2023-03-31 36 瀏覽
想一邊望住落地大玻璃廣闊維泡夜景🌃一邊Chill住食漢堡?一定要黎海港城呢間經常大排長龍嘅大熱人氣漢堡🍔店~最classic嘅cheese burger ,最基本嘅餡料已經好好味!麵包烘得香脆鬆軟,比起平時好厚嘅beef patty呢度壓扁咗牛肉,所以邊位會焦香又脆脆地,手打牛肥瘦適中,牛肉煎到大概7成熟 ,食落有肉汁而且牛肉味香濃。漢堡包嘅配料有生菜、酸瓜、洋蔥同芝士。你可以加錢加配料,加烤洋蔥都好唔錯👍🏻邪惡香濃芝士淋滿熱辣辣即叫即炸嘅幼薯條,薯條幼身香薯味香濃,係我中意食嘅炸薯條🍟💖👍🏻Buffalo wings雞翼炸到熱辣辣皮脆肉嫩,炸好後再淋上酸酸辣辣嘅水牛城醬,好有美國風味!呢度嘅飲品都好有特色,我地揀左Apple Pie Iced Tea同Mike’s Lemonade,兩款都好好飲解渴一流。Apple Pie Iced Tea嘅玉桂味好濃郁,鍾意肉桂嘅朋友一定要叫試!Mike’s Lemonade嘅味道就比較酸,飲落好開胃😋

2023-03-30
10 分鐘 (堂食)
2023-03-29 28 瀏覽
朋友好鍾食漢堡,我就帶佢去honbo 食,裝修以木系帶藍白色為主,今次被安排坐近窗邊,望到海景,食漢堡都可以好chill🌃我地每人都叫咗一個漢堡同一份炸薯條😋🔸️Cheese Burger $98麵包鬆軟有彈性,入面有塊4oz 漢堡扒,煎得焦香又唔會全熟仲有油脂,配料有洋蔥、生菜、醃青瓜等,芝士半溶狀態,仲充滿肉汁,好食🔸️The Gold Standard $178超級巨型漢堡包,份量好多,一啖食唔曬,淨係牛肉都有兩塊4oz,入口好多肉汁,加埋煙肉,更加香口,配料仲有洋蔥、生菜、芝士等,層次更加豐富🔸️Fries $38幼薯條,熱辣辣,簡單點茄汁都好食🔸️Cheese Fries $58呢款薯條配上勁多嘅芝士醬,芝士鹹香味同薯條好夾🔸️可樂 $28🔸️Apple Pie Iced Tea $40

我地每人都叫咗一個漢堡同一份炸薯條😋

🔸️Cheese Burger $98

🔸️The Gold Standard $178

🔸️Fries $38
幼薯條,熱辣辣,簡單點茄汁都好食

🔸️Cheese Fries $58
呢款薯條配上勁多嘅芝士醬,芝士鹹香味同薯條好夾

🔸️可樂 $28

🔸️Apple Pie Iced Tea $40

$$$
2023-03-29 110 瀏覽
香港最好食漢堡TOP3香港其中一個美食就係漢堡包由港式到美式,日式店面都非常多選擇終於有機會試到呢間勁爆好出名好食既手工漢堡專門店,一食就知點解咁受歡迎真係好好食,麵包鬆軟,牛肉漢堡鬆軟多肉汁,油脂超豐富,加埋秘製既醬汁少少辣,成件事超飽超豐富超沒有油膩感,硬拍一隻雙重芝士勁回味啊~而家有5間分店我地係海港城分店,坐位唔多,但有海景!只收電子消費,不收現金Bloomberg 2020香港唯一入選店麵包鬆軟有牛油香氣,漢堡扒用左牛肋肉混合幾款唔同部份牛肉混合而成,用高溫烤,入口焦香脆口,入面仍然保留到肉汁!!HONBO 2.0必食,11層餡,淨係見到芝士同牛肉,牛狂必食番薯條,新鮮厚切即炸,外皮脆口軟甜平均消費$200/人評分8/10港城港威商場2樓2602號舖Shop 2602, 2/F, Gateway Arcade, Harbour City, 3-27 Canton Road, Tsim Sha Tsui #HELLOHONGKONG #你好香港
香港最好食漢堡TOP3
香港其中一個美食就係漢堡包
由港式到美式,日式店面都非常多選擇
而家有5間分店
我地係海港城分店,坐位唔多,但有海景!
只收電子消費,不收現金
Bloomberg 2020香港唯一入選店

