋糕店,成日都排長龍🥲小仙子同小🐷黎襯都會買伯爵茶千層蛋糕😋今次朋友生日就試試新款,開心果千層蛋糕,可以WhatsApp訂購好方便😛朋友係開心果控,食盡不同款色既開心果產品😂準備切蛋糕之前已經話,唔係間間既開心果蛋糕都好食架,有D味度好假,相信加左色素香料,唔係真材實料🥶講完都怯怯地😰睇黎個蛋糕都…🙄點知..今次佢竟然好滿意wo, 蛋皮厚薄適中,夾住淡淡開心果cream😋唔會太甜,開心果真材實料,唔係假味黎㗎🤣其實仲有幾款都好出色,焦糖咖啡千層、抹茶流心千層🤤款式好多可以慢慢試😂6吋開心果千層蛋糕都只係$240,抵過Lxxy M好多而且質素可比美😌值得支持👍🏻
開心果控必食 千層蛋糕-Holam Bakery
Fb:下一站豬欄; IG@Pig7station

生日
係網上傳聞好食過大牌嘅千層蛋糕因為同事 終於可以食到了八隻味拼埋好靚又好歡樂暫時自己食過抹茶味、阿華田味、檸檬海鹽味、吉士焦糖燉蛋味(仲有紫薯味、草莓味、原味牛奶味、earl grey味)每款一入口就是本身味道的甜和香 食完成件剛剛好不會過膩千層每層都好薄好細緻每層cream亦都好平均唔易塌得黎 濕潤度和細滑度都好適中可以用少過大牌一半價錢食到的mille crepes仲要有超多味選擇同同事們share 可以一次過滿足好多個願望😌
係網上傳聞好食過大牌嘅千層蛋糕
因為同事 終於可以食到了

八隻味拼埋好靚又好歡樂
暫時自己食過抹茶味、阿華田味、檸檬海鹽味、吉士焦糖燉蛋味
(仲有紫薯味、草莓味、原味牛奶味、earl grey味)
每款一入口就是本身味道的甜和香

仲要有超多味選擇
同同事們share
可以一次過滿足好多個願望😌
2022-04-03 383 瀏覽
星期六4點walk in ,唔洗排隊,可能疫情關係少左人岀街,今次買左2款味道☺️伯爵茶千層蛋糕 $38千層皮薄,每層cream同皮都好平均,每一啖都食到淡淡伯爵茶的味道,唔係好濃烈,但你會食到係伯爵茶,cream滑,有入口即溶的感覺,皮做得好,夠薄,而且甜度不高,適合不太愛吃甜的朋友推薦度:3.5/5吉士焦糖燉蛋千層蛋糕 $38同樣皮薄,每層cream和皮均勻,對比下呢隻味明顯甜又蛋奶香,焦糖味都相當岀,而口感上2款都差不多,兩者比較下我自己喜歡吉士焦糖燉蛋多d推薦度:4/5Holam Bakery (觀塘)觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座4樓I室

伯爵茶千層蛋糕 $38
推薦度:3.5/5

吉士焦糖燉蛋千層蛋糕 $38
推薦度:4/5

Holam Bakery (觀塘)
觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座4樓I室