Nice burger🍔 with stunning sunset🧡💛🌅💫..黎到海港城🛍 行到攰想搵地方休息下,正值日落時份🌅,經過一間Burger店見到橙黃色天空 + 美美日落😍,成個畫面很美啊!當然要入來坐底吃個Burger🍔🍟🥤,欣賞一下這個美麗時刻!這家Burger 超足料,份量十份大😳,可按自己胃口選擇份量喔!牛肉帶焦香而juicy,加上其他醃料,味道融和,口感超級豐富!我一人都可以食晒整個Gold Standard 😳😳😳😋其他小食亦份量足,Cheese Fries 超多半溶芝士超邪惡!特飲亦滿特別,2杯都值得一試喔!🍔 Burger:🔸黃金堡 The Gold Standard $1782×4oz 牛肉, 2×芝士, 特製煙肉, 酸瓜, 洋蔥, 生菜, 自家製醬汁🔸HONBO 漢堡 2.0 $1684×2oz 牛肉, 3×芝士, 酸瓜, 洋蔥, 自家製醬汁🍟 小食:🔸水牛辣雞翼 Buffalo Wings $78🔸芝士薯條 Cheese Fries $58🍹Old School Classic: 🔸Apple Pie Iced Tea $38 (蘋果乾味道)🔸Arnol

🍔 Burger:
🔸黃金堡 The Gold Standard $178

🔸HONBO 漢堡 2.0 $168
4×2oz 牛肉, 3×芝士, 酸瓜, 洋蔥, 自家製醬汁

🍟 小食:
🔸水牛辣雞翼 Buffalo Wings $78

🔸芝士薯條 Cheese Fries $58

🍹Old School Classic:
🔸Arnold Palmer $38 (酸酸甜甜 可解膩)
×××[Honbo]×××
©尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場2樓2602號舖
2022-11-03 57 瀏覽
👣 Honbo 👣 🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔Honbo作為入圍亞洲五十大漢堡中其中一間香港店 吸引都到唔少人嚟朝聖😆今次嚟到尖沙咀海港城分店 用餐嘅時候都有唔少人排隊呢間分店特別之處一定係可以坐靠窗卡位 一邊用餐 一邊欣賞玻璃窗外嘅無敵海景🌊不過我今次坐唔到卡位 影唔到俾大家睇🥲 ⭐️⭐️ 雙層芝士漢堡 Double Cheese Burger🍔 HKD$158⭐️⭐️超誇張地入面有2件4OZ牛肉漢堡 2片芝士🧀 煙肉🥓 酸瓜🥒 生菜🥬 洋蔥🧅同醬汁牛肉漢堡肉味濃郁多肉汁 咬落食到一粒粒牛筋嘅口感 質感一啲都唔紮實乾柴幾好食煙肉好脆口 連同其他配料同醬汁一齊食 中和返漢堡扒嘅油膩感😙如果係女仔建議叫呢款 份量相對地細少少 不過其實都好大🤣🤣味道:🌕🌕🌕🌕🌖⭐️⭐️黃金堡 The Gold Standard🍔 HKD$178⭐️⭐️呢款係升級版嘅雙層芝士漢堡 入面同樣有2件4OZ牛肉漢堡 2片芝士🧀 煙肉🥓 酸瓜🥒 生菜🥬 洋蔥🧅同醬汁呢款同其他款式不同之處係多咗特製煙肉 整個黃金堡目測有12cm咁厚🤩味道同雙層芝士漢堡差唔多 麵包外層烘脆內裏鬆軟 肉質又嫩滑🤤 食完好滿足味道:🌕🌕🌕🌕🌖