番薯條,新鮮厚切即炸,外皮脆口軟甜
平均消費$200/人
評分8/10
港城港威商場2樓2602號舖
2023-03-28 21 瀏覽
👉🏻The Gold Standard朋友俾漢堡嘅厚度嚇親🤣教佢學鬼佬壓一壓扁個包再食,但其實壓完都仲係好厚,多料到暈。2塊4oz嘅牛肉漢堡扒、煙肉芝士生菜洋蔥同pickles,層次極豐富。漢堡扒外層煎到脆脆地、焦香得嚟唔系well done,充滿牛油香,同時唔會太肥。Honbo嘅麵包係特製牛奶薯仔包,鬆軟好味。👉🏻Double Cheese Burger唔想咁heavy揀左生菜包,生菜比得慷慨,成個包又係極厚😻雙重芝士比起Gold Standard只係少左塊煙肉,由於超多爽脆生菜,食完零罪惡感好清爽。另外好中意Honbo自家製嘅House sauce,為漢堡增香不少。幼身薯條熱辣辣好好食呀,其他分店好似有薯寶揀,有機會都想試埋😋Arnord Palmer分層好靚😻酸甜適中解膩一流,塊蘋果乾好甜可以食埋。
👉🏻The Gold Standard

👉🏻Double Cheese Burger

位於海港城港威商場既Honbo曾上榜Bloomberg全球最佳漢堡🥹 裝修以藍白色為主,有玻璃打卡位,仲要望海📸 好chill既burger店😝🔸🍔Double Cheese Burger $158超級厚身既burger🥹!! 兩塊4oz既牛肉,勁多汁,好juicy,而且軟軟地好易咬🤤 仲有兩層半溶cheese,超邪惡😆 自家製既sauce極惹味😋 仲有好多配菜,洋蔥🧅、生菜🥬、酸瓜,雖然要一口咬曬咁多層好難,不過成個配搭真係好正🤩🍔The Gold Standard $178呢個burger就係double cheese burger再加bacon🥓,好多層,食完之後真係好飽🤣🍟Cheese Fries $58估唔到咁多cheese🤤 每條薯條都可以沾到滿滿既熱溶cheese,芝士味好濃,雖然好邪惡,但令人食完好想再食😚🐔Buffalo Wings $78酸酸地又帶點微辣既醬汁好開胃,仲有啲blue cheese sauce,而且雞翼表皮脆脆地👍🏻🍺Draft Beer $80食煎炸野要配番啲有氣既嘢飲🤣 嗌咗杯啤酒小酌一吓,麥味好出,好夠氣,大大杯,好爽💖🍎Apple Pie Ic
🔸

