2021-11-25 1076 瀏覽
呢間位於觀塘嘅小店好岀名,主打既就係千層蛋糕,店主由網店做到實體店仍不斷創新,推出左好多款式,今次就試左佢兩款千層蛋糕。🍵抹茶流心千層蛋糕 ($38)呢款蛋糕口感唔錯,非常軟綿綿,而且抹茶味唔會太甜仲有回甘,可惜流心效果唔足夠,感覺有小小似食緊忌廉咁,可能因為擺得太耐返到屋企已經流晒落個蛋糕度,希望下次試其他味可以比到多啲驚喜,又或者可以堂食就好啦。🟣香芋牛乳千層蛋糕 ($35)呢個食到香芋味不過唔係非常濃,甜度亦適中唔會過甜,所以唔會食到好膩。整體嚟講,呢個價錢好合理,蛋糕有一定水準而且味道選擇都唔少,下次經過觀塘一定會再encore🥰

🍵抹茶流心千層蛋糕 ($38)

🟣香芋牛乳千層蛋糕 ($35)

2021-11-25
外賣自取
一直風聞有間千層蛋糕黃店好好食之前食過同事散水餅 抹茶流心 一試難忘❤️男朋友生日party要訂蛋糕 🎂即刻決定揀佢!💛 揀邊間蛋糕店就易揀邊隻味先最難🤣皆因太多選擇成個menu望落去 款款都好食咁真係選擇困難症😂最後睇完大家食評揀左伯爵茶味千層蛋糕🍰果然冇揀錯!茶味香濃 忌廉幼滑 食落完全唔會覺膩當日party出席一半以上都係男生本來怕太甜d男仔會唔鐘意但結果甜度完美💛值得一讚$480 十吋 (生日牌另加$10)兩日前透過whatsapp就可以預訂到本來係現金到付 上門市拎先比錢但我係拜托朋友幫手拎蛋糕唔想佢地幫手拎仲要比埋錢所以就問店家可否提早比定錢先結果好爽快地回覆我可以轉數快/過數服務態度非常好👍🏻
一直風聞有間千層蛋糕黃店好好食

茶味香濃 忌廉幼滑 食落完全唔會覺膩
當日party出席一半以上都係男生
本來怕太甜d男仔會唔鐘意
但結果甜度完美💛值得一讚

$480 十吋 (生日牌另加$10)

兩日前透過whatsapp就可以預訂到
服務態度非常好👍🏻
2021-11-05
生日
2021-11-07 1120 瀏覽
講到千層蛋糕,好多人都會諗起Lady M,但今次發現觀塘駱駝漆都有一間賣千層蛋糕嘅小店,相當出名,而且每件嘅價錢係Lady M嘅一半,相當抵食🤓❣️8件拼圓個蛋糕+生日牌 $269每日都有指定口味拼成原個蛋糕,攞嚟做生日蛋糕真係唔錯,而且外型非常靚,味道拍得住Lady M,甜度我覺得適中,千層皮都做得非常薄,用呢個價錢食到呢個質素,已經係超水準🤩👅好味度:8.5(10分滿分)Whatsapp落單,回覆好快,而且當日到店時仲有好多其他口味一件件咁賣,選擇多,真係花多眼亂🤪,不過禮拜六日去駱駝漆真係要預留時間,因為搭客lift都要等成半個鐘🤣🤣