👣 Honbo 👣

🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔

今次嚟到尖沙咀海港城分店 用餐嘅時候都有唔少人排隊

不過我今次坐唔到卡位 影唔到俾大家睇🥲

如果係女仔建議叫呢款 份量相對地細少少 不過其實都好大🤣🤣

味道:🌕🌕🌕🌕🌖

⭐️⭐️芝士薯條 Cheese Fries +HKD$20⭐️⭐️

邪惡熱溶芝士淋上薯條面 芝士味香濃
不過要趁熱食 因為啲芝士好快凍咗
薯條炸得幾好食

味道:🌕🌕🌕🌗🌑

⭐️⭐️水牛辣雞翼 Buffalo Wings🐥 +HKD$40⭐️⭐️

酸辣開胃又帶微辣嘅醬汁包裹著雞翼 其實都幾重口味🤣我個人希望唔好咁酸
獨特嘅香料味好突出
雞翼同醬汁混合之後濕潤但仍試到外層微微脆度🤓

味道:🌕🌕🌕🌗🌑

⭐️⭐️Arnold Palmer🍋 HKD$38⭐️⭐️

Arnold Palmer原來即係以冰紅茶混合Lemonade調配而成
酸味濃郁 有少少澀 但幾解膩🤪

味道:🌕🌕🌕🌕🌑

⭐️⭐️Cola🥤 HKD$28⭐️⭐️

一個字 爽!😎

2022-11-03 45 瀏覽
一直都好想試呢間漢堡包店,知道呢間係香港唯一一間入選全球最佳漢堡店,試完就知並非浪得虛名!🤤🌃首先講吓位置同環境,雖然餐廳座位唔多,但係都設有幾張卡位,可以望到尖沙咀海旁嘅景色😌,座位闊落,仲有個美景陪住,成件事真係好享受。餐廳嘅佈置簡潔得來,眼見嘅圖案都幾趣怪🤪,包括餐巾、飲品杯、包裝紙等等。〈The Gold Standard〉🍔🥓🧀🧀🥬〈Honbo2.0〉🍔🧀🧀🧀兩款都超級推介!前者係有2塊嘅四安士牛肉,加生菜同2塊芝士,另外仲有唯一一款有煙肉嘅款式,一上枱已經震懾我嘅眼球,牛肉好Juicy,同芝士好夾,雖然食得有少少狼狽,但係真係超好味!😋而後者就係4塊嘅兩安士牛肉,再加3塊芝士,兩款漢堡加埋都有八安士嘅牛肉,而呢款就多1塊芝士,所以食落俾前者漏少少,但係醬汁同埋麵包都超香超美味。😋〈水牛城雞翼〉🐥🍖〈番薯條〉🍠🍟呢度嘅水牛城雞翼味道好正宗,酸酸辣辣,唔會剩係得醬汁嘅味道已蓋過本身雞翼嘅味道。而番薯條係自家製嘅,係比較粗身嘅番薯條,外皮仲有啲砂糖,好有口感。〈Apple Pie Iced Tea〉🍹〈Arnold Palmer〉🥤前者嘅味道就真係好似蘋果批咁,好重玉桂味。而後者

〈The Gold Standard〉🍔🥓🧀🧀🥬
〈Honbo2.0〉🍔🧀🧀🧀

〈水牛城雞翼〉🐥🍖〈番薯條〉🍠🍟

前者嘅味道就真係好似蘋果批咁,好重玉桂味。而後者就有檸檬汁同檸檬茶兩溝而成,酸酸尾尾,唔會太甜,解膩一流。
2022-11-02 45 瀏覽
被評為world’s best burger 嘅 Honbo🍔 我之前食過一次 感覺幾高質 今次係尖沙咀店再食😚 呢間Honbo係海港城 舖位唔算好大 但幾有美式風味😆 如果坐卡位 仲可以望住海食添~Honbo 1.5 $138Honbo嘅burger size適中 佢嘅麵包比平時嘅厚 可以食到麵包嘅鬆軟感🤓 麵包暖身又香牛油味 我個人幾鍾意🥺 之後到大佬 - 漢堡扒! 漢堡扒有三片 帶點不規則嘅外表 聞到牛肉味好濃又唔會太乾身😗 食落juicy 配合半溶芝士 好惹味咖🧀Cheese Burger $98Cheese burger 同Honbo相近 不過佢係一大片4oz 漢堡係入面😉 佢仲有生菜 生菜一片片 令burger變得輕盈咗 平衡漢堡嘅肉膩感😛 加埋house sauce, pickles 同洋蔥唔會太鹹 可以take balance😙Buffalo Wings $78呢個buffalo勁高汁😍 先講醬汁帶有少少辣味得來仲有blue cheese sauce🧀 佢個blue cheese sauce好夠味 勁香 連雞肉入邊都好有味咁🤩 雞翼就算被醬汁包住 外皮仲keep到脆

