2023-07-31 290 瀏覽
食過眾漢堡包之中最好食的今次嗌左個Double cheese Burger,睇食評啲圖好似好乾咁,但估唔到啲牛肉嘅汁多到滴出黎。味道好鮮甜,唔會過喊/過淡,肉嘅質底好新鮮。不過,個double cheese burger 好大件…唔容易一次過放入口度…..薯條呢,我就覺得唔太特別/出眾,間間都係咁上下啦,唯一特別係有sweet potato fries,好食而且好飽…..另外,呢間野最特別嘅係可以唔駛加錢將層包變做生菜,適合注重健康/低碳,但又想食burger嘅朋友😂👍🏾老婆就係揀左Honbo 1.5 包變生菜,佢都係話啲肉多汁….飽到…..行唔郁…😅
食過眾漢堡包之中最好食的

2023-07-28
慶祝紀念
生日
  • Double Cheese Burger
  • Honbo  1.5
  • Sweet Potato Fries
2023-07-28 274 瀏覽
Honbo 嘅Honbo最好食,今次叫左一個1.5,佢睇落冇漢堡包咁厚,因為佢冇生菜墊底,而係有三層薄嘅牛肉,牛肉醃得好入味,另外芝士亦好香,成個包食落去唔會濕,非常鬆軟,好味但係水牛城雞翼就有啲令人失望,因為完全唔脆芝士薯條亦都唔係我杯茶,因為佢係用溝稀咗嘅芝士醬而唔係真係熔左嘅芝士,另外就係好濕,連碟底都擺咗水狀嘅芝士醬,浸住晒d薯條飲品方面非常之推薦apple pie iced tea,鍾意蘋果玉桂嘅朋友一定要試下,但係真係要等啲冰溶曬先飲,如果唔係就有啲太甜

但係水牛城雞翼就有啲令人失望,因為完全唔脆

2023-07-23 196 瀏覽
Very high quality and juicy burger! We went on a Friday night around 8… still have to queue for around 20mins but completely worth the wait. Been wanting to try this award winning burger for a while now and it did not disappoint. Theres 2 type of burger, one is honbo, which is 2 thin crispy beef patty and the cheeseburger with the standard thick patty. The honbo patty was very crispy and has a charred favour but not dry… it’s very unique, only one slight comment is that’s a little bit too salty…

Theres 2 type of burger, one is honbo, which is 2 thin crispy beef patty and the cheeseburger with the standard thick patty. The honbo patty was very crispy and has a charred favour but not dry… it’s very unique, only one slight comment is that’s a little bit too salty… the standard burger was very juicy and it has this aged beef taste that I rarely taste in other burger chains.

The sweet potato fries are really chunky and piping hot, would like it to choose a sweeter sweet potato tho, a bit too chunky to my liking.

The lemon and pepper wings was a decent size and crispy on the outside and juicy inside. The sauce was also very nice.

The ginger lemonade has a balance of sour and sweet with some spiciness to it from the ginger, prefect to balance out the saltiness of the burgers and wings.

Overall a very great meals and would love to come again soon.

好高質素同多汁嘅漢堡!我哋星期五晚上八點去嘅時候,仲要排隊等大約20分鐘,但絕對值得等。我一直都好想試下佢,今次真係冇令我失望。

漢堡有兩款,一個係honbo,係兩個薄脆burger patty,而另一個就係標準嘅burger patty芝士漢堡。honbo嘅patty煎得好脆好香,有焦味但唔乾,好獨特,只係有啲啲太鹹。標準漢堡好多汁,有熟成嘅牛肉嘅香味,味道比起其他漢堡店更加突出。