❣️8件拼圓個蛋糕+生日牌 $269

👅好味度:8.5(10分滿分)
2021-10-24
5 分鐘 (外賣自取)
生日
  • 伯爵茶千層蛋糕
2021-11-03 798 瀏覽
甘岩去開駱駝漆食飯,食飽飯又想食甜品,見到呢間千層蛋糕店一定係緣份😋。印象中呢間千層蛋糕店係由ig shop做起,宜家開埋實體店真係西利。口味有好多選擇,樣樣都好吸引,好想食,搞到我有選擇困難症。最後揀左玄米茶味,打包番office做下午茶,慢慢嘆。打開盒,件蛋糕反哂車,我盡力救一救先影相。餅皮以人手煎黎講算厚薄適中,個人黎講會鐘意再薄d既餅皮,但呢個價錢黎講絕對收貨。餅皮中間既忌廉有淡淡玄米茶既焦香味,另外仲有忌廉本身既奶香味,私心會想玄米茶味再重手d。仲有好多味都想試,經過開應該會再買!
2021-10-20
2021-11-01 536 瀏覽
知道呢間開左好耐一直都好想試下佢既千層蛋糕!買左件開心果味, 蛋皮一層層疊起口感分明但開心果味唔夠出, cream味有的重, 但呢個價錢勝價比高!而且佢地仲有好多特色牙纖可以免費提供👍🏾
開心果千層蛋糕
開心果千層蛋糕
2021-10-18 580 瀏覽
已經食過榴槤味同流心款:朱古力,好立克,阿華田,曲奇,綠茶基本上六點幾已經得返好少款,有d得返一件..今次試曲奇流心,cream味比較重,曲奇味得好少下次都係試返其他
已經食過榴槤味同流心款:朱古力,好立克,阿華田,曲奇,綠茶
基本上六點幾已經得返好少款,有d得返一件..
今次試曲奇流心,cream味比較重,曲奇味得好少
下次都係試返其他
2021-10-18
2021-10-13 609 瀏覽
😁識得佢原本係因為佢嘅千層平民版ladym但今次得登黎買個麻薯毛巾卷因為怕即場買會無貨所以特登預早訂好多味揀同事服務又好雖然中間要改期,亦都好好態度當天仲會有whatsapp message 黎提你拎蛋糕拎蛋糕當日落雨,仲比左個膠袋拎,好細心個蛋糕麻薯好煙un蛋糕亦好軟熟唔甜,我買earl grey 味淡淡茶香我自己覺得唔錯但朋友都有嫌有d 太淡,什至食唔出咩味我諗好睇個人味蕾啦,價錢我覺得抵,只係180,仲有免費cakepop拎加油💛💛💛
😁識得佢原本係因為佢嘅千層平民版ladym

但今次得登黎買個麻薯毛巾卷
因為怕即場買會無貨
所以特登預早訂

好多味揀
同事服務又好
雖然中間要改期,亦都好好態度

當天仲會有whatsapp message 黎提你拎蛋糕
拎蛋糕當日落雨,仲比左個膠袋拎,好細心

個蛋糕麻薯好煙un
蛋糕亦好軟熟
唔甜,我買earl grey 味
淡淡茶香
我自己覺得唔錯
但朋友都有嫌有d 太淡,什至食唔出咩味

加油💛💛💛
2021-10-04 628 瀏覽
講到千層蛋糕,除咗貴價嘅Lady M之外,應該上網一搵就會搵到呢一間Holam Bakery🤩🤩平時佢舖頭都會得切件現貨買,如果想訂原個生日蛋糕,就要早少少訂喇🥰-我哋今次就訂咗抹茶流心千層蛋糕🤩🤩佢嘅千層皮真係做得好薄,而且啲忌廉唔會話太膩😋所以我會形容成個蛋糕都係好鬆化嘅感覺~同埋綠茶味道好濃郁,但係又唔會太苦😌基本上唔食綠茶嘅人都會接受到😆-上去拎蛋糕嘅時候仲見到其他好特別嘅口味,遲啲一定要買晒黎試😋

2021-09-28 672 瀏覽
今日生日,自己最愛千層蛋糕,聽過朋友推薦觀塘呢間蛋糕店,即刻落訂整個八個口味自己爽下先。印象最好係伯爵茶味道,微微茶香帶有小小cream既甜味,抹茶就真係好抹茶,正宗抹茶口味苦澀得來無甜味。咖啡味道就過甜,其他口味不過不失,如果再食都係買伯爵茶

2021-09-14 634 瀏覽
【#肥波蛋糕系列】🎂🧁🍰🎈呢間千層蛋糕應該好多人都識,朋友之前買左一個8隻味拼埋一個嘅蛋糕上黎我地屋企齊齊試(8隻色拼埋一齊好靚呀!!!),𝕙𝕒𝕡𝕡𝕪 𝕤𝕙𝕒𝕣𝕖,一次過可以試唔同嘅味~好正💛 話佢係平民版嘅lady m 真係當之無愧,每一層都超好食!下一次我好想試佢哋嘅毛巾卷呀~~~~~~~📍ℍ𝕠𝕝𝕒𝕞 𝔹𝕒𝕜𝕖𝕣𝕪📍觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座4樓I室
【#肥波蛋糕系列】🎂🧁🍰

📍ℍ𝕠𝕝𝕒𝕞 𝔹𝕒𝕜𝕖𝕣𝕪
📍觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座4樓I室
2021-09-10 646 瀏覽
觀塘黃店💛真的超多突然很想吃甜點🍮,找到了這家本身是IG店,可以做到實體店,真的很欣賞假日去到算是蠻多人的。「📌焦糖咖啡千層蛋糕 (HK$37)」咖啡味☕️算是濃郁餅皮夠薄,夠柔軟蛋糕🍰🍰🍰上面有顆焦糖脆脆配上軟軟的蛋糕我覺得蠻配的。當天去到沒什麼口味,想吃的都沒了可能想吃要早一點⏰⏰⏰
觀塘黃店💛真的超多
突然很想吃甜點🍮,找到了這家
本身是IG店,可以做到實體店,真的很欣賞
假日去到算是蠻多人的