Honbo 1.5 $138

Cheese Burger $98

Buffalo Wings $78
呢個buffalo勁高汁😍 先講醬汁帶有少少辣味得來仲有blue cheese sauce🧀 佢個blue cheese sauce好夠味 勁香 連雞肉入邊都好有味咁🤩 雞翼就算被醬汁包住 外皮仲keep到脆 啱啱好🥰

Lemonade $38
佢哋嘅homemade lemonade 有薄荷帶fresh🌱lemonade 唔會太甜 檸檬味亦夠🍋 用嚟配合burger 可以減膩感👏🏻

2022-11-01 35 瀏覽
#尖沙咀美食 #小蓮星呑食尖沙咀🔻 Honbo尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場2樓2602號舖/🧃HONBO 1.5 $1383x2oz 牛肉漢堡扒一咬落去,淡淡都係牛肉,非常鬆軟,亦都好多肉汁爆曬出嚟,DOUBLE CHEESE 嘅關係,芝士味超級濃郁,同漢堡扒直頭係水乳交融,不愧係全香港最好食嘅漢堡之一/🧃RUFFRIO WINGS $78大大隻嘅水牛城雞翼,炸皮香脆,包裹住香辣惹味嘅水牛城汁,雞翼嘅肉肉嫩Juicy,口感同埋味道都好有層次/🧃CHILI FRIES $78之前食過芝士醬薯條,今次就轉下新口味,薯條上面嘅一樣有芝士醬,但係亦都有辣肉醬,一次過滿足晒兩種味道,仲有一啲扁嘴豆,好有口感好好食/🧃MIKE'S LEMONRDE $38反而唔算好甜,係幾酸,仲有少少回甘,大人向嘅味道,幾好味/#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography #hkig
#尖沙咀美食 #小蓮星呑食尖沙咀
🔻 Honbo
尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場2樓2602號舖
🧃HONBO 1.5 $138

🧃RUFFRIO WINGS $78

🧃CHILI FRIES $78

🧃MIKE'S LEMONRDE $38
反而唔算好甜,係幾酸,仲有少少回甘,大人向嘅味道,幾好味

2022-11-01 558 瀏覽
是日helloween,同老公行下尖沙咀,再去到Honbo食burger,真的好彩早少少去,我同honey坐左後都已經開始多人排隊食~~同honey點左個HONBO 2.0,The GoldStandard,另外小食點左水牛城辣雞翼同埋辣肉醬薯條,飲品點左蘋果批冰茶同埋可樂HONBO 2.0HONBO 2.0招牌漢堡有好多塊的牛肉同埋三塊芝士,牛肉真的純牛肉,食到好重的牛香味,又juicy,邊位都脆脆地,真的愈食愈yummy~~豐富的肉汁真的邊食邊流~~正~~The Gold StandardThe Gold Standard真的honbo當中的最多份量的,兩大塊大大塊的牛肉,加埋煙肉、青瓜、洋蔥同生菜,honbo的漢堡無我最怕的的蕃茄~~真的正~~哩個burger真的好滿足,真的同平時食x記的burger好唔同,真的一食無回頭辣肉醬薯條酸酸辣辣的辣肉醬,加上好大一份的粗身薯條,真的愈食愈正~~加埋溶溶地的芝士,真的好惹味~水牛城辣雞翼水牛城辣雞翼有六隻,水牛城汁真的好開胃,另外新鮮香炸的雞翼真的超正~~HONBO的BURGER真的令人想一食再食~~

