又到午飯時間,新城市廣場星期一至日都係咁多人,連帶沙田站樓上連城都一樣爆!最怕等位嘅我一直都避開個邊,點知係同事介紹下,原來下午茶時段連城係無乜人嘅!星期一至五先有嘅下午茶,都叫幾抵食,有麵有飯有飯卷選擇都係40蚊左右,不過吾包飲品!有需要可加多7大洋叫杯飲品。今日就試左鐵板甜雞飯,用鐵板上係勁熱,上到枱仲會彈油個隻,餸又大碟,甜甜地,會食辣可拎枝辣醬,更惹味!白飯OK大碗,下午茶都可以吃飽飽了!推薦!午飯又一食堂!
又到午飯時間,
新城市廣場星期一至日都係咁多人,
連帶沙田站樓上連城都一樣爆!
最怕等位嘅我一直都避開個邊,
點知係同事介紹下,
原來下午茶時段連城係無乜人嘅!

星期一至五先有嘅下午茶,
都叫幾抵食,
有麵有飯有飯卷選擇都係40蚊左右,
不過吾包飲品!
有需要可加多7大洋叫杯飲品。

今日就試左鐵板甜雞飯,
用鐵板上係勁熱,
上到枱仲會彈油個隻,
餸又大碟,甜甜地,
會食辣可拎枝辣醬,
更惹味!

白飯OK大碗,下午茶都可以吃飽飽了!
推薦!午飯又一食堂!
2017-03-25 311 瀏覽
在沙田連城廣場三樓有不少食店,有日式、台式、越式、泰式、中式等等,行了一圈,決定今天吃韓式料理。這𥚃提供的韓式下午茶,價錢比正價平,但份量與正餐相同,加$7便有一杯飲料,算是合理,餐廳是用自助形式㸃餐,然後會有人送餐到你的餐枱。石碢牛肉飯($34+$7飲品)份量真的與正餐一樣大,味道也不錯,牛肉份量和味道都恰到好處,涷綠茶牛奶也不俗,有綠茶味不太甜。鐡板韓式牛肉($40+$7飲料)鐡板牛肉有大量炒雜菜再配一碗白飯,份量十足,再加一杯熱的人參茶,真的很夠飽。

石碢牛肉飯($34+$7飲品)

鐡板韓式牛肉($40+$7飲料)
2017-03-14
2017-03-25 209 瀏覽
好耐無出街食飯啦...今晚同男友兩個人一放工就出沙田搵食!😜第一次食呢間係係尖沙咀既Hungry Korean之後就好耐無食過了!知道沙田連城開左, 地方又大左, 6點半左右黎到, 人唔多, 自己搵好位坐低再出去叫野食! 服務態度唔錯👍凍麥芽發酵米茶無之前係尖咀咁好飲, 淡左D炒年糕, 辣味可以再辣D, 口感煙煙韌韌好食, 仲有魚糕加一隻蛋, 份量夠炒粉絲, 好香好好味, 至愛Tuna 壽司 $36 切好晒一份十件, 味道唔錯
第一次食呢間係係尖沙咀既Hungry Korean
之後就好耐無食過了!
凍麥芽發酵米茶無之前係尖咀咁好飲, 淡左D
炒粉絲, 好香好好味, 至愛
Tuna 壽司 $36 切好晒一份十件, 味道唔錯
2017-02-11 2891 瀏覽
今天我和妹妹們去新城市廣場逛街,一直想吃尖沙嘴的Hungry Korean,因那店不接近地鐵站,至今仍未試,見它在新城市有分店,我們決定試試。這店地方很小,座位較窄,食客需要自行找位,等了十分鐘,我們才找到座位,再等多5分鐘才有侍應來執枱。拿食物出來和執枱的是同一位侍應,好像人手不足,但餐廳入面有一枱是職員正享用晚膳。Menu上的食物種類不少,有多款套餐任君選擇,飲品另加$10。我們選好食物後,二妹出去收銀處點餐和付款,再拿牌子回來等食物送來。我們點的食物如下:先來石鍋飯,本來我們點的是魷魚石鍋飯,正當我們分好三小碗時,侍應又送來石鍋飯,我們告訴他石鍋飯已來了,於是他拿走飯並通知廚房,有一位廚師出來視察,說我們分好的不是魷魚石鍋飯,就晦氣地立即返回廚房。為免浪費食物,我們只好繼續吃拿錯來的石鍋飯,與照片核對後,我們吃的應該是豬肉石鍋飯。店員弄錯了食物卻不道歉,服務實在欠水準。接著是炒泡菜壽司:原裝包著,吃時才打開,原來已切開十份,很方便食用。韓式炒粉絲:粉絲很軟滑彈牙,味道較淡,也不夠熱。炸雞:有雞翼、雞件和雞條,很香脆熱辣。熱玉竹茶:很熱和香的米茶,味道很好,飲得舒服兩杯涷麥芽發酵米

