餐廳: Hungry Monkey (金朝陽中心二期 - Midtown)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-07-22 199 瀏覽
香港食到大阪燒嘅地方唔多,有時想食就會去銅鑼灣 Hungry Monkey今次去見到佢哋有二人餐,抵食之餘又可以儲 Asia Miles,即刻 order一份本身套餐冇包嘢飲,但嚟呢啲居酒屋feel嘅餐廳,點都要叫返杯辣酒東風螺-好中式嘅前菜,東風螺煮到好入味,辣度唔算勁,一般人都接受到,辣嘅食物真係越食越過癮青蘋果蟹籽沙律-食蟹籽沙律就勾起食日本菜嘅回憶,但佢唔係用青瓜絲,改用青蘋果絲,一樣咁爽口,但就多咗一份酸甜,開胃好食唐陽南國鳳尾-亦即係炸雞尾,用炸嘅方式好處係可以逼走雞尾嘅油粉,食落油膩感冇咁重,炸漿都好薄,咬落好脆口,送酒一流牛舌薄燒-用高溫嘅鐵板煎香薄切牛舌,再灑上蔥花同炸蒜,雖然係薄切牛舌,但脂肪感一樣爆燈,而且一啲都唔韌,應該係選用最靚嘅牛舌芯部份松葉蟹肉甲羅燒-甲羅燒通常都只係有蟹膏,今次混合埋蟹肉,口感更加豐富,而且配青瓜片一齊食,感覺更清新主角大阪燒上枱,裏面混合咗章魚粒,睇住師傅慢慢煎脆兩邊,再配上燒汁沙律醬木魚絲等,視覺享受已經滿分。入口表面嘅香脆同入邊嘅濕潤都做得非常平衡,可以自由加啲紅薑絲或者紫菜絲,變化出唔同嘅食法A5和牛坑腩炒飯-首先將和牛坑腩薄切,

A5和牛坑腩炒飯-首先將和牛坑腩薄切,煎到好脆,將逼出嚟嘅油攞嚟炒飯,所以成碟飯都充滿牛油香。鐵板炒飯嘅好處係飯都炒到好乾身,粒粒分明,加蔥花炸蒜一齊食又香又有口感

甜品係炸朱古力彈,炸彈係而家好流行嘅麻糬外皮,但入邊係流心古力醬,食嘅時候要小心,因為好熱,但就非常好食,兩粒有啲唔夠喉
2024-07-21 152 瀏覽
Hungry Monkey (金朝陽中心二期 - Midtown) (銅鑼灣)銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心二期 - Midtown地下B號舖事先透過OpenRice預訂,可以享用$508的二人套餐,既物超所值又能品嘗到豐富多樣的日式料理。首先上的是「青蘋果蟹籽沙律」,新鮮的蟹籽和酸甜的青蘋果碎相互映襯,再加上清脆的生菜葉,整個前菜既爽口又滋味十足。接著是「南國鳳尾」,酥脆的雞尾配上香辣醬汁,開胃又帶點小辣,令人食指大動。接下來的「辣酒凍風螺」,酒香與辣味完美融合,肉質鮮嫩彈牙,是一道不可多得的絕品。「牛舌薄燒」以薄薄的牛舌肉片製作,口感柔軟細膩,加上獨特的醬汁調味,讓簡單的牛舌菜餚變得格外出色。「草魚御好燒」是一道創意十足的日式煎餅,外酥內軟,配上各式配料令人忍不住一口接一口。「松葉蟹肉甲羅燒」則是以整隻螃蟹殼烹調,蟹肉鮮美多汁,與微鹹的味噌醬汁相得益彰。最後的主菜「A5和牛坑腩炒飯」,用料十足,和牛肉質鮮嫩多汁,與飽滿的米飯完美融合。甜品「朱古力炸彈」外酥內軟,充滿濃郁的朱古力餡料,為整頓豐富的日式料理劃上完美句號。另外,套餐還包括兩隻「日本原隻活帆立貝」,新鮮彈牙,以及一杯清爽

另外,套餐還包括兩隻「日本原隻活帆立貝」,新鮮彈牙,以及一杯清爽開胃的「檸檬威士忌割水」,以及一杯醇厚可口的「悠久之梅雲 十年熟成梅酒」,為整頓餐點增添了更多層次。