另外小食點左水牛城辣雞翼同埋辣肉醬薯條,
飲品點左蘋果批冰茶同埋可樂

HONBO 2.0

The Gold Standard

辣肉醬薯條

水牛城辣雞翼

HONBO的BURGER真的令人想一食再食~~
2022-10-31
  • HONBO 2.0,
  • The Gold Standard,
2022-10-31 399 瀏覽
Honbo 一直都係漢堡界都好出名,之前食過荃灣店一般,今次佢地開左係尖沙咀海港城個邊決定比多次機會佢🤫呢到個景比起荃灣係2種唔同感覺,窗口旁邊的卡位可以看到海景,同等價錢但就多個feel 可以食⭐黃金堡 ($228 set/ $178 per pc)兩塊4安士牛肉、煙肉、芝士今次食落去舊牛肉好juicy,而且味道濃郁。好大件好厚嘅漢堡,個口真係要開大少少一大啖咬落先易食到😂bacon係超級脆,漢堡包鬆軟嘅,仲有小小脆。⭐Impossible Burger ($168 set 價錢/$118per pc)食burger 又唔想覺得咁有罪疚感,所以決定叫個素burger 食下素肉都好有肉感嘅,不過始終唔係真牛肉,味道相對就會輕身D⭐chili fries (set +$40)係墨西哥嘅風味啊! 紅腰豆、肉醬嘅調味,有d 辣辣地,撈埋芝士食,正啊~⭐Buffalo wings (set +$40)5件水牛辣雞翼,share黎食真係岩岩好呀雞翼係用左比較厚肉嘅雞中翼,外皮香脆,肉質竟然可以保持嫩滑,加埋有少少辣醬汁一齊食,十分惹味。📍Honbo尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場2樓2602

⭐黃金堡 ($228 set/ $178 per pc)
兩塊4安士牛肉、煙肉、芝士
素肉都好有肉感嘅,不過始終唔係真牛肉,味道相對就會輕身D
⭐chili fries (set +$40)
⭐Buffalo wings (set +$40)
5件水牛辣雞翼,share黎食真係岩岩好呀
📍Honbo
尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場2樓2602號舖
2022-10-30 39 瀏覽
第一次幫襯尖沙咀分店。The Gold Standard 招牌之一,煙肉焦脆,同牛肉有對比,芝士份量適中,好味😋Honbo 2.0自從係另一分店試左 Double Cheese Burger,一路都好想試埋呢個3重芝士漢堡🤤 除左多左一份芝士,patty都係double,omg邪惡之最。2.0明顯比雙層芝士漢堡更多肉汁,一邊食一路有超多肉汁流出嚟;好彩揀左Lettuce Bun減輕油膩感,明智之選。食肉獸就一定要試2.0喇。Chili Fries無想像咁辣!微微酸辣好惹味,肉醬非常慷慨,仲有紅腰豆🫘飽肚之選。飲品方面試左新出嘅Arnold Palmer,酸酸甜甜幾清新(^-^) 如果飲唔慣偏酸嘅Lemonade可以飲呢樣。
第一次幫襯尖沙咀分店。

The Gold Standard
招牌之一,煙肉焦脆,同牛肉有對比,芝士份量適中,好味😋

Honbo 2.0

Chili Fries

𝗛𝗼𝗻𝗯𝗼早兩年擠身全球最佳漢堡唯一一間香港店,宜家開多左幾間分店,唔洗下下過海先食到。名氣咁大又開左分店,水準質素會唔會差左呢?答案係水準依然,仲Keep到喎😎呢晚收工大約6點去到海港城店,剛好係日落尾聲,有啲晚霞🌄天空仲好靚。睇住呢個靚景,個人真係特別開心☺️叫左個經典漢堡、一個𝗛𝗼𝗻𝗯𝗼漢堡𝟭.𝟱,𝟭.𝟱個個比起經典漢堡就係變左雙層牛肉,而且有芝士,如果想食豐富啲,就可以叫𝟭.𝟱或者𝟮.𝟬喇🧀佢塊牛係真心好食既,煎得好香,肉味香濃,咬到中間仲好軟嫩。小食叫左份蕃薯條,條條都好厚切,炸得好香脆,仲有微微焦糖的感覺🍠佢個醬汁都好特別,似係千島醬再加左辣醬,好好食😍🔸經典漢堡🍔🔸 𝗛𝗼𝗻𝗯𝗼漢堡𝟭.𝟱🍔🍔🔸自家製蕃薯條🍟🔸Apple Pie Iced Tea、Mike’s Lemonade🥤
呢晚收工大約6點去到海港城店,剛好係日落尾聲,有啲晚霞🌄
天空仲好靚。睇住呢個靚景,個人真係特別開心☺️