Double Cheese Burger

🍔Double Cheese Burger $158

🍔The Gold Standard $178

🍟Cheese Fries $58

🐔Buffalo Wings $78

🍺Draft Beer $80

🍎Apple Pie Iced Tea $40
有三塊蘋果乾係上面,仲有好香既肉桂味,幾特別😆

Double Cheese Burger
  • Double  Cheese  Burger
2023-03-27 37 瀏覽
今日同女朋友黎到尖沙咀港威商場經過見到碼頭隔離有間漢堡店喜愛漢堡既我緊係決定即刻入去試下!餐牌有多款漢堡,全打牛肉smash burger亦有雞和素肉選擇The gold standard只要用2塊4安士漢堡扒,2層芝士,煙肉,酸瓜,生菜和醬汁就可以組成呢個黃金標準!我認同絕對係一個完美漢堡既standard2層漢堡肉汁滿瀉,好惹味!TERIYAKI CHICKEN BURGER雞同樣做到好juicy 麵包鬆軟,口感好好推薦!水牛城雞翼雞翼烤到外脆內軟配搭香辣既水牛城醬食到停唔到!辣肉醬薯條肉醬配薯條我第一次食食完我諗我以後都要咁食!
今日同女朋友黎到尖沙咀港威商場
經過見到碼頭隔離有間漢堡店
喜愛漢堡既我緊係決定即刻入去試下!

餐牌有多款漢堡,全打牛肉smash burger
亦有雞和素肉選擇

The gold standard

只要用2塊4安士漢堡扒,
2層芝士,煙肉,酸瓜,生菜和醬汁
就可以組成呢個黃金標準!
我認同絕對係一個完美漢堡既standard
2層漢堡肉汁滿瀉,好惹味!

TERIYAKI CHICKEN BURGER

配搭香辣既水牛城醬
食到停唔到!

辣肉醬薯條

肉醬配薯條我第一次食
食完我諗我以後都要咁食!
2023-03-27 43 瀏覽
星期五要食好啲, 獎勵自己食漢堡🥰🥰門外是簡單的漢堡logo, 簡潔又引人流口水😁Impossible burger可單點亦可加成套餐, 最愛蕃薯條的我當然要放縱一下😁burger present得好靚, 食材層次分明, potato milk bun, 素肉, 酸瓜同生菜(走洋葱😬) 素肉非常juicy, 生菜新鮮, 特製house sauce非純素, 但係辣得啱啱好👍🏻仲加咗Ginger lemonade, 薑味十足對住海景食真係無敵放鬆, 特別好味🥰點蕃薯條個醬(似chilli mayo)同蕃薯條亦都好夾另外本身我一人前, 要求坐靠窗望海位置, 店員都好好幫忙安排, 有其他客人排隊都唔會催促/趕客, 非常值得一讚☺️
星期五要食好啲, 獎勵自己食漢堡🥰🥰

門外是簡單的漢堡logo, 簡潔又引人流口水😁

蕃薯條

蕃薯條
  • Sweet Potato Fries
3K
2023-03-23 26 瀏覽
對住海景食漢堡飽,咪話唔高級啊!海港城呢間漢堡飽專門店外觀已經好吸引注意,海水藍配白色調,跟海景相當配襯。The gold standard 兩塊4oz 牛肉漢堡,牛肉嘅油脂滲出表面,慢慢和芝士融為一體,極之邪惡😉。還有煙肉,青瓜,洋蔥,生菜和自家製醬汁,多重層次,口感豐富。Buffalo wings辣度剛好,惹味十足,份量亦不少。Mike’s lemonade賣相好清新,酸酸嘅味道𥚃面,散發出青瓜和薄荷香。
對住海景食漢堡飽,咪話唔高級啊!

The gold standard

Buffalo wings
辣度剛好,惹味十足,份量亦不少。

Mike’s lemonade
賣相好清新,酸酸嘅味道𥚃面,散發出青瓜和薄荷香。

2023-03-23
2023-03-22 26 瀏覽
今日去尖沙咀,行完海港城,想食burger,巧遇呢間過江龍honbo, 一於試試。The golden standard一上菜好震撼,幾層厚既份量,牛肉好厚實,煙肉脆口,蔬菜有助降低油膩感。Honbo食材新鮮,聽說採用牛肩肉、牛肋肉及牛腩部位,每日新鮮製作,肉質鮮嫩多汁。外層的麵包原來是選用全天然薯仔牛奶麵包食譜,麵包味道不但鬆軟,更充滿牛油香味。Cheese fries香脆幼薯條配上濃厚芝士汁。Buffalo wings厚身雞翼配上微辣醬汁,不錯。Mike's lemonade 酸甜的味道,開胃。Apple pie ice tea喜歡玉桂的朋友,必試!