2024-07-17 197 瀏覽
沙律、炒飯、漬物、湯:沙律菜,非常新鮮配搭胡麻豆腐非常適合依家天氣。伊比利亞豬:師傅把豬肉煎到表面金黃裏面保持肉汁,然後切條方便一口食用。A5和牛脂炒飯:師傅先把和牛脂肪出油,再把飯放入去炒香,炒飯充分吸收和牛油脂,入口滿滿和牛脂香。唐揚豆池魚:池魚大細適中,剛好一口食用,加上師傅炸到外脆內嫩,可惜是中間有骨,否則就可以一口一條吃得更加爽快。芝士蛋奄列:這比較像芝士玉子燒,外層蛋皮師傅煮得剛剛好好,口感中間芝士流心拉絲,入口滿滿蛋香及芝士香,完全食到停唔到口。
沙律、炒飯、漬物、湯:

沙律菜,非常新鮮配搭胡麻豆腐非常適合依家天氣。

伊比利亞豬:
師傅把豬肉煎到表面金黃裏面保持肉汁,然後切條方便一口食用。

A5和牛脂炒飯:

唐揚豆池魚:

芝士蛋奄列:
2024-06-29
  • 伊比利亞豬
  • 厚燒牛舌
2024-07-14 576 瀏覽
差,差,差,2方面講,第一野食方面,叫左牛舌,白鱔,炒麵,港島燒加酒4樣野食2樣炒車, 白鱔有骨麵唔是重點,重點知一入口腥到呢,完全無處理過,第2樣港島燒,我想食廣島燒,日本野啊,你搞到蘿蔔糕既口感😂真心難食另一方面要講既是服務,是好似無收加1,但大佬無收加1你啲店員就可以企係到玩手機?叫一個人最少要叫4次先會抬起頭😂難搞wow,叫到過黎落完單,然後等左半個鐘追單,問你有無落單,都好,好誠實咁講話落左,但廚房唔見左單😂真係要讚啦誠實啊,但成場得3枱客,6個人,都可以唔見單,我真係祝你生意興隆啦,但我就唔會再幫襯下次
2024-07-14
價錢親民既銅鑼灣 Teppanyaki Lunch😍🥢🍶✨ ..銅鑼灣燈龍街食肆林立,呢間日式鐵板燒餐廳,以霓虹燈做裝飾,裝潢型格時尚,正正吸引了我目光😍!咸內返沙發位,額外放鬆舒服~午市選擇都唔少Set Lunch🥢,菜式選擇多又抵食 且選用高質新鮮食材❤️,如A5和牛、日本活帆立貝等,配搭清酒🍶 更加滋味無窮。午市套餐價 $1xx 就食到鐵板燒定食😳 真係好吸引啊!同朋友揀選左 🔸厚燒牛舌 $128,6大塊厚厚既牛舌👅,真係有驚喜!厚切滿有咬口又柔軟,燒到外脆內嫩又有肉汁,口感非常豐富🖤,充滿肉香啖啖肉。叻一款 🔸香蔥牛肉薄燒 $88,牛肉薄片鋪左滿滿既香蔥,燒得剛好又滿有蔥香💚,保持肉質鮮嫩不過火 蘸點醬汁同吃更惹味。香蔥 & 牛肉是薄燒中完美配搭喔!套餐附有:沙律、炒飯、漬物 (麻醬豆腐)、湯 & 汽水🥤。新鮮爽脆既沙律,配上秘製和風汁好開胃。而鐵板炒飯🍚 粒粒分明,炒得非常香口好出色😍!配埋主菜食更加滋味。漬物係。汽水我哋加錢揀咗桃味同蘋果梳打,果香濃郁,氣泡清爽,飲落去非常解渴。另外仲點選左 🔸鵝肝 $98,同樣大大件,煎得外脆內滑入口溶化,肝油香四溢十分邪惡誘人😳!配埋底下

價錢親民既銅鑼灣 Teppanyaki Lunch😍🥢🍶✨

咸內返沙發位,額外放鬆舒服~

另外仲點選左 🔸鵝肝 $98,同樣大大件,煎得外脆內滑入口溶化,肝油香四溢十分邪惡誘人😳!配埋底下蘋果片清新解膩,質素有驚喜~

🔸燒鱈魚乾 $48,乾燒香脆 好岩佐酒既小食!