我們點的食物如下:
韓式炒粉絲:粉絲很軟滑彈牙,味道較淡,也不夠熱。
炸雞:有雞翼、雞件和雞條,很香脆熱辣。
熱玉竹茶:很熱和香的米茶,味道很好,飲得舒服

兩杯涷麥芽發酵米茶:冰涷甜美又解渴

雖然這裡的食物、餐具和環境都很韓式,但很多正宗的韓食店都請oppa做侍應,可是此刻環顧四周,一個oppa的蹤影也沒有,韓魅欠奉。

2017-02-03
10 分鐘 (堂食)
2017-02-04 429 瀏覽
開門購票後,等了20多分鐘…,發覺還沒有廚師煮食,詢問後還有回應,態度非常惡劣,要求退款,全程沒有絲毫歉意!估不到在現今服務,可以差到這個地步,氣憤令人難以筆墨形容。以後也不會光顧!!
2017-02-04
20 分鐘 (堂食)
午餐
2016-11-26 634 瀏覽
今日喺沙田做嘢,得返廿分鐘時間食嘢,但沙田多人到爆!見到Hungry Korean就決定喺度食!因為快!叫咗條雞肉紫菜包飯,waitress好好人,我同佢講話得返10分鐘時間食,所以佢好快就做好俾我,條紫菜包飯好香芝麻油味,雞肉又好惹味,而且啲飯唔會乾爭爭,幾好味!

雞肉紫菜包飯
2016-11-26
10 分鐘 (堂食)
雞肉紫菜包飯
話係快餐 但等佐差唔多成個鐘等佐半個鐘 催單 催到隔離食曬都咪來咁你自稱快餐 台台都等半個鐘就算 我地等佐差唔多成個鐘催佐兩三次好正常姐 都冇發你老脾啦一來就勁晦氣咁串翻你 咪吹緊單囉揮下手敷衍下你就算 最後仲當睇你唔到話就話係廉價快餐姐 但咁嘅服務質素會唔會差咗啲啊老實講 任何一個人都燥啦Dlxx
話係快餐 但等佐差唔多成個鐘

但咁嘅服務質素會唔會差咗啲啊
老實講 任何一個人都燥啦

Dlxx
2016-11-10
60 分鐘 (堂食)
2016-10-22 514 瀏覽
六點半來到俾錢,點左兩份牛肉鐵板燒,我朋友好快就來左一份,唔使等五分鐘,之後我等左十五分鐘,見未來就開始同服務員講,拒行左過來睇睇,之後就返左去,望住拒返去又無同廚房講,在等到七點,都未見來,在搵其他服務員催下廚房,點知等到七點十五分,見到其他人都來左,就系唔見我噶,行到去水吧同拒講我份女肉鐵板燒幾時到,條友話催左廚房,系唔整俾你。講真份甘簡單的鐵板牛肉四五分鐘搞掂,要我等到差唔多50分鐘先到,味道麻麻,如果唔系收左錢,想即刻走,浪費時間,覺得不值得!
2016-10-15 321 瀏覽
沙田又有一間新既Hungry Korean,之前食開銅鑼灣果間,覺得唔錯,評價韓國野,今次路過沙田解下饞囉,好耐無食韓國野。同平時一樣,叫做辣豬肉鐵板燒飯,50蚊,有菜有肉,不過最多既都係椰菜,飯我記得銅鑼灣果間係滿滿既一碗,很多,但係沙田果間唔知係失誤定係咩,一碗唔滿,仲好似俾人食左一匙,我估男仔食唔飽雖然係辣豬肉,但唔算太辣,係韓國特色既甜辣,唔錯,平均水平宜家沙田有一間,太好啦,比銅鑼灣果間更加近,可能之後想食韓國野可以去囉
雖然係辣豬肉,但唔算太辣,係韓國特色既甜辣,唔錯,平均水平
辣豬肉
2016-10-12
辣豬肉
2016-10-09 273 瀏覽
等個炒年糕等左35分鐘,催極都冇人理,服務態度惡劣,人手不足,而且味道一般唔值得等!千祈唔好嚟呢度嘥時間!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2016-10-01 1670 瀏覽
幾個 oppa,N班韓團,成功地令香港人迷上了韓國的一切一切。所以,近呢十幾年間,韓國餐廳越開越多,亦令到香港出現的韓國餐,不再限於石頭窩飯同韓式燒烤,也令好多好多的韓國品牌餐廳,進註香港的飲食市場;也有人不斷把韓國的菜式加以創新同時尚化,吸引年青人之餘也把韓國的食品變健康了。而《Hungry Korean》這一個品牌,早在多年前,尖沙咀的亞士厘道接觸過,因為這店把傳統的韓食健康化同快餐化,所以版圖越做越廣。這一天,我們一家三口在沙田,要來一個既簡單又快又特別少少的 early dinner,我們就來到位於連城廣場的分店。 沙田連城廣場的一樓,基本上是一個類似 food court 的地方,當中大部份的店都是半開放式的。入到店內,除了感覺有開揚的感覺之外,發覺大部份的客人們都是女生,這一個情景,又一次證明,韓國食品受女生歡迎,是因為韓劇。 先來小食,我們一家三口要了一客韓式牛肉壽司。這一個壽司,有雜菜,有牛肉,而且是微暖的,牛肉的香味在壽司的內心,而且吃這壽司不用點醬,直接感受牛肉香味,更加之美好。 太太點了一客石鍋飯,茹素的她要求了走肉,那就是一般的雜菜,加一隻生雞蛋。因為太太要的是