Sweet potato fries 好粗好脆,不過番薯唔係好夠甜同有啲太粗,好滯。

檸檬胡椒雞翼好大件,外脆內多汁,醬汁都好好味。

薑檸檬汽水酸甜適中,而且有啲辣味,可以平衡到漢堡同雞翼嘅鹹味。

整體黎講,好好味,一定會再嚟。

2023-07-21
20 分鐘 (堂食)
  • Honbo
  • Cheese  burger
店名/Shop Name:Honbo (尖沙咀)地址/ Adresss: 尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場2樓2602號舖種類/Type:漢堡包推介/Recommend:pp人均:~$150/人行到去海港城,炎炎夏日吃個Hon bo吃個肉汁滿溢的芝士漢堡包,再加埋杯清爽嘅薑汁檸檬水,正呀!脆卜卜嘅炸薯條加埋南芝士醬,裏面見到有藍芝士,芝士香濃,Creamy,鍾意香濃藍芝士嘅嘅一定唔會失望朋友叫了個脆牛肉芝士漢堡包,個人试了一口,覺得略為鹹了一點,我還是更喜愛自己的那個牛肉漢堡比較厚的牛肉,一咬落去肉汁四錢,口感覺得更精彩,漢堡包內有洋蔥山菜酸瓜和自家醬汁,與牛肉味龍的漢堡扒混合在一起,每一啖,各種精彩口味在味蕾上綻放融合,肉汁四溢!芝士牛肉漢堡包是一種美味的漢堡,它由新鮮的牛肉漢堡排和熔化的芝士組成。通常,漢堡排會用一些調味料來增添味道,例如鹽、胡椒、大蒜和洋蔥等。在煎熟漢堡排之後,會在上面放上一塊芝士,讓它緩慢地熔化。這樣,漢堡排的肉汁和芝士的味道就能夠完美地融合在一起。漢堡排和芝士之間會夾著一片生菜和洋蔥,這些生菜和洋蔥能夠為漢堡帶來清爽的口感,同時也增添了一些顏色。漢堡包的麵
店名/Shop Name:Honbo (尖沙咀)
種類/Type:漢堡包
推介/Recommend:pp
人均:~$150/人

芝士牛肉漢堡包是一種美味的漢堡,它由新鮮的牛肉漢堡排和熔化的芝士組成。通常,漢堡排會用一些調味料來增添味道,例如鹽、胡椒、大蒜和洋蔥等。在煎熟漢堡排之後,會在上面放上一塊芝士,讓它緩慢地熔化。這樣,漢堡排的肉汁和芝士的味道就能夠完美地融合在一起。漢堡排和芝士之間會夾著一片生菜和洋蔥,這些生菜和洋蔥能夠為漢堡帶來清爽的口感,同時也增添了一些顏色。漢堡包的麵包通常也會稍微烤一下,使其變得酥脆,並且不會因為漢堡排的汁液而變得濕潤。總體而言,芝士牛肉漢堡包非常美味,是一種經典的快餐食品。
朋友叫了個蘋果批冰茶,有玉桂條菠蘿溫和在冰茶內,冰茶內肉桂和果茶溫和,蘋果批冰茶通常具有清爽、果香和微甜的口感。茶的香氣與蘋果汁的甜味和酸味相互融合,形成了一種獨特的口感。如果添加了香氣四溢的肉桂棒,增加香味和視覺上的美感,有一些微妙的風味。整杯冰涼的蘋果批冰茶非常適合在炎熱的夏天享用,是一種非常受歡迎的飲料。
我最愛薑味檸檬水,是一種非常清新和開胃的飲品,它結合了檸檬和生薑的味道。檸檬的酸味和生薑的辛辣味相互融合,形成了一種獨特的口感。在製作過程中,通常會將生薑切片,並加入店內特製的檸檬水,然後加入冰攪拌均勻即可。這種飲品有助於消化,特別是在吃完講豐富的漢堡後飲用,可以減輕胃部不適,同時還可以提高身體的新陳代謝。薑味檸檬水也是一種非常受歡迎的夏季飲品,可以讓人感覺清涼舒爽。總之,薑味檸檬水是一種非常適合在炎炎夏日的飲品
2059 瀏覽
  • Honbo
  • Cheese  burger
  • fries
2023-07-16 204 瀏覽
🩵 Honbo📍 尖沙咀海港城港威商場2樓2602號舖------------------------------1️⃣ Cheese Burger (Lunch Set:$160)推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻漢堡包皮是用薯仔及牛奶做成的 很香軟🥰漢堡牛扒每天新鮮製作 牛肉味濃 多肉汁💕漢堡包夾住千島醬 芝士 生菜 洋蔥及酸黃瓜 芝士很香 生菜很新鮮爽脆 味道豐富 不會膩 比例搭配得很好 美味😍2️⃣ Sweet Potato Fries 推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻蕃薯條很粗 口感佳😋外層包裹了沙糖 即叫即炸 熱辣辣 炸得很香脆 內裏很軟🥰蕃薯條很香甜 還搭配了辣沙律醬 點了味道更豐富 美味🤩3️⃣ Mike’s Lemonade推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Lemonade 搭配了薄荷及青瓜 有濃濃的青瓜及檸檬味 還有淡淡的薄荷香😍酸酸甜甜 很清新 估不到味道這麼合襯 有驚喜☺️4️⃣ Teriyaki Chicken Burger (Lunch Set:$180)推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻漢堡包皮鬆軟 雞扒即叫即煎 熱辣辣😍雞扒有少許辣味 很惹味 惟雞扒煎得過熟 較嚡口😆漢堡包夾住沙律醬及生菜 生菜同樣很爽脆
🩵 Honbo
📍 尖沙咀海港城港威商場2樓2602號舖