下次再來~
×××[Hungry Monkey]×××
©銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心二期 - Midtown地下B號舖
週末逛完街,就喺銅鑼灣時代廣場附近搵啲嘢食,睇到呢間日式鐵板燒評分都好高,所以黎試試。weekend 都有lunch set,配有炒飯沙律湯等等,仲係好豐富嘅,抵食~✨厚燒牛舌 🥩牛舌超厚,表面烤至微黃金黃色。肉質鮮嫩多汁,口感柔軟~✨鐵板牛柳 🥩牛柳喺鐵板烤制,外表焦香,內裏鎖住咗豐富嘅汁水。口感柔軟,肉香濃郁~✨明太子奄列 🍣柔軟嘅蛋卷裡包裹住超多嘅明太子,鹹香鮮美,入口即化~✨辣酒凍風螺 🐚螺肉鮮嫩,超彈牙~調味微辣,有淡淡嘅酒香,好惹味!✨蟹盛御好燒 🦀以蝦蟹肉為餅底,肉質Q彈鮮美。上面鋪有一層蟹肉同魚籽,再加以一啲沙律醬調味,好好食✨唐揚豆池魚 🐟魚炸得外酥裡嫩,口感鮮美,份量都好大!✨朱古力炸彈 🍫軟糯嘅朱古力外皮包裹住流心嘅朱古力液內餡。當你咬落外皮時,內餡會喺口中溢出,朱古力味好濃,唔會好甜~

✨厚燒牛舌 🥩
牛舌超厚,表面烤至微黃金黃色。肉質鮮嫩多汁,口感柔軟~

✨鐵板牛柳 🥩

✨明太子奄列 🍣
柔軟嘅蛋卷裡包裹住超多嘅明太子,鹹香鮮美,入口即化~

✨辣酒凍風螺 🐚
螺肉鮮嫩,超彈牙~調味微辣,有淡淡嘅酒香,好惹味!

✨蟹盛御好燒 🦀

✨唐揚豆池魚 🐟
魚炸得外酥裡嫩,口感鮮美,份量都好大!

✨朱古力炸彈 🍫
2024-07-11 157 瀏覽
同同學一齊去左銅鑼灣行街經過見到有抵食嘅鐵板燒lunch set即刻嚟試下仲叫多左好多小食全部都好高質食到好滿足呀🫶🏻✨鐵板牛柳 $108鐵板牛柳既出品新鮮精緻牛柳的肉質細緻豐腴配以特製醬汁味道香濃誘人😍✨厚燒牛舌 $128厚燒牛舌質地鮮嫩口感豐富香氣扑鼻😋✨明太子奄列 $78軟滑的明太子應和蛋香交織在一起濃郁滑嫩🤤✨辣酒凍風螺 $68辣酒凍風螺帶點辛辣開胃十足🌶✨唐揚豆池魚 $68唐揚豆池魚外脆內嫩帶著美妙的金黃色澤👌✨朱古力炸彈 $38每一口都充滿了香醇的朱古力風味吃來回味無窮🍫✨蟹盛御好燒 $138✨桃味梳打 $28✨柚子梳打 $28🎶🎶🎶The teppanyaki lunch set in Causeway Bay is a fulfilling and high-quality dining experience, with a range of delectable offerings including the juicy Teppanyaki Beef Fillet and the tender Grilled Beef Tongue.🍴 Hungry Monkey📍
同同學一齊去左銅鑼灣行街