🔸經典漢堡🍔
🔸 𝗛𝗼𝗻𝗯𝗼漢堡𝟭.𝟱🍔🍔
🔸自家製蕃薯條🍟
呢間漢堡喺灣仔嘅小店愈做愈大愈嚟愈出名 成日見到好多人讚佢,而家全港已經有4間分店🌟 今次去咗海港城分店,每次經過都好多人排隊 食完真心有驚喜,𝗯𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿份量睇落好大但完全唔油膩❤️‍. 📍𝗧𝗵𝗲 𝗚𝗼𝗹𝗱 𝗦𝘁𝗮𝗻𝗱𝗮𝗿𝗱 黃金堡 ($178) 賣相超誇張, 𝗯𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿厚到一啖咬唔晒🍔漢堡中間有2塊4𝗼𝘇 牛肉🐃完全唔嚡口鬆軟又多汁另外加上香脆鹹香嘅煙肉🥓同芝士🧀真係好惹味 配合酸瓜🥒、洋蔥🧅同爽脆生菜🥬一啲都唔膩😆 麵包好鬆軟加埋千島醬,整體配合得堅好食👍🏻 .📍𝗧𝗲𝗿𝗶𝘆𝗮𝗸𝗶 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝗕𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿照燒雞堡($98) 餐牌上唯一一個唔係牛肉嘅漢堡,點知好有驚喜😍 燒雞超嫰滑加埋甜甜嘅自家製照燒汁好好食🐓 不得不提個生菜真係新鮮又爽脆,油膩感更加低 沙律醬再加埋用牛油烘過嘅麵包真係冇得輸 .📍𝗕𝘂𝗳𝗳𝗮𝗹𝗼 𝗪𝗶𝗻𝗴𝘀水牛辣雞翼 ($78) 雞翼沾滿醬汁,味道酸酸辣辣但雞肉唔夠嫰滑 食落麻麻地可以𝘀𝗸𝗶𝗽🙅🏻‍♀️ .📍𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 𝗙𝗿𝗶𝗲𝘀芝士薯條 ($58)炸得鬆脆唔油膩🍟,伴上半溶芝士好香口🧀 .📍𝗔𝗿𝗻𝗼𝗹𝗱 𝗣𝗮𝗹𝗺𝗲𝗿 ($38) 檸檬汁加檸檬茶🍋🧊,味道好清

呢間漢堡喺灣仔嘅小店愈做愈大愈嚟愈出名
成日見到好多人讚佢,而家全港已經有4間分店🌟
今次去咗海港城分店,每次經過都好多人排隊
食完真心有驚喜,𝗯𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿份量睇落好大但完全唔油膩❤️‍

📍𝗧𝗵𝗲 𝗚𝗼𝗹𝗱 𝗦𝘁𝗮𝗻𝗱𝗮𝗿𝗱 黃金堡 ($178)
賣相超誇張, 𝗯𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿厚到一啖咬唔晒🍔

餐牌上唯一一個唔係牛肉嘅漢堡,點知好有驚喜😍
燒雞超嫰滑加埋甜甜嘅自家製照燒汁好好食🐓
不得不提個生菜真係新鮮又爽脆,油膩感更加低
沙律醬再加埋用牛油烘過嘅麵包真係冇得輸

📍𝗕𝘂𝗳𝗳𝗮𝗹𝗼 𝗪𝗶𝗻𝗴𝘀水牛辣雞翼 ($78)
雞翼沾滿醬汁,味道酸酸辣辣但雞肉唔夠嫰滑
食落麻麻地可以𝘀𝗸𝗶𝗽🙅🏻‍♀️

📍𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 𝗙𝗿𝗶𝗲𝘀芝士薯條 ($58)
炸得鬆脆唔油膩🍟,伴上半溶芝士好香口🧀

