2022-10-07 942 瀏覽
This is the best korean fast food place. They have everything i usually crave. I really enjoy their kimchi tofu soup which has a distinctive korean spiciness to it. It doesn't taste like one of those places where they put chinese chilli in it. I also enjoy their kim baps, they are wrapped really well and won't fall apart easily. For this price, you really can't complain
2022-09-19 1017 瀏覽
週末經過餐厅Hungry Korean,唸起琴晚韓劇的拌飯,就忍唔住想試試。同朋友仔一齊點了份石鍋拌飯同辣年糕公仔麵。石鍋拌飯很韓國,生雞蛋撈在熱騰騰的飯裡,一啲都唔會生。辣年糕公仔麵有啲似平時自己煮飯的大亂燉,咩都擺啲,當然味道比自己煮的好味太多。下次睇完韓劇應該會掛住尼間店。
2022-08-24 769 瀏覽
 每次行過尖沙咀附近只要唔係人多食飯時間我多數就會去Hungry Korean 食個韓式牛肉石鍋飯                                                                                                                                                                                                                           由好多年第一次食已經覺得好好食石鍋一放低就全部大dou 亂,好好味咁多年水準不變!
 每次行過尖沙咀附近只要唔係人多食飯時間
石鍋一放低就全部大dou 亂,好好味
咁多年水準不變!

2022-07-07
2022-08-22 607 瀏覽
尖沙嘴Hungry Korean夜晚黎到Hungry Korean食韓國菜。餐廳好似一般快餐店咁,要先比錢點餐,再到櫃枱自取食物。我哋兩個人點左一客辣豬肉石鍋飯,同埋辣魷魚韓式壽司。辣豬肉石鍋飯配菜份量有啲少,得少量菠菜,冬菇絲,酸蘿蔔絲同埋煎蛋,每款餸少到可以一啖就食得哂。不過飯勝在夠熱,搞勻食材之後仲食到脆脆既飯焦。配菜份量雖少,但搞勻之後都幾惹味,好食。原先以為魷魚韓式壽司係切好哂放係碟上面,點知係成條用鋁紙包住。壽司入面除左辣魷魚之外,仲有菠菜,蛋同牛蒡。雖然道菜叫辣魷魚壽司,但係食落並唔係咁辣,反而帶啲微甜。最重要嘅係埋單衹係94蚊,抵食!
尖沙嘴

Hungry Korean

夜晚黎到Hungry Korean食韓國菜。

餐廳好似一般快餐店咁,要先比錢點餐,再到櫃枱自取食物。

2022-07-06 735 瀏覽
無記錯都有幾年無黎過呢間hungry korean 度食野了雖然廳面👀起來可能感覺間餐廳有小小唔衛生,但係呢間餐廳出品絕對有驚喜魷魚飯卷🦑每次食hungry korean 必點既野食,魷魚辣辣地,有咬口,浸落辣炒年糕度食真係好好味蒜蓉炸雞翼雖然真係好重口味,但係真係好好食不過次次食完呢個雞翼都會好口渴,我估應該真係調味料落得多左d辣炒年糕辣辣地,好惹味用飯卷沾d 醬黎食真係無得輸重要碟炒年糕份量都唔洗有魚糕年糕同埋蛋,其實一個人去食叫一碟辣炒年糕都可以夠一餐
雖然廳面👀起來可能感覺間餐廳有小小唔衛生
,但係呢間餐廳出品絕對有驚喜