The golden standard

Honbo

Cheese fries
香脆幼薯條配上濃厚芝士汁。

Buffalo wings
厚身雞翼配上微辣醬汁,不錯。

Mike's lemonade
酸甜的味道,開胃。

Apple pie ice tea
喜歡玉桂的朋友,必試!

2023.03.20又嚟到打工仔最唔鍾意既Blue Monday 🔵放工又去食下新野慰藉下🫂今日黎到尖沙咀海港城呢間有卡位可以望到海🌊既餐廳食晚餐🍽️Honbo 2.0 🍔 $168係餐廳既招牌漢堡🌟而牛肉既份量有1.0/1.5/2.0選擇💁🏻‍♀️牛魔王既我🐃當然揀左2.0🤣有成4️⃣塊2oz牛肉🐃加上芝士🧀酸瓜🥒洋蔥🧅同自家製醬汁👍🏻漢堡包🍔口感鬆軟🫶🏻牛肉煎到好香口加上濃濃既芝士溶🧀同爽口既酸瓜🥒同洋蔥🧅令漢堡包口感層次更豐富👍🏻Teriyaki chicken burger 🍔 $98口感鬆軟既漢堡包🍔與大大塊嫩滑JUICY無骨雞扒🐔加上新鮮爽口生菜🥬洋蔥🧅配上日式蛋黃醬💛相對十分惹味😋P.S 餐廳既漢堡麵包係由本地🇭🇰麵包廠🍞由全天然薯仔🥔牛奶🥛製造😝所以口感係獨一無二👏🏻Coleslaw $32係美國🇺🇸傳統既沙律之一🥗由數款既新鮮爽口蔬菜🥬配上沙律醬🤍酸酸甜甜好開胃😉Chili Fries 🍟 $78滿滿既肉醬芝士🧀鋪滿面層⬆️配上炸到金黃香脆既薯條🍟十分邪惡😈Apple pie ice tea 🍹 $40肉桂味較突出🤎整體相對會比較甜🥰加上可食用既蘋果乾🍎女性會較為適合🈴️🧍‍♀️A
2023.03.20

Coleslaw $32

Chili Fries 🍟 $78

Apple pie ice tea 🍹 $40

Arnold palmer 🍹 $40
兩層色感覺好似望緊黃昏🌆由特製既lemonade 配上冰茶🍹酸酸甜甜🧡

📍 Honbo📍 尖沙咀 𝗧𝘀𝗶𝗺 𝗦𝗵𝗮 𝗧𝘀𝘂𝗶 • 海港城港威商場2樓2602號舖 (Multiple locations)〔Follow me on instagram @sikbaobaola ! ^^ 〕-If you're looking for a good burger joint in Harbour City, look no further than < Honbo > ! 🍔< Honbo > is a burger brand based in Hong Kong that is known for its high-quality burgers, and has grown to become one of the best burger joints in the city! Their Harbour City location has a beautiful view over the harbour. Not to be missed!-They offer a variety of burgers, includ
📍 Honbo
They offer a variety of burgers, including classic cheeseburgers made with homemade patties, homemade potato milk buns and even homemade sauces! Besides, there is also a selection of soft drinks and craft beer to pair with their burgers and sides.
[ The Gold Standard ] burger was SO GOOD! So flavorsome... ✨ It features two 4oz beef patties, two slices of cheese, bacon, pickles, onions, lettuce and house sauce. For non-beef eaters, there's the [ Impossible Burger ] which was also very juicy.
Definitely pair your burgers with a side of fries or wings too!
(𝗦𝗲𝗲 𝗽𝗶𝗰𝘀 𝗯𝗲𝗹𝗼𝘄! ☟☟)
=
灣仔人氣漢堡餐廳《Honbo》早前終於在九龍落腳啦
九龍分店選址尖沙咀海港城,靠窗的座位可以欣賞海景,好享受!
店面滿有空間感,但座位數量不多,繁忙時段應該也需要排隊喔
Honbo堅持使用最優質的食材來製作漢堡
漢堡麵包、漢堡肉扒,以至醬汁,都是用上餐廳獨門秘方每日新鮮自家製作,致力為食客帶來最高質素的味道!❤️
牛肉漢堡可選以2安士或4安士漢堡扒作配搭
最邪惡的當然是用上四層2安士漢堡扒的〔Honbo 2.0〕~
但我們嚐的〔The Gold Standard〕是這裡唯一一款配上煙肉的款式!
不想吃牛,也有〔照燒雞扒漢堡〕跟〔Impossible 素肉漢堡〕可供選擇
此外,他們也提供不少小吃、飲料,如多款口味的薯條、雞翼、梳打、啤酒等,讓食客可以搭配漢堡一起吃
The Gold Standard ($178)
「REAL GOOD BURGER!」🍔
漢堡熱騰騰的上桌,兩塊四安士漢堡扒,配上煙肉、兩塊芝士,牛肉香味濃郁,味道超級香😍
配上酸瓜、洋蔥、生菜、自家製醬汁等,口感層次更上一層樓,超級滿足!
漢堡麵包是每日新鮮製作的〔Potato milk bun 薯仔牛奶麵包🍞〕,包身鬆軟、充滿牛油香,吃完整個都不膩