📍𝗔𝗿𝗻𝗼𝗹𝗱 𝗣𝗮𝗹𝗺𝗲𝗿 ($38)
檸檬汁加檸檬茶🍋🧊,味道好清爽!
📍𝗔𝗽𝗽𝗹𝗲 𝗣𝗶𝗲 𝗜𝗰𝗲𝗱 𝗧𝗲𝗮 ($38)
置頂有2塊蘋果乾🍎,飲落好重肉桂味🤎未必個個鐘意
推薦: 🍉🍉🍉🍉🍉 (5/5) 味道: 🍉🍉🍉🍉🍉 (5/5)   價錢: 🍉🍉🍉🍉 (4/5) 打卡: 🍉🍉🍉🍉🍉 (5/5) 位置: 🍉🍉🍉🍉🍉 (5/5) 回訪: 🍉🍉🍉🍉🍉 (5/5)Cheese Burger $98 🍉🍉🍉🍉🍉咬一啖已經感受到世一漢堡嘅功力,麵包烘得啱啱好,外脆內軟,包面搽咗牛油,微微麵包香加埋牛油真係超級香,肉層非常juicy,牛肉煎得好香,肉汁keep得好好,同融咗一半嘅芝士好夾😍雖然望落有啲細個,但係漢堡嘅厚度係一口都咬唔哂,而且食完成個漢堡其實都幾飽😂Grilled Chicken Burger $98 🍉🍉🍉🍉雞排好嫩滑juicy,一路食塊雞一路滴汁💦不過我覺得塊雞有啲太淋,無乜咬口,一咬啲肉就會散哂,反而屯門嘅鬍鬚仔塊雞排仲好食,仲大塊啲🙈 呢度塊雞就燒得香啲,同埋個包好食啲😋 Sweet Potato Fries $38  🍉🍉🍉🍉🍉蕃薯條好粗身,咬落每一啖都好實淨,炸衣好薄,薄到似蕃薯皮,蕃薯嘅甜味+灑喺面嘅鹽真係好好食,完全係澱粉炸彈😂😂$100食一個漢堡抵唔抵食就見仁見智,但係呢間漢堡店就絕對值得再回訪!後記  💟 總店喺灣仔~💟 包可以
推薦: 🍉🍉🍉🍉🍉 (5/5)
味道: 🍉🍉🍉🍉🍉 (5/5)
價錢: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)
打卡: 🍉🍉🍉🍉🍉 (5/5)
位置: 🍉🍉🍉🍉🍉 (5/5)
回訪: 🍉🍉🍉🍉🍉 (5/5)

Cheese Burger $98 🍉🍉🍉🍉🍉
Cheese Burger

Sweet Potato Fries $38  🍉🍉🍉🍉🍉
Sweet Potato Fries

後記
💟 總店喺灣仔~
💟 包可以換成「菜底」
💟 如果想坐海邊卡位,可以提早同店員講定~

📍 Honbo
地址:尖沙咀海港城港威商場2樓2602號舖
30 分鐘 (堂食)
Cheese Burger
Sweet Potato Fries
Honbo係2020年全球最佳漢堡包唯一入榜bloomberg 嘅香港漢堡店😳同時好多人推薦,因此我都bookmark咗一直想去,平日去開海港城,就去埋人氣Burger店Honbo食晚餐!.去到大約7點半,等咗15分鐘先入得座~餐廳裝修簡約,座位寬敞,坐得好舒適,最重要係可以邊食晚餐同時望到維港嘅夜景🌃雖然價錢小貴,但食物整體真心好食值得去食下(๑˃̵ᴗ˂̵)و.◽️Double Cheese Burger $158(8/10)有兩塊4安士嘅牛肉,牛肉厚實亦好香牛味,芝士溶化曬入牛肉到,夠晒惹味;配菜方面都十分豐富,有青瓜、生菜同洋蔥絲等🥒值得一提漢堡包烘得夠暖同軟屬,食落唔錯( •̀ᴗ•́ ) ̖́-.◽️Chicken Burger $98(8/10)主角雞扒經廚師烤過,大大塊食落嫩滑juicy,醬汁方面用上咗蛋黃醬再配合埋椰菜絲同生菜,整體配搭好食😋.◽️Cheese Fries $58(7.5/10)薯條炸得夠香脆,溶化咗嘅芝士同薯條係好好嘅配搭,嫌味道唔夠濃仲可以點上餐廳特製嘅醬,味道有啲似墨西哥脆餅doristos,帶點微辣,我鍾意個醬鍾意到清晒😻.◽️Coleslaw $32(7/10)驚

Double Cheese Burger

◽️Chicken Burger $98(8/10)
Chicken Burger

◽️Cheese Fries $58(7.5/10)

Cheese Fries
◽️Coleslaw $32(7/10)
Coleslaw

驚熱氣所以食番個沙律平下,沙律菜新鮮,另外醬汁可以同店員講另上,啱曬怕肥又健康嘅我呀😎
◽️Lemonade $38(6.5/10)