🍴 Hungry Monkey
📍 銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心二期
📞 54089580
2024-07-10 121 瀏覽
前幾日和朋友到銅鑼灣逛街,朋友帶我到Hungry Monkey 食鐵板燒, 經 OpenRice 訂位才可享用這個$508超值2人套餐, 享受美食兼賺到里數, 真心抵食!吧枱座位尚算舒適,天氣熱熱地,馬上order 2杯凍酒先🥂☺️,美酒佳餚+欣賞廚師手藝。青蘋果蟹籽沙律清涼妙品,青蘋果、蟹籽、蟹柳沙律,相當醒胃。南國鳳尾原產日本沖繩的雞屁股,金黃色酥皮脆彈,一點不油膩,因為從未吃過雞屁股, 最初吃時有點抗拒,點知吃完一個又一個🤭 送酒一流!辣酒凍風螺結實螺肉、醃製入味,配合廚師秘制的醬汁,無得輸。牛舌薄燒薄薄一塊牛舌,輕易咬開,嫩滑濃濃牛味。草魚御好燒食材新鮮,口感豐富。松葉蟹肉甲羅燒廚師用松葉蟹肉製成醬,可配合青瓜片一起食,一面爽脆一面品嘗蟹肉獨有的清香。A5和牛坑腩炒飯一碟滿滿的炒飯,粒粒充滿和牛味道,聞到口水流,非常吸引🤩,還有每件牛坑腩濃香惹味。朱古力炸彈炸彈般黑,酥脆外皮,裡面滿載溫馨的流心朱古力醬🤣🤣,真係好窩心。

青蘋果蟹籽沙律
清涼妙品,青蘋果、蟹籽、蟹柳沙律,相當醒胃。

南國鳳尾

辣酒凍風螺
結實螺肉、醃製入味,配合廚師秘制的醬汁,無得輸。

牛舌薄燒
薄薄一塊牛舌,輕易咬開,嫩滑濃濃牛味。

草魚御好燒
食材新鮮,口感豐富。

松葉蟹肉甲羅燒

A5和牛坑腩炒飯

朱古力炸彈

2024-07-05
2024-07-08 84 瀏覽
今日約了朋友食飯,選擇了一間日式鐵板燒專門店,嘗試了豐富多彩的日式料理。蕃茄沙律:新鮮的蕃茄佐以獨特的調味醬,味道酸甜可口,十分開胃。唐揚河蝦:外酥裡嫩的炸蝦搭配香甜的調料,每一口都是味蕾的享受。明太子御好燒:金黃色的芝士與鮮紅的明太子完美融合,再搭配上椰菜、麵粉和雞蛋的基底,整道菜呈現出豐富的口感和層次。香煎羊架:羊肉煎得恰到好處,外焦裡嫩,香氣四溢。搭配特調的香料和醬料,味道更加豐富多樣。清酒煮蜆:新鮮的蜆肉在清酒的煮燉下呈現出鮮美的口感,搭配簡單的調料,更能夠凸顯出食材的原味。炒雜菜:多種蔬菜經過精心炒制,口感鮮嫩,味道清香。蘋果梳打:清爽的蘋果梳打,口感酸甜適中。

炒雜菜:多種蔬菜經過精心炒制,口感鮮嫩,味道清香。

蘋果梳打:清爽的蘋果梳打,口感酸甜適中。

2024-07-02 155 瀏覽
銅鑼灣 Hungry Monkey 超值鐵板燒🥰🥰前幾天和朋友一起慶生,原價$708,我在OpenRice上用超爽價錢訂購2人套餐,才$508/2人份🤭餐廳內燈光和抽氣都控制得剛剛好,而且我比較幸運坐在廚師,一邊欣賞他的廚藝,一邊品嚐美食&聊天🤣,其他座位尚算寬敞舒適,但必須一讚服務員招呼周到。👍青蘋果蟹籽沙律夏日清爽又開胃,簡易蟹子青蘋果加埋我最愛的蟹柳沙律,完美的開場小吃🥰南國鳳尾日本沖繩產的雞屁股製作,金黃酥脆又不油不膩,下酒一流。辣酒凍風螺螺肉結實,加上廚師秘製的醬汁,開胃惹味👍🏻牛舌薄燒薄切牛舌輕輕一咬就可咬開,非常嫩滑,卻帶有濃濃牛味。草魚御好燒一道顯示廚師技藝與發揮,品嚐到多種海鮮食材,啖啖清鮮松葉蟹肉甲羅燒松葉蟹肉煮成醬,夾住青瓜片送食,感覺清爽之餘又品嚐到蟹的獨特香味A5和牛坑腩炒飯充滿牛味的炒飯,牛油黏在每粒炒飯上,香氣四射,而且份量十足朱古力炸彈外皮酥脆,裏面滿滿的流心朱古力醬,認真sweet,不過小心燙口又係超級滿足走人🤣🤣
銅鑼灣 Hungry Monkey 超值鐵板燒🥰🥰