「📌焦糖咖啡千層蛋糕 (HK$37)」
咖啡味☕️算是濃郁
餅皮夠薄,夠柔軟
蛋糕🍰🍰🍰上面有顆焦糖脆脆
配上軟軟的蛋糕我覺得蠻配的

當天去到沒什麼口味,想吃的都沒了
可能想吃要早一點⏰⏰⏰
5 分鐘 (外賣自取)
2021-09-06 417 瀏覽
Their cake are the bee’s knees in local bakeries. They are not too sweet and the layers can maintain its softness upon the 3-4 hours storage.Comparing with other bakery, some of their cakes are overpriced and charge you nearly HKD90 per piece. Here, each slice of cake only costs you HKD 38.
  • 檸檬千層蛋糕
2021-08-25 645 瀏覽
📍Holam Bakery💛觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座4樓I室-呢間係蛋糕界一直都好出名🤤🤟🏽 之前夜晚去過買 點知想食嘅味都賣嗮😢 所以今次早咗去就終於買到lu🥳-🍰伯爵茶千層蛋糕($230 六寸) 個蛋糕嘅外表咁靚已經加晒分,每層都好薄,伯爵茶味好出,Cream軟滑順口唔會膩,性價比超高,好過去食某個藍名牌店啦😚-呢間店每日都會係ig講當日嘅口味,如果唔想好似我咁要撞彩先買到就可以預先wts佢哋預留🙆🏻‍♀️
📍Holam Bakery💛
觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座4樓I室
🍰伯爵茶千層蛋糕($230 六寸)
2021-08-23 691 瀏覽
本身見呢間係出名黃店,所以一直好想試下咁岩有朋友話買外賣,咁梗係即刻搭單啦點知…瀨左少少嘢成件蛋糕個質感其實無咩問題,軟綿綿有層次但就唔知點解無咩味,同無咩甜味我當日試左伯爵茶、芒果流心、吉士燉蛋伯爵茶味有少少,但唔濃唔甜,成件蛋糕好淡吉士燉蛋完全無味🥲似食緊原味無加糖芒果流心就最好,因為有返啲真芒果肉起碼芒果肉係甜,但好彩唔好彩我食左一啖,入面有張紙巾🥲即刻成件唔想再食🥲同鋪頭反映咗咁佢有退返錢就算啦當我黑仔姐,不過味道認真麻麻我覺得黃店更加要正視下個問題,咁樣先做得更好架嘛💪🏻
本身見呢間係出名黃店,所以一直好想試下
咁岩有朋友話買外賣,咁梗係即刻搭單啦
點知…瀨左少少嘢
成件蛋糕個質感其實無咩問題,軟綿綿有層次
但就唔知點解無咩味,同無咩甜味
我當日試左伯爵茶、芒果流心、吉士燉蛋
伯爵茶味有少少,但唔濃唔甜,成件蛋糕好淡
吉士燉蛋完全無味🥲似食緊原味無加糖
芒果流心就最好,因為有返啲真芒果肉
起碼芒果肉係甜,但好彩唔好彩
我食左一啖,入面有張紙巾🥲

即刻成件唔想再食🥲
同鋪頭反映咗咁佢有退返錢就算啦
當我黑仔姐,不過味道認真麻麻
我覺得黃店更加要正視下個問題,
咁樣先做得更好架嘛💪🏻
2021-08-16 685 瀏覽
💛Holam Bakery 🍰🍫Tiramisu 千層蛋糕🍰🧭路痴地圖 比一啲好似我咁嘅唔識嘅人🧭.係觀塘站 出口落左天橋 一直向前行 佢係李圓圓對面 搭lift /行樓梯上4樓 出lift 轉左直行就會到.今日行過觀塘就去呢間潮下聖🤩我去果時幾多人排隊😂不過條隊唔算排得耐😆因為我自己好鍾意食朱古力🍫所以左呢隻味😍食完會有啲失望 🙈第一啖朱古力味有啲出🤪但食落朱古力味有啲淡🥲手指餅有啲淋 🙁整體食落嘅口感唔算特別滑🧐好在啲cream 算滑😝下次都係試番佢嘅茶味🍵不過呢間舖都值得大家支持💛.💰$38回頭率💫: 🌕🌕🌕🌗🌑
💛Holam Bakery 🍰
🍫Tiramisu 千層蛋糕🍰