好大杯,都幾酸嘅檸檬特飲,開胃幾啱夏天飲嘅飲品🍋
◽️Arnold Palmer $38(7/10)

呢杯特飲係美國出名嘅golf球手嘅最愛飲品,所以都用上咗佢嘅名字去稱呼呢杯飲品。飲落有啲似港式嘅凍檸茶,但味道會再酸少少🤏🏻
如果鍾意我嘅𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我@fibee3b
15 分鐘 (堂食)
Double Cheese Burger
Chicken Burger
Cheese Fries
  • Chicken  burger
  • Double  cheese  burger
2022-10-26 26 瀏覽
🍔Honbo (尖沙咀)CHEESE BURGER($98)芝士漢堡一塊4oz牛肉、芝士、酸瓜、洋蔥、生菜、同埋自家製醬汁。牛肉juicy,醬汁同成個burger好match,份量唔算好多,細食女仔食就最啱喇!THE GOLDEN STANDARD ($178)黃金寶除咗有Cheese Burger有嘅嘢之外,仲多咗一倍牛肉、一塊芝士同煙肉。超級豐富嘅配料,食完超滿足!!CHEESE FRIES ($58)芝士醬超級香濃,薯條口感好綿,另外仲配咗好惹味嘅醬汁,芝士控必叫!😍BUFFALO WINGS ($78)雞翼大大隻,肉質嫩滑。雞翼全部位置都沾滿醬汁,醬汁味道唔算好辣,酸酸地,配埋藍芝士醬非常惹味!ARNOLD PALMER ($38)Iced tea同lemonade嘅結合,酸酸甜甜,食burger消滯就最啱😄賣相仲唔錯添😆📍尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場2樓2602號舖
🍔Honbo (尖沙咀)

CHEESE BURGER($98)

THE GOLDEN STANDARD ($178)

CHEESE FRIES ($58)

BUFFALO WINGS ($78)

ARNOLD PALMER ($38)

📍尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場2樓2602號舖
2022-10-26 29 瀏覽
之前看到一些介紹表示Honbo曾獲得不少國際奬項,包括Bloomberg「全球最佳漢堡2020」、國際旅遊網站Big 7 Travel「亞洲50間最佳漢堡店2019」& Time Out香港「十大最佳漢堡2017」等。海港城分店,環境極美,餐廳面向海景,完全係陽光充沛,加上店內藍白色的裝修設計,感覺十分夏日,很醒神。黃金堡 - 特製煙肉很脆香,牛肉漢堡厚肉及充滿肉汁,生菜酸瓜也很匹配,還有十分好味的自家製醬汁,配上維港景色,令人感覺很放鬆,很Chill。Honbo漢堡1.5 - 整體表現都好食,啖啖肉,一定滿足到食肉獸。水牛辣雞翼 - 午餐可以加選了小食,我選擇了雞翼,炸得勁香口,即使淋上醬汁也不會影響香脆感,個醬汁也極辣同極惹味,十分推介。辣肉醬薯條 - 普通炸薯條食得多,所以我哋㨂左辣肉醬口味。成兜薯條份量勁多,個醬都真係幾辣,好好味。蘋果批冰茶 - 面頭有幾塊蘋果乾,配上不太甜的冰茶、口味都幾特別,如果唔想飲可樂咁滯肚,呢杯蘋果批冰茶係唔錯嘅選擇。

2022-10-24 21 瀏覽
黎到海港城行街,朋友帶左我黎海港城一個好靚既地方又可以望到海景既餐廳食burger,又可以好chill甘嘆晚餐同睇日落,真係好舒服,又有卡位坐,職員服務好好,我地叫左一個雙層手打牛肉芝士漢堡,入面既牛肉超級juicy勁多肉汁,芝士味濃郁,另一個煙肉雙重牛肉漢堡更加正,加入左bacon更香口,小食仲有香辣雞翼,雞翼辣醬好惹味,辣味岩岩好,芝士薯條好多條,芝士醬勁多小篇推介,飲品必選檸檬soda大大杯好抵飲。

另一個煙肉雙重牛肉漢堡更加正,加入左bacon更香口,