Impossible Burger ($118)
非牛肉漢堡只有impossible跟teriyaki chicken兩款
Impossible Burger用上植物肉,但跟一般漢堡扒一樣口感豐富,也有肉汁呢~
Impossible Burger
Impossible Burger

Chili fries ($78)
Buffalo wings ($78)
薯條跟漢堡是最佳拍擋啊~
這裡有數款口味的薯條,包括原味、芝士味、蕃薯條,跟這款邪惡的〔芝士辣肉醬薯條〕
香脆的幼身薯條熱呼呼,表面鋪上份量十足的芝士辣肉醬,相當惹味~
〔Buffalo wings〕則是另一款惹味之選~
Chili fries
Chili fries
Buffalo wings

Ginger lemonade ($40)
Draft beer ($80)
最後就到飲品的部份~
本來想說吃漢堡,一定配上一杯奶昔
可惜餐牌上面寫明「No milkshake, grow up, drink a beer」🥺
好吧,那點一杯draft beer吧🍺
另外的薑味lemonade也十分清新涼爽呢~
Draft beer
Ginger lemonade

Menu:
2023-03-17 97 瀏覽
之前朋友食過依間burger 食完之後極力推薦 今次一於等埋朋友收工一齊黎試下🤣 如果日頭黎嘅話更加chill 可以一邊食野一邊望住個靚海景 睇埋日落都仲得添🤭🍀The Gold Standard (黃金堡)份量超級多 男囝食都好夠飽🤩 有兩塊4oz嘅牛肉 肉質鮮嫩多汁 多到每一啖都有肉汁流出黎 極之邪惡🫣 加埋特製煙肉 味道更加香濃 煙肉夠乾身 但同時吾會太硬 口感好好🥓 配埋芝士🧀 酸瓜 生菜🥬 洋蔥🧅 除左可以中和油膩感之餘仲可以令味道層次感更加豐富😍🍀Chili Fries (辣肉醬薯條)薯條熱辣辣上枱 表面炸至金黃色🍟 有少少辣但辣度係大多數人都接受到嘅程度 提升薯條嘅香氣同味道😉 一兜嘅份量夠兩個人share食 所以黎食嘅話可以點埋其他小食試下🤣🍀Buffalo Wings (水牛辣雞翼)辣味好香濃 醬汁黏滿雞翼面 好入味好開胃🤤🍀Mike’s Lemonade (特調檸檬水)依間餐廳嘅lemonade加左青瓜🥒 令到飲落口感更加清新 同埋酸味冇咁重 易入口😛