2️⃣ Sweet Potato Fries

3️⃣ Mike’s Lemonade

推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻
漢堡包皮鬆軟 雞扒即叫即煎 熱辣辣😍雞扒有少許辣味 很惹味 惟雞扒煎得過熟 較嚡口😆漢堡包夾住沙律醬及生菜 生菜同樣很爽脆不錯

5️⃣ Cheese Fries
推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
薯條份量十足 同樣即叫即炸 新鮮熱辣 炸得外脆內軟✨上面淋了滿滿的芝士醬 每條薯條都充滿芝士醬 啱晒鍾意食芝士的人 鹹鹹香香 芝士味濃 還搭配了沙津醬 🤩

6️⃣ Apple Pie Iced Tea
推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
冰茶裏放了一整條玉桂及一片又大又厚的蘋果乾 味道十分特別😂玉桂味很濃烈 還有淡淡的蘋果味 好像飲蘋果批一樣 味道不會太甜 不錯😆
Lunch Set可選一款漢堡包 一款小食及一杯飲品😆 餐廳裝潢以藍白色做主調 環境舒適 窗外景觀優美 可以望到維港景色🤩食物質素不錯 可以一試 服務態度不錯 上菜速度有效率🥰用餐時間為90分鐘 另收加一服務費

總評
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
2023-06-10 261 瀏覽
爽死了,自從係荃灣南豐紗廠食過一次之後,男朋友無敵掛住個塊會脆嘅包,今次見到尖沙咀有,就嚟食,仲有個無敵大海景,好開心😍😍😍😍😍1. Honbo 2.0 $168見好多人推介,有成4份牛肉、2份芝士,溶左嘅芝士好好食,同牛肉好夾,冇蕃茄,個包唔會濕,所以包皮超脆,perfect!唔記得影獨照😂2. The Gold Standard $178見到有煙肉好想食🥰🥰🥰,本身見咁貴唔捨得食,但一年食個一次就食好d🥰🥰🥰,太多料係入面,我放唔到落口,超多菜😅😅😂😂,跟住成件事太豐富,食到最後冇咩芝士味,我諗住下次食Honbo1.0,因為我食2.0都覺得放唔入口😂😂3. Apple Pie Icetea $38見有4個推介就叫左,但係太重肉桂味,我唔鍾意🥲🥲,仲有d似中藥feel,唔建議大家叫😅4.芝士薯條 $58大大兜好好食,芝士味超夠,個底全部都係芝士側邊嗰醬辣辣地,超好食🤤,一定要試下點,跟住自己再試埋落芥末都唔差😍😍👍👍辣辣醬>芝士>芥末 (me)👍👍芝士>辣辣醬>芥末 (男朋友)呢張係片到cut出黎,唯一一張有影到Honbo2.0😂😂唔好嫌棄🥲🥲🥲🥲🥲😂

1. Honbo 2.0 $168

唔記得影獨照😂

2. The Gold Standard $178

3. Apple Pie Icetea $38

4.芝士薯條 $58

大大兜好好食,芝士味超夠,個底全部都係芝士

👍👍辣辣醬>芝士>芥末 (me)
👍👍芝士>辣辣醬>芥末 (男朋友)

整體都係好好食,大滿足
2023-06-10
  • Cheese Fries
2023-06-01 231 瀏覽
Honbo已經唔係第一次食,食過就知出色,食得出真係手打漢堡,高質。今次個包我叫左Honbo,加左芝士薯條,超完美配搭,另外有配左個好似墨西哥style嘅醬可以點,小小辣辣地,但真係好味,個包嘅醬都係用左同一個醬,估唔到係夾。第一次食我就叫左Cheese Burger,好香芝士味,如果再食,我諗都係會揀返呢個,只要有芝士係到,好似乜都特別好食。
Honbo