青蘋果蟹籽沙律

南國鳳尾
日本沖繩產的雞屁股製作,金黃酥脆又不油不膩,下酒一流。

辣酒凍風螺
螺肉結實,加上廚師秘製的醬汁,開胃惹味👍🏻

牛舌薄燒
薄切牛舌輕輕一咬就可咬開,非常嫩滑,卻帶有濃濃牛味。

草魚御好燒
一道顯示廚師技藝與發揮,品嚐到多種海鮮食材,啖啖清鮮

松葉蟹肉甲羅燒

A5和牛坑腩炒飯
充滿牛味的炒飯,牛油黏在每粒炒飯上,香氣四射,而且份量十足

朱古力炸彈

又係超級滿足走人🤣🤣
2024-06-26
2024-06-29 87 瀏覽
同朋友係銅鑼灣一間鐵板燒居酒屋用餐~ 餐廳嘅裝修非常之型格舒適!真係全場爆滿好受歡迎.頭盤沙律係蕃茄~ 涼爽清新,為之後嘅豐富菜式作好鋪墊。蕃茄分外爽口~ 緊接著嚟咗豆芽韭菜花炒砂肝筋!廚師將新鮮嫩滑嘅砂肝切成小塊,配合脆爽嘅韭菜花同豆芽,以精湛嘅烹飪手法將食材炒至恰到好處,加上適量嘅醬油等調味料,令整個菜式香味四溢,清新爽口之中帶有肉質Q彈嘅豐富口感!而後我品嚐咗避風塘茄子,質地柔軟,表面稍微帶點脆度,澆上麻油等調味後,香氣撲鼻,令人胃口大開。茄子吸收咗各種香料精華,每一口都能品嚐到濃郁嘅滋味。明太子奄列 蛋係令我印象最深刻嘅其中一道菜。師傅將嫩滑蛋液注入熱騰騰嘅鐵板上,用刀巧妙地將其推撥成一個個漂亮嘅蛋餅。加入咗明太子醬後,咸香鮮美嘅彈滑口感滋味一下子在口腔爆發開來,讓人回味無窮。鐵板牛仔骨真係好正!師傅將新鮮嫩滑嘅牛肉切成小塊,整塊放上燒紅嘅鐵板上現場烹煮,發出陣陣誘人嘅香氣。牛肉外焦裡嫩,配搭上醬汁,回甘鮮美,吃起來叫人難忘。日本章魚御好燒亦都好好食。新鮮嫩滑嘅章魚燒經過烹調後,表面香口,入口爽滑,伴隨住木魚,別有一番風味。我地仲品嚐咗松棄蟹肉甲羅燒同蠔。蟹肉入口鮮甜,配合入口

我地仲品嚐咗松棄蟹肉甲羅燒同蠔。蟹肉入口鮮甜,配合入口即溶嘅煎焗蛋,實在是絕妙搭配。至於蠔,則嫩滑鮮美,充滿大海嘅味道,咀嚼下去更帶出一絲海鹹味。

白鱔都燒得超級香脆,非常之美味!

2024-06-28 52 瀏覽
This casual Japanese restaurant in Causeway Bay was bustling even on weekday..There is a teppanyaki counter, where you can watch the chefs preparing the dishes in front of you..In addition to the main dishes, the restaurant offers a wide variety of small bites perfect for beers or other alcoholic drinks and the price is affordable.
2024-06-28 49 瀏覽
餐廳是地舖,逛街經過看到餐廳,有日式鐵板餐,挺有興趣就決定吃 。環境有日本型格風格,像居酒屋,亦適合談天的好地方 。餐牌沙律、炒飯、漬物、湯:前菜是沙律酸酸甜甜很開胃,凍豆腐清涼。伊比利亞豬:餐廳使用伊比利亞豬,底面都煎到脆口,而肉質不會乾柴,仍然有肉汁,配有鑊氣炒蛋飯,超滿足。A5和牛脂炒飯:份量多,米飯圓潤粒粒分明,加上使用A5和牛油脂來炒,令整個炒飯充滿牛油香 。唐揚豆池魚:即叫即炸,做到外面鬆脆內軟,調味適中,可惜豆池魚魚骨有點多。芝士蛋奄列:蛋奄列是即叫即做的,所以質地柔軟,雞蛋香味濃;餡料有檸檬葉絲,一種很獨特的香料香氣;另外中間的芝士餡料可以做拉絲效果,食慾增加。附送無糖可樂:夠冰凍! 吃過一餐豐富而美味的午餐,再喝可樂簡直超爽~