魷魚飯卷🦑

魷魚飯卷

蒜蓉炸雞
雖然真係好重口味,但係真係好好食

辣炒年糕
辣辣地,好惹味
用飯卷沾d 醬黎食真係無得輸
重要碟炒年糕份量都唔洗
有魚糕年糕同埋蛋,其實一個人去食叫一碟辣炒年糕都可以夠一餐

2022-07-05
魷魚飯卷
  • 辣年糕
  • 韓式壽司
2022-05-20 730 瀏覽
想食啲平嘅 又好食嘅韓國菜 真係要來Hungry Korean💓鐵板燒一定係我嘅真愛 上次就食咗個韓式牛肉鐵板餐牛肉甜甜地 肉質都幾嫩滑 再加埋勁多雜菜一齊炒 好爽甜 又清新😋餸係好多 不過飯量就唔算大碗 男仔可能未必夠飽😔
鐵板燒一定係我嘅真愛 上次就食咗個韓式牛肉鐵板餐
2022-04-06 849 瀏覽
-餐廳:Hungry Korean🍴-P1 辣年糕公仔麵🍜辣得嚟又夠爽而且年糕勁彈牙,可以加$25有埋個粉絲卷超正😚P2 甜雞肉鐵板燒🐤雞肉就同平時嗰啲差唔多但個調味就幾好食🤤P3 韓式牛肉鐵板燒🐮牛肉嘅份量都算多而且唔會話好難咬好硬整體嚟講都幾好食🤭P4 辣魷魚鐵板燒🦑魷魚有少少辣辣地送飯就啱啱好唔會話辣到食唔到 咬落”煙煙銀銀”唔錯🤫P5 牛肉石鍋飯🥘建議鍾意啲熱辣辣嘅人食石鍋飯就啱 佢會有枝辣醬俾你撈 所以鍾意食辣嘅人可以落多啲 自己調校個辣嘅程度😜-評分CP值 : 8/10好味😋: 8/10賣相 :6.5/10-
餐廳:Hungry Korean🍴

CP值 : 8/10
好味😋: 8/10
賣相 :6.5/10
2022-03-09 733 瀏覽
10年後仲係度😅.久違的Hungry Korean🇰🇷.久違的石頭拌飯😭.係時候要試吓啦.今次試吓呢個《牛肉石鍋拌飯》.所有食材都夠新鮮,加埋秘製醬汁.辣得來又好食😋.另外嗌多杯《抹茶鮮奶》,好有茶味--#韓國菜#石鍋拌飯 #尖沙咀美食 #香港美食#香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介 #香港美食分享 #852 #hkg#hkig #hkfood#hkfoods #hkfoodie #hkfoodies #discoverhk#discoverhongkong #travelcation #hungrykorean #홍콩스타일#홍콩여행 #홍콩관광#홍콩음식#한국음식
10年後仲係度😅
久違的Hungry Korean🇰🇷
久違的石頭拌飯😭
係時候要試吓啦
今次試吓呢個《牛肉石鍋拌飯》
所有食材都夠新鮮,加埋秘製醬汁
辣得來又好食😋
另外嗌多杯《抹茶鮮奶》,好有茶味
#韓國菜
雞肉石鍋拌飯
2022-03-09
雞肉石鍋拌飯
2021-12-27 895 瀏覽
呢間餐廳係飯堂之一😋 每次突然想食韓國野都會黎呢度🥰泡菜豆腐鍋🤤 岩岩拎到時熱辣辣仲滾緊🔥 酸酸辣辣既湯底飲左即時覺得暖笠笠❤️ 豆腐好滑吸收埋啲辣湯,好惹味👅 雖然材料吾係好豐富,但都好好飲🥰
呢間餐廳係飯堂之一😋 每次突然想食韓國野都會黎呢度🥰