Cheese  Burger

2023-05-31
午餐
Honbo
Cheese  Burger
2023-05-27 2121 瀏覽
見平日成日食肉既漢堡, 今次想試下impossible burger睇下會唔會有好大分別, 另外仲有sides 可以叫黎配個包😍Impossible Burger 🍔 ($118)Impossible Patty, 酸青瓜, 洋蔥, 生菜, 秘製醬汁整成既漢堡包比想像中light同清爽, 因為生菜多, 醬汁比例剛剛好唔會太多, 包係整整烘過帶少脆身😍 肉質同正常牛肉無異帶少少豆味, 整體黎講比平日既漢堡輕盈😇Chili Fries🍟($78)辣肉碎, 紅腰豆整成既醬配幼薯條食辣辣地好惹味🤤Buffalo Wings 🐓($78)滿滿既辣醬覆蓋住外脆內嫩既雞翼, 辣得勁過癮, 唔食得辣既人唔好挑戰😂Mike’s Lemonade 🥒($40)青瓜加薄荷葉配lemonade飲落好refreshing, 薄荷味好出, 另外加左一Shot Gin ($40)好特別🥰Ginger Lemonade 🫚 ($40)檸檬味比薑味突出, 有塊薑片係入面, 同樣加左一Shot Gin($40) 😌

Impossible Burger 🍔 ($118)

Chili Fries🍟($78)
辣肉碎, 紅腰豆整成既醬配幼薯條食辣辣地好惹味🤤

Buffalo Wings 🐓($78)

Mike’s Lemonade 🥒($40)

Ginger Lemonade 🫚 ($40)
2023-05-26
  • Chili Fries
  • Mike’s Lemonade
  • Impossible  Burger
  • Buffalo  Wings
2023-05-08 223 瀏覽
聽講呢間餐廳獲選為Bloomberg 全球最佳漢堡🙌🏻 咁巴閉但我一直就未試過,今次就一於試吓✌🏻太多食評都見到the gold Standard 呢個漢堡係超級巨型㗎真係一啖都食唔晒,就算分開兩節食都有啲困難😿入面餡料豐富,包括左兩塊、四安士牛肉煙肉等 最啱食肉獸嘅你😸如果覺得太巨型 女士都可以選擇呢度嘅標準漢堡 honbo😽入面換上兩塊兩安士嘅肉 識落就會冇咁喱咁Hea🤭🤭🤭呢度嘅麵包香挺軟熟 配搭上美國牛肋肉牛肩肉混合而成嘅漢堡扒 油脂豐富,食落每一啖都好幸福吖☺️呢度嘅小食都好出名㗎 同樣有着美國風情⭐️ 包括係辣肉醬薯條同水牛城雞翼 不過味道都偏辣 唔食得辣嘅朋友仔要注意啦😆另外呢度既飲品都好有特色一杯 mikes lemonade 非常清新因為入邊配搭左青瓜同香草酸酸甜甜嘅感覺 好滋味

聽講呢間餐廳獲選為Bloomberg 全球最佳漢堡🙌🏻
咁巴閉但我一直就未試過,今次就一於試吓✌🏻

真係一啖都食唔晒,就算分開兩節食都有啲困難😿

如果覺得太巨型 女士都可以選擇呢度嘅標準漢堡 honbo😽

入面換上兩塊兩安士嘅肉 識落就會冇咁喱咁Hea🤭🤭🤭

同水牛城雞翼

不過味道都偏辣 唔食得辣嘅朋友仔要注意啦😆

另外呢度既飲品都好有特色
一杯 mikes lemonade 非常清新
因為入邊配搭左青瓜同香草
酸酸甜甜嘅感覺 好滋味
2020年被Bloomberg入選全球最佳漢堡唯一入榜嘅香港漢堡店,由灣仔第一間舖開到中環、荃灣、尖沙咀同沙田都有分店🫶🏻,今次再訪去咗尖沙咀海港城分店因為環境最舒服,卡位好有privacy,仲有無敵海景Honbo 主打兩款burgers,厚切漢堡扒同smash burger✨The Gold Standard 💰178 🔅推介🔅💫評分: 8.5/10📝呢款鎮店之寶係由2層自家製4oz 厚漢堡扒組成, 肉面焦香,好juicy,啲汁會流出嚟,夾埋2層芝士、酸瓜、洋蔥、生菜同埋脆卜卜嘅bacon ,邪惡滿足🫶🏻💯 ✨Honbo 2.0 💰168💫評分: 8/10📝呢款就係由4層2oz漢堡扒組成嘅smash burger ,呢款係用咗加州式smash style嘅烤扒法,將肉球放係烤爐上再用鐵板大力壓成扒狀,加上每一層牛因為薄啲,所以更加有焦香,包都外脆內軟,重牛油香,同樣有芝士 、酸瓜、洋蔥同自家製sauce✨Buffalo Wings💰78 💫評分: 7.5/10📝醬汁都勁多,鍾意可以汁另上,雞翼炸得到皮脆同保持到肉汁,微辣重口味,新鮮熱辣!✨Chili Fries💰78 💫評分: 7.