🍀The Gold Standard (黃金堡)
仲可以令味道層次感更加豐富😍
The Gold Standard

🍀Chili Fries (辣肉醬薯條)
Chili Fries

🍀Buffalo Wings (水牛辣雞翼)
辣味好香濃 醬汁黏滿雞翼面 好入味好開胃🤤
Buffalo Wings

🍀Mike’s Lemonade (特調檸檬水)
Mike’s Lemonade
Chili Fries
Mike’s Lemonade
2023-03-16 30 瀏覽
尖沙咀Honbo位於海港城港威商場入面,可以望到海景😌 Double Cheese Burger ($158) | The Gold Standard ($178)呢度既漢堡係每日新鮮整,而且係用咗薯粉同牛奶去整既湯種麵包,質地堅挺同埋鬆軟有彈性。呢兩款burger都有2塊4oz既牛,肉質係好juicy,真係咬落去係滿滿香濃既肉汁,有嚼頭,食到一粒粒肉。The Gold Standard就仲有煙肉🥓添,其餘餡料有芝士,洋蔥,pickles,份量拿捏得幾好,唔會太濕影響到個漢堡包。Sweet potato fries 🍠 ($38) | Buffalo Wings ($78)呢度除咗burger好食,sides都幾出色。蕃薯條好好食,炸得香脆唔會太乾,綿糯香甜,而且配既醬辣辣地,唔錯。而雞翼微辣同芝士味濃,肉質都juicy!Mike’s Lemonade 🍋 ($38) | Draft Beer 🍺 ($78)2杯都好大杯🤭 呢度既lemonade仲有啲青瓜同薄荷葉,好refreshing,岩晒配burger😬 至於平時食連鎖burger冇得飲啤酒,呢度就有✌🏼
尖沙咀Honbo位於海港城港威商場入面,可以望到海景😌

2023-03-06 29 瀏覽
嗌左個the gold standard,個包烘過,表皮脆得嚟又鬆軟😍牛肉有少少筋,所以多左少少咬口,唔係單純嘅免治牛肉嘅感覺,而且不斷有油流出嚟🤤好香而且因為冇加蕃茄,所以個包唔會濕哂,變左濕水麵包🤣同埋包住漢堡包嘅牛油紙夠厚身,啲汁唔會滲哂出嚟整污糟對手😗

而且因為冇加蕃茄,所以個包唔會濕哂,變左濕水麵包🤣

同埋包住漢堡包嘅牛油紙夠厚身,啲汁唔會滲哂出嚟整污糟對手😗

2023-02-13 51 瀏覽
行完街睇完毒舌大狀小編們就去左海港城既Honbo醫下肚。呢間Honbo漢堡店原來曾經上榜全球最佳漢堡!貴為全亞洲最好食既漢堡店,小編就點左幾樣野試試! 【 CLASSIC BURGER】$88塊牛肉好juicy 好香,不過個飽整體唔係好突出,覺得差咁啲野,生洋蔥既腥味搶左風頭💔,食左一半後小編忍唔住拎走剩餘既洋蔥終於享受返牛肉扒既香!【 CHEESE BURGER】$98同classic burger 比, 佢只係多左塊cheese,但成件事升華左去另一個層次!呢個無左個洋蔥腥味,同成個飽好香,即係話,大家食Honbo既漢堡係要點有cheese 架記住!❤️‍🔥【 FRIES】$38不過不失,食burger 無左薯條🍟唔得,所以照叫😂【 APPLE PIE ICED TEA】$40呢杯勁好飲!iced tea上有塊好甜既蘋果乾同玉桂,呢個配搭超好味!❤️💞不過本身唔好玉桂既朋友就要注意啦~

【 CLASSIC BURGER】$88

【 CHEESE BURGER】$98

【 FRIES】$38
不過不失,食burger 無左薯條🍟唔得,所以照叫😂

【 APPLE PIE ICED TEA】$40