難得一個人去到尖沙咀又想食韓國菜,就諗到附近有間性價比高嘅餐廳Hungry Korean🇰🇷12點左右午飯時間嚟到,餐廳靜靜地得幾位客人堂食,主要以外賣為主,讓我可以好好享受獨處的時光! 😆叫左魷魚石鍋飯($50),上到枱面熱辣辣,打完卡就迫不及待撈埋啲飯同配菜🤩呢個價錢比起其他餐廳絕對平好多,食物嘅份量比想像中多,配菜亦有唔同款,好有驚喜,性價比極高!見到其他食物都好吸引,可惜一個人食唔到咁多,下次一定要帶埋朋友仔同屋企人嚟食!😋呢兩年疫情冇得飛去韓國,喺到可以品嘗住韓國既味道😚
呢兩年疫情冇得飛去韓國,喺到可以品嘗住韓國既味道😚
魷魚石鍋飯
魷魚石鍋飯
2021-10-10 824 瀏覽
呢間尖沙咀店係第一間店,由開業到依家都有幫襯,佢地整韓國菜嘅味道真係好好味😋✨我係忠實粉絲✨🙈(*≧ω≦)最鍾意食就係韓式泡菜豆腐湯飯,入面會有少少海鮮- 蜆肉、青口、蝦。 湯底好鮮味,有少少辣,配埋個白飯真係好正。😍✨(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)另外韓式炒年糕都好好味,少少辣,個醬汁少少甜味,個醬汁配埋隻雞蛋好夾✨✨❤️(*≧ω≦)份量啱啱好👍🏻✨座位都算寬敞,不過係快餐店形式,食飽通常都會即時離開餐廳㗎喇✨(#^.^#)

份量啱啱好👍🏻✨

2021-07-28 1221 瀏覽
呢間一個係食咗咁多年質素都係一樣咁好嘅韓國餐廳🥰辣豬肉呢個餐係必食🤩因為真係好好味 就咁睇張相好似覺得冇乜特別 但係其實佢係鐵板上盤 熱辣辣 入面啲豬肉應該係有醃過所以都好入味 比較偏重口味 但係你唔會覺得好好辣 反而覺得好開胃😋😋入面唔單止淨係辣豬肉同泡菜啦梗係 仲有大量嘅椰菜 切到一條條 仲有大量泡菜仲有蘿蔔絲 仲有啲蔥同埋芝麻 再加個白飯真係冇得輸啲汁完全係勁正 滲入啲豬肉入面 真係好鍾意呢一個餐之前都有食過辣魷魚同埋辣雞肉 但係都比唔想呢一個辣豬肉大大力讚下佢下午茶餐仲會平啲添 尖沙咀呢一間係海防道嗰邊 平時都唔算太多人食 不過如果外賣平台叫就有少少貴 今次我哋都係下午茶時段過去食又乾淨又快 下午茶食仲平啲添😆😆抵食夾大件 份量方面都好足㗎 唔單止碗飯係滿滿的!! 其實啲菜都好多仲有肉都好多 唔會話多菜少肉 或者小飯 真係咁多年都冇變過仲係咁鍾意食🥰🥰推薦大家一定要食呢一個餐 加杯凍檸茶絕配 完美啊❤️❤️❤️❤️

入面唔單止淨係辣豬肉同泡菜啦梗係

2021-07-15
  • 鐵板辣豬肉
2021-05-29 1682 瀏覽
到如今,Hungry Koreans 在香港已经有差不多 10 家分店。近年比较低调了,早年很红,经常排长龙。尖沙咀亚士厘道,本来是热闹的食街,從 2019 年至今不断的摧残,已经倒闭了好多餐厅。而 Hungry Koreans 则仍然安好健在。2014 年就有来这里吃。后来不在附近工作就没再來,今天路过,再度光顾。味道仍然保持。它这里是韩国式快餐,味道還不错。是我喜欢的餐厅。不過,装修開始有点舊了。應该翻新一下,

2021-05-24
2021-05-24 1063 瀏覽
點了雞肉炒年糕丶辛辣冷麵兩樣都甜到不得了,下次送也不吃了。怪不得晚上人氣不多,店家真的要檢討下。限80個字以上的食評真的有點多餘,Open Rice 也要修改一下了。
點了雞肉炒年糕丶辛辣冷麵兩樣都甜到不得了,下次送也不吃了。
怪不得晚上人氣不多,店家真的要檢討下。
2021-05-24
外賣自取