✨The Gold Standard 💰178 🔅推介🔅
💫評分: 8.5/10

✨Honbo 2.0 💰168
💫評分: 8/10

✨Buffalo Wings💰78
💫評分: 7.5/10

✨Chili Fries💰78
💫評分: 7.5/10
📝 上面有滿滿嘅辣肉醬同熱溶芝士,配幼身薯條,配埋蔥花同紅腰豆,有啲似食嘅墨西哥嘅nachos

好好笑有一欄飲品係milkshake,跟住話no milkshakes. Grow Up. Drink a beer🫶🏻,鍾意可以order beer here!

✨Apple Pie Iced Tea💰40
💫評分: 7.8/10
📝 飲落似食緊蘋果批,有蘋果同肉桂味,等啲冰慢慢融唔會太甜

✨Arnold Palmer 💰40
💫評分: 7.1/10
📝呢款係冰紅茶底 配Lemonade ,飲落酸酸哋可以解膩

ℍ𝕠𝕟𝕓𝕠
@honbo.burger
📍尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場2樓2602號舖
(尖沙咀🚇D2 出口行9分鐘就到)

💫評分: 8.2/10

❣️再訪?🅈🄴🅂 🫶🏻

#中環 #香港美食 #中環美食 #雞堡 #honbo #漢堡包 #followforfollow #foodieblog #hkfoodie #hkfood #foodinstagram #hkfoodstagram #825food #尖沙咀 #尖沙咀美食 #沙田美食 #沙田 #灣仔 #灣仔美食 #荃灣 #荃灣美食 #南豐紗廠 #牛 #牛堡 #必食
2023-05-03 1615 瀏覽
-Honbo🍽-The Golden Standard食Burger鐘意有煙肉既朋友就要揀The Golden Standard因為淨係得呢款牛burger有煙肉🥓🤣基本上佢每個包用既牛都係同一款只係個份量大少唔同😉-Double Cheese Burger其實佢好多款Burger都係Cheese and Beef係Base😌食burger我覺得一定要有cheese先正所以叫左double cheese勁豐富😋-Sweet Potato呢個好特別我本身以為係一條條細既蕃薯條點知佢係勁大舊蕃薯🍠切開再灑糖上去食👍佢另加都有俾一個辣沙律醬點又幾夾🤣-Cheese fries呢個不得了芝士控必點!平時cheese fries係上面有冇pat芝士然後下面個d係乾爭爭咁既但呢度係每一條薯條都俾芝士浸住😍-Apple pie Iced Tea/ Asahi BeerApple pie iced tea好特別!佢係放成條玉桂再架蘋果乾上杯茶度浸住飲陣味慢慢散發出黎😋👍-🌟評分:🏅🏅🏅🏅🏅📍地址: 尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場2樓2602號舖-#foodieluveat#foodisluvea
Honbo🍽

#foodieluveat
#foodisluveat_hk
#foodieluveat_尖沙咀
#foodieluveat_美國菜
#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #hkfoodblog #hkfoodbloggers #香港美食 #食在香港 #相機食先 #吃貨 #食好西 #burger #漢堡包 #美國菜 #cheeseburger
2023-04-25
  • The Gold Standard
  • Cheese Fries
  • Sweet Potato Fries
  • Apple  pie  iced  tea
上星期同朋友去咗Honbo餐廳食burger,整體環境舒適,氣氛輕鬆愉快,如果日頭黎仲會有海景望,打卡一流。店員服務友善且有效率。Honbo作為一個幾出名漢堡店,食物的質素和口感都非常掂!😆✅Honbo漢堡 1.5 ($138)呢個漢堡係Honbo嘅招牌菜式,整體做得好好,有3塊牛肉,好juicy,醬汁夠香,好食到冇得講!😋✅雙層芝士漢堡 ($158)呢個漢堡有兩層芝士同兩塊肉,份量好足夠,肉質好好,芝士夠濃味,相當滿足。🤤仲有夾埋新鮮配料,真係正呀。✅水牛辣雞翼 ($78)醬汁味道夠辣夠醇香,好開胃。雞翼肉質都好滑,好推介👍🏻✅辣肉醬薯條 ($78)薯條香脆,肉醬味道夠香,係會有小小辣,但係過癮既!😋✅蘋果批冰茶 ($40)冰茶味道清新,好爽。蘋果味唔算好突出,但都有既。不過寫完咁多辣野,飲一啖真係爽爆🤤✅Ginger Lemonade ($40)Ginger Lemonade我睇上年既menu都係無,我估係新産品 😂味道清新,ginger味唔算搶,飲得幾舒服,又好解膩。👍🏻

