2016-02-01
31號是所有SALES 最後一天追數的日子(不過不關我的事XD),我約了每到月尾就追數追到氣咳的姊妹食個BRUNCH俾佢抖抖氣。會揀呢間既主要原因係因為佢有個EGG STATION同埋冇時間限制(由11點到下午5點),不得了!本小姐生平最鐘意食蛋,我決定食到回本為止。一坐低,當然望下個BUFFET BAR 有咩食啦佢BUFFET BAR 有SOUP OF THE DAY、SALADS、SMOKED SALMON、CHEESE PLATTER、COLDCUT PLATTER、FRUIT PLATTER等等。然後BUFFET BAR隔離有個EGG STATION 同CARVING。我第一時間衝左去EGGSTATION試真章。望佢地個牌有4款俾我揀我決定食LOBSTER SCRAMBLED EGGSCRAMBLED EGG 好似好易整,但係要整到滑得黎又有蛋味係一件好難既事。又要蛋漿較得啱份量仲要個火啱啱好,是但一樣錯左,就成個SCRAMBLED EGG錯晒。望住師傅係咁攪下攪下再落重呢個龍蝦肉我個肚一路係咁咕咕聲。終於食得啦 !!!!!!!我食完第一啖就好似味吉陽一既卡通片咁,「好好味呀」
一坐低,當然望下個BUFFET BAR 有咩食啦 佢BUFFET BAR 有SOUP OF THE DAY、SALADS、SMOKED SALMON、CHEESE PLATTER、COLDCUT PLATTER、FRUIT PLATTER等等。 然後BUFFET BAR隔離有個EGG STATION 同CARVING。 我第一時間衝左去EGGSTATION試真章。
望佢地個牌有4款俾我揀 我決定食LOBSTER SCRAMBLED EGG
SCRAMBLED EGG 好似好易整,但係要整到滑得黎又有蛋味係一件好難既事。又要蛋漿較得啱份量仲要個火啱啱好,是但一樣錯左,就成個SCRAMBLED EGG錯晒。 望住師傅係咁攪下攪下再落重呢個龍蝦肉我個肚一路係咁咕咕聲。
終於食得啦 !!!!!!!
我食完第一啖就好似味吉陽一既卡通片咁,「好好味呀」,然後就食不停口。滑得黎有微香既蛋味仲要啖啖龍蝦肉,絕無偷工減料,唔似其他任食咁,得果少少,唔留心啲都唔知原來有餡係入面,真係要俾個LIKE! 話明蛋精,我當然試埋其他三款啦!!!!!!!!
滑泉蛋又係整得剛好唔會太老又會生到好似生雞蛋咁...仲要配埋香濃龍蝦汁,香直PERFECT MATCH!
我仲要拎完之後將佢加埋沙律食,簡直好味到連我個姊妹都忍唔住破戒拎左個溫泉蛋黎食(因為佢唔食蛋黃,話肥喎)
對於EGG BENEDICT,我最著重佢個荷蘭汁,因為有啲餐廳會整到好似MAYONNISE,我唔鍾意。呢度個荷蘭汁就啱我口味,唔會太杰。篤穿隻蛋撈埋個汁同埋蟹肉,簡直十分滿足!
然後到奄列! 師傅手勢真係勁,唔會煎到表皮太燶又乾到柴皮咁,切開有蛋汁流出黎,配埋啲餡料,正!
食完第一輪就轉戰BUFFET BAR抖一抖,食番啲沙律平衡下。
沙律都係大路既CAESAR SALAD同GARDEN沙律,仲有自選沙律可以自己發揮。
唔想諗既關係我決定試CAESAR沙律,都係果句,我唔鐘意食MAYONAAISE,好怕個CAESAR會整到好似MAYONAAISE好油膩,再夾埋PARMASAN CHEESE加哈蜜瓜同埋SMOKED SALMON就繼續啦。
令我驚喜係CAESAR SALAD,一食落去就覺得同平時食既唔同,完完冇油膩既MAYONAAISE味,啲沙律菜又新鮮,令人十分開胃!
之後就到CARVING,今個星期係食ROAST BEEF (佢個個星期唔同),師傅切落去見到中間帶粉紅,就知唔會過左火喉而咬落好似香口膠咁 好啦!睇就冇用既,食落去五個字形容 - 酒店級水準!!!
如果想食海鮮既話,加$100有個SEAFOOD BOIL可以揀兩款海鮮,不過我地今次冇加到,因為想食盡個SEMI BUFFET XD
我地食下抖下,又傾下計,咁就食左兩個幾鐘,唔會有人趕你埋單,係星期六日同朋友GATHERING 既好地方!
題外話/補充資料:
我地一入到餐廳見到有兩張POOL檯,我地就問STAFF幾時POOL檯會開可以玩,STAFF就話每晚10點就會開,而且逢星期4 晚會有POOL TOURNAMENT,嘻嘻,又係中環搵到一個夜晚HEA既好地方!