太太點了一客石鍋飯,茹素的她要求了走肉,那就是一般的雜菜,加一隻生雞蛋。因為太太要的是素飯,沒有汁,但菜香及蛋香已經搭夠出好味道。

我點了一個我比較少吃的韓式食品,就是韓式的鐵板了,我要的是鐵板韓國牛肉。賣相同感覺雖然就好似清菜炒牛肉的一樣,不過牛肉有醬醃過的香味,而且亦因為鐵板的熱力而令到整個餸菜出現非常的香,一口餸,一口飯,十分好。

鐵板甜雞肉,同牛肉飯可以說是異工同曲,因為雞肉的味道不比牛肉濃郁,所以多了醬,甜甜的醬汁,配上雞肉同菜,很香口惹味。要享受這一個鐵板小菜,沒有飯的配搭,是不行的。

天氣熱,大家都要凍飲,而檸檬茶就是最可口的了,簡單味道正宗的檸檬茶,不需要多花文字去評吧。

濃濃的韓式醬香味道在速食出現,真的很適合香港這一個又要快,又要食韓餐的社會。再者,價錢不貴,自然地很受年青人的歡迎啦。齊齊來做一個《Hungry Korean》,仲靚仔過 Oppa。
2016-09-18 220 瀏覽
今日去左Hungry Korean 食點知點餐就快,由12:12分落單到12:32分都未黎晒野食。食物份量一般,而食物水準只可以講係港式韓國菜,無特別驚喜,只屬快餐級數。失望!
今日去左Hungry Korean 食
2016-09-17 203 瀏覽
中秋翌日假期,我帶住兩個細路去食午餐,未夠12點已去到,人唔多,得3-4枱客。3人叫左牛肉石鍋飯,水冷面,魷魚壽司,甜辣雞亦和飲品三杯(凍檸茶,橙汁,凍奶茶)。先叫野食,然後比個number你,跟住侍應會將食物送到你枱面。先來三杯飲品,同石鍋飯+壽司。餐具只比一雙筷子同一隻匙羮,跟住侍應頭也不回就走左去。唉!三個人得一套餐具,點食呀?!其實好明顯我地有3個人囉,野食又唔止叫一份,張單都有寫左「三人」,比多兩套餐具唔係好難姐。算喇!我自己出去拎!行去出菜位,問個侍應姐姐,邊度有碗仔,佢就不耐煩地,用眼尾望望我,叫我去櫃筒果邊拎,佢地收銀隔離有個8筒櫃,全部冚埋晒的,根本睇唔到入面係嘜,我從左邊開始打開最上面嘅櫃筒,第一個係佢地嘅員工圍裙/衣服,第二個又係類似雜物,第三個又係雜物!頂!跟住,再開右邊嘅櫃筒(第一個),終於比我搵到d碗仔喇唉!好似尋寶咁!然後再去返出菜位果邊拎多兩套筷子匙羹!d侍應完全唔幫手,佢地出菜時係'睇你唔到...睇你唔到',真係好野講返野食,石鍋飯/壽司:正常,都唔錯!不過上石鍋飯時,佢無比辣椒醬我囉!又係要自己拎!水冷面:無咩味,好似上次好食d甜辣雞亦:個汁可以,但

,第二個又係類似雜物
,第三個又係雜物
!頂!跟住,再開右邊嘅櫃筒(第一個),終於比我搵到d碗仔喇

講返野食,
又係要自己拎!
水冷面:無咩味,好似上次好食d
甜辣雞亦:個汁可以,但炸雞亦,乾到無朋友,食落去係乾到un
(太過份,3十幾蚊4隻雞亦,衰過茶餐廳好多)
飲品三杯:凍飲味道正常,但係冰佔三分二,飲品只有三分一,太寒酸了!兩啖已經無左半杯

呢間連鎖式店,品質控制要改善下啦!員工就
更加要陪訓陪訓啦!

2016-09-16
2016-09-13 184 瀏覽
外賣等咗大半個鐘先有…………份量又唔大…………味道還可以…………had to wait for more than half an hour for a dish..........
外賣等咗大半個鐘先有…………
份量又唔大…………
味道還可以…………
外賣自取
2016-09-06 197 瀏覽
我地一行6人手提一袋二袋走入呢間韓式快餐,袋未放下,位未揾到,辣椒級經理已喺面前強迫買票入坐,態度勁差。野食冇質數唔使講,石鍋飯料少又冇味,反而員工飯餸較好味。員工們仲有神技,就係極速收碟,只要你一停手,唔理你碟,碗內仲有幾多未食,都試圖同你搶過,真係情願去"大"字頭快餐店。
  • 員工飯餸