✅Honbo漢堡 1.5 ($138)

✅雙層芝士漢堡 ($158)

✅水牛辣雞翼 ($78)
醬汁味道夠辣夠醇香,好開胃。雞翼肉質都好滑,好推介👍🏻

✅辣肉醬薯條 ($78)
薯條香脆,肉醬味道夠香,係會有小小辣,但係過癮既!😋

✅蘋果批冰茶 ($40)

✅Ginger Lemonade ($40)

2023-05-03 90 瀏覽
前排心心郁郁想食Honbo 同朋友一齊走左去Honbo尖沙咀店食飯尖沙咀店既裝修係以藍白為主題而且仲對住個無敵大海景 十分chill今次分別點左:- Chili Fries- Buffalo Wings- Double Cheese Burger - Impossible Burger重點推介ouble Cheese Burger:呢個Burger不得了 勁足料佢有成兩塊4oz既牛肉係到咬落口係超juicy勁多汁真係超級好食
前排心心郁郁想食Honbo

佢有成兩塊4oz既牛肉係到
咬落口係超juicy勁多汁
真係超級好食

2023-05-01 78 瀏覽
最近我有機會去嘗試了一下人氣漢堡店,🥰幸運的是,我找到了一個靠窗的位置,可以欣賞海景,✨空間也很寬敞。我點了雙層芝士漢堡,🍔裡面有兩件4盎司的牛肉,牛肉很厚,手工製作的質感很好,吃起來很多汁,🥩而且牛肉味道濃郁。加上兩片芝士非常美味,店裡自製的醬料也非常出色,與所有配料都很搭。我還點了芝士薯條,🍟不同於一般的薯條,這裡的薯條更加韌性,芝士醬對於芝士迷會非常喜歡,每一根薯條都沾滿了芝士,🧀非常豐富!配上店裡獨特的醬料,味道很不錯。最後,我還點了水牛芝士雞翅,喜歡這裡的水牛芝士醬,口感稍微酸一點,🌶帶有微辣,醬汁非常濃郁,🐤每個雞翅都均勻地沾上了醬汁,肉質鮮嫩多汁。

2023-04-30 88 瀏覽
.終於有機會黎試下呢間人氣漢堡店既「Honbo」啦😄星期五放工黎,等左九個字先入到,原來入面得七張枱,但佢係跟排隊次序入座,就算係二人都有機位坐卡位。好好彩我地咁岩有窗邊卡位,可以望海景,空間又闊落。▫️Double cheese burger ($158)2 x 4oz beef 好巨形既burger,塊牛好厚,手打牛肉質感,好有牛味食落又好juicy 啖啖肉,加上有2塊芝士特別惹味,配料有酸瓜、西生菜、洋蔥,佢既自家醬好出色,同所有食材都好夾。呢到有得幫你將漢堡切開一半,order時講聲就得,食個陣就唔洗咁論盡👍🏼▫️Cheese fries ($58)有別於平時既薯條,呢到既偏腍身,可能有太多芝士醬?芝士迷應該會好鍾意,有面到底既薯條都沾滿芝士,好足料!配備既醬似Dorito個隻醬,好好食😋▫️Buffalo wings ($78)鍾意佢地既水牛芝士醬,偏酸一啲又帶微辣,醬汁好濃郁,每隻雞翼都均勻沾上醬汁,雞翼雖然冇炸過食落冇脆脆既口感,但肉質嫩滑,多肉大隻,唔錯既!▫️Mike’s lemonade ($40)青瓜lemonade,味道酸酸地又幾清新,好岩配薯條、漢堡,飲完解膩!▫️Ap

▫️Double cheese burger ($158)

▫️Cheese fries ($58)

▫️Buffalo wings ($78)

▫️Mike’s lemonade ($40)

▫️Apple pie iced tea ($40)
呢杯就甜甜地,有兩枝肉桂棒係面,飲落好香肉桂味,茶底都唔錯。
呢到既服務都唔錯,環境都ok,係細間啲,日頭黎望住海景食會開心啲,畢竟夜晚望出去比較黑😬