環境有日本型格風格,像居酒屋,亦適合談天的好地方 。

餐牌

沙律、炒飯、漬物、湯:
前菜是沙律酸酸甜甜很開胃,凍豆腐清涼。

伊比利亞豬:

A5和牛脂炒飯:

唐揚豆池魚:

芝士蛋奄列:

附送無糖可樂:

夠冰凍! 吃過一餐豐富而美味的午餐,再喝可樂簡直超爽~

2024-06-22
午餐
2024-06-27 24 瀏覽
-頭盤沙律蒜蓉蕃茄前菜好清甜好清新食居酒屋重口味嘅嘢食之前就最啱叫一個-辣酒凍風螺超級推介佢嘅辣汁超惹味東風螺好有鮮味同埋咬口層次感豐富-A5和牛坑腩平時我唔鍾意嗰啲全部都係油花入口即溶太肥膩嘅感覺呢種牛坑腩食落雖然都好重味同埋有油脂但佢嘅質感帶小小煙靭就唔會太滯-蠔(4粒)入口即溶嘅感覺因為燒咗所以佢海水味同埋鐵銹味都冇好易入口-松葉蟹肉海膽炒飯海膽炒咗之後好香但係都保留到鮮味再加上淡淡蟹肉超豐富口感-日本章魚御好燒鍾意佢嘅厚度適中唔會剩係得粉仲有粒粒章魚好有咬口-檸檬 威士忌見佢推介呢個highball果然唔錯,配上油膩嘅食物可以中和一下

-頭盤沙律

仲有粒粒章魚
好有咬口

-檸檬 威士忌
見佢推介呢個highball
果然唔錯,配上油膩嘅食物
可以中和一下
之前已經聽朋友介紹過呢間型格居酒屋嘅牛好出色,平日夜晚都好爆場,氣氛好好,最啱同朋友聚會傾偈。今次openrice見到餐廳做緊個好抵食嘅二人餐優惠,$508已經有好多嘢食,仲要全部都好味!大家想試下都可以提早去openrice book😝✨青蘋果蟹籽沙律青蘋果好清爽又香甜,配搭鹹香蟹籽,完全係開曬胃😆✨南國鳳尾平時都唔太食雞patpat,本身都驚驚地會唔會有啲臭😂點知完全係顛倒咗我嘅印象,炸得好香脆,一啲臭味都冇,而且肉質幾嫩,仲有少少肉汁。好好味呀,忍唔住一嚿接一嚿💕✨辣酒凍風螺啲螺新鮮,微辣唔算好辣,螺肉都帶到酒嘅香味,好入味,又係一個好開胃嘅前菜,而且份量都幾多喎~✨牛舌薄燒牛舌熟度啱啱好,嫩中帶脆,仲有炸蒜同埋蔥,香口十足!✨章魚御好燒好香又足料,即場煎好熱辣辣,滿滿嘅沙律醬同埋木魚絲同個餅好match✌🏻✨松葉蟹肉甲羅燒蟹膏好濃郁,入口勁滿足🥰混合蟹肉絲同蟹籽,增加口感。亦可以配上切片青瓜食🥒,清新解膩,但仍然好夠味。✨A5和牛坑腩炒飯炒飯粒粒分明有鑊氣,和牛坑腩好味!✨朱古力炸彈一口爆漿,流心朱古力好濃郁,外皮香脆得黎帶少少嚼勁。

✨青蘋果蟹籽沙律
青蘋果好清爽又香甜,配搭鹹香蟹籽,完全係開曬胃😆

✨南國鳳尾

✨辣酒凍風螺

✨牛舌薄燒
牛舌熟度啱啱好,嫩中帶脆,仲有炸蒜同埋蔥,香口十足!

✨章魚御好燒
✨松葉蟹肉甲羅燒

✨A5和牛坑腩炒飯
炒飯粒粒分明有鑊氣,和牛坑腩好味!

✨朱古力炸彈
一口爆漿,流心朱古力好濃郁,外皮香脆得黎帶少少嚼勁。